Sad je mirovnjak, okrenuo plocu, trebao je Pasinjan bez rata predati teritoriju prije nego je poceo rat da ne gine 2-3-4 hiljade mladih vojnika 18-20 godina starosti tako nesto.spreca wrote: ↑21/11/2020 07:58To je onaj sto je na jednom videu ranije govorio da su on i jos jedan doveli Putina na vlast,tako sto su zamolili kcerku JeljcinaSanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 21:37
dobar prilog iz Jerevana, Aleksej Romanov na protestima protiv Pasinjana, razgovor sa sudionicima i objasnjava kako su prakticno beznacajni ti protesti kad se vidi broj ljudi koji su na njih izasli ( poredi sa protestima koji su doveli Pasinjana na vlast). Jermenke opasne, jedna glava hiljadu jezika
3:40 chicha![]()
![]()
Nagorno Karabah
- SanskiBiser
#15826 Re: Nagorno Karabah
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15827 Re: Nagorno Karabah
SanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 07:58Ja samo znam da je primjeceno da Azeri rade posumljavanje sa zimzelenim crnogoricnim drvecem koje nema lisca za svaki slucaj.90minut wrote: ↑21/11/2020 07:37 To je ono što pisem 5 puta rusi su tu jer armeni samo njima vjeruju zato je dopustio Alijev da dođu jer zna da ako nisu tu ovi ce se svi pokupiti.
Sklopio dogovor gdje ce dobiti prugu za ostanak armena na svetoj armenskoj teritoriji.
Paša prihvatio jer nije imao drugu opciju ovako ce armensko življe i dalje biti tu za 5 ili 10 godina kad se ovi pokupe sigurno nece nakon 5 godina otici kad se život vrati u kakvu takvu normalu.
Lik je kapitulirao šta tu ima nejasno..
Ili ljudi stvarno misle da ce ovaj ostati cuvati šaku armena desetinama godina i zauzvrat nece nikakve pare dobiti..![]()
![]()
![]()
ma idi u k.... opplakah
- SanskiBiser
- spreca
#15830 Re: Nagorno Karabah
Da rekao je da je odmah trebao da se preda da negine omladina 18-20 god i tu je u pravu,ali da je to uradio bez borbe tek tad bi mu skinuli glavu, jer posle poraza neko mora biti kriv inace se nemoze krenuti dalje.Sad im je vazno da skinu Pasinjana da se ovo smiri i da krenu dalje,ona jedna crna srednjih godina kaze da treba da povuce potpis sa dogovora jer tu su sad ruski mirotvorci ba sta joj Romanov kaze da su oni tu samo zbog toga sto je Pasinjan potpisao prekid dejstava...Interesantno ce biti, sta ce se dalje dogadjati.Samo de ne osvanu barikade na ulici izmedju pozicije i opozicije, jer su dosta udaljeni od nekog stava koji bi ih pomirioSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:01Sad je mirovnjak, okrenuo plocu, trebao je Pasinjan bez rata predati teritoriju prije nego je poceo rat da ne gine 2-3-4 hiljade mladih vojnika 18-20 godina starosti tako nesto.spreca wrote: ↑21/11/2020 07:58To je onaj sto je na jednom videu ranije govorio da su on i jos jedan doveli Putina na vlast,tako sto su zamolili kcerku JeljcinaSanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 21:37
dobar prilog iz Jerevana, Aleksej Romanov na protestima protiv Pasinjana, razgovor sa sudionicima i objasnjava kako su prakticno beznacajni ti protesti kad se vidi broj ljudi koji su na njih izasli ( poredi sa protestima koji su doveli Pasinjana na vlast). Jermenke opasne, jedna glava hiljadu jezika
3:40 chicha![]()
![]()
![]()
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#15831 Re: Nagorno Karabah
Koje hinje ovi azeriSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:13da, samo crnogoricno sade, neka vrsta cempresa i tuje koja raste na isusenom zemljistu kao sto je vecina Az ima iglice umjesto lisca i toksicno je ako se jede.![]()
-
90minut
#15832 Re: Nagorno Karabah
Haha, al' stani zar nisu one slike gdje su poceli saditi ustvari njihova teritorija sad gdje ruska čizma nece krociti?
- SanskiBiser
#15833 Re: Nagorno Karabah
Putin je rekao da bi otkazivanje sporazuma bilo samoubistvo za Armeniju.spreca wrote: ↑21/11/2020 08:16Da rekao je da je odmah trebao da se preda da negine omladina 18-20 god i tu je u pravu,ali da je to uradio bez borbe tek tad bi mu skinuli glavu, jer posle poraza neko mora biti kriv inace se nemoze krenuti dalje.Sad im je vazno da skinu Pasinjana da se ovo smiri i da krenu dalje,ona jedna crna srednjih godina kaze da treba da povuce potpis sa dogovora jer tu su sad ruski mirotvorci ba sta joj Romanov kaze da su oni tu samo zbog toga sto je Pasinjan potpisao prekid dejstava...Interesantno ce biti, sta ce se dalje dogadjati.Samo de ne osvanu barikade na ulici izmedju pozicije i opozicije, jer su dosta udaljeni od nekog stava koji bi ih pomirioSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:01Sad je mirovnjak, okrenuo plocu, trebao je Pasinjan bez rata predati teritoriju prije nego je poceo rat da ne gine 2-3-4 hiljade mladih vojnika 18-20 godina starosti tako nesto.![]()
A sinoc Lavrov umotano nesto rekao da se aktivno sabotira sporazum :
Rusija osjeća da postoje pokušaji da uspori provedbu izjave čelnika Ruske Federacije, Azerbejdžana i Armenije o Nagorno-Karabahu i ne dopusti da se ona u potpunosti održi.
"Postoji, nažalost, tendencija - osjećamo je - koja ima za cilj pokušaj usporavanja provedbe izjave predsjednika Rusije i Azerbejdžana i premijera Jermenije 9. novembra, da se ne dozvoli da se ova izjava održi u cijelosti, iako su svi prisiljeni priznati da je to tako Pokušaji da se promijeni priroda mirovne operacije, također primjećujemo, još uvijek su latentni, ali se i odvijaju ", rekao je Lavrov.
Jutros Lavrov dolazi u Jerevan a Shojgu je vec stigao.
Šojgu rekao : Ruska delegacija doputovala je u Jermeniju sa "velikim planom". Rusija namerava da ne dozvoli dalje krvoproliće u Karabahu.
-
sumirprimus
#15834 Re: Nagorno Karabah
Znqci tek nadodjo kakvu parabolu mucki proturi sbiserparappa wrote: ↑21/11/2020 08:18Koje hinje ovi azeriSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:13da, samo crnogoricno sade, neka vrsta cempresa i tuje koja raste na isusenom zemljistu kao sto je vecina Az ima iglice umjesto lisca i toksicno je ako se jede.![]()
Alal cufte majstore kroz noge se broji 2
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#15835 Re: Nagorno Karabah
- SanskiBiser
#15836 Re: Nagorno Karabah
sumirprimus wrote: ↑21/11/2020 08:38Znqci tek nadodjo kakvu parabolu mucki proturi sbiserparappa wrote: ↑21/11/2020 08:18Koje hinje ovi azeriSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:13
da, samo crnogoricno sade, neka vrsta cempresa i tuje koja raste na isusenom zemljistu kao sto je vecina Az ima iglice umjesto lisca i toksicno je ako se jede.![]()
![]()
Alal cufte majstore kroz noge se broji 2![]()
Otrovno je zbog grupe hemikalija koje se nazivaju taksin alkaloidi. Njihova kardiotoksičnost dobro je poznata i djeluju preko antagonizma kalcijuma i natrijumovih kanala, uzrokujući povećanje citoplazmatskih kalcijumovih struja u ćelijama miokarda. Sjeme sadrži najviše koncentracije ovih alkaloida. [25] [26] Ako se proguta bilo kakvo lišće ili sjeme biljke, preporučuje se hitan medicinski savjet, kao i promatranje najmanje 6 sati nakon mjesta gutanja. [27] [28] Najkardiotoksičniji taksin je Taxine B, a zatim Taxin A - Taxin B je takođe najčešći alkaloid u vrstama Taxus. [29] [30] [31]

- JoseMujica
#15837 Re: Nagorno Karabah
izražavam duboku zabrinutost zbog podlih udara na mirovni proces i opstrukciju opstojnosti napaćenog naroda na njihovim vjekovnim ognjištima. Ova genocidna politika ne preza ni od čega i ide dotle da mijenja sam habitat srca njihove domovine. Do sada u povijesti nezapamćeni prirodocid!SanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 08:47sumirprimus wrote: ↑21/11/2020 08:38Znqci tek nadodjo kakvu parabolu mucki proturi sbiser![]()
Alal cufte majstore kroz noge se broji 2
Otrovno je zbog grupe hemikalija koje se nazivaju taksin alkaloidi. Njihova kardiotoksičnost dobro je poznata i djeluju preko antagonizma kalcijuma i natrijumovih kanala, uzrokujući povećanje citoplazmatskih kalcijumovih struja u ćelijama miokarda. Sjeme sadrži najviše koncentracije ovih alkaloida. [25] [26] Ako se proguta bilo kakvo lišće ili sjeme biljke, preporučuje se hitan medicinski savjet, kao i promatranje najmanje 6 sati nakon mjesta gutanja. [27] [28] Najkardiotoksičniji taksin je Taxine B, a zatim Taxin A - Taxin B je takođe najčešći alkaloid u vrstama Taxus. [29] [30] [31]
![]()
-
veseloiveselo
#15838 Re: Nagorno Karabah
Eh kad sjetim kakve je Baku klubove imao...
-
cassius
#15839 Re: Nagorno Karabah
sad ce Kiki da kaze kako je on pricao i o tome

-
veseloiveselo
#15840 Re: Nagorno Karabah
Nisu arapi dobrodošli u S. Irak. Ja te stanove i kuće ne vidjeh od njih. Oni imaju kuće po Dubajiu, kakav S.Irak. Arapi dođu u shoping ture autobusima iz Bagdada i to je sve. Kakve kuće i stanovi. Pogtovo poslije 2014 i DAESHa. Na sjeveru ima izbjeglica ali iz Sirije. U Basri ima mnogo iranaca jer su šije kao i Iračani na jugu. Pa ima mnogo rodbinski povezanih.Kikibombona wrote: ↑21/11/2020 00:50Kurdistan je vec druga prica. O Erbilu, Slemaniju, Duhoku sam napisao more komentara na temi Irak. Tek sada razumijem zasto si u prethodnom komentaru napisao da je infrastruktura u Iraku mnogo bolja nego u BiH. Zapravo, govorio si o Kurdistanu.veseloiveselo wrote: ↑20/11/2020 22:28Ja sam vrlo malo bio u Bagdadu. Večinom sam bio na sjeveru gdje su Kurdi. Gradovi Erbil, Suleymani, Dohuk, itd. i dole jug oko Basre. Kasirke na sjeveru imaju te plate. Pešmerge vojnici imaju 700 US$ platu a rade 1 sedmicu a 3 su kući. Ja sam radio sa Pešmergama 2 godine tako da to znam pouzdano. Automobili su u prosjeku bolji nego naši. Pretežno novije Kia i Toyote. Kažu njemačka auta su premekana za njih i često se kvare. Močniji Iračani voze Landcruise Toyota a večina vozi Kia i Toyota limuzine. I to novije godište. Prosjek starosti auto onako po mojoj procjeni je oko 5 god. Rijetko se može vidjeti starije auto. Auta su im dosta jeftinija nego kod nas jer kod njih nema poreza nikako. Kuće, mnogo bolje i opremljenije nego naše. Večinom u mermeru. Iračani ne žele da rade na građevini ili poslove čistača po aerdoromima i sl. Te poslove rade Nepalci, Eritrejci, Butanci i sl.
Vratimo se Azebejđancima. Obrazovaniji su nego mi. Svi s kojima sam radio su svirali klavir. Čak i oni najsiromšniji. Imali su široko znanje o svemu. Ruski uticaj valjda. Čitaju puno knjige pogotovo ruske pisce. Azeri su kulturan narod i kod njih je kultura i učtivost jako cijenjena.
Standard u Kurdistanu je mnogo bolji nego u Turskoj ili Iranu. Vlasti irackog Kurdistana imaju veliki problem sa ekonomskim izbjeglicama iz tzv. Irana. Vecina irackih politicara i bogstasa (Arapa) ima kuce ili stanove u Kurdistanu gdje je priroda mnogo ljepsa i gdje sigurnost na puno visem nivou.
Sve ovo sto si ti napisao ja sam objasnjavao @salik79 u i jos nekim forumasima, ali nisu vjerovali...
Steta sto je rat zaustavio i usporio razvoj Kurdistana. Valjda se sve vrati u normalu.
-
90minut
#15841 Re: Nagorno Karabah
Pola 10 je ujutru, a meni i dalje u glavi " tzv Iran ".
- SanskiBiser
#15842 Re: Nagorno Karabah
to ono sta rade instagramuse i sa ovih prostora u Dubai? Odu i formalno se udaju na jednu noc, bogatas se zadovolji, ujutro se raskine brak a on nije gresnik tj. preljubnik ako je vec ozenjen po Serijatuveseloiveselo wrote: ↑21/11/2020 09:06Eh kad sjetim kakve je Baku klubove imao...Mogao bih roman o tome da napišem. U Baku ima mnogo keša jer naftaši sa platformi dolaze na vikende i odmor. Tako da ima veliki izbor žena. Ne znam odakle da krenem. Ruskinje, ukrajinke kazahstanke, azerke, gruzijke, čečenke, turkinje, rumunke, kineskinje, poneka crnkinja, itd.....niz je beskonačan. Ja slobodan,izašao iz rata željan svega. Stan u Baku i svaki vikend se pretvorimo u vampire. Najbolje dvije godine mog života defintivno. U klubovima kojih ima mnogo vrlo lako se stupa u komunikaciju sa ženskom populacijom. I u hotelima se čak mogu naručiti mlade za jednu noč
. Hotel Azerbaijan u Baku, čiji je vlasnik zet od Aliyeva, ima klub koji se zove Capitol. I tek radi od ponoči do jutra. A tu bude krcato ženama lakog morala.
-
veseloiveselo
#15843 Re: Nagorno Karabah
Nije tako. Dođeš u hotel i izraziš želju za 'djevočkom* i oni ti je pošalju u sobu. Dogovoriš cijenu s njom i na posao. U hotelima pretežno na svakom spratu ima kao mala recepcija. Tu pretežno rade žene. I mnoge od njih su nagodne za druženje u sitnim nočnim satima. Naravano ako su ti po ukusu. Kad istegne dogovreni termin one odoše dalje a ti na spavanje snom pravednikaSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 09:26to ono sta rade instagramuse i sa ovih prostora u Dubai? Odu i formalno se udaju na jednu noc, bogatas se zadovolji, ujutro se raskine brak a on nije gresnik tj. preljubnik ako je vec ozenjen po Serijatuveseloiveselo wrote: ↑21/11/2020 09:06Eh kad sjetim kakve je Baku klubove imao...Mogao bih roman o tome da napišem. U Baku ima mnogo keša jer naftaši sa platformi dolaze na vikende i odmor. Tako da ima veliki izbor žena. Ne znam odakle da krenem. Ruskinje, ukrajinke kazahstanke, azerke, gruzijke, čečenke, turkinje, rumunke, kineskinje, poneka crnkinja, itd.....niz je beskonačan. Ja slobodan,izašao iz rata željan svega. Stan u Baku i svaki vikend se pretvorimo u vampire. Najbolje dvije godine mog života defintivno. U klubovima kojih ima mnogo vrlo lako se stupa u komunikaciju sa ženskom populacijom. I u hotelima se čak mogu naručiti mlade za jednu noč
. Hotel Azerbaijan u Baku, čiji je vlasnik zet od Aliyeva, ima klub koji se zove Capitol. I tek radi od ponoči do jutra. A tu bude krcato ženama lakog morala.
Tako nekako
![]()
- SanskiBiser
#15844 Re: Nagorno Karabah
@karanana citas li ti ovo, steta propustiti!veseloiveselo wrote: ↑21/11/2020 09:36Nije tako. Dođeš u hotel i izraziš želju za 'djevočkom* i oni ti je pošalju u sobu. Dogovoriš cijenu s njom i na posao. U hotelima pretežno na svakom spratu ima kao mala recepcija. Tu pretežno rade žene. I mnoge od njih su nagodne za druženje u sitnim nočnim satima. Naravano ako su ti po ukusu. Kad istegne dogovreni termin one odoše dalje a ti na spavanje snom pravednikaSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 09:26to ono sta rade instagramuse i sa ovih prostora u Dubai? Odu i formalno se udaju na jednu noc, bogatas se zadovolji, ujutro se raskine brak a on nije gresnik tj. preljubnik ako je vec ozenjen po Serijatuveseloiveselo wrote: ↑21/11/2020 09:06
Eh kad sjetim kakve je Baku klubove imao...Mogao bih roman o tome da napišem. U Baku ima mnogo keša jer naftaši sa platformi dolaze na vikende i odmor. Tako da ima veliki izbor žena. Ne znam odakle da krenem. Ruskinje, ukrajinke kazahstanke, azerke, gruzijke, čečenke, turkinje, rumunke, kineskinje, poneka crnkinja, itd.....niz je beskonačan. Ja slobodan,izašao iz rata željan svega. Stan u Baku i svaki vikend se pretvorimo u vampire. Najbolje dvije godine mog života defintivno. U klubovima kojih ima mnogo vrlo lako se stupa u komunikaciju sa ženskom populacijom. I u hotelima se čak mogu naručiti mlade za jednu noč
Tako nekako
![]()
To što ti spominješ znam da je bilo u Afgahnistanu. Znam za neke naše ljude koji su dogovarali ženidbu na lupam 40 dana, 2 mjeseca itd. Dogovore s mladinim ocem to sve i u tom preiodu su kao u braku. Kad istekne period mlada se vrača nazad u familiju.
-
sumirprimus
#15845 Re: Nagorno Karabah
Moze i jedno i drugo
- SanskiBiser
#15846 Re: Nagorno Karabah

Diplomatski skandal jutros u Jerevanu!
Gdje je ruska zastava po protokolu mora biti!
Da nije Lavrov mozda trebao donijeti sa sobom u torbi?

-
sumirprimus
#15847 Re: Nagorno Karabah
Da nisu dosli da podsjete armene na kapitulaciju? S obzirom dda se javljaju glasovi o ponistavanju i povlacenju potpisa?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- JoseMujica
#15849 Re: Nagorno Karabah
baš nepristojno od domaćinaSanskiBiser wrote: ↑21/11/2020 10:59
Diplomatski skandal jutros u Jerevanu!![]()
Gdje je ruska zastava po protokolu mora biti!![]()
Da nije Lavrov mozda trebao donijeti sa sobom u torbi?
![]()
a sutra će kmečati da rusi svoju guzicu za njih poturaju...domaćinski i diplomatski epic fail
trebaju biti sretni što je gost uopće pristao da sjedi tu
- Bosanac sa dna kace
#15850 Re: Nagorno Karabah
Zar Jermeni nisu pokrenuli kampanju da se Tižu kazni?saimidin wrote: ↑20/11/2020 14:54Nema od toga nistaSanskiBiser wrote: ↑20/11/2020 13:59SLUŽBENO - Azerbejdžansko tužilaštvo apelovalo je na tužilaštvo Rusije da pomogne u krivičnom gonjenju Semjona Pegova.
Osim ako ne nabaza u TR ili mozda Gruziju![]()