Ma nije problem ni raditi, problem je kad nemas sta raditi.
Par mjeseci npr. mislim da ne bi bio problem nikome nigdje. Ali godinama takve stvari uticu na covjeka... ljudi nisu stijene
dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 14:12Tako dodje,Ozimician wrote: ↑01/02/2024 14:08 Ovo je veliki napredak kad se na temi prica o vremenu (sto bi rekao Rambo Amadeus)![]()
Ja nisam bio u Norveskoj pa ne znam iz prve ruke, ali sam obisao veliki komad Svedske.
Kao sto ti kazes, nije to sad neka zima, ali osjeti se razlika itekako. Npr. kisa pada horizontalno. Vjetar i kisa u kombinaciji na koju mi nismo navikli.
Ljeti recimo i kad je dug dan, suncano vrijeme, prelijepo, zalomi se malo vjetra i kise taj isti dan i bukvalno moras neku jaknu/trenerku zagrnuti odmah.
Ovako zimi je vrijeme nekako "konstantno", konstantno tmurno s temperaturama koje se vrte oko nule (zavisi koji dio zemlje). Jbg kod nas i zimi kada sunce sija bude top vani izaci, dok to gore nije bas slucaj. Tu sam primjetio i razliku izmedju Njemacke i Bosne, a sto svjevernije ides, ta razlika se vise primjeti.
To je moj utisak sto se tog dijela svijeta tice.
nego mislim da ce Johnny i EFD22 da se posvadjaju dobro. Poceo je Johnny sa "nigdje meraka ko u BiH"Do sad sam ja bio taj koji je zastupao tu tezu!
Hahaah... pa o tome ti i govorim, jedan ciklus bi sigurno bilo super i jako lijepo iskustvo. Problem je kad provodis tu cijelu godinu i vise ciklusa.
Ako se ne varam, na Svalbard se moze bez vize i ne treba nikakva dozvola za rad.
Kako kaze jedan forumas.... pa odes jbt na Bjelasnicu, Igman, Jahorinu... ljepota
to je u donjim lagama, on prica o 1000 nm... i vise
i dodje globalno zatopljenje i pola njih poklopi led , a drugu polovicu ispere cunami
ovakvi i trebaju na Floridu kod DeSantisa :amen:Ovako glase prva tri poglavlja kolumne britanskog novinara i urednika The Sunday Telegrapha Allistera Heatha, zagovornika Brexita i slobodnog tržišta. Heath je 2018. konstatirao da Europom i Amerikom divlja ono što krajnja desnica i alternativna desnica nazivaju "kulturnim marksizmom". One vjeruju da akademski građani i intelektualci rade na rušenju zapadnog društva te da kršćanske vrijednosti i tradicionalistički konzervativizam žele zamijeniti liberalnim vrijednostima. Desničari koji u njega vjeruju drže ga odgovornim za identitetske politike, političku korektnost i moderne progresivne pokrete. "Kulturalni marksizam" neki drže teorijom zavjere koja je potekla iz antisemitskih krugova.
Zanimljiv tekst, samo kad ja napisem nesto sa 30% jacine, bivam drugacije shvacen.
Imam vec, na 10 god. sam dobio.
Sta ces jos u Dojclandu onda?Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:29Imam vec, na 10 god. sam dobio.
![]()
Mislim ovo je kao i prica o pokradenim preduzecima u BiH, ko se drznuo od radnika da ukaze tada (pravovremeno) na kriminal, ostali radnici su ga sputavali i govorili, pa sta fali, i nama je dobro, ne radimo nista, plata ide.
Kad je sve otislo u PM, onda ide strajk i svi nezadovoljni - odjednom?
Jbg kad neko kaze da nas vodi "pogresan tok" - don´t kill the messenger.
Cekam drzavljanstvo.skafiskafsnjak wrote: ↑02/02/2024 12:35Sta ces jos u Dojclandu onda?Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:29Imam vec, na 10 god. sam dobio.
![]()
Mislim ovo je kao i prica o pokradenim preduzecima u BiH, ko se drznuo od radnika da ukaze tada (pravovremeno) na kriminal, ostali radnici su ga sputavali i govorili, pa sta fali, i nama je dobro, ne radimo nista, plata ide.
Jbg kad neko kaze da nas vodi "pogresan tok" - don´t kill the messenger.![]()
Treba ici .... a prije je bolje nego kasnije
Drzavljanstvo ubrzo propale drzave ? A i eto, ako dodje afd , ostat ces bez njega.Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:36Cekam drzavljanstvo.skafiskafsnjak wrote: ↑02/02/2024 12:35Sta ces jos u Dojclandu onda?Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:29
![]()
Slazem se da je uvijek bolje prije nego kasnije.
A gdje planiras? U Cemeriku?Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:36Cekam drzavljanstvo.skafiskafsnjak wrote: ↑02/02/2024 12:35Sta ces jos u Dojclandu onda?Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:29
![]()
Jesil siguran u to sto govoris ?skafiskafsnjak wrote: ↑02/02/2024 12:39Drzavljanstvo ubrzo propale drzave ? A i eto, ako dodje afd , ostat ces bez njega.Ozimician wrote: ↑02/02/2024 12:36Cekam drzavljanstvo.skafiskafsnjak wrote: ↑02/02/2024 12:35
Sta ces jos u Dojclandu onda?![]()
Pa da, zato je bolje iduci mjesec, a ne za 9-10 mjeseci. Za taj period se dosta moze postici. Jer sumnjam da ces "doci" do pasosa brze od 9-10mj