Nema se tu sta otvoremo govoriti. Rezultat sve govori. Nakon pobjede protiv Velsa i Italije, zasluzujemo da ucestvujemo na SP.
Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Priglavke
-
Priglavke
#1577 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Meni najvise smeta sto ne proizvodimo sami igrace vec nam ih savezi drugih drzava formiraju. "Bazen" dijaspora ce kad tad presusiti i onda cemo opet po starom. Mozda grijesim, ali rad sa nasom djecom je nikakav i ne vidim potencijala da bi neki klinac od 16-18 godina zainetersirao klubove iz lige 5.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 23:50 Ma meni je baš drago što smo prošli ovako kroz baraz iako je bilo 10x stresnije, reko da smo samo Austriju dobili, ispalo bi imali sreće, ovo ono...Ne zbog foruma, jebo forum i navijace, nego i zbog igrača na terenu.
Ovako kad prođeš, igračima skače drasticno samopouzdanje i vjera u sebe. Za Velsa svi kazu ah kod kuce su nevjerovatni, dobise Makedoniju 5 razlike , neće moći ni Italija ih lako dobiti, favoriti su protiv Italije...tad su isto svi kontali da ce na Italiju ici. Dobijemo ih.
Ideš na Italiju. Svi pišu nemamo teoretske šanse. Ancelloti govori imamo laganu grupu na SP. Trener San Marina nas ponizava. Capello govori rutinski cemo to. Ko god se ista razumije kaze - Gatusso nije neki trener, ali to im ni ne treba, samo treba da ih nafura i to je to. Nafurao ih i eto.
Kad su takve stvari onda Bgm vjeruješ u sebe i u ekipu. Ja garantujem da nam dođe sad onaj Brazil iz 2002 da bi ih grizli po terenu. Izgubili bi ali bi opet imali Bajraktarevića koji dribla Carlosa i Alajbegovića koji ide protiv Cafua kao da je neko sa ulice...
Eh nije to ništa slučajno.
Bajraktarević više na klupi nego što igra, ali zato opet pravi prevagu na terenu kod nas jer tačno zna šta treba da radi i odgovara mu maksimalno ta uloga.
Alajbegović je još previše mlad, 18 godina, njegov maksimum ćemo tek vidjeti za 5,6 godina, ako ga povrede sačuvaju.
Imaš jednog Memića, pa raja se sjebavala što ga Barbarez gura. Evo i sad pred utakmicu aaa što igra u prvoj joj što igra...pa lik
izbori crveni i fantastično odigra. Koju god je igrao je odigrao vrlo dobro, iznad prosjeka ekipe.
Ja kazem, ovoj ekipi samo fali jedan vrhunski vezni i onda bi baš bili konkurenti za nešto i ozbiljnije od odlaska na SP, ali ako budemo imali SREĆE mislim da mozemo i dosta više od grupa.
Ja bih za početak bio prezadovoljan da idemo redovno na prvenstva.
Pa već sad mnogi gledaju i planiraju ah naredno u Španiju/Portugal ići, EP ganjati za UK vizu ili čekati Italiju/Tursku, a prije 3 godine nas Luksemburg derao...DERAO.
Sad naglo svi vjerujemo u ekipu i neki opet kazu ehhh nije to baš tako..daj ba.
-
suspect_zero
#1578 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Vidis bolan kako umiješ kad hoćeš, nije vazda u kontrusumirprimus wrote: ↑03/04/2026 20:46 Ma bio sam i ja skeptičan prema barbi Nema iskustva, profesionalni poker igrac, recept za disaster.
Al jebga zivot prica price, posloži se sve i prodjosmo, pospi se pepelom, priznaj uspjeh I cestitaj.
Prevelika je ovo stvar za drustvo I drzavu da bi sad jos srali i trazili dlaku u jajetu. Stani u red u masu i kud svi tu I mali mujo.![]()
-
last mohicans
#1579 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Tim bazenom se počelo bulazniti i spominjati da je presušio u vrijeme svih selektora od Sušića, pa kako ih Spaha iskopa. Apsolutno nije tačno, naš svijet se raselio po bijelom svijetu, i dan danas ide, a ovakav rezultat ih samo još više može privoliti. Počet će stasavati unuci onih sto su otišli. Valjda koji sin naših prekaljanih naslijedi talent baba, Dani, Edin od Pjane, Vedo ima sinove. Vrijeme brzo leti. Eto Misketov mali nema haman nista što je stari imao, ubost cemo nekoga. Pa mozes misliti kako je sad Ahmethodziću, grize muds, ali treba imati i glave malo..Priglavke wrote: ↑04/04/2026 00:06Meni najvise smeta sto ne proizvodimo sami igrace vec nam ih savezi drugih drzava formiraju. "Bazen" dijaspora ce kad tad presusiti i onda cemo opet po starom. Mozda grijesim, ali rad sa nasom djecom je nikakav i ne vidim potencijala da bi neki klinac od 16-18 godina zainetersirao klubove iz lige 5.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 23:50 Ma meni je baš drago što smo prošli ovako kroz baraz iako je bilo 10x stresnije, reko da smo samo Austriju dobili, ispalo bi imali sreće, ovo ono...Ne zbog foruma, jebo forum i navijace, nego i zbog igrača na terenu.
Ovako kad prođeš, igračima skače drasticno samopouzdanje i vjera u sebe. Za Velsa svi kazu ah kod kuce su nevjerovatni, dobise Makedoniju 5 razlike , neće moći ni Italija ih lako dobiti, favoriti su protiv Italije...tad su isto svi kontali da ce na Italiju ici. Dobijemo ih.
Ideš na Italiju. Svi pišu nemamo teoretske šanse. Ancelloti govori imamo laganu grupu na SP. Trener San Marina nas ponizava. Capello govori rutinski cemo to. Ko god se ista razumije kaze - Gatusso nije neki trener, ali to im ni ne treba, samo treba da ih nafura i to je to. Nafurao ih i eto.
Kad su takve stvari onda Bgm vjeruješ u sebe i u ekipu. Ja garantujem da nam dođe sad onaj Brazil iz 2002 da bi ih grizli po terenu. Izgubili bi ali bi opet imali Bajraktarevića koji dribla Carlosa i Alajbegovića koji ide protiv Cafua kao da je neko sa ulice...
Bajraktarević više na klupi nego što igra, ali zato opet pravi prevagu na terenu kod nas jer tačno zna šta treba da radi i odgovara mu maksimalno ta uloga.
Alajbegović je još previše mlad, 18 godina, njegov maksimum ćemo tek vidjeti za 5,6 godina, ako ga povrede sačuvaju.
Imaš jednog Memića, pa raja se sjebavala što ga Barbarez gura. Evo i sad pred utakmicu aaa što igra u prvoj joj što igra...pa lik
izbori crveni i fantastično odigra. Koju god je igrao je odigrao vrlo dobro, iznad prosjeka ekipe.
Ja kazem, ovoj ekipi samo fali jedan vrhunski vezni i onda bi baš bili konkurenti za nešto i ozbiljnije od odlaska na SP, ali ako budemo imali SREĆE mislim da mozemo i dosta više od grupa.
Pa već sad mnogi gledaju i planiraju ah naredno u Španiju/Portugal ići, EP ganjati za UK vizu ili čekati Italiju/Tursku, a prije 3 godine nas Luksemburg derao...DERAO.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1580 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Bas i ja to pricam, ovdje nikada nece presusiti izvor igraca iz dijaspore, preko milion nasih ljudi je tamo
- sinuhe
#1581 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Neće presušiti. Ali ako dolaze sa svih strana svijeta moralo bi ih biti i iz BiH. Šta je u fudbalskoj školi Wisconsina i Švedske a da nema u BiH.
-
svi u napad
#1582 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Sve se dobro zavrsilo i treba kapu skinuti pored igraca i strucnom stabu na celu sa Sergejom te posebno direktoru Spahicu. Ja sam bio za dolazak Barbe jer je bio veliki igrac, kapiten repke i sto sam vjerovao da ne moze biti losiji od drugih selektora koji su bili neki treneri ali nigdje nisu uspjeli. Bio sam za Barbu ali nisam bio za Spahu kao direktora jer sam imao u vidu njegovo ponasanje kao igraca i kapitena repke. Sa vremenom sam uvidio da Spaha radi fantastican posao i da je za ovaj rezultat priznali mi to ili ne on najzasluzniji. Spaha je mangup ali istovremeno ima onog dubrovackog gospodskog stiha. Koliko je Spaha dobar tj. opasan najbolje govori i cinjenica da mu Vico ne da da se mjesa u rad drugih selekcija jer bi ne daj boze i tamo napravio reda i donio rezultate i nove igrace sto Vici nije nikako u cilju.
Sergeja sam kritikovao ne zbog losih pocetnih rezultata jer sam uvijek bio za to da se treneru da izvjesno vrijeme i pokaze to sto je planirao sa ekipom. Kritikovao sam ga zbog Tahirovica i ta kritika i dalje stoji bez obzira na uspjeh repke jer decko nije igrao u svojim ekipama ali je stalno bio u prvih 11.
Idemo na svjetsko sasvim zasluzeno i mora se priznati da nije mala sala u 4 dana pobjediti dva jaka protivnika. Iskreno mi smo se trebali plasirati direktno jer smo bili bolji od Austrije u Becu ali mala nesmotrenost nas je skupo kostala. No gubitak prvog mjesta u grupi je samo probudio inat kod igraca te smo tezim putem izborili odlazak u Ameriku a kao nagradu za to smo dobili laksu grupu u kvalifikacijama.
Na kraju jos jednom cestitke svima koji su doprinjeli ovim rezultatima i tako usrecili ovaj napaceni narod. Iako vec 4 dana ne mogu da progovorim (grlo skroz otislo od deranja) hvala Sergeju i ekipi za ove divne trenutke i molim ga da ne napravi greske koje je Pape uradio vodeci igrace koje nije trebao voditi (bratica i Dzekinog jarana) i tako sam sebe i repku unistio. Zivjeli.
Sergeja sam kritikovao ne zbog losih pocetnih rezultata jer sam uvijek bio za to da se treneru da izvjesno vrijeme i pokaze to sto je planirao sa ekipom. Kritikovao sam ga zbog Tahirovica i ta kritika i dalje stoji bez obzira na uspjeh repke jer decko nije igrao u svojim ekipama ali je stalno bio u prvih 11.
Idemo na svjetsko sasvim zasluzeno i mora se priznati da nije mala sala u 4 dana pobjediti dva jaka protivnika. Iskreno mi smo se trebali plasirati direktno jer smo bili bolji od Austrije u Becu ali mala nesmotrenost nas je skupo kostala. No gubitak prvog mjesta u grupi je samo probudio inat kod igraca te smo tezim putem izborili odlazak u Ameriku a kao nagradu za to smo dobili laksu grupu u kvalifikacijama.
Na kraju jos jednom cestitke svima koji su doprinjeli ovim rezultatima i tako usrecili ovaj napaceni narod. Iako vec 4 dana ne mogu da progovorim (grlo skroz otislo od deranja) hvala Sergeju i ekipi za ove divne trenutke i molim ga da ne napravi greske koje je Pape uradio vodeci igrace koje nije trebao voditi (bratica i Dzekinog jarana) i tako sam sebe i repku unistio. Zivjeli.
- Point.
#1583 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Drug, sizifov je posao objašnjavati ovakvima neke stvari.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 20:30 E ne vjerujem, ovo je već za dijagnoze.
Dvije godine pišu sve najgore o Barbarezu, svima pametuju i objašnjavaju da je nesposobnjaković, da zna samo pokera igrati, da nećemo jedne utakmice dobiti i onda podmuklo sačekaju malo da se smiri atmosfera i eto ih...
Ovaj objašanjava kao da je on samo se "preseravao", da nije ozbiljan bio, da sam ja pokemon, neradnik i šta već.
Ovaj drugi koji je jedno 100 puta pokazao da nema veze o fudbalu meni objasnjava da je ovaj kao povrijeđen iako sam to odmah provjerio na transfermarktu kad sam pisao komentar.
Samo ste fino mogli napisati, jeste bili smo u krivu ali jokk jeben vam je taj ego.
LSD wrote: ↑09/10/2024 17:10
I problem Barbareza nije sto zavodi red i disciplinu, vec sto je totalno nekompetentan za poziciju koju obnasa...a mi se ovdje pravimo da to ne znamo![]()
Covjek je dugogodisnji kockar, ogrezao u pokeru i slicnim igrama, bez dana trenerskog staza - a ovi mu dali vodi A selekcijugenijalno.
Nemojte bgt više.luckylaka wrote: ↑13/10/2024 18:36 Meni nisu jasni ovi sto Barbino neznanje kao selektor pokusavaju opravdati njegovim patriotizmom i BiH legendom.Imali smo mi i vece legende pa su ovdje zavrsavali na smecu.Vaha kao pocetnik se usavrsavao i dogurao daleko.Dakle imas vremena obrazuj se ,edukuj se imas finu generaciju i sansu da nesto napravis sa njima i da na kraju budes najuspjesniji BiH selektor.Okani se Las vegasa i prihvati se posla.
Barba je uradio dobar posao, ovakvi koji su ga prozivali evo već 2 godine da je kockar, neznalica, pokeraš, kojima je bilo bitno da je vodio dva treninga negdje prije nego je postao selektor, sada traže dresove BiH da kupe.
Neki jednostavno ne mogu prihvatiti da su bili u krivu, tvrdoglava nacija štaš.
- Edin H.
-
Dugarry
#1585 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Zasto ne proizvodimo igrace? naravno da je to najveci problem, ali moramo prvo nesto shvatiti. Nasi domaci strucnjaci koji su odgovorni za to, razmisljaju kao i ovi koji su govorili kako Barbarez nema pijma, kako Memic ne treba igrati, kako Demirovic nema pojma, kako Tahirovic igra zbog menadzera itd itd.... E sa takvim nakaradnim pogledom na fudbal, nas domaci fudbal je na dnu evrope. Da nema dijaspore, bili bi miljama ispod Kosova.Priglavke wrote: ↑04/04/2026 00:06Meni najvise smeta sto ne proizvodimo sami igrace vec nam ih savezi drugih drzava formiraju. "Bazen" dijaspora ce kad tad presusiti i onda cemo opet po starom. Mozda grijesim, ali rad sa nasom djecom je nikakav i ne vidim potencijala da bi neki klinac od 16-18 godina zainetersirao klubove iz lige 5.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 23:50 Ma meni je baš drago što smo prošli ovako kroz baraz iako je bilo 10x stresnije, reko da smo samo Austriju dobili, ispalo bi imali sreće, ovo ono...Ne zbog foruma, jebo forum i navijace, nego i zbog igrača na terenu.
Nadajmo se da ce ljudi koji su proizeli Nidala Celika nastaviti sa radom, kako bi dobili slicnih primjera.
-
last mohicans
#1586 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ima toga, ali nije presudno. Kod nas igraju tatini, a nisu strane ni šuške trenerima da se igra. U mlađe kategorije reprezentacije s naseg prostora se moraju dati pare. Od poznanice mali je prosao sve uzraste akademije, baš dobar talent, bio u II timu FKS, sad ga raspustali, otisao u 1 ligu FBiH da se kali. Otvoreno mi rekla ne dam pare za poziv, nikad nije zaigrao ni za U17,u19..
-
DonieBrasco
#1587 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Iznenađen sam da je rok za spisak sa igraima jos sedmicu dana sta je to tako ubrzano od strane FIFA ovaj put. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1588 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
11 Maj a ne AprilDonieBrasco wrote: ↑04/04/2026 19:16 Iznenađen sam da je rok za spisak sa igraima jos sedmicu dana sta je to tako ubrzano od strane FIFA ovaj put.![]()
- BarbaDue
#1589 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
E jbga, onda je po meni "prirodno" da lik nema mjesta u "neprirodnoj" reprezentaciji BiHizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑03/04/2026 08:10 Kod vukovica nije pitanje ni forme ni kvaliteta, nego nece covjek.
Bezbeli i on ceka svoju "prirodnu" reprezentaciju, i nek ceka. Svakom njegovo.
-
Priglavke
#1590 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Cak i da "bazen" ne presusi, à uvjeren sam da hoce, mi ne smijemo sebi dozvoliti da nam druge drzava prave igrace,. Od kraja rata pa do danas ne mozemo se pohvaliti sa kvalitetom rada sa maladie igracima.last mohicans wrote: ↑04/04/2026 01:51Tim bazenom se počelo bulazniti i spominjati da je presušio u vrijeme svih selektora od Sušića, pa kako ih Spaha iskopa. Apsolutno nije tačno, naš svijet se raselio po bijelom svijetu, i dan danas ide, a ovakav rezultat ih samo još više može privoliti. Počet će stasavati unuci onih sto su otišli. Valjda koji sin naših prekaljanih naslijedi talent baba, Dani, Edin od Pjane, Vedo ima sinove. Vrijeme brzo leti. Eto Misketov mali nema haman nista što je stari imao, ubost cemo nekoga. Pa mozes misliti kako je sad Ahmethodziću, grize muds, ali treba imati i glave malo..Priglavke wrote: ↑04/04/2026 00:06Meni najvise smeta sto ne proizvodimo sami igrace vec nam ih savezi drugih drzava formiraju. "Bazen" dijaspora ce kad tad presusiti i onda cemo opet po starom. Mozda grijesim, ali rad sa nasom djecom je nikakav i ne vidim potencijala da bi neki klinac od 16-18 godina zainetersirao klubove iz lige 5.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 23:50 Ma meni je baš drago što smo prošli ovako kroz baraz iako je bilo 10x stresnije, reko da smo samo Austriju dobili, ispalo bi imali sreće, ovo ono...Ne zbog foruma, jebo forum i navijace, nego i zbog igrača na terenu.
-
Tromblon
#1591 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Uzivaj zaslužio si.Plavo-bijeli wrote: ↑03/04/2026 20:47Kakve veze ima sto je iz 2024. pa ne igra reprezentacija svake sedmice.
P.S zaboravio sam spomenuti, lik mi piše da sam neradnik i da on nema vremena da piše a ima 30 000 postova na klixu napisano![]()
![]()
![]()
Eh sad pronađoh zašto si toliko uvrijeđen i pronađoh ove postove iz oktobra 2025., ili i to ne vazi ...
imamo i ovog @TromblonSta ti mene ispitujes kad imas sve to na internetu ?...nisi ti profesor ovdje, a mi ucenici....sta umisljas sebi da moze tako ispitivati
al evo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Niko_Kova%C4%8D
https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_%C5%A0timac
https://en.wikipedia.org/wiki/Slaven_Bili%C4%87
Bilic vodio Hajduk i njihvu U 21, prije preuzimanja A tima.
Stimac vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb prije preuzimanja A repke.
Kovac vodio dvije godine U21 repku prije preuzimanja.
Dakle, svi su bavili nekim trenerskim poslom, za razliku od naseg ublehasa kojem je poker preci od fudbala.
I nemoj mi vise nikakvih potpitanja, jes cuo.
I on se nije više javljao haha.Da ti dodje covjek u firmu i kaze zavrsio sam fax prije 15 godina, nemam dana radnog iskustva i hocu da budem direktor, sta bi mu rekao?
Jbt branis lika koji neće da radi, a hoce da bude direktor i navodis nam neke primjere.
Hajde navedi koji sistem igra Barbarez, koja mu je koncepcija igre, na čemu zasniva kreiranje napada, postavku odbrane, kakva mu je markacija u defanzivi, preferira li zonu ili igru na čovjeka u odbrani, zašto gura Mujakica i Tahirovica, sta je dobro donio kao selektor, koliko je igraca isprobao, koji mu je kostur tima, sta mu je prednost, sta mana, kakvu transformaciju zeli na terenu... itd. Pa onda da nastavimo razgovor i vidimo ima li smisla ovo sto radi.
Ako se uigrava za Euro 28 zašto stopere ne igraju Kospo i Muharemovic, krila Alajbegovic i Barjaktarevic? Malo je prostora za sva pitanja koja bi mu covjek mogao postaviti.
Al on je Barbarez, patrijota kmecao sudiji u Beogradu, slikao se u jakni sa amblemom Armije.
Evo pročitajte gluposti koje ste pisali
viewtopic.php?t=165565&start=575
Samo sam ja luđi sto sam išta čitao i replicirao vam, neću više, obećavam.
- Laplace
#1592 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ja se moram "pohvaliti" da sam uglavnom pisao da mu treba dati vremena jer smo baš loše stajali i sa sasatvom i sa igrom, nije to moglo preko noći da se izgradi. Još ima mnogo posla, ali rezultat je evidentan i iznad (bar mog) očekivanja. Na SP kako god bude, ja sam unaprijed zadovoljan.Plavo-bijeli wrote: ↑01/04/2026 14:32Uvjerili smo se BHF, ne da mi se sve tvoje postove quotati ali eto bilo je svega.BHF_Manijak wrote: ↑20/11/2024 11:12 Neka ga za dozivotnog selektora sto se mene tice, ionako me boli kurac za reprezentativni fudbal, a svi cete se uvjerit kolika je Sergej karina, kad nas pocnu tamburati prosjecne ekipe.
Madjarska nas je vec nacela, Zenica 0:2 i tamo nas Vasilj sacuva, ali to nije kaze mjerilo Sergeja, jer zaboga Madjarska je igrala Euro. Prosjek reprezentacija, s kojom smo se trebali nositi, mi smo glat popusili i samo nas Bog dragi sacuvao u prvoj utakmici.
Je li to dovoljno da vidimo koliko Sergej veze nema? Sad ce ici prica kako Madjari su jaci od nas.![]()
Ako i jesu, nisu toliko da te glat uzmu.
Vidim nisi ni jdan komentar napisao od baraza...valjda čekaš da grupe ne prođemo pa da se uvjerimo napokon..ili nezz
- Laplace
#1593 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ne bih rekao da su penali lutrija (ko je prvi to odvalio?). Prije da su igra živaca. Ko bolje sačuva živce, ko je hladnokrivniji i smireniji taj vjerovatno i dobija na penalima.Priglavke wrote: ↑03/04/2026 23:12Pobjedi se ne gleda u zube, ali kad malo detaljnije sagledas vidjetces da si s'pravom bio skepticansumirprimus wrote: ↑03/04/2026 20:46 Ma bio sam i ja skeptičan prema barbi Nema iskustva, profesionalni poker igrac, recept za disaster.
Al jebga zivot prica price, posloži se sve i prodjosmo, pospi se pepelom, priznaj uspjeh I cestitaj.
Prevelika je ovo stvar za drustvo I drzavu da bi sad jos srali i trazili dlaku u jajetu. Stani u red u masu i kud svi tu I mali mujo.![]()
Ja mislim da smo negdje dobro sevapa zaradili pa nam se posreci....
protv Ausrije, nista nismo pokazali ... zabili nekako gol i bunker; cekaj da sudija svira kraj, umjesto da pokusas zabiti drugi gol
Protiv Rumunije, tek nakon njihovog crvenog poceli smo nesta kombinovati sto je i dalo plodove.
Protiv Kipra; stanardno kao i uvijek prosipamo bodove
Protiv San Marina, sramota!!!!
Protiv Velsa do tek nakon 60minuta poceli smo davati znake zivota, zabismo pa onda penali (lutrija)
Protiv Italije, odigrasmo citavih 75 minuta protiv 10 Italijana. dominirali jesmo i "nekako" loptu ucerasmo. Onda produzetci, penali (lutrija)
Kad neko kaže "penali su lutrija", imam utisak kao da dođu kapiteni i bacaju kocku pa ko dobije veći skor taj prolazi dalje.
Ne, naši nisu imali više sreće u penalima. Bili su smireniji, hladnokrivniji i sigurniji prilikom izvođenja penala.
Osim toga, ova ekipa je daleko od toga da kao 65. razvali Italiju (koja je 12.), pa i sa igračem više.
-
dek
#1594 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Samo mi nije jasno čemu onolika arogancija i umišljenost na press konferencijama, ne možeš ga ništa pitati osim ako nije uvlačenje u pakaš o dežurnih dupeljubaca.
Na pitanje o Janeltu, Busuladžiću i Pejčinoviću, odgovara kako ga to pitanje nejverovatno vrijeđa, smeta, kako su to strani državljani i tako to, kako je to pitanje manjak poštovanja prema igračiam koji su pozvani.
Janelta su oni spominjali i onda se ušutili pri čemu su to minimalno i skotro nikako iskomunicirali prema javnosti pa smo ostali uskraćeni za informaciju gdje je zapelo i zašto može ili ne može igrati.
Svaka čast za prolaz ali mora se naučiti komunicirati sa javnosti.
Na pitanje o Janeltu, Busuladžiću i Pejčinoviću, odgovara kako ga to pitanje nejverovatno vrijeđa, smeta, kako su to strani državljani i tako to, kako je to pitanje manjak poštovanja prema igračiam koji su pozvani.
Janelta su oni spominjali i onda se ušutili pri čemu su to minimalno i skotro nikako iskomunicirali prema javnosti pa smo ostali uskraćeni za informaciju gdje je zapelo i zašto može ili ne može igrati.
-
džakailibu
#1595 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Realno isto sam pomislio ali mislim da nije najbolji izbor pitati o tim igracima na press konferenciji za SP- kao da se pokazuje nevjerovanje u kvalitete ove ekipe pa kao daj nam druge, bolje. I nekako najvise moze proci pitanje o Janeltu jer su, kako ti kazes, oni krenuli i usutili se. Jasno da su pitanja proizasla iz nedostatka komunikacije od spahica ili koga vec iz fs-a. Mogao je to Barbarez mnogo bolje i gospodskije odgovoritidek wrote: ↑12/05/2026 12:56 Samo mi nije jasno čemu onolika arogancija i umišljenost na press konferencijama, ne možeš ga ništa pitati osim ako nije uvlačenje u pakaš o dežurnih dupeljubaca.
- Edin H.
#1596 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Novi koncept - uloga novinara je da klimaju glavom i pišu hvalospjeve, što uglavnom i rade.dek wrote: ↑12/05/2026 12:56 Samo mi nije jasno čemu onolika arogancija i umišljenost na press konferencijama, ne možeš ga ništa pitati osim ako nije uvlačenje u pakaš o dežurnih dupeljubaca.
Ipak smo ostvarili četiri remija u regularnom toku u nizu.
- skrbavi-admin
#1597 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
momak ti si malo zalutodek wrote: ↑12/05/2026 12:56 Samo mi nije jasno čemu onolika arogancija i umišljenost na press konferencijama, ne možeš ga ništa pitati osim ako nije uvlačenje u pakaš o dežurnih dupeljubaca.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1598 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Poslije totalno neocekivanog izbacivanja Velsa i Italije, smatram da sve radi, radi dobro, tako da sam skroz ok sa ovim spiskom
- luckylaka
#1599 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Prvi 22-23 na spisku su ok,po meni visak su Zlomislic,Hadzikic(nit su sta doprinijeli,niti su buducnost reprezentacije)ja bi licno ubacio Karica i Jurkasa,Lukic mi je isto visak(tu je mogao upasti Juricic)premda je i ova pozicija nebitna,i mozda bi pogurao Karica.To je to
- ovo_malo_duse
#1600 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Poceli su misevi onako hinjski opet te mogao je ovako te mogao je onako....Bolje ovo, bolje ono
Cisto da se imaju na sta pozvat ako sta podje kako ne treba.
Barba, zvani pokeras ima karakter , ponos i voli ovu zemlju. Nije je se odrekao kad je bilo najgore kad su mu oca proganjali i sikanirali oni koji i danas mrze kamen na kojem su rodjeni.. To je pokazao nebrojeno puta od Marakane pa do evo ove zadnje pres konferencije...Zivot cine male stvari i nekom je i isaret dovoljan. Ako imas mozak da slozis tim koji ce ti obzbjedit rezultat, ne moras ti licno imat znanje, tim ce odradti posao a ti ces vremenom naucit i steci iskustvo. I to se desilo upravo, Barba ima slif za organizaciju i patritiski naboj, Spaha je tu da ih samara... A niko ne gleda ko mu sve sjedi na klupi sa njim.
Mislim da je separatistima najveci zajeb sto su mislili kao i forumski misevi da ce Barba biti fula koja ce dokrajciti Repku.
Koliko god je Dzekson kult igraca...
Tako su Spaha i Barba kult strucnog staba koji je vratio nadu, postovanje i respekt za ovo malo naseg jada..
Ako??? A Akobogda hoce, jer imamo sve predispozicije da prodju gupu na Svjetskom ili ti daj boze prodju i jos jednu stepenicu...Postavice temelje za narednih 20 godina ...Bit ce jos plejada djece koja ce stajat u redu da se bore za ovaj Grb..
I jos nesto, oni fakat rade svoj posao kako treba i Barba i Spaha i cijeli tim, i to dokazuju, to se vide oni koji hoce da vide...Premjestanje kampa iz St. Luisa u Slc nije slucajnost... Ljudi jednostavno rade svoj posao kako treba, ni Vico im ne mozes pera odbiti...Bit ce u kampu koji je Wels unaprijed rezervisao u SLC..
Cisto da se imaju na sta pozvat ako sta podje kako ne treba.
Barba, zvani pokeras ima karakter , ponos i voli ovu zemlju. Nije je se odrekao kad je bilo najgore kad su mu oca proganjali i sikanirali oni koji i danas mrze kamen na kojem su rodjeni.. To je pokazao nebrojeno puta od Marakane pa do evo ove zadnje pres konferencije...Zivot cine male stvari i nekom je i isaret dovoljan. Ako imas mozak da slozis tim koji ce ti obzbjedit rezultat, ne moras ti licno imat znanje, tim ce odradti posao a ti ces vremenom naucit i steci iskustvo. I to se desilo upravo, Barba ima slif za organizaciju i patritiski naboj, Spaha je tu da ih samara... A niko ne gleda ko mu sve sjedi na klupi sa njim.
Napisao sam davno ovo naci cu post od prije godinu ili dvije: " Nama treba Barba da ih organizuje i Spaha da ih samara u Svlacionici" i to smo i dobili.Tu je direktor Emir Spahić, tu sam ja, zatim pomoćnici Mirko Hrgović i Zlatan Bajramović. Treći pomoćni trener plus šef skaut će biti Ninoslav Milenković, a on će biti na digitalnoj vezi za sve što bude potrebno. Drugi skaut Saša Papac, a skaut golmana će biti Siniša Mrkobrada. To smo uveli jer mislimo da je to važan segment. Trener golmana će biti Kenan Hasagić. Imamo dva analitičara. Jedan analitičar će biti iz Finske, zove se Rasmus Jansson, a drugi će biti Jasmin Kolašinac
Mislim da je separatistima najveci zajeb sto su mislili kao i forumski misevi da ce Barba biti fula koja ce dokrajciti Repku.
Koliko god je Dzekson kult igraca...
Tako su Spaha i Barba kult strucnog staba koji je vratio nadu, postovanje i respekt za ovo malo naseg jada..
Ako??? A Akobogda hoce, jer imamo sve predispozicije da prodju gupu na Svjetskom ili ti daj boze prodju i jos jednu stepenicu...Postavice temelje za narednih 20 godina ...Bit ce jos plejada djece koja ce stajat u redu da se bore za ovaj Grb..
I jos nesto, oni fakat rade svoj posao kako treba i Barba i Spaha i cijeli tim, i to dokazuju, to se vide oni koji hoce da vide...Premjestanje kampa iz St. Luisa u Slc nije slucajnost... Ljudi jednostavno rade svoj posao kako treba, ni Vico im ne mozes pera odbiti...Bit ce u kampu koji je Wels unaprijed rezervisao u SLC..