Zoya wrote:Bloo wrote:vazi wrote:
Sve se pika,
I present - the horror

Ako zanemarite razvaljenu mašinu u pozadini (čupam grafičku), u vas gleda zombie zeko od slijedećih sastojaka:
- glava i uši - FETA SIR + zrnati sir + grčki jogurt + izbledana pureca sunka + morska sol
- unutrasni dio usiju - sunka i kopar
- zubi - sunka u ljutoj paprici
- oči - sunka u kopru

Strašno. Kako si se mislila udati.... ikad?
Zašto strašno? Pa Bloo je izrazila svoju kreativnost, a to što je izbor namirnice za ovu sedmicu "pusti me da vrisnem" i nije njena krivica.
Šta se to pametno može praviti sa fetom? Osim da je staviš u salatu ili kao prilog krompiru i tjestenini? Možeš njom filovati crvene paprike (što je neko već predložio), eventualno je prepržiti na ulju (pohovanu ili rolovanu u nešto) i to je manje-više to.
Uostalom, što bi se udavala... da mu pere i riba, da se zezne kao mi?

Šala, ali ko kaže da ona mora biti kuharica u braku, možda nađe muža koji odlično kuha i koji to voli?
Bloo, zeko je super. Po izgledu, ne znam kakvog je ukusa. Možda si mogla tu šunku prepržiti ili sve mrvu zapeći u rerni da se karamelizira. Ako voliš slatko-slane varijante, odozgo pospeš šećerom, medom ili neki sirupom (od narandže ili javora) i sve u rernu da se zapeče (možeš i brenerom, ako ga imaš i smiješ njim baratati

). Možda dodati i kockice hljeba prepržene na puteru, neki sos/preljev sa strane i voila.
Hvala za pohvalu za kolače. Daleko od toga da su najbolji, ali ja se trudim praviti što jednostavnija jela, više poklanjam pažnje ukusu nego estetskom dojmu jela. Zato mi je od kuhara među najboljim Jamie Oliver, čisto zato što je 'nako "seljak čo'ek", nema kod njega nešta puno šminkanja hrane i koristi jednostavne, lako dostupne sastojke i jednostavne i brze recepte.