IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

pino silvestre

#1601 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

ladydarling wrote:pitanje za ove efendicove? sta mislite, da li ce, efendic, davati penzionerima po petobanku, kao sto to radi koldzo? hahahaha... i kad ce napraviti video nadzor na parkingu ispred moje zgrade, naselje alipasino polje, a faza? to je obecao u svom planu i programu
A gdje je to izjavio? Argumenti, dokazi, molit cu lijepo :)
johntra

#1602 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by johntra »

pa cura je napisala da nije to nigdje izjavio, nego da li će MOŽDA tako biti...
ladydarling

#1603 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

pino silvestre wrote:
ladydarling wrote:pitanje za ove efendicove? sta mislite, da li ce, efendic, davati penzionerima po petobanku, kao sto to radi koldzo? hahahaha... i kad ce napraviti video nadzor na parkingu ispred moje zgrade, naselje alipasino polje, a faza? to je obecao u svom planu i programu

doslo mi je postom na adresu plan i program buduceg nacelnika, tj. efendica u kojem je sve to detaljno opisano, kako ce uraditi i sta ce uraditi.... i jos pitanja, kada ce nam zgradu utopljavati, posto je obecao fasadu sa toplotnom izolacijom, isto tako na alipasinom polju u a fazi? dobrinji je obecao ljecilista s termalnom vodom, obecao je i napraviti ogroman trzni centar na relaciji od ilidze do stupa u kome ce se nalaziti multimedijalni centar? ukoliko mozete da mi odgovorite na ova pitanja, jer stvarno zima pocinje a meni zgrada nije utopljena???????????????

p.s. molim vas odgovorite mi na ovo zadnje pitanje, vezano za toplotu
pino silvestre

#1604 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

ladydarling wrote:
pino silvestre wrote:

doslo mi je postom na adresu plan i program buduceg nacelnika, tj. efendica u kojem je sve to detaljno opisano, kako ce uraditi i sta ce uraditi.... i jos pitanja, kada ce nam zgradu utopljavati, posto je obecao fasadu sa toplotnom izolacijom, isto tako na alipasinom polju u a fazi? dobrinji je obecao ljecilista s termalnom vodom, obecao je i napraviti ogroman trzni centar na relaciji od ilidze do stupa u kome ce se nalaziti multimedijalni centar? ukoliko mozete da mi odgovorite na ova pitanja, jer stvarno zima pocinje a meni zgrada nije utopljena???????????????

I tek si se sad nakon 12 godina Sdp diktature sjetila da postoji toplotna izolacija pa glasala za Sda, nego kad si mogla toliko dugo cekat onda sacekaj jos godinu dvije dok se ne uradi sva neophodna tenderska dokumentacija o izboru najpovoljnijeg izvodjaca radova
johntra

#1605 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by johntra »

dok se ne rastale ili dok to pređe u nadležnost opštine? :D
e moj pino, bolje bi ti stajao nick brut, oca mi...
pino silvestre

#1606 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

johntra wrote:pa cura je napisala da nije to nigdje izjavio, nego da li će MOŽDA tako biti...
Bas su mi dobri ovi koje su cutali cijelih 12 godina, i drugi dan izbora vec hoce kule i gradove. Valjda je urodjeno u covjeku da osjeti gdje je demos kratio, a gdje diktatorski totalitarizam
Doktor29

#1607 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

dragonz wrote:
Čovjek wrote: Gospodin Kravić je prekršio izbornu šutnju, jer je u jutro prije otvaranja glasačkih mjesta, na svim haustorima na Dobrinji, osvanuo zaljepljen njegov plakat.
I sda je isto uradila samo u subotu svaki ulaz u C-fazi je osvanuo sa sda plakatom.
Sto nisi skinuo, kao i svaki do sada :D
respo

#1608 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by respo »

Bisogna Vincere wrote:

Ništa od 13. penzije. :mrgreen:
naravno da nista od 13-e kad ova nana nije potpisala dokument :D
Doktor29

#1609 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Kmecanje SBB-ovaca poprima postizborne oblike, fascinantno :D
ladydarling

#1610 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

vi ste glasali za njih, a niste procitali plan i program... da budemo jasni, ja nisam, niti bih glasala za SDA... ali o tom, po tom, sada je tako kako je,, covjek je obecao kule i gradove... ako uradi 1 procenat od toga, zivjet cemo kao lordovi... imat cemo najljepsu opstinu, sa utopljenim zgradama,,... video nadzori na parkinzima....

evo sta on kaze.... Također, pojačat ćemo osvijetljenost parking površina, a radit ćemo na većoj sigurnosti na njima preko njihovog video-nadzora ili uspostavom čuvarske službe. Prioritet će nam biti parkirališta koja su u zonama uz entitetsku liniju (Dobrinja), gdje su slučajevi otuđenja vozila najbrojniji. Na ovaj način ćemo smanjiti rizik od krađe automobila, a i osigurati i otvaranje novih radnih mjesta.

to je samo djelic njegovog plana, a sve mozete naci na sluzbenoj stranici SDA novi grad
Doktor29

#1611 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

ladydarling wrote:
pino silvestre wrote:

Jos jedna kmececa SBB-ovca, covjek jucer pobjedio a ti pitas kada ce utopliti bas tvoju zgradu :run:
:-)
denis.istok

#1612 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by denis.istok »

Doktor29 wrote:

Pitaj Damira i Sumana sta su radili 12god?

To bi mozda za 7 dana trebalo da vam se postavi sta hocete, pa nije ovo emisija zelje i pozdravi.

Napraviti ce se, samo laganice, predvidjam mandat nacelnika semiru dok bude zelio da se kandiduje...
Doktor29

#1613 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

denis.istok wrote:
Doktor29 wrote:

Pitaj Damira i Sumana sta su radili 12god?

To bi mozda za 7 dana trebalo da vam se postavi sta hocete, pa nije ovo emisija zelje i pozdravi.

Napraviti ce se, samo laganice, predvidjam mandat nacelnika semiru dok bude zelio da se kandiduje...
Ova stavila deset upitnika na pitanje kada ce njena zgrada biti utopljena :shock: :shock:
ladydarling

#1614 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

Prema tome, jedan od prioriteta u naredne četri godine mora biti "utopljavanje" stambenih zgrada na području naše općine. Na ovaj način postižemo više efekata. Osim doprinosa ekologiji, dugoročno ćemo osigurati uštedu energije, bit će podignut standard stanovanja ljudi, a porast će i vrijednost samih objekata.
glockov kolac

#1615 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by glockov kolac »

iPod wrote:Evo to je pravo lice SBB-a, mislim da je svaki komentar suvišan!

Image
Stoka nepismena! Nije ništa bolji od svoga FahrA
pino silvestre

#1616 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

Ljevicari su nekad bili avangarda drustva, intelektualna krema, danas su nasi bosanski ljevicari obavjesteni i "u toku" kao moja rahmetli nena koja za cijeli zivot nije otisla dalje od rakovice... Jedino sta donekle vrijedi od bosanske ljevice je ono jada u Sdu, a oni Zlajini pajdasi su vizionari jedino za senilne nosioce titine spomenice i par uhljebljenih porodica oko hadzica ivanisevica i lagumdzije
denis.istok

#1617 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by denis.istok »

pa pise fino u naredne 4 godine, sta ocekujes, da sutra osvane fasada :D
nije david coperfield :))
ladydarling

#1618 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

denis.istok wrote:pa pise fino u naredne 4 godine, sta ocekujes, da sutra osvane fasada :D

naravno da ocekujem, obecao je, necu da mi to uradi pred naredne izbore kao sto to obicno SDA radi...
Trebam te

#1619 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Trebam te »

Doktor29 wrote:
dragonz wrote:
Čovjek wrote: Gospodin Kravić je prekršio izbornu šutnju, jer je u jutro prije otvaranja glasačkih mjesta, na svim haustorima na Dobrinji, osvanuo zaljepljen njegov plakat.
I sda je isto uradila samo u subotu svaki ulaz u C-fazi je osvanuo sa sda plakatom.
Sto nisi skinuo, kao i svaki do sada :D

Eh tebe Dr, covjek samo skupljao reciklazu :skoljka:

:bih:
pino silvestre

#1620 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by pino silvestre »

ladydarling wrote:
denis.istok wrote:pa pise fino u naredne 4 godine, sta ocekujes, da sutra osvane fasada :D

naravno da ocekujem, obecao je, necu da mi to uradi pred naredne izbore kao sto to obicno SDA radi...
Klasican crveni mentalitet koji hoce kandidate koji ce lupit sakom od sto povuci par miliona iz nekog crnog fonda, sam odabrati izvodjace, odrediti boju fasade i naravno na kraju podjelit dobit sa izvodjacem radova :-D
drug profi

#1621 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

denis.istok wrote:
Ne bih mu bas tako bjanko dao izgleda. Ako ne bude valjao, ode lako na sljedecima. Ljudi ce rado glasati protiv nekog ako im je lose. Kao sto je sad Suman lako otisao.
Ja se vise bojim da ce on samo biti marioneta.
The Realist

#1622 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by The Realist »

ladydarling wrote: doslo mi je postom na adresu plan i program buduceg nacelnika, tj. efendica u kojem je sve to detaljno opisano, kako ce uraditi i sta ce uraditi.... i jos pitanja, kada ce nam zgradu utopljavati, posto je obecao fasadu sa toplotnom izolacijom, isto tako na alipasinom polju u a fazi? dobrinji je obecao ljecilista s termalnom vodom, obecao je i napraviti ogroman trzni centar na relaciji od ilidze do stupa u kome ce se nalaziti multimedijalni centar? ukoliko mozete da mi odgovorite na ova pitanja, jer stvarno zima pocinje a meni zgrada nije utopljena???????????????

Čekaj, lik sinoć dobio izbore, oficijelno još i nije i ti sada hoćeš rezultate. Hebote, može li jadnije biti :roll: . Znam da boli izbrni poraz, ali ovo.... (ovo ništa drugo ne može biti).

Što se tiče ovih stvari koje navodiš, ja sam unjegovom izlaganju čuo tu samo ideje, koje bi se mogle realizirati, te je rekao da je neke stvari predložio (bazeni, termalne vode, program energetske efikasnosti - to je ta tvoja fasada, ti centri koje spominješ je ustvari kongresni centar, ali to su prijedlozi) i treba vidjeti šta će biti od toga, ali nije rekao da će to uraditi, to su prijedlozi i treba vidjeti šta se može napraviti.

Što se mene tiče, mene najviše ona deveta tranverzala zanima, ili kako se zove, uglavnom most Alipašino - Boljakovo, pa će o tome najviše ovisiti moj glas na sljedećim izborima. Nisam stranački opredijeljen, tako da mi nije teško glasati za nekoga drugog, ako me ovaj razočara.

No, jedno je sigurno, neću nijednog novog načelnika ocjenjivati nakon jednog dana, ili
ladydarling

#1623 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

jos jedno pitanje, drugarica s dobrinje pita kada ce realizovati te termalne vode sa ilidze na dobrinju, slomila ruku pa hoce na rehabilitaciju.... ali s kojim parama je mislio ovo uraditi, samo da ne bude od mog utopljavanja....

evo vidite da je obecao, corpus delicti

. Na području naselja Dobrinja planiramo krenuti u izgradnju otvorenih bazena i rekreacionog centra, a u narednim fazama projekta planiramo omogućiti pravljenje kompleksa za banjsko rekreativni turizam, dovođenjem termalne vode na ovo područje sa Općine Ilidža, čiji su izvori manje od tri kilometra udaljeni od ovog područja. Pored potrebe za ovim kompleksom, na ovaj način poboljšali bismo kvalitet življenja u naselju Dobrinja, koja je u periodu nakon agresije na BiH u dobroj mjeri komunikacijski i sadržajno zapostavljeno područje. Ovim projektom porasla bi i potreba za uslužnim djelatnostima na ovom području, a povećala bi se i vrijednost nekretnina uz istovremeni rast standarda življenja.
Doktor29

#1624 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

ladydarling[size=150] wrote:jos jedno pitanje, drugarica s dobrinje pita kada ce realizovati te termalne vode sa ilidze na dobrinju, slomila ruku pa hoce na rehabilitaciju.... ali s kojim parama je mislio ovo uraditi, samo da ne bude od mog utopljavanja....
evo vidite da je obecao, corpus delicti[/size]
. Na području naselja Dobrinja planiramo krenuti u izgradnju otvorenih bazena i rekreacionog centra, a u narednim fazama projekta planiramo omogućiti pravljenje kompleksa za banjsko rekreativni turizam, dovođenjem termalne vode na ovo područje sa Općine Ilidža, čiji su izvori manje od tri kilometra udaljeni od ovog područja. Pored potrebe za ovim kompleksom, na ovaj način poboljšali bismo kvalitet življenja u naselju Dobrinja, koja je u periodu nakon agresije na BiH u dobroj mjeri komunikacijski i sadržajno zapostavljeno područje. Ovim projektom porasla bi i potreba za uslužnim djelatnostima na ovom području, a povećala bi se i vrijednost nekretnina uz istovremeni rast standarda življenja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , reci joj kada pobjedimo beznadje
ladydarling

#1625 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by ladydarling »

vidis da nije sta bi se moglo uraditi, vec je covjek lijepo obecao.. i tvoju transferzalu, i moje utopljavanje zgrade i vidieo nadzore, kao i mojoj drugarice terme... zato pitam, kada ce vec poceti, ima puno poslaaa..to se ne moze razvlaciti 4 godine, trebao je vec danas poceti za mojim utopljavanjem.....
Post Reply