Samo da dodam da se ibretim sto se jos ne javljaju dezurni dusebriznici i legalisti. Sjetite se sam iphone price. Mozete li zamisliti da se bht nasao u slicnoj situaciji kao sada Telemach?! Kakva bi to kolicina pljuvacke zatrpala ovu temu. Ovako osim dva tri komentara na telemach-ovoj temi nikom nista. Cestitam na jednakom tretmanu i objektivnosti.iceman2010 wrote:Ne vjerujem ni ja da ce skidati, a ne bih bas rekao ni da Telemach ima 100.000 korisnika koji zavise od tih stubova.
Drugo, Batistic laze. Ni ti mali operateri nisu imali potpisan dogovor sa elektrodistribucijom osim bh cabel net na jednom malom dijelu svoje mreze. Sve ostalo je postavljeno ilegalno i bez pitanja.
Ovo pitanje elektroprivreda poteze jos od vremena kada sam ja bio u bh cabel net-u. Malo zakuhaju, pritisnu, pa se usute. Uglavnom, barem su tadasnji bh cabel net natjerali da od nekog trenutka vise ne koriste njihove stubove nego da postavljaju svoje. Naravno ostalo je puno onih do tada koristenih, a kod ostalih operatera je situacija sigurno gora. Podzemno je uvijek najbolje, ali ako vec postoje dobri betonski stubovi elektroprivrede najbolje bi bilo naci zajednicki interes pa ih koristiti i za nadzemnu mrezu drugih, a ne praviti ruglo po naseljima sa hiljadu razlicitih stubova. I na kraju, kolilo ja znam bh cabel net je izbjegavao od nekog trenutka da primarnu mrezu postavlja nadzemno. Mreza je isla podzemno, a samo prikljucci i dio sekundarne mreze sa stubova. Govorim o privatnim kucama. Medju zgradama je to neprihvatljivo.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2