Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1576 Re: Satovi

Post by O'zone »

Invicta
shin

#1577 Re: Satovi

Post by shin »

Invicta, kopiraju sve živo.

Ne vrijede para.
black_noke

#1578 Re: Satovi

Post by black_noke »

Vrijedi li Lorus para?
shin

#1579 Re: Satovi

Post by shin »

black_noke wrote:Vrijedi li Lorus para?
Vrijedi, pošten jeftin sat. Jedino ako te ko ne zalomi za neku divlju cijenu, oni su u vlasništvu Seika, ako ti je to neka garancija sigurnosti.
Neerone

#1580 Re: Satovi

Post by Neerone »

Molim Vas, ako neko zna gdje u Sarajevu mogu nabaviti jeftine kvarcne mehanizme za zidne satove (osim u Conradu, gdje i nisu jeftini) da mi proslijedi informaciju
O'zone
Globalni moderator

#1581 Re: Satovi

Post by O'zone »

Neerone wrote:Molim Vas, ako neko zna gdje u Sarajevu mogu nabaviti jeftine kvarcne mehanizme za zidne satove (osim u Conradu, gdje i nisu jeftini) da mi proslijedi informaciju
Probaj u Penny plusu u Velešićima nisam siguran da imaju same mehanizme ali imaju tonu onih jeftinih kineskih satova čije mehanizme možeš upotrijebiti pa čak možeš razmisliti i o opciji autopijace čini mi se da je bilo onih satića na onim štandovima "Sve za 1 KM"
anonimni clan

#1582 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

NoriDeNoir wrote:Da se malo pohvalim i ja, meni ovih dana stize Omega AT8500, nadam se sa SI-14 jer sam cuo da modeli (41,5mm) proizvedeni od juna mjeseca dolaze sa ovim malim ali znacajnim unapredjenjem... pa cemo vidjeti. Samo ne znam kako cu docekat vise jer evo cekam 2 mjeseca.

Kad stigne postavit cu i koju sliku ...
Salji slike cim stigne...... :thumbup:
Woof

#1583 Re: Satovi

Post by Woof »

Pozdrav raja!
Redovno citam temu, ali se nisam dosad javljao.
Elem, meni se svidjaju ronilacki satovi i naidjoh na jedan meni vrlo lijep, a nije skup.

Image

Casio mdv 501_9av, iz Duro 200 kolekcije.

Problem je sto ga ne mogu nigdje naci online da kupim, jer je par godina star, a nije pretjerano poznat.
Da li neko zna gdje bi se mogao naci u BiH i ima li neka radnja kod koje bi se moglo naruciti?
shin

#1584 Re: Satovi

Post by shin »

ebay
Woof

#1585 Re: Satovi

Post by Woof »

Ma i jeste fora u tome sto ga nema na ebayu...
Dwndler

#1586 Re: Satovi

Post by Dwndler »

I opet Omega, i opet buvljak i opet tozla, samo ovaj put 14k.
Ona Geneve od prosli put je otisla u dobre ruke :D
http://img713.imageshack.us/slideshow/w ... 505437.jpg
anonimni clan

#1587 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Dwndler wrote:I opet Omega, i opet buvljak i opet tozla, samo ovaj put 14k.
Opaaaaaa...........Izgleda sasvim solidno.... :thumbup:
Don Zivconi

#1588 Re: Satovi

Post by Don Zivconi »

Ljudi dobio sam jedan protrack prg-60 :mrgreen: dobar kao nov :) samo mu je baterija ispuhala, gdje mi je u Sarajevu najbolje zamjeniti bateriju a i da je jeftinije potrebna je ona CLT1616 baterija :?:

P.S dobra omega :-D
shin

#1589 Re: Satovi

Post by shin »

Dwndler wrote:I opet Omega, i opet buvljak i opet tozla, samo ovaj put 14k.

Dobro izgleda, da li je na prodaju?
Dwndler

#1590 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Hvala, hvala i hvala :D
Ringhio

#1591 Re: Satovi

Post by Ringhio »

shin wrote:Invicta, kopiraju sve živo.

Ne vrijede para.

Nebih se slozio s tobom, u svojoj kolekciji imam 3 invicte.

Dva iz Russian Diver kolekcije i jedan iz 6412 Python colekcije. Narucen je i cetvrti i rijec je o 11747BRB Pro-Diver kolekciji.

Fenomenalni satovi, ja ih imam vec duzi vremenski period i hvala Bogu nikakvog problema s njima nikad nisam imao. Divni za nositi i plijene paznjom.

Moje preporuke za Invictu
shin

#1592 Re: Satovi

Post by shin »

Ringhio wrote:
shin wrote:Invicta, kopiraju sve živo.

Ne vrijede para.

Nebih se slozio s tobom, u svojoj kolekciji imam 3 invicte.

Dva iz Russian Diver kolekcije i jedan iz 6412 Python colekcije. Narucen je i cetvrti i rijec je o 11747BRB Pro-Diver kolekciji.

Fenomenalni satovi, ja ih imam vec duzi vremenski period i hvala Bogu nikakvog problema s njima nikad nisam imao. Divni za nositi i plijene paznjom.

Moje preporuke za Invictu

Fenomenalan sat, ako si koristio drveni štap da odrediš vrijeme sjenom do sada.

Evo ti fenomenalne kvalitete,

Image

Stavili ljudi naljepnicu na teg, dok to ostali graviraju :lol:

Ja ne vjerujem, čak su i Luminox pokrali :lol_mini

Image

Zatim Tissot

Image

Seiko i to loše :hammer
Image

Image

Hamilton

Image

Omega

Image

Tag

Image

Kradu dizajn ostalih firmi, u prevodu pljaka :D
shin

#1593 Re: Satovi

Post by shin »

Citizen Nighthawk

Image

Image
Last edited by shin on 10/09/2012 09:09, edited 1 time in total.
shin

#1594 Re: Satovi

Post by shin »

Još malo Invicta pljakiranja
Submariner
Image
Image

Daytona
Image
Image

Bell&Ross
Image
Image

Gori su od samsunga :lol:
Ringhio

#1595 Re: Satovi

Post by Ringhio »

Mah mozes ti pricati sta god zelis, ja sam ponosan na svoje satove, znam kako sam ih zaradio, kako sam ih kupio i kako ih nosim. Znam i da primam komplimente za iste i ne patim od toga da mi na satu pise Rolex i da dam za njega 4000$.

Invicta je meni super marka, super satove proizvode, i ja nikad nisam imao problem ni sa jednim od njih.

To sto ti imas u steku za Rolexe i ostale mamipare to ostavljam tebi, ali stipu mene da ja uzivam u svojim satovima.

Kao sto rece momak par postova prije ovo je ocigledno tema koja kaze moj je veci od tvog i ja imam vise kesa od tebe, pa nosim rolex, a eto ti pijacaru nosis invicte koje su kopije bezvezne.

Sretno i prijatno.
BlackCaviar

#1596 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Koliko si plaćao Invicte? Čisto da imam perspektivu koliko im se cijene kreću.
shin

#1597 Re: Satovi

Post by shin »

Ringhio wrote:Mah mozes ti pricati sta god zelis, ja sam ponosan na svoje satove, znam kako sam ih zaradio, kako sam ih kupio i kako ih nosim. Znam i da primam komplimente za iste i ne patim od toga da mi na satu pise Rolex i da dam za njega 4000$.

Invicta je meni super marka, super satove proizvode, i ja nikad nisam imao problem ni sa jednim od njih.

To sto ti imas u steku za Rolexe i ostale mamipare to ostavljam tebi, ali stipu mene da ja uzivam u svojim satovima.

Kao sto rece momak par postova prije ovo je ocigledno tema koja kaze moj je veci od tvog i ja imam vise kesa od tebe, pa nosim rolex, a eto ti pijacaru nosis invicte koje su kopije bezvezne.

Sretno i prijatno.

Možeš ti biti ponosan i sretan koliko hoćeš. Invicta nema nikakvu vrijednost niti pažnju osoba koje se bave urarstvom ili skupljanjem satova. Mogu nabrojati 10 brendova koji su bolji, sa sličnim cijenama. Pusti se Rolexa.

Brend je sramota teška, nemaju karakter, niti kvalitet. Imaju bling bling efekt na koji padaju osobe koje nisu vidjele šta ostali nude, pogledaj samo gore izbor sa slika, čak su i Luminox koji košta par stoja pljakirali :lol:

Zaboravio sam dodati da nisu uopšte švicarci, iako im logo to govori :D
NoriDeNoir

#1598 Re: Satovi

Post by NoriDeNoir »

Mislim da sa stavom gdje se spominje Rolex kao pojam za ulta-giga-mega skupi i kvalitetni sat (tipa joj vidi mu Rolex ili kad neko zna da volim satove onda prvo pitanje je jel imas kakv Rolex a na recimo A.Lange-soehne sat (koji by the way nemam) se ne bi ni okrenuli) + gledanje na cijenu u smislu "jebo te tvoj sat, evo moj swatch radi isto sto i on a kosto 150KM" odmah treba da diskvalifikuje osobe iz ozbiljne rasprave "O SATOVIMA".

Ja recimo ne kupujem fini i skupi mehanicki sat zato da bi nekome rekao da je sat toliko i toliko kosta, vec zato sto me interesuju detalji stvari koje osobi sa stavom "pa jel taj sat i prica sa tobom" nikada nece biti jasne (kao npr. mehanika, tradicija, obrad itd...).

Mislim da nikada nisam nikome ni rekao evo vidis ovaj sat on je bio toliko i toliko, vec onaj ko zna prepoznati pravi sat to primjeti a ostali i ne trebaju da ga primjete...
O'zone
Globalni moderator

#1599 Re: Satovi

Post by O'zone »

NoriDeNoir wrote:
Ja recimo ne kupujem fini i skupi mehanicki sat zato da bi nekome rekao da je sat toliko i toliko kosta, vec zato sto me interesuju detalji stvari koje osobi sa stavom "pa jel taj sat i prica sa tobom" nikada nece biti jasne (kao npr. mehanika, tradicija, obrad itd...).

.
To je to što se tiče rasprave o satovima :thumbup:
Ringhio

#1600 Re: Satovi

Post by Ringhio »

BlackCaviar wrote:Koliko si plaćao Invicte? Čisto da imam perspektivu koliko im se cijene kreću.

Najjeftiniji sto sam platio bio je ovaj 6412 Python , on me kostao 100 dolara.

Zatim ide russian diver 180 $

I drugi russian diver sceleton koji je kostao 280 $

Invicte imas od 40 dolara pa do 1.500 i vise.

I da, invicte kupujem zato sto mi se svidjaju, ne furam se na kolekcionarstvo, sat shvatam kao nakit.

Vozdra.

Uzivajte u svojim reprezentativnim primjercima sa tradicijom i mehanickim sklopovima, svako ima nesto svoje. Ja furam Invictu, ti furas nesto drugo, ja te necu napadati i redati postove, slike, i poredjenja kako si i sta si mogao kupiti za te pare.

Imas svoju furku, ja imam svoju.

Ugodno vecer zelim.
Post Reply