Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Point.

#476 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Pojedini i dalje verglaju o selektorskom poslu kao da je izučavanje crnih rupa i teorije struna, pa se trebaju izučavati na prestižnim univerzitetima zapadne hemisfere. Još kao napravio pauzu od 10 godina, isto da je bio u budističkom hramu na Tibetu odsječen od vanjskog svijeta a fudbalska taktika toliko evolvirala da se ne zna prepoznati.

Suditi po rezultatima.
darius_maximus

#477 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

izvrsni direktor wrote: 09/10/2024 18:35
_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 18:27
izvrsni direktor wrote: 09/10/2024 06:32

Forumasi sa ovog podforuma su za izucavanja godinama se svi ljute zbpg nedpstatka discioline, citira se lulić, za svaki poraz u top 3 krivaca se stavljaju cevapi i baklave,...i kad konacno dodje neko ko to zeli koliko-toliko promijeniti i uvest disciplinu, eh taj odma ne valja i svi se odma slazu da disciplinu ne treba uvoditi :-)
Fenomen! :-?
Najbolji rezultati i jesu bili kad su oni orgijali po Bosni i Bazenima
A znas zasto?
Zato sto je ta ekipa imala talenta i znanja.
Ova sad nema i nece ga imati zadugo.
To sto ti naredjujes da nema kasnjenja je fino.
Ali nece rijesiti nas problem.
Pa jel bolje da orgijaju, piju, dudlaju šiše, kasne, i gube?
Ili bar da se uvodi neki red pa se nadamo da ce u dobrom msjeru ici
Ovo partijanje, zabušavanje, itd. se može halaliti samo generacijskim talentima.
To se ne radi s prosječnim igračima.

Na primjer, Brazilci, kao što je bio Romario.
Čovjek je govorio "Samo mi dajte da partijam i recite kad i gdje da dođem i koliko golova treba zabiti."
Ne možeš ti takvog igrača staviti pod vojni režim, a znaš da će uvijek odraditi posao kada zatreba.

Problem nastaje kada i drugi onda misle da mogu tako, pa počnu slijediti primjer.
Zato se "problematični" igrači obično izbacuju iz ekipa.
Ne zato što oni neće dobro igrati, nego što će povući prosjek za sobom.

Pošto je kod nas sve prosjek (osim Džeke koji je uveliko premašio prime), ne možeš nikome dozvoliti da se zajebava, jer moraš barem taj prosjek održati.
Tromblon

#478 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Lik blage veze nema. Troši i sebi i nama živce. Selektor je ko i igrač pokera, loš.
HelaS

#479 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by HelaS »

Tromblon wrote: 13/10/2024 13:02 Lik blage veze nema. Troši i sebi i nama živce. Selektor je ko i igrač pokera, loš.
A šta, uzeo si ga na pokeru :?
Tromblon

#480 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

HelaS wrote: 13/10/2024 13:05
Tromblon wrote: 13/10/2024 13:02 Lik blage veze nema. Troši i sebi i nama živce. Selektor je ko i igrač pokera, loš.
Ziheraš.
HelaS

#481 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by HelaS »

Tromblon wrote: 13/10/2024 13:15
Ziheraš.
Bitna je pobjeda, nije bitna taktika :D
Tromblon

#482 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

HelaS wrote: 13/10/2024 13:17
Tromblon wrote: 13/10/2024 13:15

Ziheraš.
To se zove slučajnost, incident. Nije plod sistema i rada.
HelaS

#483 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by HelaS »

Tromblon wrote: 13/10/2024 13:24
Tromblon wrote: 13/10/2024 13:15 Ziheraš.
Ko misli i zna bolje, nek' se prijavi
Tromblon

#484 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

HelaS wrote: 13/10/2024 13:26
Tromblon wrote: 13/10/2024 13:24

Ko misli i zna bolje, nek' se prijavi
Zato je Barba i selektor, jer se niko nije i ne namjerava prijaviti. Rok trajanja selektora 2 tekme.

A, ti Grk prestani piliti naopako 😁.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#485 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

Forumasi zamjeraju Sergeju sto nema trenerskog iskustva, ali te iste strucljake ne smeta vlastito neiskustvo da ovdje sastavljaju timove, odabiru taktike i pljuju selektora.
Tromblon

#486 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

plain vanilla wrote: 13/10/2024 14:28 Forumasi zamjeraju Sergeju sto nema trenerskog iskustva, ali te iste strucljake ne smeta vlastito neiskustvo da ovdje sastavljaju timove, odabiru taktike i pljuju selektora.
Što se mene tiče iskustvo nije presudno, ali neznanje jeste.
luckylaka

#487 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Meni nisu jasni ovi sto Barbino neznanje kao selektor pokusavaju opravdati njegovim patriotizmom i BiH legendom.Imali smo mi i vece legende pa su ovdje zavrsavali na smecu.Vaha kao pocetnik se usavrsavao i dogurao daleko.Dakle imas vremena obrazuj se ,edukuj se imas finu generaciju i sansu da nesto napravis sa njima i da na kraju budes najuspjesniji BiH selektor.Okani se Las vegasa i prihvati se posla.
Point.

#488 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Tromblon wrote: 13/10/2024 15:58
plain vanilla wrote: 13/10/2024 14:28 Forumasi zamjeraju Sergeju sto nema trenerskog iskustva, ali te iste strucljake ne smeta vlastito neiskustvo da ovdje sastavljaju timove, odabiru taktike i pljuju selektora.
Kao eminentni stručnjak, na koji način smatraš da je neznalica?
Point.

#489 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote: 13/10/2024 18:36 Meni nisu jasni ovi sto Barbino neznanje kao selektor pokusavaju opravdati njegovim patriotizmom i BiH legendom.Imali smo mi i vece legende pa su ovdje zavrsavali na smecu.Vaha kao pocetnik se usavrsavao i dogurao daleko.Dakle imas vremena obrazuj se ,edukuj se imas finu generaciju i sansu da nesto napravis sa njima i da na kraju budes najuspjesniji BiH selektor.Okani se Las vegasa i prihvati se posla.
Evo i tebi pitanje, na koji način smatraš da Barba ispoljava svoje neznanje?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#490 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Ne znam ali ja vidim da se polako kockice slazu u reprezentaciji i da se i igra popravlja s obzirom da je vise od 50% reprezentacije sastavljeno od novih i mladih igraca. Jedino ne kontam sto toliko dozira Bajraktarevica i generalno zasto vecina trenera sa ovih prostora nema povjerenja u mlade igrace. Ne moze on nista pokazati za 10-15 minuta od svoga talenta jedino par iskri i to je to. Nama kao hljeb treba igrac zadnjeg pasa i ko ce trpati loptama Dzeku i Demirovica i ja ne vidim nikoga takvog osim ovog momka.
A Barbarez jeste pomalo cudno sjeo na klupu bez sata trenerskog iskustva ali isto tako je i doveo na klupu ljude koji imaju trenerskog iskustva i sa kojim on sasvim sigurno odlicno saradjuje. Moglo bi sve ovo na dobro izaci mada moram da priznam da sam i ja bio skeptik sto se tice Barbe ali on je fudbalska i ljudska gromada a i to je potrebno na klupi.
Tromblon

#491 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Point. wrote: 14/10/2024 10:14
Na taj što na 5 utakmica nije pokazao da zna. Ali ama baš ništa.

A, uzgred budi rečeno, za većinu forumaša uključujući i tebe jesam eminentni stručnjak.
Point.

#492 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Tromblon wrote: 14/10/2024 12:37

A, uzgred budi rečeno, za većinu forumaša uključujući i tebe jesam eminentni stručnjak.
Uh, uh. Je li imaš Pro Licens?

Momak, ti si ovdje zalutao
Tromblon

#493 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Point. wrote: 14/10/2024 13:22

Imam 20 godina profesionalne vezanosti uz nogomet. A ti?

Zašto ti misliš da zna?
ovo_malo_duse

#494 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by ovo_malo_duse »

hrasno38 wrote: 14/10/2024 10:39 Ne znam ali ja vidim da se polako kockice slazu u reprezentaciji i da se i igra popravlja s obzirom da je vise od 50% reprezentacije sastavljeno od novih i mladih igraca. Jedino ne kontam sto toliko dozira Bajraktarevica i generalno zasto vecina trenera sa ovih prostora nema povjerenja u mlade igrace. Ne moze on nista pokazati za 10-15 minuta od svoga talenta jedino par iskri i to je to. Nama kao hljeb treba igrac zadnjeg pasa i ko ce trpati loptama Dzeku i Demirovica i ja ne vidim nikoga takvog osim ovog momka.
A Barbarez jeste pomalo cudno sjeo na klupu bez sata trenerskog iskustva ali isto tako je i doveo na klupu ljude koji imaju trenerskog iskustva i sa kojim on sasvim sigurno odlicno saradjuje. Moglo bi sve ovo na dobro izaci mada moram da priznam da sam i ja bio skeptik sto se tice Barbe ali on je fudbalska i ljudska gromada a i to je potrebno na klupi.
+1 Osim styo nisam bio skeptik. Od pocetka mislim da je ovo najbolja kombinacija koju smo mogli dobiti. Barba, Spaha i Bajramovic , sve ovo pocinje liciti na nesto. Bolje ce oni dovest ured sve nego da smo Clopa doveli. Prvo znaju sve domace marifetluke, imaju patriotizam i viziju, rade na tome da dovedu sve sto mogu naci da valja. Postavili su nivo i liniju za zvijezidice, menadzere, agente i familiju ( svima odjebaus i zato mnogi kmece i pritiscu). Citav strucni stab je ko jedan u tome jer su sjeli i dogovorili se kad je Spaha htio napustit kad su supci iz saveza poceli da kake. Za sad su uspjeli i dobro rade a aami Igraci (Dzekso Op.a) vide i govore o pozitivnim pomacima.
Treba vremena a da su pod pritisko jesu i supacki novinari koji su na raznoraznim platnim spiskovima po nalogu pisu gluposti, jest da Barba trpa i ne vadi i da ga boli racku sto ga zovi kako ga zovu radi svoj posao i ljudska je gromada.
Treba ih pustiti da rade, kao sto rekoh i da smo Clopa doveli izgubio bi se ovom instresno kriminalnom miljou a supci iz saveza i raznorani interesni krugovi od politike do para bi ga pojeli i napustio bi za 2 mjeseca cim bi skontao sta mu se radi iza ledja. Ovako ovo je najbolja moguca kombinacija za spas a rezultati su sad u pocetku najmanje bitni i oni ce doci...
Point.

#495 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Tromblon wrote: 14/10/2024 13:55

Zašto ti misliš da zna?
Imam 21 i po godine profesionalne vezanosti uz fudbal.

Mislim da je malo utakmica da se donosi sud da li zna ili ne zna, posebno kad se uzme u obzir da su protivnici u tih 5 utakmica bili sama krema svjetskog fudbala (izuzmi Ugarsku).

Do sada mi se sviđa način na koji rezonuje, odstranio je neke koji su gnjavili javnost svojim igraću, neću, možda pristupom, odstranio je tetke, matere, cure, žene, nane i dide oko okupljanja što je također bila bolna rana ove reprezentacije godinama, iskorištava ovu ligu nacija da isproba većinu igrača i da se napravi kostur pred predstojeće kvalifikacije a pogledaj borbenost igrača zadnjih utakmica i ruku na srce svih igrača na intoniranju himne.

Mislim da je taj osjećaj pripadnosti reprezentaciji i neki kult koji smo izgubili u ovim godinama lutanja poslije Brazila '14 važniji od biti neki taktički megacar, inače bi najbolji treneri svijeta bili selektori a ne treneri klupskog fudbala. Treba napomenuti i da imamo smjenu generacija a big like i što u stručnom štabu ima dobre pomoćnike, okružio se bivšim reprezentativcima koji imaju znanje i znaju kako je biti dio reprezentacije, a to je ovim mladim momcima koji nadolaze važno utuviti u DNA.

Zašto misliš da ne zna?
Laplace

#496 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Laplace »

Ne bih se baš tu složio sa tobom. Zar nisu ovdje pisali da je na pokeru znao dobijati fine svote? I daje pobjeđivao na tim turnirima? Znači, nije tako loš u pokeru.
Dugarry

#497 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

Point. wrote: 14/10/2024 17:28

Zašto ti misliš da zna?

Mislim da je malo utakmica da se donosi sud da li zna ili ne zna, posebno kad se uzme u obzir da su protivnici u tih 5 utakmica bili sama krema svjetskog fudbala (izuzmi Ugarsku).

Do sada mi se sviđa način na koji rezonuje, odstranio je neke koji su gnjavili javnost svojim igraću, neću, možda pristupom, odstranio je tetke, matere, cure, žene, nane i dide oko okupljanja što je također bila bolna rana ove reprezentacije godinama, iskorištava ovu ligu nacija da isproba većinu igrača i da se napravi kostur pred predstojeće kvalifikacije a pogledaj borbenost igrača zadnjih utakmica i ruku na srce svih igrača na intoniranju himne.

Mislim da je taj osjećaj pripadnosti reprezentaciji i neki kult koji smo izgubili u ovim godinama lutanja poslije Brazila '14 važniji od biti neki taktički megacar, inače bi najbolji treneri svijeta bili selektori a ne treneri klupskog fudbala. Treba napomenuti i da imamo smjenu generacija a big like i što u stručnom štabu ima dobre pomoćnike, okružio se bivšim reprezentativcima koji imaju znanje i znaju kako je biti dio reprezentacije, a to je ovim mladim momcima koji nadolaze važno utuviti u DNA.

Zašto misliš da ne zna?
Mogu li ti ja odgovoriti?

Uvijek sam bio misljenja da Barbarez treba biti selektor. Smatrao sam ga kao igraca visoke fudbalske inteligencije, liderskih sposobnosti, a na kraju krajeva i osobom koja ima karakter i koja nece dopustiti da ga se kupi.

Sad kad je trener, vidi se da ima sve to....medjutim jedna stvar mi fali. Do sad, u utakmicama koje sam gledao, mi nismo bili organizovani kako treba, kad pricamo o defanzivnom dijelu igre. To nije bilo lose, nego katastrofalno. To mi govori da taj segment igre ne zna odraditi kako treba, niti da ima ljude oko sebe koji su za to spososbni, barem ne sa igracima sa kojima raspolazemo.

Nadam se da ce se to promjeniti, i da se i oni kao treneri poboljsati, nesto nauciti. Da ce i sami igraci izrasti u bolje....ali ovo do sad je bilo na veoma niskom nivou. Najjednostavnija stvar u fudbalu se defanzivno organizovati, da protivnik tesko dolazi do velikih sansi, iako protivnik moze imati individulano mnogo veci nivo. Zato Slovenija moze pariirati Englezima itd....Mnogo teze im mogu parirati u veznom redu i napadu, ali individualni manjak kvaliteta u defanzivi se moze nadomjestiti organizacijom. Tu nismo na niovu.

Inace, naravno da podrzavam Barbu i njegov tim, i mislim da su sve alternative mnogo gore.
Tromblon

#498 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

Point. wrote: 14/10/2024 17:28

Zašto ti misliš da zna?

Zašto misliš da ne zna?
Zato što još nije pokazao ništa. Večeras ima priliku. Dobro je što izgleda 451 igramo i Barjaktarević od početka.

Očekivao sam u prošlim tekmama izgradnju sistema da se vide obrisi nečega što on želi. Odbrana i vezni red, bez obzira na igrače kojim raspolaže, su bili prilično neorganizovani i u konfuziji.

Želim mu da večeras pokaže da zna jer je zaslužio zbog ljudskih i igračkih kvaliteta.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#499 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

Sve strucnjak do strucnajka jbt :run:
LSD

#500 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Image

:lol: :lol: kako se sve vrlo brzo obije od glavu :-)
Post Reply