Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

DonVito

#1601 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Unitedforever wrote:Nipošto, ali nipošto igrati sa jednim napadačem. Po meni je ovdje slika baš jasna. Dva napadača, pobjeda, jedan napadač, patnja!
Druze dzaba ti 2 napadaca ako imas situaciju tj. igrace u kakvoj smo sada mi ok da je Pjanic 100% spreman ili Salihovic ali posto je situacija kakva jeste ne vrijedi nam lomiti vrat na startu.. ako rez. bude negativan onda roknuti i Ibisevica et.

Igraci ne smiju biti staticni, Dzeko ne smije biti statican.
---------Dzeko---------
--Lulic---Miske--Steva

Ovo uopste nije def. naprotiv :bih:
Last edited by DonVito on 20/03/2013 12:18, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#1602 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Mi smo u Grčkoj radi njihovog presinga imali problema da loptu dovedemo do Džeke i Ibiševića, ako bude slično u Zenici, jebiga onda.
DonVito

#1603 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Sarajevo1946 wrote:Mi smo u Grčkoj radi njihovog presinga imali problema da loptu dovedemo do Džeke i Ibiševića, ako bude slično u Zenici, jebiga onda.
:thumbup:

O tome pisem. Dzaba nam 3 Dzeka u napadu ako nemamo sredine i bokova da probijemo njihovu vezu, stim da i mi moramo imati dva osiguraca iza Misketa Zaha i Medo. Lula i Stevanovic su bokovi koji grizu, vrse presing, ubacivaju se na svaki mig Misketa + znaju lopte :)

Pjanicu, Pjanicu kud se povrijedi bas sada :( Pjanica ne smije igrati, momak nije spreman pa bice nam jos gore sa pola Pjanica koji je u strahu da se povr. itd :( to je fakticki igrac manje.
Last edited by DonVito on 20/03/2013 12:23, edited 1 time in total.
vryzas

#1604 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vryzas »

Sarajevo1946 wrote:Mi smo u Grčkoj radi njihovog presinga imali problema da loptu dovedemo do Džeke i Ibiševića, ako bude slično u Zenici, jebiga onda.
Iskreno zar ocekujes nesto drugo ako izadjemo u formaciji 4-4-2? Trebaju samo "pripaziti" na Misimovica i to je to. Ko ce se ubaciti iz drugog plana? Zahirovic? :-) Dva boka "polovna" :roll:...lijevo "teski" bek :-? , desno "pokretni" Miske :D
legionar2010

#1605 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by legionar2010 »

1. Staviti zdrave i spremne igrace.
2. Vezni red mora biti kompaktan znaci se dopunjuju igraci
3. Sa dva napadaca sigurno :thumbup:
4. Dati igrace koji su igrali zadnje utakmice koje smo dobili znaci ne eksperimentirati previse.
5. Puno trke i agresivnosti.
Infaze Studio

#1606 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

bambuelo wrote:Citam ovih dana razne portale i nekako mislim da bi definitivno bilo bolje da se nas dijamant malo vise usredoci na tekmu sa Grcima. Svaka cast za sve ovo sto radi, ali zaista mislim da nije vrijeme sada..
Ali haj znaj, mozda ce bolje igrati..mada cisto sumnjam.. :(
I meni se cini da Dzekine pripreme za ovu vrlo vaznu utakmicu ne valjaju ni 5 para. Ono sa djecicom je sve OK i korektno, okupljanje tako reci nije zvanicno ni pocelo tada, a i da je pocelo, tu je bilo jos dosta reprezentativaca i strucni stab....Ali ova pojavljivanja na nekim premijerama sinoc su stvarno jedna velika glupost u sred priprema za VRLO vaznu utakmicu.

Kad se zalim na Dzeksona, da se pozalim i na Reufa :D (i to ne Minkinog). Yebote, mora li frajer objasniti i opisati svaki detalj Pjaniceve, Viscine itd..povrede i svaki detalj rehabilitacije. Nikad u svom zivotu nisam cuo da medicinsko osoblje sportske ekipe prica onako u nekom obicnom 30-sekundi intervjuu (ali on ga razvuce na 7 minuta). OK, znam da nema priliku pricati u medijima cesto i da vjerovatno zeli da pokaze "Sta zna", ali sto je previse, previse je...I kad mi kaze utakNica... :lol:

Sto se tice postavke ekipe, jos uvijek sam pri istom stavu kojeg napisah prije par sedmica...Poduplati bokove i ne'a frke. Klasicni bekovi i klasicna krila sa centarforom. NEki pricaju "Moramo sa dva napadaca!"...Pa nisu samo Dzeko i VEdo napadaci zato sto se tako zovu - napadaci. NApadaci su i Lulic i Stevanovic u takvoj formaciji.
4-2-3-1 je kljuc uspjeha, ali k'o sto neko rece, ne'a od tog nista..S toga, podrzavam selektora i njegovu formaciju, jer zelim da vjerujem da on bolje zna od nas sviju. :)
Djubre_

#1607 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Djubre_ »

Ne znam sta bih vam rekao za fan zonu.. gurati se s narodom.. nista ne vidjeti..kisa.. hladno..

Ipak ostajem pri tv-u sa svojim ukucanima.. a poslije boze daj da slavimo.. za 3 min sa autom na ulicama..

Sent from my GT-i9001
Revoltage

#1608 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Revoltage »

Kakvo će biti vrijeme prekosutra u Zenici?
Iago

#1609 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Iago »

zakonpera wrote:Zanimljiva analiza..
http://www.bigsoccerbosnia.com/11/post/ ... reece.html
Zanimljiva jeste, ali Ibricic :-)
shake69

#1610 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by shake69 »

Malo statistike nije na odmet: ako je tacno kako Sv.Marijan rece da Grci gube u prosjeku svaku jedanaestu utakmicu, duzan sam bosanskom pucanstvu priopciti da , ako ne racunamo nastup 'Helena' na EP u Poljskoj i Ukrajini, jedanaaesta utakmica je bas ova u petak, protiv BiH na Bilinom Polju! :D :bih:
vicious

#1611 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vicious »

shake69 wrote:Malo statistike nije na odmet: ako je tacno kako Sv.Marijan rece da Grci gube u prosjeku svaku jedanaestu utakmicu, duzan sam bosanskom pucanstvu priopciti da , ako ne racunamo nastup 'Helena' na EP u Poljskoj i Ukrajini, jedanaaesta utakmica je bas ova u petak, protiv BiH na Bilinom Polju! :D :bih:
Super je to... ali što ne bismo računali EP? :D
shake69

#1612 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by shake69 »

vicious wrote:
shake69 wrote:Malo statistike nije na odmet: ako je tacno kako Sv.Marijan rece da Grci gube u prosjeku svaku jedanaestu utakmicu, duzan sam bosanskom pucanstvu priopciti da , ako ne racunamo nastup 'Helena' na EP u Poljskoj i Ukrajini, jedanaaesta utakmica je bas ova u petak, protiv BiH na Bilinom Polju! :D :bih:
Super je to... ali što ne bismo računali EP? :D
Zato jer je rijec o posebnom takmicenju, po meni, turnirskog tipa, utakmice svaka tri dana i tome slicno i tako dalje. :-D
Imam ja jos statistika, ako hocete. Ako izgube, Grci padaju na 15 mjesto FIFA ljestvice a BiH uz pobjedu uskace na poziciju No.19 najboljih selekcija sveijeta, ako ne bude nekih velikih iznenadjenja u drugim utakmicama u petak! :D
Opetja033

#1613 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Opetja033 »

House wrote:Moram se dobro napiti u 19h :D :D

ne daj boze poraza
Ja to obavezno praktikujem pred sve vaznije utakmice. Kombinacije pive i rakije, sto vise i sto brze prije nego neka tekma pocne. Npr: sve cetiri tekme sa Portugalcima se sjecam samo u fragmentima, protiv Francuza se sjecam gola i penala. Bukvalno. Desavalo mi se par puta da Sarajevo igra bitne tekme za vrijeme Ramazana - i dan danas sam ubjedjen da su me protiv Helsingborga i Levskog samo sekunde djelile od srcanog udara. Protiv Genka sam sjedio zadnjih 15 minuta zbog bolova u prsima.

Zato se lijepo u petak vec poslijepodne pocnem "zagrijavati" i miran sam sta god bilo. :D
area51

#1614 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by area51 »

Sa i bez Pjanića su dvije totalno različite ekipe.To je igrač koji pravi razliku,kakvo je njegovo trenutno stanje,hoće li igrati ?
Djubre_

#1615 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Djubre_ »

Sad me vise ovo interesuje nego formacija :smile:

Sudeci po ovome, uslovi ce biti taman.. ma da hayat najavio kisu i susnjezicu danas..

Image

Sent from my GT-i9001
Pismonosa

#1616 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

Ti si se fakat više opteretio vremenskom prognozom za petak nego rezultatom :lol:

Bit će sunčano i vedro, bit će 2:0 za nas :D
Djubre_

#1617 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Djubre_ »

Da opterecen sam.. ipak ste svi gosti u mom gradu i naravno da vam zelim ugodan i lijep provod.. a samim tim, ne zelim da mi kisa cejf pokvari :) zamisli koja tekma.. cekas je od prosle godine.. i docekas taj dan.. na tribinama kisobran do kisobrana..

Samo vi o taktikama.. susicevi pomocnici.. a ja cu vas o vremenu obavjestavati :grin:

Sad si me povukao za ruku :)

Image

Ne mere biti bolje :) a poslije se nastavlja sa kisom :) samo da Bog ne place za nama.. nego za njima.. Amin!

:smile:

Sent from my GT-i9001
Partijaner

#1618 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Partijaner »

Nedo Bog vako protiv Grcke, 5 puta u precku :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KRGBvKS1Q8#!
Kemal Malovčić

#1619 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Kemal Malovčić »

ja nemam pojma o taktici, potom štaviše ne znam nijednog igrača osim džeke, ali znam da ako se u utakmicu uđe sa dovoljno testisa i vijuga, da grčka može kapitulirati na bilinom polju

riječ koju je uveo u naš rječnik junak dostojevskijevog "kockara" blaž baka slišković, riječ htijenje, treba biti ono što će nas diferencirati u odnosu na grke i što će biti faktor pobjede

navijači moraju biti trinaesti igrač, a mnogo je faktora koji utiču na njihovo raspoloženje: vrijeme (treba biti klimatski prilagodljiv svim uslovima), politička situacija (ne gledati 'nevike), fizičko stanje pred meč (ne jesti tešku hranu, npr ćevape, niti piti teška pića, eventualno nekoliko pivi je prihvatljivo, i neko dopušavanje je dopušteno, u skladu sa zakonima), sve da bi navijač bio vedar, energičan i čio. negativnu energiju izbacite iz sebe
Last edited by Kemal Malovčić on 20/03/2013 13:42, edited 1 time in total.
BlueBlood

#1620 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by BlueBlood »

Braco objasnio! :mrgreen:

Code: Select all

http://sportsport.ba/bh_fudbal/braco-u-elementu-bitku-na-bedru-smo-dobili-u-grckoj/100828
Pismonosa

#1621 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

BlueBlood wrote:Braco objasnio! :mrgreen:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/braco-u-elementu-bitku-na-bedru-smo-dobili-u-grckoj/100828
ahahahaha čuj bitka ne Bedru, mati mila :lol: :lol: kralj ostaje kralj :D

za one manje upućene:
Bitka je u historiji Islama ostala ubilježena kao bitka u kojoj se odigrala otvorena "Božanska intervencija" i navodi se u muslimanskim izvorima da je u njoj učestvovao i Melek Džibril (Gabrijel) sa Melekima a također i Iblis (Sotona). Bitku su izvojevali muslimani.
Ovaj Džibril, mora da je to onaj Džibril Cisse. Hoće li to i on igrati za nas :D
Last edited by Pismonosa on 20/03/2013 13:51, edited 2 times in total.
krater

#1622 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by krater »

Pismonosa wrote:
BlueBlood wrote:Braco objasnio! :mrgreen:

ahahahaha čuj bitka ne Bedru, mati mila :lol: :lol: kralj ostaje kralj :D
:thumbup: :D
Pismonosa

#1623 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Pismonosa »

andr0id wrote:Da opterecen sam.. ipak ste svi gosti u mom gradu i naravno da vam zelim ugodan i lijep provod.. a samim tim, ne zelim da mi kisa cejf pokvari :)
Hvala tebi brate na toploj i srdačnoj dobrodošlici. Sve će to biti OK :thumbup: :bih:
frngla

#1624 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by frngla »

Joj Brace, suze me zališe hahahaha :lol: :lol:
DonVito

#1625 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Bravo Braco :thumbup:
Locked