Jeste, Zdenko Kolar je krajem 80-tih i početkom 90-tih bio vozač tramvaja u Beogradu. U prvoj epizodi serijala Kako je propao rock n' roll, koji je bio posvećen Beogradskoj sceni, prikazali su Zdenku Kolara kako vozi tramvaj i pričali s njim.Osmi Socrates wrote: ↑13/08/2026 14:27 Basista Idola Zdenko Kolar je bio u Zenici na služenju vojnog roka. Važno meni zbog Zenice ne zbog njega, mada se čini kao pristojan čovjek. Interesantno je da je bio vozač tramvaja u Beogradu nakon statusa zvijezde.
Milić Vukašinović
- Better Man
#1576 Re: Milić Vukašinović
Last edited by Better Man on 13/08/2026 18:10, edited 1 time in total.
-
milojicabrzi
#1577 Re: Milić Vukašinović
Eto, ode i Šoltz, nekadašnji bubnjar Parnog valjka, na 4 i po godine zatvora.
https://dalmatinskiportal.hr/bivsi-bubn ... i-pobjegao
On je isto bio u JNA u Rumi, sa Borisom Leinerom, to je bilo negdje '83. bila prava "bubnjarska" kasarna. Sad se sjetih i da se Davorin Bogović iz Prljavaca također nakon nekoliko pokušaja, skinuo od vojske, bila je o tome epizoda i navedena ta činjenica u seriji "Crno-bijeli svijet", našli su lika, glumca koji mu je vrlo sličan, pa se cijela ta jedna epizoda vrti oko toga kako mladi Kipo ide na regrutaciju negdje krajem '80-ih i tamo se pojavljuje "Bogović".
Inače, dosta je muzičara iz bivše Yu, imala problema sa zakonom pa neki od njih imaju i zatvorskog staža. Znam da je pok. Zoran Čavajda Čavke, bubnjar iz El. Orgazma, bio u zatvoru, mislim dva puta nekad u prvoj polovini '80-ih, ali Gile i ekipa nikada o tome ne pričaju detaljno... mislim da je bilo oko narkotika.
Ivica Vdović VD iz Šarla i EKV, je također, nešto malo bio iza brave, takođe pretpostavljam zbog narkotika. Dado Topić, isto nešto sitno bio pritvoren zbog izbjegavanja vojske.
Za Ipeta Ivandića i njegovu tragediju i odležanih 2-3 godine u Foči i Zenici se manje više znaju detalji.
Goran Bare bio u pritvoru nekoliko dana, našli ga da spava na klupi, imao kod sebe nekih narkotika...kad je izašao, samo ponavljao-"Cijenite slobodu ljudi, sloboda je sve"
On je isto bio u JNA u Rumi, sa Borisom Leinerom, to je bilo negdje '83. bila prava "bubnjarska" kasarna. Sad se sjetih i da se Davorin Bogović iz Prljavaca također nakon nekoliko pokušaja, skinuo od vojske, bila je o tome epizoda i navedena ta činjenica u seriji "Crno-bijeli svijet", našli su lika, glumca koji mu je vrlo sličan, pa se cijela ta jedna epizoda vrti oko toga kako mladi Kipo ide na regrutaciju negdje krajem '80-ih i tamo se pojavljuje "Bogović".
Inače, dosta je muzičara iz bivše Yu, imala problema sa zakonom pa neki od njih imaju i zatvorskog staža. Znam da je pok. Zoran Čavajda Čavke, bubnjar iz El. Orgazma, bio u zatvoru, mislim dva puta nekad u prvoj polovini '80-ih, ali Gile i ekipa nikada o tome ne pričaju detaljno... mislim da je bilo oko narkotika.
Ivica Vdović VD iz Šarla i EKV, je također, nešto malo bio iza brave, takođe pretpostavljam zbog narkotika. Dado Topić, isto nešto sitno bio pritvoren zbog izbjegavanja vojske.
Za Ipeta Ivandića i njegovu tragediju i odležanih 2-3 godine u Foči i Zenici se manje više znaju detalji.
Goran Bare bio u pritvoru nekoliko dana, našli ga da spava na klupi, imao kod sebe nekih narkotika...kad je izašao, samo ponavljao-"Cijenite slobodu ljudi, sloboda je sve"
-
dječak sa šibicama
#1578 Re: Milić Vukašinović

nema labavo
Interesantno da Bregovic i Colic nisu osisani, sto je bilo pravilo u JNA, fudbaleri jesu cini mi se
- DaysleepeR
#1579 Re: Milić Vukašinović
Čolić kao džomba ima dužu kosu, vjerovatno i Brega.
Imaš gore sliku ošišanog Čole.
Imaš gore sliku ošišanog Čole.
- Better Man
#1580 Re: Milić Vukašinović
To za izbjegavanje vojnog roka Davorina Bogovića je bilo krajem 70-tih, najvjerojatnije period 1979 ili godinu dvije poslije. Jeste. Čavke je bio u zatvoru zbog narkotika, pa je njihov prijatelj i producent Ivan Stančić Piko svirao bubnjeve na albumu Les Chansones. A prvi put kad je zaglavio zbog narkotika u zatvoru je bilo prije ili nakon prvog albuma, na kojem nije svirao jer je bio na odsluženju vojnog roka. Otišao odmah nakon što je snimio Paket aranžman, pa ga je na foto sešnu zamijenio brat ili bratić, jer su dosta ličili. Ni Marina Vulić nije bila na foto sešnu, pa je nju mijenjala Bebi Dol.milojicabrzi wrote: ↑13/08/2026 15:21 Eto, ode i Šoltz, nekadašnji bubnjar Parnog valjka, na 4 i po godine zatvora.
Goran Bare bio u pritvoru nekoliko dana, našli ga da spava na klupi, imao kod sebe nekih narkotika...kad je izašao, samo ponavljao-"Cijenite slobodu ljudi, sloboda je sve"![]()
-
DebelinJoe
#1581 Re: Milić Vukašinović
Čola trošio jednu od onih gospođa iz Abbe.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 16:11
nema labavo
Interesantno da Bregovic i Colic nisu osisani, sto je bilo pravilo u JNA, fudbaleri jesu cini mi se
- ultima_palabra
#1582 Re: Milić Vukašinović
Pravilo je bilo da se ide u drugu republiku u vojsku, mogao si ici u svoju jedino ako imas kakav zdravstveni ili drugi problem, ili prejaku stelu.
- drag_gost
#1583 Re: Milić Vukašinović
Colin otac je bio vojno lice, prvo je vojsku sluzio kratko u Skopju, a onda ga stari prebacio u Sarajevo. Nisu bili osisani jer su bili u muzickoj ceti.dječak sa šibicama wrote: ↑13/08/2026 16:11
nema labavo