Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
HelaS

#15601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:46 Jbg, vidimo šta se dešava povratnicima u RS, malo-malo zovu ih na neka ispitivanja, malo-malo dođe policija da provjeri "da li živiš na prijavljenoj adresi", itd. Ko to nije iskusio, može onda dovoditi državu (kakvu takvu) u pitanje.
Ne znam zašto smeta ako policija pita... :? A i znam neke Bošnjake iz Kosova Polja kod Višegrada, "povratnike" koji žive na Ilidži, i svakog ili svakog drugog vikenda odlaze svojim vikend-kućama na prijavljenim adresama :-) Staro je pravilo za dim i vatru....
Athlon64

#15602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

MuaDib wrote: 16/01/2024 23:22
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:32
MuaDib wrote: 16/01/2024 22:28
I to nije bilo dovoljno, već tako istraumiran narod izvrgni pljačkaškoj privatizaciji, prevari ga za donacije, prevari ga za radni staž, ukradu mu zdravstvo, penziju, perspektivu, egzistenciju, djeci mu poturi drogu, ako neće posao za 5 stoja, ili mu daj lažnu nadu zvanu fakultet, izgradi carstva na pljački, utaji poreza, prodaju državnog dobra, ali daj tri godine robije borcu zbog krađe metra drva, i nije to dovoljno već tuci borce, odraslu djecu izludi da dignu ruke od BiH, pomozi ih, obesoravi ih, pljuni ih, pa im pokaži da i bolnica može postati gasna komora i dovedi im u zemlju koju su očevi branili gađale iz Azije, jer razmažena djeca neće da rade za gazde koji pametuju o Bosni. Ali Srbi i Hrvati su krivi. Sve navedeno govori da si ti dobro uhljebljen i da lajanjem želiš skrenuti pažnju da ne vidimo kvazipatriotske parazite. Ne prolazi jarane to. Upravo vi ste ogradili narodu državu i naveli ga da život u Bosni doživljava kao sudbu prokletu.
Tako je i zato trebamo državu predati u ruke onih koji su doveli do takvog stanja. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Svaka čast.

U njihovim župama vlada sila od blagostanja, med i kajmak teku umjesto onog smeća na Drini :thumbup:

Rogatica, Višegrad, Rudo, Čajniče, Grahovo, Livno, Kupres sijaju od blagostanja. :thumbup: :thumbup:

Svi iz mrskog Sarajeva idu u Foču da zarade sebi hljeb.
Bilo je pitanje kad će tvoja glupost se bezočno prikazati.
Ne treba sabrat dva i dva da se skonta gdje se napajaš političkim stavovima.
Gdje sam ja govorio o blagostanju u nebošnjačkim krajevima BiH. Nigdje! Gdje sam ja govorio da nekom ovu zemlju treba predati. Nigdje.
Smatram da se profesorica ne smije kritikovati zbog mišljenja s kojim se ne slaže većina. Što se tiće naše propasti stojim na tezi da je sve počelo sa dogmom da svak glasa za svoje i da svaki narod ima nacionalnu stranku. Stojim na stanovištu da smo izgubili republiku, samo zato što ona nikad nije bila cilj onih koji su se najviše zaklinjali u državu.
A što se tiće moje opservacije, želim ti prostim jezikom kazati da narod koji je preživio genocid, ne mogu voditi diletanti željni para i moći, jer njima nije cilj oporavak, već izrabljivanje naroda. Sramota je za narod koji je dobio pomoć recipročnu Maršalovom planu, danas jedna od 5 najsiromašnijih etničkih zajednica u Evropi, osuđena na egzodus i nestanak, ne krivicom neprijatelja, već krivicom onih koji su obmanuli narod da znaju napraviti državu. Bošnjaci trebaju političku figuru koja će reći neću da budem žrtva, hoću da se izdignem iz priče žrtve i pokažem neprijatelju šta znači voliti i razvijati državu i da je način na koji gradom državu imperativ i praktičan primjer uspjeha. A ne da se tješimo da smo malo manje gori.
Pa brate, ja sam upravo skonto da si ti profesorica Silajdžić, eh upravo ona je nešto slično naškrabala kad se vadila.

:D :D :D :D
Athlon64

#15603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

HelaS wrote: 16/01/2024 23:24
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:46 Jbg, vidimo šta se dešava povratnicima u RS, malo-malo zovu ih na neka ispitivanja, malo-malo dođe policija da provjeri "da li živiš na prijavljenoj adresi", itd. Ko to nije iskusio, može onda dovoditi državu (kakvu takvu) u pitanje.
Ne znam zašto smeta ako policija pita... :? A i znam neke Bošnjake iz Kosova Polja kod Višegrada, "povratnike" koji žive na Ilidži, i svakog ili svakog drugog vikenda odlaze svojim vikend-kućama na prijavljenim adresama :-) Staro je pravilo za dim i vatru....
I tebi je to sasvim OK i prihvatljivo, stalno maltretiranje od strane policije i "provjere" povratnika ?

A te priče ostavi za malu djecu, čuj neko živi na Ilidži, a prijavljen u Višegradu? - sigurno iz razloga da ima bolje zdravstvo ili veće penzije. :D

Ljudi žive u Istočnom Sarajevu, a još uvijek su prijavljeni u Kantonu Sarajevu, upravo iz ovih razloga, a neko će s Ilidže da se prijavi u Višegrad i da ide po bolovanje ili recept u Višegrad. :-) :-) :-)
MuaDib

#15604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MuaDib »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 23:24
MuaDib wrote: 16/01/2024 23:22
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:32

Tako je i zato trebamo državu predati u ruke onih koji su doveli do takvog stanja. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Svaka čast.

U njihovim župama vlada sila od blagostanja, med i kajmak teku umjesto onog smeća na Drini :thumbup:

Rogatica, Višegrad, Rudo, Čajniče, Grahovo, Livno, Kupres sijaju od blagostanja. :thumbup: :thumbup:

Svi iz mrskog Sarajeva idu u Foču da zarade sebi hljeb.
Bilo je pitanje kad će tvoja glupost se bezočno prikazati.
Ne treba sabrat dva i dva da se skonta gdje se napajaš političkim stavovima.
Gdje sam ja govorio o blagostanju u nebošnjačkim krajevima BiH. Nigdje! Gdje sam ja govorio da nekom ovu zemlju treba predati. Nigdje.
Smatram da se profesorica ne smije kritikovati zbog mišljenja s kojim se ne slaže većina. Što se tiće naše propasti stojim na tezi da je sve počelo sa dogmom da svak glasa za svoje i da svaki narod ima nacionalnu stranku. Stojim na stanovištu da smo izgubili republiku, samo zato što ona nikad nije bila cilj onih koji su se najviše zaklinjali u državu.
A što se tiće moje opservacije, želim ti prostim jezikom kazati da narod koji je preživio genocid, ne mogu voditi diletanti željni para i moći, jer njima nije cilj oporavak, već izrabljivanje naroda. Sramota je za narod koji je dobio pomoć recipročnu Maršalovom planu, danas jedna od 5 najsiromašnijih etničkih zajednica u Evropi, osuđena na egzodus i nestanak, ne krivicom neprijatelja, već krivicom onih koji su obmanuli narod da znaju napraviti državu. Bošnjaci trebaju političku figuru koja će reći neću da budem žrtva, hoću da se izdignem iz priče žrtve i pokažem neprijatelju šta znači voliti i razvijati državu i da je način na koji gradom državu imperativ i praktičan primjer uspjeha. A ne da se tješimo da smo malo manje gori.
Pa brate, ja sam upravo skonto da si ti profesorica Silajdžić, eh upravo ona je nešto slično naškrabala kad se vadila.

:D :D :D :D
Jefino je tačno da sam nekad bio član DF... :skoljka:
Dakle vidio uživo kvazipatriotske šuplju.
I ne mogu kora na rende.
Jer kad nemaš oslonac, kad nemaš uporište i ne znaš ili si neodlučan oko cilja, završiš kao prosjak. Što u suštini bošnjačka politika nikad nije ni prevazišla.
Athlon64

#15605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

MuaDib wrote: 16/01/2024 23:29 Jefino je tačno da sam nekad bio član DF... :skoljka:
Dakle vidio uživo kvazipatriotske šuplju.
I ne mogu kora na rende.
Jer kad nemaš oslonac, kad nemaš uporište i ne znaš ili si neodlučan oko cilja, završiš kao prosjak. Što u suštini bošnjačka politika nikad nije ni prevazišla.
Pa dobro, bila si i članica NIPa, vjerovatno nekad i SDA, boli mene briga za stranačku pripadnost.

Zadnjom i predzadnjom rečenicom si sve rekla :thumbup:

Čim postoji u istoj rečenici 9. januar i 1. mart i da su "svi jednako krivi za rat", takva "neodlučnost" dovodi i do neimaštine i nepravde i poniženja.

Bošnjaci da su bili odlučni, ugledali bi se na Izrael.
Piaty

#15606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

Eh bem ti škole koje uspiješ završiti i na kraju ti uzor Sjeverna Koreja.
Ta slika, kapa i taj pozdrav i te furke u 21 stoljeću, a pritom imaš viša od 16 godina.... :blento: Jesus Christ!

I nemoj me jebat sa pričom o SDA, a i ne znam kako se uopće SDA uvukla u kontekst priče o toj profesorici.

Evo odoh ja skočiti sa zgrade..."jer SDA..."
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#15607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

I šta sad?
Ljudi protjerani sa svoga, valjda imaju pravo biti prijavljeni tamo da makar inekako politički ima uticaj

Svakako oni od toga imaju više negativnih od pozitivnih stvari.
Athlon64

#15608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Piaty wrote: 16/01/2024 23:35 Eh bem ti škole koje uspiješ završiti i na kraju ti uzor Sjeverna Koreja.
Ta slika, kapa i taj pozdrav i te furke u 21 stoljeću, a pritom imaš viša od 16 godina.... :blento: Jesus Christ!

I nemoj me jebat sa pričom o SDA, a i ne znam kako se uopće SDA uvukla u kontekst priče o toj profesorici.

Evo odoh ja skočiti sa zgrade..."jer SDA..."
SDA je ovdje kec u rukavu kad ostaneš bez argumenata u raspravi. :D

A da, upravu si totalno, mene je ona furka prošla u 3. srednje, tolerišem do 20-te. Preko smatram mentalno oštećenim. :D
Athlon64

#15609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 16/01/2024 23:35
I šta sad?
Ljudi protjerani sa svoga, valjda imaju pravo biti prijavljeni tamo da makar inekako politički ima uticaj

Svakako oni od toga imaju više negativnih od pozitivnih stvari.
pa ništa, ovaj isti mene optužuje za šovinizam, zamisli, a on mrtav hladan ovako nešto napiše i to o ljudima koji su protjerani, znamo šta se sve dešavalo u Višegradu i ko je blagoslovljavao koljače i pravio žive lomače ... :-) :-) :-)
no_sekirli

#15610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by no_sekirli »

palermo wrote: 16/01/2024 23:23
no_sekirli wrote: 16/01/2024 23:21
palermo wrote: 16/01/2024 22:55

Dje ova profesorica pripada. U domoljube ili kvazidomoljube ?
Nemam pojma gdje pripada, ali ako drzavni ministri, clanovi predsjednistva mogu non stop lajati da ovu drzavu treba ukinuti, i tuziteljstvo ih nije strpalo u zatvor, valjda i neka profesorica smije reci svoj stav. Ako je prekrsila kakav zakon, interno pravilo na faxu, treba joj dati otkaz.
Jah, nemas stava, neutralan...... :D
Nije da nemam stav, nego ne znam :D
Bloo
Globalna šefica

#15611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Athlon64
Mjesec
Nauci se komunicirati
Pouka za ostale - nazivanje drugih forumasa cetnicima, Drazama i tako blize i tako dalje ce za posljedicu imati ban.
Haris.ba

#15612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

MuaDib wrote: 16/01/2024 23:02
Haris.ba wrote: 16/01/2024 22:39 Samo da kazem da je nedavno dekan Harvarda dala ostavku nakon svjedocenja pred njihovim parlamentom. Jer je rekla nesto sto se nije svidjelo nekim studentima, a pogotovo privatnim finansijerima Harvarda.

Primjer iz Cemerike, zemlje slobode i famoznog prvog amandmana.
Dekanesa Harvarda nije zbog toga dala ostavku, već zbog toga što je iznošenje politički prostranog stava bilo nepoštivanja načela da osobe na čelu obrazovne insitucije moraju biti politički nepristrasne.
Ljudi tamo imaju moralni kod i svijest da politika nema šta da traži u obrazovanju niti da se oglašava s pozicije obrazovne ustanove.
Veoma je jednostavno naci zasto je dala ostavku.

Povlacenje finansiranja zbog stavova izrecenih tokom svjedocenja (kada moras govoriti istinu i odgovarati na pitanja) je ono sto joj je presudilo. Odmah joj navodno nasli i plagijate.

I da, novi dekan je sasvim slucajno Jevrej. :D
Harvard President Claudine Gay resigned Tuesday afternoon, after fierce criticism of the University’s response to the Hamas attack on Israel and backlash from her disastrous congressional testimony spiraled into allegations of plagiarism and doubts about her personal academic integrity.
https://www.thecrimson.com/article/2024 ... n-harvard/
zigson

#15613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

Onaj kaze htjela da dodje u centar paznje, ovaj kaze sda gora od ratka i radovana koji su nas htjeli pobiti jal ti bio ismet ili asim ili mirko ili slavko ti si za njih bio turcin iz bosne, ovaj kaze sve nas zavadili 92 da bi nas u torove smjestili, ovaj kaze sloboda govora reci da je 1. Mart i 9. Januar isto, itd itd itd... sda jesu gamad i ruse se trenutno iznutra i nema spasa, ali kad se nesto kaze protiv nip, forte, ovoga onoga, odmah uleti par likova sa svojim nazovimo sarkasticnim komentarima, doskocicama itd, kad im se odgovori i postavi neko pitanje ne daju odgovor na isto, nego se ukljuce opet u pricu za 2-3 stranice. Di je tu sloboda govora? :D

Nije ni cudo sto nam moze nesic doci i dizati tri prsta usred sarajeva koje je gorilo 4 godine, a ne 3 ko sto kolega tramvaj kaze. Tae taj genocid pa bio prije 30 godina zavadili nas malo pa nas morali pobiti samo na jednom mjestu u 2 dana 8300+ ljudi.. tae u prijedoru 92 to je prije 10000 godina bilo, ko se toga jos sjeca i sto bi?.. tae sto dodik malo serucka, nestaje mu para pa hoce da mu se popusti.. dobar je stanivukovic, dobar je vukanovic...
Ma dobro smo mi zivi ikako.
Da im se moze poklali bi nas i pobili, ne prognali i iselili.

Jebo ja vase razmisljanje i vasu slobodu govora.

Serete o demokratiji i slobodi govora a u kolijevci demokratije se ukida momentalno sloboda govora kada se ide protiv vladinog narativa (primjer: sukob izrael - palestina). Veca je sloboda govorila bila u komunizmu nego danas :lol:
BHCluster

#15614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Sud je utvrdio da postoji diskriminacija koju vrši Republika Srpska, da su bošnjačka djeca tretirana neravnopravno u ovom slučaju, te da je došlo do povrede prava na jednako postupanje.

Sud je naložio Republici Srpskoj i školi da uklone diskriminaciju te da osiguraju pravo upotrebe bosanskog jezika kao maternjeg jezika u svim dokumentima. Također, naređeno je da prestanu sa dosadašnjim postupanjem.

"Dakle, da se jezik zove bosanski jezik, a ne bošnjački jezik i da se nalaže da prestanu sa nazivanjem i upisivanjem maternjeg jezika kao 'Jezik bošnjačkog naroda'. Presuda je vrlo bitna, iako ona nije još pravosnažna, ali imajući u vidu sve odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Vrhovnog suda RS vezano za Kotor Varoš, nema izgleda da presuda bude drugačija", naveo je advokat Kaniža.
:thumbup: :bih:
Scopio

#15615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Scopio »

BHCluster wrote: 17/01/2024 11:36
Sud je utvrdio da postoji diskriminacija koju vrši Republika Srpska, da su bošnjačka djeca tretirana neravnopravno u ovom slučaju, te da je došlo do povrede prava na jednako postupanje.

Sud je naložio Republici Srpskoj i školi da uklone diskriminaciju te da osiguraju pravo upotrebe bosanskog jezika kao maternjeg jezika u svim dokumentima. Također, naređeno je da prestanu sa dosadašnjim postupanjem.

"Dakle, da se jezik zove bosanski jezik, a ne bošnjački jezik i da se nalaže da prestanu sa nazivanjem i upisivanjem maternjeg jezika kao 'Jezik bošnjačkog naroda'. Presuda je vrlo bitna, iako ona nije još pravosnažna, ali imajući u vidu sve odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Vrhovnog suda RS vezano za Kotor Varoš, nema izgleda da presuda bude drugačija", naveo je advokat Kaniža.
Mene zanima mogu li više instance opozvati ovu odluku i reći npr nastava u navedenoj školi se izvodi na srpskom jeziku, a na srpskom jeziku se jezik Bošnjaka naziva bošnjački. Te zatim naložio školi da uvede prijevod svjedodzbe sa srpskog na bosanski a skola bi možda uvela taksu za prevođenje...
ovo_malo_duse

#15616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ovo_malo_duse »

Scopio wrote: 17/01/2024 12:06
BHCluster wrote: 17/01/2024 11:36

Mene zanima mogu li više instance opozvati ovu odluku i reći npr nastava u navedenoj školi se izvodi na srpskom jeziku, a na srpskom jeziku se jezik Bošnjaka naziva bošnjački. Te zatim naložio školi da uvede prijevod svjedodzbe sa srpskog na bosanski a skola bi možda uvela taksu za prevođenje...
Ne moze kad su sve 3 jezika jednakopravna na cijeloj teritoriji drzave.. Nije Francuski pa da prevodi..Ono na sta su se oni vadili su tehnikalije , ali da ospore jezik pa da ga prevode to je tek onda popusilic..
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#15617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by hilmija frlj »

:lol:

NiP će im dati ono što im ni Franjo nije mogao u Daytonu :lol:
DonieBrasco

#15618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Za par dana mozda vec u petak, najkasnije naredne sedmice ide povratak u tuznu relnost i ja cu reci ono sto slijedi u buducnosti za bosnjake, BiH i povratak u realnost i ono sto slijedi u budcnost za sve bosnjacke politicare ili nazovi pro-BiH snage.
axe22

#15619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

hilmija frlj wrote: 17/01/2024 13:18

:lol:

NiP će im dati ono što im ni Franjo nije mogao u Daytonu :lol:
Vise NiP-u smeta Komsic nego Covicu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

nidje veze... komso otima glasove bakiru
DonieBrasco

#15621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

SDFA ce sve uciniti da se vrati u zagrljaj vlasti sa Dodikom i Covicem.
axe22

#15622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

DonieBrasco wrote: 17/01/2024 13:33 SDFA ce sve uciniti da se vrati u zagrljaj vlasti sa Dodikom i Covicem.
Bice tesko izvuc trojku iz Covicevog i Dodikovog dupeta. Duboko su glavu gurnuli.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#15623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by hilmija frlj »

Velika dilema za bosanske/bošnjačke političare. Ko će se više naguziti :lol:
axe22

#15624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

hilmija frlj wrote: 17/01/2024 13:42 Velika dilema za bosanske/bošnjačke političare. Ko će se više naguziti :lol:
Prava definicija.

Sda-df prije, sad Trojka.
DonieBrasco

#15625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

hilmija frlj wrote: 17/01/2024 13:42 Velika dilema za bosanske/bošnjačke političare. Ko će se više naguziti :lol:
Realno, licni interes, fotelje, tenderi, pare i jos para iznad svega.
Locked