supercali wrote:citaj malo bolje nigdje nisam pomenuo da se protestuje zbog ovoga
protesti su samo primjer kako smo lijeni i cekamo da nam drugi urade ono sto bi mi trebali bar pokusati
opet ponavljam citaj nece ti skoditi
ps opet procitaj i vidjet ces da nigdje ne branim
a ako ne znas sta je argument onda nemoj ni pisati
jer sam ti iznio bar 2 argumenta a to su brojnost automobila u sarajevu i drugi je i osiguravajuca drustva
Ne znam sto se sa tobom raspravljam jer ti lupanje nazivas argumentima.
Kakv broj automobila u Sarajevu? To je podjeljeno na 4 PU + jos Ilidza i Vogosca. I najveca opstina ima manje stanovnika nego Opstina Zenica npr. A tamo se zavrsava za dan.
Kakve osiguravajuce kuce? Platis, dobijes polisu i sta jos? Nema vise nista. Ide papir tehnickog, polisa osiguranja, podaci o vozilu i vozacu i to je sve kompletirano na stanici tehnickog pregleda za 10 minuta. Sve sto treba da uradi neki cinovnik je da sve te podatke uporedi sa onima u bazi podataka IDEEA i nakon par klikova zakljuci da nema prepreka za produzenje saobracajne dozvole. Bum tras, hvala lijepo dovidjenja. Da je guzva razlog, bio bi ogroman red i za podizanje dokumenata u PU, a to radi samo jedna osoba. Za par minuta ces dobiti papire koliko god da je ljudi ispred tebe. Preraspodjelom osoblja sa 2-3 radnika koja bi se bavila busenjem stikera i provjerom papira u bazi, to bi islo brzo kao sto ide ovjera zdravstvene knjizice.
Oni nece. Dobro. Doce jednom maca na vratanca pa ce se nogama u guzicu udarati da ti udare pecat.
Dotle, ja obavim registraciju 15-20 dana prije isteka, vozim sa fotokopijom saobracajne uz potvrdu da sam predao dokumente na ovjeru. Ako drot hoce da uzme reket nece ga dobiti, nek napise sudski nalog, a ja cu reci da je trazio cvaju. Fino sa ljudima, ruzno sa dzukelama i to je to.
Sad sto ti ne kontas o cemu je prica ovdje jbg. to je do tebe.