iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
insomnia78

#16076 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Sad mi upade ukljucen punjac, onaj kraj koji ide u telefon, u zdjelu punu vode i nista mu ne bi:D
Djete ga povuce i buc :D, jos ga ne stigoh izvaditi bas odmah, to mi je vec drugi put
A jucer mi telefon ispade iz dzepa na prsima, pogodi direkt u ivicu punog lavaboa i pade izvan :D
iSwagga

#16077 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

TheHound wrote:
Chuckie wrote:Velim nema sanse. Provjereno. Nikad ti Apple nece otkljucati iCloud. Ako zaboravis password, uputit ce te na sigurnosna pitanja. Cak ti ni user id nece dati, tj. email od tvog Apple id naloga.
A sta ako ne znas sigurnosna pitanja? Dopustit ce tek tako da ti propadne uredjaj od preko 1000KM? :)

https://myimeiunlock.com/product/offici ... d-account/
Hounde, Chuckie je 100% upravu. Apple ti nikad nece dati cak ni Apple ID, a kamoli otkljucati icloud koji je na trecem licu zakljucan! Ovo nije lupanje iz njegove glave ili napamet, to je Appleova politika.. procitaj njihove terms na koje si kliknuo na "Accept"..
Ako ne znas sigurnosna pitanja najebo si, tj. moras praviti novi apple id..
TheHound

#16078 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

iSwagga wrote:
TheHound wrote:
Chuckie wrote:Velim nema sanse. Provjereno. Nikad ti Apple nece otkljucati iCloud. Ako zaboravis password, uputit ce te na sigurnosna pitanja. Cak ti ni user id nece dati, tj. email od tvog Apple id naloga.
A sta ako ne znas sigurnosna pitanja? Dopustit ce tek tako da ti propadne uredjaj od preko 1000KM? :)

https://myimeiunlock.com/product/offici ... d-account/
Hounde, Chuckie je 100% upravu. Apple ti nikad nece dati cak ni Apple ID, a kamoli otkljucati icloud koji je na trecem licu zakljucan! Ovo nije lupanje iz njegove glave ili napamet, to je Appleova politika.. procitaj njihove terms na koje si kliknuo na "Accept"..
Ako ne znas sigurnosna pitanja najebo si, tj. moras praviti novi apple id..
Malo mi je nerealno da moras baciti mobitel ako si zaboravio sigurnosna pitanja, jer novi apple id ti nista ne znaci onda. Nisam otkljucao ni jedan nego mi kazu ljudi da mogu otkljucati, odnosno ukloniti, iCloud lock sve dok nema one poruke na uredjaju da je mobitel prijavljen kao ukraden ili izgubljen.

I ja sam tvrdio isto sto i vi dok mi ljudi nisu objasnili, i kad malo razmislis ima smisla da neces baciti mobitel od 1000+KM ako si zaboravio podatke :)
Al hajd, nek bude da ne moze, ni iz dzepa ni u dzep al eto ispade da su mi ljudi slagali :)
iSwagga

#16079 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Najjednostavnije je da napravis sebi 2 step verifikaciju svog ID-a.. i u procesu pravljenja te verifikacije Apple ti kaze upravo ono sto sam i ja u prethodnom postu napisao.. jeste ne realno, ali ako ti nikako ne mozes dokazati da je tvoj account (osim sto znas email adresu) to njima nista ne znaci i naravno da ti nece dati password ili ukloniti aktivaciju..
Lumber Jack

#16080 Re: iPhone - All about

Post by Lumber Jack »

aNTropocentrio wrote: Imao sam identican problem na BH Telecomu. Probao sve i svasta. Proradilo mi je tek kad sam bio izvan BiH i probao aktivirati iMessage u roamingu.
Poslije toga sam bez problema ponovo aktivirao kad sam se vratio u BH Telecom mrezu.
Ako imas mogucnost, probaj prebaciti na nekog drugog carriera prije pokusaja aktivacije.
Hvala, uskoro cu u Zagreb, pa cemo da vidimo sta ce da se desi pri pokusaju u roamingu :-D
mirsek

#16081 Re: iPhone - All about

Post by mirsek »

Imam iphone 3G sa 4.0 ios.
Radio WIFI i odjednom prestao raditi.
Update-ovan na 4.2. unlockan sa cydiom, stavljen redsnow ali wifi opet ne radi, samo se beskonacno dugo vrti ona ikona kao da trazi mrezu.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti ?
insomnia78

#16083 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:Imam iphone 3G sa 4.0 ios.
Update-ovan na 4.2. unlockan sa cydiom, stavljen redsnow ali wifi opet ne radi, samo se beskonacno dugo vrti ona ikona kao da trazi mrezu.
Os'o ti wi fi čip
mirsek

#16084 Re: iPhone - All about

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
mirsek wrote:Imam iphone 3G sa 4.0 ios.
Os'o ti wi fi čip
Al tek dosao mob iz amerike prije 7 dana a wifi mu je radio u americi isto bez problema.
Jel moguce da je toliki peh ?
insomnia78

#16085 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Proguglaj onda da nije sta softverski
Merkamel

#16086 Re: iPhone - All about

Post by Merkamel »

Pozdrav raja
Ukraden mi je iphon 4 kako bih ga mogao locirati hajmo neki pametan savjet...
Odmah da kazem kupljen je na crno preko pika tako da nemam nikakve garancije i slicno...
Vertig0

#16087 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Jesil imo aktiviran find my iphone na iphoneu? Ako jesi onda otidji na icloud.com i uloguj se sa svojim apple id i tako ces ga locirati. Ako nisi imao ukljuceno onda nikako ja mislim.
Merkamel

#16088 Re: iPhone - All about

Post by Merkamel »

Rece mi frend da ako je tel. vracen na fabricke postavke a to znaci da su mu sve instalirane aplikacije obrisane nema sanse za ulaskom u trag ...
Ako bi se ulazilo na net s moba dali je moguce...
Jako kratko sam imao iphon zato nisam bog zna ni upucen, ocigledno mi se nije dalo inace ja sam ga izgubio a sad je naravno nedostupan...
Vertig0

#16089 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Pa jesil kreirao svoj apple id? Valjda jesi jer si morao da bi skidao aplikacije sa ap store...
Otidji na icloud.com uloguj si i idi na opciju find my iphone. Cisto sumnjam da ces ga locirsti, ali mozes probati.
Merkamel

#16090 Re: iPhone - All about

Post by Merkamel »

Ma nista probao sam komlikovano je to to pita me stotinu stvari... izgleda ni ne radi za nas region...jel neko uspio locirati pomocu iClauda...Nista halalio sam se s njim sumnjam da ga mogu nac...
Vertig0

#16091 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

A joj covjece ja jedno ti drugo. Pa prvo sto trebas da uradis bilo koji smartphone da kupis jeste da kreiras account koji kasnije koristis za app store da bi mogao uopste skidati aplikacije zbog kojih smartphoni i jesu to sto jesu.
Radi icloud lociranje 100% u to ne trebas sumnjati. Jebiga, zao mi je. Drugi put se malo vise raspitaj i uputi bilo koji uredjaj da kupis.
swirl

#16092 Re: iPhone - All about

Post by swirl »

Lumber Jack wrote:
aNTropocentrio wrote: Imao sam identican problem na BH Telecomu. Probao sve i svasta. Proradilo mi je tek kad sam bio izvan BiH i probao aktivirati iMessage u roamingu.
Poslije toga sam bez problema ponovo aktivirao kad sam se vratio u BH Telecom mrezu.
Ako imas mogucnost, probaj prebaciti na nekog drugog carriera prije pokusaja aktivacije.
Hvala, uskoro cu u Zagreb, pa cemo da vidimo sta ce da se desi pri pokusaju u roamingu :-D
Imala i ja isti problem na BH Telecomu, nakon prelaska na iPhone 6, 7 dana je trebalo da se aktiviraju iMessages i FaceTime. Takodjer, u settings -- general -- date and time provjeri da li ti je upaljeno vrijeme na set automatically. Kao i to je bitno kad se aktiviraju iMessages i FaceTime.
pinokio04

#16093 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Pozz raja
Prešao sam sa ultre na pretplatu ovaj paket 15+2 km.
Interesuje me ovaj mobilni internet kako aktivirati tačni
Uključim mobilne podatke u postavkama
Udjem na mobilna podatkovna mreža, eh sada tu treba nesto ukucati.....
Zna li neko, u pitqnju je iphone 5
TheHound

#16094 Re: iPhone - All about

Post by TheHound »

pinokio04 wrote:Pozz raja
Za cellular data treba ukucati samo APN. Za bhtelecom APN je active.bhmobile.ba
Lumber Jack

#16095 Re: iPhone - All about

Post by Lumber Jack »

swirl wrote:
Lumber Jack wrote:
Imala i ja isti problem na BH Telecomu, nakon prelaska na iPhone 6, 7 dana je trebalo da se aktiviraju iMessages i FaceTime. Takodjer, u settings -- general -- date and time provjeri da li ti je upaljeno vrijeme na set automatically. Kao i to je bitno kad se aktiviraju iMessages i FaceTime.
To na kraju znaci da je ipak do iOSa i telefona, a ne do carriera i same SIM kartice? Ako ti je broj vec bio aktiviran za FaceTime i iMasseges? I sta si radila na kraju, kad istegne 24 sata i izbaci da je neuspjela aktivacija, ti je pustila ponovo, i ponovo dok nije upalilo?

Namjestio sam date and time, i svasta nesto pokusao od savjeta kojekuda, ali do sad nista nije upalilo, nadam se tom roaming pokusaju pocetkom februara iz Zagreba. :-?
pinokio04

#16096 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

TheHound wrote:
Jesam i neće opet....
Vjerovatno treba neku vrstu prijave izvršiti..
Better Man

#16097 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

pinokio04 wrote:
TheHound wrote:
Jesam i neće opet....
Vjerovatno treba neku vrstu prijave izvršiti..
Sami nazovi telekom da ti aktiviraju. Možda nisu to uradili.
Chuckie

#16098 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
Mr.Sojic

#16099 Re: iPhone - All about

Post by Mr.Sojic »

Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
Kolega ja koristim providni i izuzetno tanki cover od Cellular Line i mogu ti reci da sam prezadovoljan.

Evo ti slika kako otprilike izgleda

Image

Ja sam platio oko 10-ak €.
Nisam siguran u cijenu jer sam kupio prilicno davno.

POZDRAV!
iSwagga

#16100 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Mr.Sojic wrote:
Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
Kolega ja koristim providni i izuzetno tanki cover od Cellular Line i mogu ti reci da sam prezadovoljan.

Evo ti slika kako otprilike izgleda

Image

Ja sam platio oko 10-ak €.
Nisam siguran u cijenu jer sam kupio prilicno davno.

POZDRAV!
Odeš na ebay i ukucas ultra thin case za uredjaj koji želiš i izbacit ce ti 5 luta tanji od ovog sto je 10 EUR platio. Ja kupio za nekoliko komada upravo za 5s. Ako želiš mogu ti poslati link..
Post Reply