SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
relativno84

#16076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by relativno84 »

kucniljubimac wrote:nek ostane zabiljezeno

http://www.hronike.com/clanak/13842/orh ... en-optuzbe

:run:
Mozda bi sad Orhan trebao tuziti Ljubicu jer mu je narusila ugled i ukaljala cast, vjerovatno bi dobio i tu presudu :-)

Jbte drzave :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

Nevjerovatno :pusi2:
Bodkin

#16077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bodkin »

Sa obzirom kakvo je ovo govno od drzave, cudi me da ljudi ne uzimaju cesce pravdu u svoje ruke
O'zone
Globalni moderator

#16078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

kucniljubimac wrote:nek ostane zabiljezeno

http://www.hronike.com/clanak/13842/orh ... en-optuzbe

:run:
jbmti i sud i pravo i tužioce i državu i društvo koje u njoj živi.

Ovo je najgluplje obrazloženje presude koje sam pročitao u zadnje vrijeme! Isto bi bilo da te napadnu dva lika na ulici jedan te drži sa leđa a drugi ispred tebe te udara, i ti kasnije u policiji prepoznaš tog što je bio ispred tebe i udarao te ali ne i ovog koji je bio iza tebe i na suđenju se odbaci optužnica jer nisi poznao ovog drugog.

O majku ti....
nema me tamo

#16079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Šta ces brate to ti je zakon..
Nije ga prepoznala, ovaj ga nije ošmeko = nema presude..

Tako godinama raznorazni dileri izbjegavaju optužnice dok im policija ne namjesti.. :D
Nekako s proljeća

#16080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nekako s proljeća »

Kao da tokom uviđaja krim policije nisu uzeti otisci prstiju na licu mjesta, ili priložen listing poziva tog datuma... propust ili nagodba tužilaštva. Vrhovni sud , njegova je zadnja.

Strašno.
muha_sa

#16081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

dok sposobni sjede i šute nesposobni i podobni od svega napravili smijuriju i vukojebinu sam takvu :(
vješalica

#16082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

emko1234 wrote:
Sarajmen wrote:
emko1234 wrote:I ovaj source je smiješan portal. Kakve oni tekstove objavljuju to je Bogu plakat.
http://--- NO LINKS ---/clanak/8966894/vij ... ajcitaniji

A sve akademike našli da pitaju, žao mi je porodice ovog momka. Ali ne mogu da shvatim majku koja dođe i kaže da ne zna šta se desilo, a živi s tim momkom 26 godina. Zna da vozi skupo auto, nosa pistolj, ima para, garderobu a nikad dana nije nigdje odradio.
Kako ćeš shvatiti kada imaš usvojen poremećen sistem vrijednosti , kako si sam rekao da su kokošari , i onaj ko je pucao u žrtvu i sama žrtva .
Ja imam usvojen poremećen sistem vrijednosti?
Nisi ti dobar sekunde u glavu. Mora da si i ti neki wannabe mafijaš paćenik koji se nikad nije probio.

Ja stvarno više ne znam koji su motivi piskaranja i da je sada glavna tema ubijeni momak.
Prvo i osnovno šta ti boga ti očekivaš da će njegova mati pljuvati mrtvo dijete i mafijaše sa kojim on navodno posla ima?
Da će pričati o tome?
Niste normalni,treba sutra da taj šljam kojem ljudski život nije ni sekunde vrijedan terorizira ženu i familiju?
uostalom,nikako ga ne branim,ali ovdje se došlo do zaključka samo na osnovu njegovih slika na fb-a što izgleda opasno i što su mu mafijoze došle na lice mjesta i što ne radi,pokrenula se priča odakle mu kola ovo i ono,otkud znae ako j bio u tim šemama da ga iste te mafijoze nisu i ubile zarad svog nekog prljavog posla? jel punio crnu hroniku? koliko znam nije.
tona ljudi po sarajevu nije povezana sa mafijom i ne rade,a žicare negdje vozaju auta solidna i žive ko da imaju 3-4 hiljade primanja,što o tome ne pričate
ne znam otkud vam toliko zadovoljstvo da više stalno prosipate neki moral i glumite vaspitnu kanđiju,njega nema,legao je u zemlju i šta sad?
svi ti njegovi akademici rade i dalje svoj posao,otvorite temu novu,pa pričajte o tim zagađivačima
ultima_palabra

#16083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Samo da pohvalim što više ne pucaju u noge...
ultima_palabra

#16084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

vješalica wrote:ovdje se došlo do zaključka samo na osnovu njegovih slika na fb-a što izgleda opasno i što su mu mafijoze došle na lice mjesta i što ne radi
Stvarno su bezveze, trebali su sačekati pravosnažnu sudsku presudu ili možda kijametski dan...
emko1234

#16085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

[/quote] Ja stvarno više ne znam koji su motivi piskaranja i da je sada glavna tema ubijeni momak.
Prvo i osnovno šta ti boga ti očekivaš da će njegova mati pljuvati mrtvo dijete i mafijaše sa kojim on navodno posla ima?
Da će pričati o tome?
Niste normalni,treba sutra da taj šljam kojem ljudski život nije ni sekunde vrijedan terorizira ženu i familiju?
uostalom,nikako ga ne branim,ali ovdje se došlo do zaključka samo na osnovu njegovih slika na fb-a što izgleda opasno i što su mu mafijoze došle na lice mjesta i što ne radi,pokrenula se priča odakle mu kola ovo i ono,otkud znae ako j bio u tim šemama da ga iste te mafijoze nisu i ubile zarad svog nekog prljavog posla? jel punio crnu hroniku? koliko znam nije.
tona ljudi po sarajevu nije povezana sa mafijom i ne rade,a žicare negdje vozaju auta solidna i žive ko da imaju 3-4 hiljade primanja,što o tome ne pričate
ne znam otkud vam toliko zadovoljstvo da više stalno prosipate neki moral i glumite vaspitnu kanđiju,njega nema,legao je u zemlju i šta sad?
svi ti njegovi akademici rade i dalje svoj posao,otvorite temu novu,pa pričajte o tim zagađivačima [/quote]

Ne kontam šta je poenta ovog besmislenog posta.
Da u nama probudiš neki osjećaj krivnje i empatije kako bi žalio za nekim ko bez dana radnog staža hoda okolo u skupoj garderbi, skupom autu s pištoljem ispod sica, mafija i na kraju bude ubijen?
Da na glup način opravdaš njegov lik i djelo, jer djeluje ko da si ga poznavao i divio mu se.
Da nam približiš to što osjeća i priča njegova majka? Svjestan sam ja da je teško vlastito dijete u zemlju spustiti, ali nepotrebno je pričati poslije o tome kakvo je to dijete bilo, isto ko su ljudi glupi ko kurac.

Vezano za boldirano, jesi ti dobar lik u glavu? samo mi to reci, kakva ti je ovo debilna logika?
Eto mater mu nezaposlena kupovala Bogner jakne, pištolje, Eskalejda i sva ostala sranja koja vidiš na slikama.
nema me tamo

#16086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Nije još uhapšen glavni osumnjiceni za ubistvo jel' tako?
GoschaUkuchi

#16087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by GoschaUkuchi »

Cuj očekivaš!
Drvosjeca iz Dejcica

#16088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni je žao momka onako ljudski pa bio mafijaš ili najpošteniji. Jedan dio života sam ugradio u taj period i odbranu grada pa možda i iz tog razloga moram subjektivno gledati na momka čiji je otac rahmetli Salčin. Njegov otac se sigurno nije borio za ovakvo društvo u kojem će mu roknuti sina na semaforu u autu. :(
emko1234

#16089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

GoschaUkuchi wrote:Cuj očekivaš!
Šta će nepismeni wannabe kriminalac, crna hronika u Avazu mu je jedino štivo.
Ljakan

#16090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je žao momka onako ljudski pa bio mafijaš ili najpošteniji. Jedan dio života sam ugradio u taj period i odbranu grada pa možda i iz tog razloga moram subjektivno gledati na momka čiji je otac rahmetli Salčin. Njegov otac se sigurno nije borio za ovakvo društvo u kojem će mu roknuti sina na semaforu u autu. :(
Nisam ravnodusan uopste kad padne glava,kad nekog nevinog nalupaju itd itd,momka poznavao nisam ali...
sto tebe neko ne rokne u autu?nosis li ti pistolj na suvozacevom sjedistu,tako barem rekose da su nasli kod ubijenog....znaci li to ako je moj otac branio ovaj grad da ja sad mogu radit sta hocu?mislim da ga sam salcin nije odbranio bilo je tu kolko hoces salcina,vikica,divjaka.....
Svaka cast svakom ali mislim da se mnoge stvari danas ne desavaju slucajno.
skafiskafsnjak

#16091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by skafiskafsnjak »

@Ljakan...upravo to i ja uvijek u raspravama govorim. Fin decko, pistolj ima...ono standardni alipasinac...trenerka, nabildan, naocale preko pola glave...

Zasto bi primio metak ?

Stvarno ne znam...

Ne opravdavam ubistvo, ali vala cisto sumnjam da je slucajno.
Drvosjeca iz Dejcica

#16092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Ljakan wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni je žao momka onako ljudski pa bio mafijaš ili najpošteniji. Jedan dio života sam ugradio u taj period i odbranu grada pa možda i iz tog razloga moram subjektivno gledati na momka čiji je otac rahmetli Salčin. Njegov otac se sigurno nije borio za ovakvo društvo u kojem će mu roknuti sina na semaforu u autu. :(
Nisam ravnodusan uopste kad padne glava,kad nekog nevinog nalupaju itd itd,momka poznavao nisam ali...
sto tebe neko ne rokne u autu?nosis li ti pistolj na suvozacevom sjedistu,tako barem rekose da su nasli kod ubijenog....znaci li to ako je moj otac branio ovaj grad da ja sad mogu radit sta hocu?mislim da ga sam salcin nije odbranio bilo je tu kolko hoces salcina,vikica,divjaka.....
Ne, ne nosim nikakvo oružije. Rastao sam u naselju gdje sam mogao postati narkos ili kriminalac sa kraja 80-tih ali eto uvijek sam ostajao na pravom putu. Ne kažem da bilo ko smije imati privilegiju zbog oca ili majke da bude ovakav ili onakav samo kažem da mi ga je žao. Da je ubijen u pokušaju neke pljačke ne bih ga žalio ni sekunde, ovako jebiga, ja mu želim rahmet duši onako ljudski. Po indicijama da se naslutiti da je taj momak imao nekih aferima u tom nekom miljeu i da ga je to ubilo. Istraga će valjda reći koji je motiv ubistva, valjda uhvate tog koji ga je ubio.
nema me tamo

#16093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

I još nisi naucio da se piše oružje? :D

Nego neko dobro odradio posao vidi se da je planirao što je najgore..
Drvosjeca iz Dejcica

#16094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

nema me tamo wrote:I još nisi naucio da se piše oružje? :D

Nego neko dobro odradio posao vidi se da je planirao što je najgore..
E nek' si me ispravio, jel' ti srce na mjestu? :mrgreen:
GoschaUkuchi

#16095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by GoschaUkuchi »

emko1234 wrote:
Bit ce ubijen, "preporucuje" mu sarajevska mafija :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Ljakan wrote:
Ne znam zasto se uopste stavlja kao primarno da je u pitanju sin Ramiza Salcina. Ako je otac bio fin ne mora znaciti i da je sin. Hanka Paldum nije kriminalac ili ajde da kazem narkoman a sin ocigledno jeste i samo zato sto je Hankin sin trebalo mu je oprostiti to sto je izazvao nesrecu na Grbavici. Danas je meni se cini glavni izgovor a i u sta sam se jednom i sam uvjerio to da je neko iz sehidske porodice. Dvojica momaka usli u autobus i poceli divljati i razvaljivati po autobusu. Ja ustao i lijepo im rekao da to ne valja sta rade i ako nastave da cu ih isamarati a oni meni "mi smo djeca sehida". Znaci djeca sehida (ako su zaista djeca sehida) mogu raditi sta hoce a da ne govorim o djeci politicara i novokomponovanih bogatasa ala Budnjo, Rastoder i slicni. Sto bi te neko iz cista mira zaustavio na ulici i ubio??? Ajde opljacka te ili zvekne ok ali ubiti nekoga nije mala stvar i tu nema vise nazad. Poznajem zaista puno ljudi i koliko znam rijetkost je da ko od njih ima pistolj a mislim da niti jedan i koji ga ima ne nosa ga po autu. A i ne kaze se dzaba da slika govori vise od hiljadu rijeci a meni slika Salcina kaze da on nikako nije bio jedan normalan i obican gradjanin ovoga grada.
Ljakan

#16097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ljakan »

hrasno38 wrote:
Ljakan wrote:
Ne znam zasto se uopste stavlja kao primarno da je u pitanju sin Ramiza Salcina. Ako je otac bio fin ne mora znaciti i da je sin. Hanka Paldum nije kriminalac ili ajde da kazem narkoman a sin ocigledno jeste i samo zato sto je Hankin sin trebalo mu je oprostiti to sto je izazvao nesrecu na Grbavici. Danas je meni se cini glavni izgovor a i u sta sam se jednom i sam uvjerio to da je neko iz sehidske porodice. Dvojica momaka usli u autobus i poceli divljati i razvaljivati po autobusu. Ja ustao i lijepo im rekao da to ne valja sta rade i ako nastave da cu ih isamarati a oni meni "mi smo djeca sehida". Znaci djeca sehida (ako su zaista djeca sehida) mogu raditi sta hoce a da ne govorim o djeci politicara i novokomponovanih bogatasa ala Budnjo, Rastoder i slicni. Sto bi te neko iz cista mira zaustavio na ulici i ubio??? Ajde opljacka te ili zvekne ok ali ubiti nekoga nije mala stvar i tu nema vise nazad. Poznajem zaista puno ljudi i koliko znam rijetkost je da ko od njih ima pistolj a mislim da niti jedan i koji ga ima ne nosa ga po autu. A i ne kaze se dzaba da slika govori vise od hiljadu rijeci a meni slika Salcina kaze da on nikako nije bio jedan normalan i obican gradjanin ovoga grada.
Tacno.To je sustina svega.Jos da dodam kad vidim strane tablice posebno talijanske neznam na sta se furaju na talijansku mafiju.....
ovde znaci ima masa stvari zbog kojih ne mozemo reci desilo se "slucajno"...
pozadina sigurno postoji.
ultima_palabra

#16098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

GoschaUkuchi wrote:
emko1234 wrote:
Bit ce ubijen, "preporucuje" mu sarajevska mafija :D
Misliš ubiVen? :mrgreen:
emko1234

#16099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

Ali u svemu ovome stoji jedna nepobitna činjenica, što mi je ovaj gore Ajnštajn rekao, sistem vrijednosti jeste poremećen.
Gledam ovaj text što ga je source objavio, kako Salčinovi prijatelji tuguju za njim. Elem jedan od likova koji kao tuguje je nedavno u vrat ubodeni balavac, kojem je source opet iz nekog samo njima poznatog razloga ustupio medijski prostor isto ko i Mirzi Hatiću.
I kad odeš na profil tog balavca, vidiš sliku sa SalčinOM iza koje je 5 drugih slika na kojim taj kreten kao mafija po gradu. Pa sad osim slika iz teretane, slika pored auta, pit bullova, kubanskih cigara, stoje slike na kojim on i njegovi drugovi ala Salčin poziraju s pištoljima i drugim oružjem. I ispod slike milion lajkova gdje mu ljudi pišu kako je glavni, kako je faca, ovakav ili onakav.
E sad je taj isti balo nedavno završio u policiji kad je "slučajno " uboden nožem u vrat radi svađe u saobraćaju, i mediji takvim ljudima daje prostor a policija ih pušta da najnormalnije hodaju po gradu.
Šta je poenta, košto sam mu ja relativno normalan lik otišao na profil i vidio sve to, tako će mu i neki maloumni malac koji živi film Rane samo u Sarajevu otići i vidjeti isto što i ja. Onda će ići ovom logikom, on mafijaa po gradu, mogu i ja. On ima pištolj, mogu i ja, njega policija ne hapsi, neće ni mene. Njemu trebe ostavljaju puse i lajkove na slikama, i meni će. On je "faca", i ja ću biti. I onda imaš broj na entu potenciju takvih kretena koji hodaju po gradu, naoružani, drogirani, željni pažnje i dokazivanja koji su spremni radi blicanja u saobraćaju da izađu i da te napadnu samo da bi ispali mangupi.

Dakle sistem je očigledno u kurcu. Eh sad, jel treba žaliti i tugovati kad se dVa takva sivomasena miligrama sretnu na ulici, i radi nekog očigledno propalog tala porokaju i poubijaju?
MA treba kurac, ja bi im dao svo oružje svijeta i 100kila kokaina, zatvorio ih na stadion i pustio da se rokaju, mater im klošarsku jebem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Locked