Ma kakvi pojaka. Možda pola milimetra.
Moderator: Benq

Ne, i ta sa poklopcem za kameru je podebela. Ovu sam narucio:noviclan wrote: ↑28/04/2021 06:09Je li mislis na ovu https://www.olx.ba/r/31056179/185251CooK wrote: ↑27/04/2021 20:27 Bukvalno istu takvu samo sto ima guma i preko modula kamere. Poklonio mi ju prije par mjeseci @beni-bu-man jer mu je greskom stigla. U medjuvremenu sam kupio jos jednu masku da imam za rezervu.
I meni je bila pokruta ali sam se navikao na nju a moguce da se i vremenom malo smeksala.
Sad gledam ponudu tankih maski jer kad ugrije i kad ne budem mogao nosati mobitel u dzepu od jakne valja mi ga moci ugurati u dzep od pantalona jer ne volim nosati one torbice pederuse a i garant bih je negdje spustio i zaboravio na nju.
Javim ti kad nadjem nesto tanko ali sve su prilike da cu uzeti Nillkin frosted shield.
Nisi pisao nerazumljivo nego sam ja isao sa pretpostavkom da znas da vise nema mobitela bez "grbe" i da svaki mobitel sad ima tu grbu. Kod nekog je veca grba a kod nekog manja ali svaki noviji mobitel je ima. Ako gledas neki mobitel bez grbe onda jedino mozea uzeti neki stariji model.nemezis wrote: ↑28/04/2021 09:14Nisam valjda pisao tako nerazumljivo? Neću kupiti zbog velike grbe pozadi. Pitao sam za masku nadajući se da je grba taman tolika da njenu visinu nadomjesti maska pa kada stavim masku da zadnja strana bude potpuno ravna. Tako je na primjer kod Poco F1. Izbor sam suzio na Note 9 Pro jer mi se na slikama činilo kao da grba nije baš kao na ostalima, uzivo sam gledao neke druge, na ovaj nikako da naletim, ne bude ga trenutno.CooK wrote: ↑27/04/2021 20:16 Neces kupiti neki mobitel zato sto ti neodgovara maska koja dodje uz njega? Gluho bilo sta ja sve ovdje necu procitati.![]()
Ta maska je dobra volja proizvodjaca da odmah imas masku cim kupis mobitel ali nije namijenjena za dugorocnu upotrebu jer sva pozuti posle par mjeseci nego je namijenjena za koristenje mjesec-dva tj. dok ne kupis bolju masku. Imas boljih maski na OLX-u za 10-15KM a ako ti nije mrsko sacekati 2-3 mjeseca imas ih i na Aliju jos jeftinije.
Ubacili molekule srebra i navodno sprecava razvoj bakterija(ne i virusa) na maski. Nemam pojma da li funkcionise ali je meni to bespotrebno i bolje da su ubacili nesto da sprecava zutilo s obzirom da posle 2-3 mjeseca maskica toliko pozuti kao da je u govnima valjana(da prostis) i dzaba joj ako i ubija bakterije kad izgleda prljavo.sencobih wrote: ↑28/04/2021 22:45Kakva je fora sa ovom antibakterijskom maskom sto je došla uz ovaj MI10T, je li to lafo ili baš funkcioniše?CooK wrote: ↑27/04/2021 20:27 Bukvalno istu takvu samo sto ima guma i preko modula kamere. Poklonio mi ju prije par mjeseci @beni-bu-man jer mu je greskom stigla. U medjuvremenu sam kupio jos jednu masku da imam za rezervu.
I meni je bila pokruta ali sam se navikao na nju a moguce da se i vremenom malo smeksala.
Sad gledam ponudu tankih maski jer kad ugrije i kad ne budem mogao nosati mobitel u dzepu od jakne valja mi ga moci ugurati u dzep od pantalona jer ne volim nosati one torbice pederuse a i garant bih je negdje spustio i zaboravio na nju.
Javim ti kad nadjem nesto tanko ali sve su prilike da cu uzeti Nillkin frosted shield.
Ma folije su bezveze kako na kameri tako i na displayu. Na kameri kad je stavis bude mutna fotka a na displayu isto bude pomutna slika sto i ne primjetis dok ne skines tu foliju. Staklo je zakon pa cak i ono najgore staklo je bolje i od najbolje folije.Grom2017 wrote: ↑27/04/2021 22:42Pa da, i maska ima dio koji je izdignut. Maska bi bas morala bti debela da bi sve ravno bilo. Znaci, izdignuto je, a mozes naci na oglasima masku kakvu zelis.
Ma nikakve folije ne bih, stavljao sam na mi note 10 lite jer nisu imali stakla a jos i on zakrivljen. Ja dobio gratis u radnji i dobro je staklo stvarno.
Ova fabricka na mi 10t ,je li folija ili staklo?CooK wrote: ↑29/04/2021 21:11Ma folije su bezveze kako na kameri tako i na displayu. Na kameri kad je stavis bude mutna fotka a na displayu isto bude pomutna slika sto i ne primjetis dok ne skines tu foliju. Staklo je zakon pa cak i ono najgore staklo je bolje i od najbolje folije.Grom2017 wrote: ↑27/04/2021 22:42Pa da, i maska ima dio koji je izdignut. Maska bi bas morala bti debela da bi sve ravno bilo. Znaci, izdignuto je, a mozes naci na oglasima masku kakvu zelis.
Ma nikakve folije ne bih, stavljao sam na mi note 10 lite jer nisu imali stakla a jos i on zakrivljen. Ja dobio gratis u radnji i dobro je staklo stvarno.
Heh koja smo mi ojebina. Taj mobitel se prodaje vec mjesec dana u europi a vidjao sam ga prije 15-tak dana i na srbijanskim i hrvatskim oglasima i web shopovima a kod nas tek danas stigao i to otvoren i sa slovenskom garancijom.Peacean wrote: ↑29/04/2021 10:48 Prvi Poco F3 na OLX-u:
https://www.olx.ba/artikal/42892032/xia ... -8-256-gb/
Razumna cijena za ovu verziju ako je ponuda stvarna.
Ma folija, kakvo staklo. Vidjeces kad je skines isto kao da si imao dioptriju pa naocare stavio, odmah slika jasnija.sencobih wrote: ↑29/04/2021 21:14Ova fabricka na mi 10t ,je li folija ili staklo?CooK wrote: ↑29/04/2021 21:11Ma folije su bezveze kako na kameri tako i na displayu. Na kameri kad je stavis bude mutna fotka a na displayu isto bude pomutna slika sto i ne primjetis dok ne skines tu foliju. Staklo je zakon pa cak i ono najgore staklo je bolje i od najbolje folije.Grom2017 wrote: ↑27/04/2021 22:42
Pa da, i maska ima dio koji je izdignut. Maska bi bas morala bti debela da bi sve ravno bilo. Znaci, izdignuto je, a mozes naci na oglasima masku kakvu zelis.
Nervira me ona prašina po ivicama, boba mi fali da je zgulim, a inače nikad nisam stavljao stakla ili folije na displej, a ova kad je vec dosla trpim je
Ma da, nije antistaticna folija pa privlaci i prasinu. Ja sam je tolerisao dok mi nije stiglo staklo i onda istog momenta skinuo.
Marketinški trik. Ionako sad svi imamo one antibakterijske gelove ili tečnosti (lako ih je nabaviti i ako nemaš) pa je lako potamaniti bakterije. Osim toga, nije zdravo uništiti sve bakterije, ni sterilna sredina nije zdrava. Nisu sve bakterije loše za nas.CooK wrote: ↑29/04/2021 21:03Ubacili molekule srebra i navodno sprecava razvoj bakterija(ne i virusa) na maski. Nemam pojma da li funkcionise ali je meni to bespotrebno i bolje da su ubacili nesto da sprecava zutilo s obzirom da posle 2-3 mjeseca maskica toliko pozuti kao da je u govnima valjana(da prostis) i dzaba joj ako i ubija bakterije kad izgleda prljavo.sencobih wrote: ↑28/04/2021 22:45Kakva je fora sa ovom antibakterijskom maskom sto je došla uz ovaj MI10T, je li to lafo ili baš funkcioniše?CooK wrote: ↑27/04/2021 20:27 Bukvalno istu takvu samo sto ima guma i preko modula kamere. Poklonio mi ju prije par mjeseci @beni-bu-man jer mu je greskom stigla. U medjuvremenu sam kupio jos jednu masku da imam za rezervu.
Ako slikas,onda note 10 pro...jer je kamera haman odlicna po recenzijama a i slike ce ti biti ljepse na amoledubanjaluka078 wrote: ↑29/04/2021 23:08 Valja li Xiaomi Redmi Note 10 Pro? Kakav je u odnosu na Mi 10T? Šta odabrati ako su mi u ponudi po približno istoj cijeni?
Ne igram igrice, puno slikam.
Da, i to je bitno.
Kod mene je pro 9t sa pop up vec godinu i po, i nema nikakvih problema kamera.banjaluka078 wrote: ↑29/04/2021 23:33 Bonus pitanje, kad me već krenulo, kakva su mišljenja o pop-up kamerama? Vidim da neki modeli to imaju. Koliko su one stabilne i podložne kvarovima zbog tog nekog mehanizma?
Oba su telefona dobra i niti sa jednim neces pogrijesiti.banjaluka078 wrote: ↑29/04/2021 23:24 Opcije su mi na rate u BHTelecomu (smanjila tarifu na Extra S, jer mi realno više i ne treba) i IQ mobile u par maraka, osim PDV-a u startu u BHT, naravno. Uzela bih bolji, u svakom slučaju, ne mijenjam telefon često, bitnije mi je da potraje. Sad sam već pune dvije godine na RN7, baterija počela izdavati, pa gledam opcije.