Djete ga povuce i buc
A jucer mi telefon ispade iz dzepa na prsima, pogodi direkt u ivicu punog lavaboa i pade izvan
Moderator: Benq
Hounde, Chuckie je 100% upravu. Apple ti nikad nece dati cak ni Apple ID, a kamoli otkljucati icloud koji je na trecem licu zakljucan! Ovo nije lupanje iz njegove glave ili napamet, to je Appleova politika.. procitaj njihove terms na koje si kliknuo na "Accept"..TheHound wrote:A sta ako ne znas sigurnosna pitanja? Dopustit ce tek tako da ti propadne uredjaj od preko 1000KM?Chuckie wrote:Velim nema sanse. Provjereno. Nikad ti Apple nece otkljucati iCloud. Ako zaboravis password, uputit ce te na sigurnosna pitanja. Cak ti ni user id nece dati, tj. email od tvog Apple id naloga.
https://myimeiunlock.com/product/offici ... d-account/
Malo mi je nerealno da moras baciti mobitel ako si zaboravio sigurnosna pitanja, jer novi apple id ti nista ne znaci onda. Nisam otkljucao ni jedan nego mi kazu ljudi da mogu otkljucati, odnosno ukloniti, iCloud lock sve dok nema one poruke na uredjaju da je mobitel prijavljen kao ukraden ili izgubljen.iSwagga wrote:Hounde, Chuckie je 100% upravu. Apple ti nikad nece dati cak ni Apple ID, a kamoli otkljucati icloud koji je na trecem licu zakljucan! Ovo nije lupanje iz njegove glave ili napamet, to je Appleova politika.. procitaj njihove terms na koje si kliknuo na "Accept"..TheHound wrote:A sta ako ne znas sigurnosna pitanja? Dopustit ce tek tako da ti propadne uredjaj od preko 1000KM?Chuckie wrote:Velim nema sanse. Provjereno. Nikad ti Apple nece otkljucati iCloud. Ako zaboravis password, uputit ce te na sigurnosna pitanja. Cak ti ni user id nece dati, tj. email od tvog Apple id naloga.
https://myimeiunlock.com/product/offici ... d-account/
Ako ne znas sigurnosna pitanja najebo si, tj. moras praviti novi apple id..
Hvala, uskoro cu u Zagreb, pa cemo da vidimo sta ce da se desi pri pokusaju u roaminguaNTropocentrio wrote: Imao sam identican problem na BH Telecomu. Probao sve i svasta. Proradilo mi je tek kad sam bio izvan BiH i probao aktivirati iMessage u roamingu.
Poslije toga sam bez problema ponovo aktivirao kad sam se vratio u BH Telecom mrezu.
Ako imas mogucnost, probaj prebaciti na nekog drugog carriera prije pokusaja aktivacije.
Os'o ti wi fi čipmirsek wrote:Imam iphone 3G sa 4.0 ios.
Radio WIFI i odjednom prestao raditi.
Update-ovan na 4.2. unlockan sa cydiom, stavljen redsnow ali wifi opet ne radi, samo se beskonacno dugo vrti ona ikona kao da trazi mrezu.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti ?
Al tek dosao mob iz amerike prije 7 dana a wifi mu je radio u americi isto bez problema.insomnia78 wrote:Os'o ti wi fi čipmirsek wrote:Imam iphone 3G sa 4.0 ios.
Radio WIFI i odjednom prestao raditi.
Update-ovan na 4.2. unlockan sa cydiom, stavljen redsnow ali wifi opet ne radi, samo se beskonacno dugo vrti ona ikona kao da trazi mrezu.
Ima li neko ideju sta bi moglo biti ?
Imala i ja isti problem na BH Telecomu, nakon prelaska na iPhone 6, 7 dana je trebalo da se aktiviraju iMessages i FaceTime. Takodjer, u settings -- general -- date and time provjeri da li ti je upaljeno vrijeme na set automatically. Kao i to je bitno kad se aktiviraju iMessages i FaceTime.Lumber Jack wrote:Hvala, uskoro cu u Zagreb, pa cemo da vidimo sta ce da se desi pri pokusaju u roaminguaNTropocentrio wrote: Imao sam identican problem na BH Telecomu. Probao sve i svasta. Proradilo mi je tek kad sam bio izvan BiH i probao aktivirati iMessage u roamingu.
Poslije toga sam bez problema ponovo aktivirao kad sam se vratio u BH Telecom mrezu.
Ako imas mogucnost, probaj prebaciti na nekog drugog carriera prije pokusaja aktivacije.
Za cellular data treba ukucati samo APN. Za bhtelecom APN je active.bhmobile.bapinokio04 wrote:Pozz raja
Prešao sam sa ultre na pretplatu ovaj paket 15+2 km.
Interesuje me ovaj mobilni internet kako aktivirati tačni
Uključim mobilne podatke u postavkama
Udjem na mobilna podatkovna mreža, eh sada tu treba nesto ukucati.....
Zna li neko, u pitqnju je iphone 5
To na kraju znaci da je ipak do iOSa i telefona, a ne do carriera i same SIM kartice? Ako ti je broj vec bio aktiviran za FaceTime i iMasseges? I sta si radila na kraju, kad istegne 24 sata i izbaci da je neuspjela aktivacija, ti je pustila ponovo, i ponovo dok nije upalilo?swirl wrote:Imala i ja isti problem na BH Telecomu, nakon prelaska na iPhone 6, 7 dana je trebalo da se aktiviraju iMessages i FaceTime. Takodjer, u settings -- general -- date and time provjeri da li ti je upaljeno vrijeme na set automatically. Kao i to je bitno kad se aktiviraju iMessages i FaceTime.Lumber Jack wrote:Hvala, uskoro cu u Zagreb, pa cemo da vidimo sta ce da se desi pri pokusaju u roaminguaNTropocentrio wrote: Imao sam identican problem na BH Telecomu. Probao sve i svasta. Proradilo mi je tek kad sam bio izvan BiH i probao aktivirati iMessage u roamingu.
Jesam i neće opet....TheHound wrote:Za cellular data treba ukucati samo APN. Za bhtelecom APN je active.bhmobile.bapinokio04 wrote:Pozz raja
Sami nazovi telekom da ti aktiviraju. Možda nisu to uradili.pinokio04 wrote:Jesam i neće opet....TheHound wrote:Za cellular data treba ukucati samo APN. Za bhtelecom APN je active.bhmobile.bapinokio04 wrote:Pozz raja
Vjerovatno treba neku vrstu prijave izvršiti..
Kolega ja koristim providni i izuzetno tanki cover od Cellular Line i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?

Odeš na ebay i ukucas ultra thin case za uredjaj koji želiš i izbacit ce ti 5 luta tanji od ovog sto je 10 EUR platio. Ja kupio za nekoliko komada upravo za 5s. Ako želiš mogu ti poslati link..Mr.Sojic wrote:Kolega ja koristim providni i izuzetno tanki cover od Cellular Line i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Chuckie wrote:Preporuka nekog ultra tankog prozirnog casea za 5S? Nesto poput Pinlo slice 3 ili Desmay sight, a da nije preskupo?
Evo ti slika kako otprilike izgleda
Ja sam platio oko 10-ak €.
Nisam siguran u cijenu jer sam kupio prilicno davno.
POZDRAV!