BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#15676 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

iceman2010 wrote:Ne vjerujem ni ja da ce skidati, a ne bih bas rekao ni da Telemach ima 100.000 korisnika koji zavise od tih stubova.

Drugo, Batistic laze. Ni ti mali operateri nisu imali potpisan dogovor sa elektrodistribucijom osim bh cabel net na jednom malom dijelu svoje mreze. Sve ostalo je postavljeno ilegalno i bez pitanja.

Ovo pitanje elektroprivreda poteze jos od vremena kada sam ja bio u bh cabel net-u. Malo zakuhaju, pritisnu, pa se usute. Uglavnom, barem su tadasnji bh cabel net natjerali da od nekog trenutka vise ne koriste njihove stubove nego da postavljaju svoje. Naravno ostalo je puno onih do tada koristenih, a kod ostalih operatera je situacija sigurno gora. Podzemno je uvijek najbolje, ali ako vec postoje dobri betonski stubovi elektroprivrede najbolje bi bilo naci zajednicki interes pa ih koristiti i za nadzemnu mrezu drugih, a ne praviti ruglo po naseljima sa hiljadu razlicitih stubova. I na kraju, kolilo ja znam bh cabel net je izbjegavao od nekog trenutka da primarnu mrezu postavlja nadzemno. Mreza je isla podzemno, a samo prikljucci i dio sekundarne mreze sa stubova. Govorim o privatnim kucama. Medju zgradama je to neprihvatljivo.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Samo da dodam da se ibretim sto se jos ne javljaju dezurni dusebriznici i legalisti. Sjetite se sam iphone price. Mozete li zamisliti da se bht nasao u slicnoj situaciji kao sada Telemach?! Kakva bi to kolicina pljuvacke zatrpala ovu temu. Ovako osim dva tri komentara na telemach-ovoj temi nikom nista. Cestitam na jednakom tretmanu i objektivnosti.

Herr Flick

#15677 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

Sta treba da prijavim kvar 10 puta da bi neko dosao da pogleda u cemu je problem???
Djubre_

#15678 Re: BHTelecom All About

Post by Djubre_ »

Herr Flick wrote:Sta treba da prijavim kvar 10 puta da bi neko dosao da pogleda u cemu je problem???
Trebas da im jebes sve! Slobodno!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Herr Flick

#15679 Re: BHTelecom All About

Post by Herr Flick »

andr0id wrote:
Herr Flick wrote:Sta treba da prijavim kvar 10 puta da bi neko dosao da pogleda u cemu je problem???
Trebas da im jebes sve! Slobodno!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Kakve koristi od toga jbt,prijavim u subotu kvar,evo vec 4 radni dan prodje nikog da mi dodje kuci :skoljka: :skoljka: Da zovem opet da prijavljujem ne pada mi na pamet,radije cu nekog privatno zvat da mi vidi sta je,ovako cekajuci njih mogu osjedit komotno :zzzz: :zzzz:
_Reds_

#15680 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

iceman2010 wrote:
iceman2010 wrote:Ne vjerujem ni ja da ce skidati, a ne bih bas rekao ni da Telemach ima 100.000 korisnika koji zavise od tih stubova.

Drugo, Batistic laze. Ni ti mali operateri nisu imali potpisan dogovor sa elektrodistribucijom osim bh cabel net na jednom malom dijelu svoje mreze. Sve ostalo je postavljeno ilegalno i bez pitanja.

Ovo pitanje elektroprivreda poteze jos od vremena kada sam ja bio u bh cabel net-u. Malo zakuhaju, pritisnu, pa se usute. Uglavnom, barem su tadasnji bh cabel net natjerali da od nekog trenutka vise ne koriste njihove stubove nego da postavljaju svoje. Naravno ostalo je puno onih do tada koristenih, a kod ostalih operatera je situacija sigurno gora. Podzemno je uvijek najbolje, ali ako vec postoje dobri betonski stubovi elektroprivrede najbolje bi bilo naci zajednicki interes pa ih koristiti i za nadzemnu mrezu drugih, a ne praviti ruglo po naseljima sa hiljadu razlicitih stubova. I na kraju, kolilo ja znam bh cabel net je izbjegavao od nekog trenutka da primarnu mrezu postavlja nadzemno. Mreza je isla podzemno, a samo prikljucci i dio sekundarne mreze sa stubova. Govorim o privatnim kucama. Medju zgradama je to neprihvatljivo.

Samo da dodam da se ibretim sto se jos ne javljaju dezurni dusebriznici i legalisti. Sjetite se sam iphone price. Mozete li zamisliti da se bht nasao u slicnoj situaciji kao sada Telemach?! Kakva bi to kolicina pljuvacke zatrpala ovu temu. Ovako osim dva tri komentara na telemach-ovoj temi nikom nista. Cestitam na jednakom tretmanu i objektivnosti.

Kad mogu oni da rade šta hoće sa SportKlubovima, može i EP BiH da radi šta hoće sa svojim stubovima.

Kad je u pitanju SportKlub tu ne važe valjda pravila o monopolu.

Sad kad EP pukne par eura po svakom korisniku, od koga li će to namiriti.
iceman2010

#15681 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

_Reds_ wrote:
iceman2010 wrote:

Kad mogu oni da rade šta hoće sa SportKlubovima, može i EP BiH da radi šta hoće sa svojim stubovima.

Kad je u pitanju SportKlub tu ne važe valjda pravila o monopolu.

Sad kad EP pukne par eura po svakom korisniku, od koga li će to namiriti.
Naravno da EP moze da radi sa svojim stubovima sta hoce. To je njihovo vlasnistvo koje su ovi bez pitanja uzurpirali. Ako kazu skidaj ima da skidaju. Ako kaze 100 KM po stubu mjescno ili skidaj bujrum izaberi. Na kraju krajeva ko te tjerao da postavljas ili Telemach da kupuju to. Znali su dobro sta kupuju kad su dolazili.

iTo

#15682 Re: BHTelecom All About

Post by iTo »

hube wrote:U mojoj ulici jučer poskidali telemach infrastrukturu sa EP stubova. Mještani pisali peticiju jer su usred nedavne grmljavine, dva televizora eksplodirala zbog naponskog prezasićenja budući da su KKS kablovi bili postavljeni svega 2 cm ispod naponske mreže i još kad se tu doda ektricitet od grmljavine, desi se to što se desilo ;)
hahahahaha mozda su se zato telemaovce usutile, pocrkali im racunari i televozori hihihihihih :mrgreen:
Maharadza

#15683 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

iTo wrote:
hube wrote:U mojoj ulici jučer poskidali telemach infrastrukturu sa EP stubova. Mještani pisali peticiju jer su usred nedavne grmljavine, dva televizora eksplodirala zbog naponskog prezasićenja budući da su KKS kablovi bili postavljeni svega 2 cm ispod naponske mreže i još kad se tu doda ektricitet od grmljavine, desi se to što se desilo ;)
hahahahaha mozda su se zato telemaovce usutile, pocrkali im racunari i televozori hihihihihih :mrgreen:
You wish...

Image

A mogao si prvo taj pravopis savladati prije nego vrijeđaš ljude. ;)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
escobar__

#15684 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

iTo wrote:
Nemoj se radovat previše, neki dan je i u Tuzli kroz mrežu BIHnet-a gorilo zbog grmljavine, pa je ovdje trenutno nestašica modema. :D
iTo

#15685 Re: BHTelecom All About

Post by iTo »

Maharadza wrote:
iTo wrote:
You wish...

Bitch please,
Image
sencobih

#15686 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

iceman2010 wrote:

rade prekovremeno, skidaju kablove :-)
bosniamaj

#15687 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

Nevjerovatno je ovo sa MojaTV. Taman sve OK bude i danas nestane struje i sad se evo je*em sat vremena s ovim.

Dođe do bijelog screena, tu stoji i na kraju "Error Loading Page" i tako svaki put kad ponovo ugasim i upalim :-x
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15688 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

bosniamaj wrote:Nevjerovatno je ovo sa MojaTV. Taman sve OK bude i danas nestane struje i sad se evo je*em sat vremena s ovim.

Dođe do bijelog screena, tu stoji i na kraju "Error Loading Page" i tako svaki put kad ponovo ugasim i upalim :-x
URadi ovako:

Iskljuci STB (resiver) iz struje
iskljuci pa ukljuci iz struje router i sacekaj 5 minuta

nakon toga ukljuci STB u struju.
van helsing

#15689 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

To znaci da nemaš konekciju na internet. Provjeri da nije slučajno mrežni kabal izvukao se iz modema ili stb-a.
Jesi siguran da nisi dirao modem, da ga nisi slučajno resetovao?
Provjeri i telefonski kabal koji ide u modem.

Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15690 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Mislim da govori o error loading page na STB uredjaju, a ne na browseru. Za rad STB-a mu nije potrebna internet konekcija. Ovaj error se cesto desi kada nestane struje pa dodje i sve se pocne ucitavati, STB uzima podatke od routera koji jos nije dobio podatke od servera jer se nije sihronizovao. Najbolji nacin jeste sacekati par minuta pa resetovati SAMO STB a ne sve kompletno da ne bi doslo do istog ucitavanja. STB ce se najlakse resetovati dugmetom s straznje strane resivera.
van helsing

#15691 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

A ima i telekomovaca, zapjene u sekundi ako neko napiše kontra istog.
Ili kad pokažu rezultate speed testa.
U svakom slučaju ja sam i telemachovca i telekomovca, jer koristim usluge oba provajdera.
Prema tome, sabura, pjenjenje neće donijet ništa dobroga.
Nikad mi nije jasno da pojedincima ne ide u glavu,da što je veća konkurencija, to bolje za nas krajnje korisnike.
U svemu.

Tapatalk 2
van helsing

#15692 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

@un1ted
Znam dobro o čemu govorim ;)
Nema interneta.
Zato mu izbacuje tu grešku .
Ne može mu ni tačno vrijeme podesit, niti bilo što drugo.

Tapatalk 2
bosniamaj

#15693 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

@un1ted i @van helsing: hvala na odgovorima :)
A internet sam i imao, pišem sa računara spojenog na net.

Sad sam uspio, ali nakon što sam isključio sve osim STB-a iz routera :-)

Naime, imam svoj wireless router koji služi kao Wireless Access Point, a na ovom ZTE-u sam isključio WLAN na dugmetu sa zadnje strane. Ovo sam uradio iz razloga što mi je Telecom već promijenio pass od routera tako da ne mogu mijenjati postavke za wireless (naziv konekcije, password...) i svaki put bih morao resetovati router ili zvati njih da bih to mijenjao a ne mogu se s njima peglati.
Zbog toga je na ZTE router spojen switch na LAN 1 a u njeg je spojen moj wireless router i neke druge stvari, a u LAN 2 na ZTE je spojen STB (tako je bio spojen od početka, a i kako sam shvatio čitajući nešto na netu čini mi se da je taj port rezervisan za STB, a da je LAN 1 za internet).

Da li je moguće da zbog toga sad zeza kad se restartuje STB, jer sam sad u zadnjem pokušaju isključio kabal od switcha iz LAN 1 i ostavio samo STB uključen u router i upalio se odmah, a naknadno sam uključio i switch te sad sve radi :-)
Last edited by bosniamaj on 15/08/2013 21:03, edited 1 time in total.
un1ted

#15694 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Moze biti da znas, no ja pisem iz licnog iskustva :) Valjda tacno vrijeme uzima s modema koji je sinkronizovan !? Kako god upravo sam isprobao i radi bez interneta uspostalvjanje veze izmedju STB-a i routera.
van helsing

#15695 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

@un1ted
Pa ne pišem ni ja napamet.
Pišem jer se i meni to događalo.
Možda nisam dobro objasnio,možda nisi dobro pročitao šta sam napisao.
Hajd ti iskljuci sve iz struje,otkaci ADSL liniju,vrati sve u struju i kaži mi imaš li sliku i dobiješ li poruku error loading epg?
Edit: nemoj spajat ADSL u modem.

Tapatalk 2
un1ted

#15696 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Kabal iz uticnice u modem wan port, iz modema lan port 2 u stb i radi mojatv.
Maharadza

#15697 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

hube wrote:
Maharadza wrote:
iTo wrote:
You wish...

Image

Jesi li ti normalan??? Koga sam ja to vrijeđao???. Samo sam napisao šta se dogodilo u mojoj ulici. Ukoliko to tebe vrijeđa onda ti imaš ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem.
Kad ti je toliko Telemach prirastao srcu, bilo bi ti bolje tražiti posao u Telemachu i imati kakvog hajra od toga nego provoditi dane po forumu i skakati na svakoga ko bilo šta napiše o istom.
:lol: , ajd' ti prvo provjeri još jednom koga sam citirao konkretno! :kiss:

Elem, šta ovo tek' sada po B-fazi optiku pružaju?! :shock:
iceman2010

#15698 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Maharadza wrote:
hube wrote:
Maharadza wrote: You wish...

Image

Jesi li ti normalan??? Koga sam ja to vrijeđao???. Samo sam napisao šta se dogodilo u mojoj ulici. Ukoliko to tebe vrijeđa onda ti imaš ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem.
Kad ti je toliko Telemach prirastao srcu, bilo bi ti bolje tražiti posao u Telemachu i imati kakvog hajra od toga nego provoditi dane po forumu i skakati na svakoga ko bilo šta napiše o istom.
:lol: , ajd' ti prvo provjeri još jednom koga sam citirao konkretno! :kiss:

Elem, šta ovo tek' sada po B-fazi optiku pružaju?! :shock:
Telecom? Ja sam imao informaciju na pocetku godine koju sam i napisao na ovoj temi da ce se raditi fttb ove godine na alipasinom. Vjerovatno je to. Trebala bi i Otoka. Do sada je alipasino pokrivano (i jos uvijek se pokriva do zavrsetka radova) sa glavne centrale (ona mala zgrada kod inzinjeringa)

Maharadza

#15699 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

^ Znači da će sada svaka zgrada imati po jednu tu "centralu"?! Šminka, još da ispeglaju ponudu i možda se nekada pređe?! Živjela konkurencija! :D
van helsing

#15700 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

un1ted wrote:Kabal iz uticnice u modem wan port, iz modema lan port 2 u stb i radi mojatv.
Prevod molim :lol:
Koji kabal iz koje uticnice, a da može u wan port :?
To je za mene nešto novo.
I opet ako može tako, znaci treba internet konekciju.

Tapatalk 2
Locked