Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
akaunt wrote:...a kad smo već kod neizbjeznih balvana i još neizbjeznjive nepravde...
Na današnji dan odigralo se jedno od najmisterioznih ubistava na podrucju naše Drzave. Naime, u po bijela dana ,na današnji dan 92', neko je iz pištolja ubio jednog a ranio drugog člana jedne svadbarske povorke u našem glavnom gradu.
I to je bio razlog za pocetak agresije, jer da nisu ubili svata, nikad ne bi granata pala na Sarajevo.
Ona artiljerija bi sisla sa okolnih brda, oruzje podijeljeno srbima bi se opet vratilo u kasarne, a paravojne jedinice iz srbije bi se vratile kuci.
Last edited by seln on 01/03/2018 09:27, edited 1 time in total.
akaunt wrote:...a kad smo već kod neizbjeznih balvana i još neizbjeznjive nepravde...
Na današnji dan odigralo se jedno od najmisterioznih ubistava na podrucju naše Drzave. Naime, u po bijela dana ,na današnji dan 92', neko je iz pištolja ubio jednog a ranio drugog člana jedne svadbarske povorke u našem glavnom gradu. /quote]
I to je bio razlog za pocetak agresije, jer da nisu ubili svata, nikad ne bi granata pala na Sarajevo.
Ona artiljerija bi sisla sa okolnih brda, oruzje podijeljeno srbima bi se opet vratilo u kasarne, a paravojne jedinice iz srbije bi se vratile kuci.
A je li razlog da se ubije nedužan čovjek što su Srbi ukopali topove oko Sarajeva...
pirpa wrote:
A je li razlog da se ubije nedužan čovjek što su Srbi ukopali topove oko Sarajeva...
Naravno da nije, kako to moze suopste pomisliti...
bas kao sto taj incident nije ni razlog ni argument, vec jeftina srpska propaganda.
Do tada je poginulo hejbet Bosnjaka i Hrvata, ali nije misteriozno, ubice su poznate... ali ipak slobodno setaju.
Slažem se sa obojcom mada mi je krivo kad tog Nikolu uzdižu na nivo sveca a prije njegovog ubistva desilo se nekoliko ubistava Muslimana što nikad nije ni procesuirano niti se spominje.Ko biva,vrijedniji je život jednog Nikole nego trojce - četvorice Muslimana.
Jako je lako sad 2018 palamudit o tom dogadjaju. Stavi u rečenicu dva put četnik, jednom salonac, par smajlija, nejač, lavovi...i to je to. Branilac grada od Srpske pošasti ubio četnika ispod četničke zastave i gotovo.
Stanje u okruzenju je tad bilo odvratno. Tamo Gazimestan i vekovne nepravde. Sa druge strane rat u svem svom svjetlu. Ovdje pretnje o nestanku jednih i vezivanje zastava tek skinutih sa Jasenovaca i Hercegovačkih jama sa druge strane...
U tom trenutku tada već kriminalac ubije čovjeka samo i iskljucivo zato sto je druge vjere....
Šta radi pravosudni aparat? Postupa kao onaj iz susjedstva po predmetu porodice Zec. Ubica dobiva tretman nacionalnog heroja, a sa druge strane krece prica da nije bilo nikakve svadbe i da je sve samo provokacija četnika. Identična priča kao kod porodice Zec, te tako i pravni epilog ovog slucaja dobija isti rezultat. Ubice na slobodi kao istaknute licnosti!!
E tada je trebalo reć svoju. Tada su muda i mozak trebali. Pravdat Delalića Raznjatovićem je pucanje sebi u koljeno.
Političko Bošnjačko rukovodstv je imalo dva ispita kad moglo da pokaze da je pedalj iznad ostalih. Ovaj i potpisivanje Kutiljerovog plana. Prvi da pokaze kako misli dalje sa kriminalcima, drugi da pokaze diplomatsku doraslost....
Da se razumijemo, i meni je sad lako palamudit jer i meni je 2018.
Kenjac u epizodi ''pravednik''. Tipicno velikosrpska spika, tjerat cemo svoje mrvice a tudje komade ''ko ih jebe''.
Naravno da je kriminalac ubio svata(sto je kasnije i dokazano), zasto nije procesuiran, nekome nije odgovaralo.
Poslije toga su desetine hiljada ljudi ubijene i bez zastave i bez pistolja, samo zato sto su se drugacije zvali a ti se uhvatio primjera gdje neko u to vrijeme zna da svojim cinom provocira druge.
Sada nastavi kako Tuzilastvo BiH nece da radi ekshumacije ubijenih Srba...
PM72 wrote:A ko je mogao uhapsiti Ćelu u martu i aprilu1992? Milicija?
To je taj momenat. Tad se "otelo" i tad smo postali taoci ovoga danas. Nije bilo partizana da za šljivu streljaju. Jebi ga. Poslije je Ćelo nastavio da bude Ćelo, Juka da bude Juka, a nesretnik sa Širokače nesretnik sa Širokače. Danas je Ćelo neko koga se drzava sjeća a nesretnika sa Širokače dvaput godišnje obidje familija. Ćelo je neko ko je u Predsjedništvo ulazio ko u svoju avliju , nesretnik sa Širokače muku mučio za konzervu Ikara.
Ćelin sin je danas pun ko brod a sin onoga sa Širokače negdje (ako) radi za petsto maraka...
Dakle kako tad tako sad... Nije dzabe on "po jutru se dan..."
Sarajmen wrote:Mislim da si naletio na volej... al' eto, čekamo foto transkript.
Privodila je tzv milicija osumnjičena lica za sva ubistva koja smo pomenuli (Gadrović, Biber, Demirović) , predsjednik Izetbegović je ubistvo Gardovića nazvao pucnjem u cijelu BiH, gradonačelnik Kreševljaković je isto osudio i pozivao na strpljenje dok organi sigurnosti ne urade svoj posao, odmah je rekao da je milicija radila sa zakašnjenjem. Očevici su izjavili da su milicioneri dva lica odmah priveli u stanicu milicije na Logavinoj. Ne može se reći da se ništa nije radilo, al' se mora reći da sve to nije bilo dovoljno.
ma nisam naletio na volej...
tadašnja milicija a nakon proglašenja RBiH policija tačno je identifikovala lica koja su napravila ubistvo.To je onaj klošar Švrakić (sadašnji predsjednik Zelenih beretki što je rat proveo u Italiji) i sandžačka džukela,lopov i bandit Ramiz Delalić.Od takvih se niko nije mogao dobru nadati.Privedeni a "odozgo" stigla naredna da puste govna...
Babo Švrakić (prijeratni tv električar) šatro organizator otpora (samo ne znam gdje) zvao je od Alije do Hadžibajrića da mu puste sina mezimca jer se mali zaigrao a sandžaćko govno i sitni kokošar Ramiz Delalić se pozivao na "ugroženost jar šatro mrze muslimane iz sandžaka"...inače oni ne bi pucali u čovjeka ali mahao"četničkom" zastavom na sred Čaršije...ko da im je Čaršija babovina,jebla im zastava mater.
Onda su se "spontano" iskupili ostali "organizatori otpora" tipa Taib,Topa i još takvih 50-tak pred stanicom u Logavinu ,malo režali,malo kakili,malo prijetili a ispod jakni hekleri i tetejci...
"Pušćaj Ramiza I Muhameda" ode Bosna u klinac krasni...
Pirpa,
Grohotom se smijem tvojim "dokazima".Ko će bolan 1993 uhapsiti Ćelu jer nije imao vozačke,jesi li ti normalan uopšte? Gdje si ti rat proveo i koliko si imao godina?
ja sam bio pripadnik MUP-a i znam kakve smo sa Ćelom imali odnose...
E baš su se haški istražioci bavili ovim "tvojim" dokazima... Kad se privodi ili hapsi neka osoba,ostane zapisnik ko,kada i gdje.Ovo što ti postiraš ne bi ni Kike razmatrao...
pirpa wrote:Imaš web stranicu haškog suda i tamo možeš naći u transkriptima spominjanje ovog izvještaja...
Nego, znajući tebe reći ćeš šta oni znaju
davno sam te pitao,gdje si u ratu bio i koliko si godina imao?
Nikad se nisi udostojio da pružiš odgovor
Ja sam,kao pripadnik MUP-a,čak u u ratu provodio sate pišući zapisnike i službene zabilješke kad smo koga privodili ili hapsili.Većina onog što postiraš je glupost neviđena,mislim,možda je to nekom zanimljivo kao dokaz,nekom ko je nema pojma o ratu i dešavanjima ali meni,kao svjedoku i učesniku svega toga je to smiješno.
Da dodam još ovo...zar tebi nije čudno pored svih ovi provjereni boraca na ovom forumu da se samo ti nalaziš pripadnice rezervnog sastava CSB,a da me demantujes a oni šute.
.