Je li moguce imati curu kad...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kmirsad
#1601 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ima tu par ljudi... haj malo više... koje baš uživam da čitam... jedan od njih je i ovaj komi... 
- Bloo
- Globalna šefica
#1602 Re: Je li moguce imati curu kad...
na zalost, obrazovanje tj. diplome se koriste kao nakit u africkim plemenima (pretty pretty shiny shiny)ladyblue18 wrote:Ma ljudi moji vec smo pricali o ovome nekoliko puta ali eto nije zgoreg ponoviti, nekad je bilo sto vise znas vise vrijedis, a danas sto vise znas manje vrijedis i to je to.
Obrazovanje danas vise nije "kul" i gledaju te ko budalu ako kupis sebi knjigu da citas. Jednostavno, neke druge stvari su preuzele primat, ne bolje nazalost.
Obarazovanje je danas na niskim granama, sto u cijelom sistemu obrazovnom, sto u narodu. Statusni simboli i ostale cake su na prvim mjestima.
otvoris Avaz, tamo na svakoj strani barem 3 oglasa o tome kak ce N.N magistrirati na Ekonomskom fakultetu
magistara i doktora na bacanje
obrazovanje je postalo pop produkt, bez ikakve vrijednosti
mene gledaju sa visine jer nisam jos magistrirala, kao da je sada neka mudrost magistrirati :T
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1603 Re: Je li moguce imati curu kad...
treba znati nositi taj gel... mislim ono, zamisli komija sa gelomMa.Le.Na wrote:[
a vidi...ti za jednu noc isto tako mozes nabacit pola kg gela na glavu..posudit ili rentat dobro auto i pokupit tu sto pada na to![]()
mislim da je ovdje vise rijeci o nekoj duzoj vezi
- kmirsad
#1604 Re: Je li moguce imati curu kad...
Chmoljo wrote:treba znati nositi taj gel... mislim ono, zamisli komija sa gelomMa.Le.Na wrote:[
a vidi...ti za jednu noc isto tako mozes nabacit pola kg gela na glavu..posudit ili rentat dobro auto i pokupit tu sto pada na to![]()
mislim da je ovdje vise rijeci o nekoj duzoj vezi![]()
![]()
- Ma.Le.Na
#1605 Re: Je li moguce imati curu kad...
- Irish
#1606 Re: Je li moguce imati curu kad...
puno je i do stanja u kojem zivimo, nazalost
Danas (a vec sam to pisala) fakultet NAZALOST dobro posluzi da se lakse dobije posao za koji je potrebna SSS
posao kojim se danas neko bavi..po mom misljenju.. nema puno veze sa njegovim obrazovanjem .
ps. da mogu vratiti vrijeme, sigurno ne bih upisala fakultet (bar ne ovaj koji jesam)..vec bih galantno zavrsila kakav unosan zanat i do sada imala finih godina radnog staza i eventualno pokrenula svoje nesto
Danas (a vec sam to pisala) fakultet NAZALOST dobro posluzi da se lakse dobije posao za koji je potrebna SSS
posao kojim se danas neko bavi..po mom misljenju.. nema puno veze sa njegovim obrazovanjem .
ps. da mogu vratiti vrijeme, sigurno ne bih upisala fakultet (bar ne ovaj koji jesam)..vec bih galantno zavrsila kakav unosan zanat i do sada imala finih godina radnog staza i eventualno pokrenula svoje nesto
Last edited by Irish on 11/04/2011 13:36, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#1607 Re: Je li moguce imati curu kad...
mnjah, pazi šta pričaš, mogu se ljudi uvrijediti kad im kažeš da je magistarski bagatela danas. nije da izigravam visinu, jer sam i sam svjestan da nam je obrazovanje u globalu taraba, a i sam sam obuhvaćen njim.Bloo wrote:
na zalost, obrazovanje tj. diplome se koriste kao nakit u africkim plemenima (pretty pretty shiny shiny)
otvoris Avaz, tamo na svakoj strani barem 3 oglasa o tome kak ce N.N magistrirati na Ekonomskom fakultetu
mene gledaju sa visine jer nisam jos magistrirala, kao da je sada neka mudrost magistrirati :T
- Chmoljo
#1608 Re: Je li moguce imati curu kad...
nei put mu stoji, a neki put mu ne stojiMa.Le.Na wrote:sta znas ..ja ga ne znam pa mogu zamisliti da mu dobro stoji
- Ma.Le.Na
#1609 Re: Je li moguce imati curu kad...
Chmoljo wrote:nei put mu stoji, a neki put mu ne stojiMa.Le.Na wrote:sta znas ..ja ga ne znam pa mogu zamisliti da mu dobro stoji
- Korisnicko ime
#1610 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ako mu dobro stoji onda mu i ne treba gel u kosi...Ma.Le.Na wrote:sta znas ..ja ga ne znam pa mogu zamisliti da mu dobro stoji
Recimo meni treba, ali je problem sto nemam ni kose da na nju gel stavim...
- Bloo
- Globalna šefica
#1611 Re: Je li moguce imati curu kad...
znaš mene, što na umu to na drumuChmoljo wrote:mnjah, pazi šta pričaš, mogu se ljudi uvrijediti kad im kažeš da je magistarski bagatela danas. nije da izigravam visinu, jer sam i sam svjestan da nam je obrazovanje u globalu taraba, a i sam sam obuhvaćen njim.Bloo wrote:
na zalost, obrazovanje tj. diplome se koriste kao nakit u africkim plemenima (pretty pretty shiny shiny)
dajem svoju diplomu i desnu ruku ako je i jedan od magistarskih radova u zadnjih 5 godina bio naučnoistraživački rad
te ako je napisan po svim pravilima (tj. da su iskreno napisali koliko i od koga su preuzeli)
- madner
#1612 Re: Je li moguce imati curu kad...
Sta ce mi tvoja desna ruka tsk tsk
Sto lijecis svoje komplekse na ovaj nacin, puny diplomirani
- kmirsad
#1613 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jeste li čuli da su svi predratni svršeni studenti ekonomije u Osjeku... nedavno dobili diplome da su sad u stvari magistri ekonomije... i taj magisterij im se i u BiH priznaje...
...
A možda je to i ispravno... ako se poredi nivo znanja Titinih i današnjih diplomanata... naravno da govorim uopšteno... nikako pojedinačno...
A možda je to i ispravno... ako se poredi nivo znanja Titinih i današnjih diplomanata... naravno da govorim uopšteno... nikako pojedinačno...
-
Klodovik
#1614 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ova priča o fakultetima je zaista smiješna. Ljudi studiraju ovdje, govore kako ništa ne valja (štele, protekcije, plagiranje...) i kada završe fakultet - njihova diploma je neprikosnovena i oni su nevjerovatno dobro obrazovani. I sve to u sistemu i na fakultetima koji toliko ne valjaju i toliko su srozani da je to čudo jedno.
- Bloo
- Globalna šefica
#1615 Re: Je li moguce imati curu kad...
madner wrote:Sta ce mi tvoja desna ruka tsk tsk
pa u krajnjem slucaju je mozes iskoristiti za znas vec sta
- madner
#1616 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ja bre govorim o starim magistrima, ne ovim smjesnim Bologna spageti likekmirsad wrote:Jeste li čuli da su svi predratni svršeni studenti ekonomije u Osjeku... nedavno dobili diplome da su sad u stvari magistri ekonomije... i taj magisterij im se i u BiH priznaje......
- spreca
#1617 Re: Je li moguce imati curu kad...
Curu mozes imati ,ako ti zena dozvoli

- kmirsad
#1618 Re: Je li moguce imati curu kad...
Đulijano Đema magistri...madner wrote:Ja bre govorim o starim magistrima, ne ovim smjesnim Bologna spageti likekmirsad wrote:Jeste li čuli da su svi predratni svršeni studenti ekonomije u Osjeku... nedavno dobili diplome da su sad u stvari magistri ekonomije... i taj magisterij im se i u BiH priznaje......
- kmirsad
#1619 Re: Je li moguce imati curu kad...
... a ne daju kobre...spreca wrote:Curu mozes imati ,ako ti zena dozvoli![]()
![]()
![]()
- juli84
#1620 Re: Je li moguce imati curu kad...
Jeste, moguće je, ali samo jednom, drugi put neće htjeti izaći s tobom, surovo al istinito
- Chmoljo
#1621 Re: Je li moguce imati curu kad...
tja...sanabe wrote:Kad ovaj Chmoljo napiše "mnjah" hoće mi neštA bit'
O jeste skrenuli sa teme
- madner
#1622 Re: Je li moguce imati curu kad...
Ha ja, ne moze Dulji skupa sa Clintom i Charlsomkmirsad wrote:Ja jebo te... ja stalno nekako mislim da smo na onoj o fakultetima...
Đulijano Đema magistri...madner wrote:Ja bre govorim o starim magistrima, ne ovim smjesnim Bologna spageti likekmirsad wrote:Jeste li čuli da su svi predratni svršeni studenti ekonomije u Osjeku... nedavno dobili diplome da su sad u stvari magistri ekonomije... i taj magisterij im se i u BiH priznaje......
A možda je to i ispravno... ako se poredi nivo znanja Titinih i današnjih diplomanata... naravno da govorim uopšteno... nikako pojedinačno...![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#1623 Re: Je li moguce imati curu kad...
jel moguce imat curu kad si cura koja nema para?
dupla briga
- spreca
#1624 Re: Je li moguce imati curu kad...
sanabe wrote:nisi fino pito, obrazložio da je to sad modernokmirsad wrote:... a ne daju kobre...spreca wrote:Curu mozes imati ,ako ti zena dozvoli![]()
![]()
![]()
... samo se nešto bune, rondaju, drobe...
![]()
ma nezna mirso da pita
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1625 Re: Je li moguce imati curu kad...
Bloo wrote:jel moguce imat curu kad si cura koja nema para?dupla briga