La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JohnnyS

#15576 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

MarlboroGold wrote: 23/03/2026 11:00 Johnny viče da je Arsenal postao najomraženiji klub na planeti.

Kad se sve sabere i oduzme ne može nikako biti omraženiji od penal Madrida :lol:
Doduše, nisam uzeo u obzir koliko više ljudi zna za Real nego za Arsenal.

Drugi najomraženiji, drugi u svemu
jeza u ledja

#15577 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

Ja fakat mislim da ekipe, mediji i navijaci vole dobru sapunicu kad su u pitanju spanski derbiji. A onda se sudije zele tu ubaciti kao glavni akteri.
Crveni na Valverdeu je fakat bezobrazluk. :roll:

Sto se tice utakmice, Real zasluzeno uze. Simeone ne vadi Johnny Cardoza (u Spaniji ima mjesta za samo jednog New Jerseyjana :D ) na vrijeme, i kontam dobice drugi zuti, ali on umjesto toga 2 puta u 30 sekundi prima loptu u 16-ercu i direktno je prosljeduje Puslicama nakon cega ovi dobijaju penal (koji je po meni ispravno dosudjen). Nakon crvenog mi bilo drago sto su izgubili.

U Barceloni, ne znam ko je ovaj sudija, ali bio je uzasan. Mogao je komotono dosuditi penal gostima u drugom. U prvom iz obijesti dijeli zute kartone Raphinhi i Yamalu, i pusta druge prekrsaje, ukljucujuci i eventualni penal na Yamalu (nisam siguran je li dajv).

Barcelona uzasna, zadnjih 20 minuta disu na skrge. Bar sam jedno 10 puta pomislio evo gola za Rayo. Propuh je preblaga rijec. Cancelo umire.
Zoan Garsija defintivno MoM. Ali ovi ne znaju dati gola pa to ti je.

Ja stvarno ne znam kako ce ova ekipa neokrznjeno proci Atletico, bilo u ligi bilo u CL. Isto vazi za Classico. (Znam da je prosle godine proslo, ali sam skeptican). Al sto jest jest, utakmice su im uvijek entertaining sto bi rekli. :D

Atmosfera na Camp Nou se definitivno popravlja. :) Prvih par utakmica nakon povratka je bilo pozoriste (cak i kad su pvecali kapacitet).
ultima_palabra

#15578 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Penal je pomalo mekan, 50-50 po meni.

Crveni je smijesan, ono da se sudi kao crveni svaka utakmica bi imala po 4-5 iskljucenja.
Distortion

#15579 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Svaka druga utakmica penal ultima 50% 50% :mrgreen:
Previse je ovo penala i previse se steli Realu. Ovaj penal nikad ne bi bio sviran da je rezultat bio egal a pogotovo da je prednost imao Real. Munuera se prepao jadan, Arbeloa mu usao u teren a on trazi dozvolu od Arbeloe da mu objasni odluku iako je vec objasnio Valverdeu. Komicne situacije na Bernabeu da se sudija onoliko pravda domacinu i po tom se vidi koliko je isprepadan. Flick je za odmahivanje rukom protiv Betisa dobio crveni a Arbeloa za ulazak u teren i proteste ni zuti. I po tom se vidi koliko je ovo suđenje loše, kriterij skandalozan.
Crveni je pokazan jer Valverde nije imao namjeru da starta na loptu nego je zestoko udario Baenu ne gledajuci gdje je lopta. Takve namjere se kaznjavaju crvenim i stiti se igrac. Ende.
ultima_palabra

#15580 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Samo objektivno :izet: ha ja, ende, ko je reko zeko reko.

Izvan tvog malog Barcelona twitter balona, niko ne problematizira penal a svi se slazu da je crveni pretjeran.
darius_maximus

#15581 Re: La Liga Santander

Post by darius_maximus »

jeza u ledja wrote: 23/03/2026 15:51 Ja fakat mislim da ekipe, mediji i navijaci vole dobru sapunicu kad su u pitanju spanski derbiji. A onda se sudije zele tu ubaciti kao glavni akteri.

Sto se tice utakmice, Real zasluzeno uze. Simeone ne vadi Johnny Cardoza (u Spaniji ima mjesta za samo jednog New Jerseyjana :D ) na vrijeme, i kontam dobice drugi zuti, ali on umjesto toga 2 puta u 30 sekundi prima loptu u 16-ercu i direktno je prosljeduje Puslicama nakon cega ovi dobijaju penal (koji je po meni ispravno dosudjen). Nakon crvenog mi bilo drago sto su izgubili.

U Barceloni, ne znam ko je ovaj sudija, ali bio je uzasan. Mogao je komotono dosuditi penal gostima u drugom. U prvom iz obijesti dijeli zute kartone Raphinhi i Yamalu, i pusta druge prekrsaje, ukljucujuci i eventualni penal na Yamalu (nisam siguran je li dajv).

Barcelona uzasna, zadnjih 20 minuta disu na skrge. Bar sam jedno 10 puta pomislio evo gola za Rayo. Propuh je preblaga rijec. Cancelo umire.

Ja stvarno ne znam kako ce ova ekipa neokrznjeno proci Atletico, bilo u ligi bilo u CL. Isto vazi za Classico. (Znam da je prosle godine proslo, ali sam skeptican). Al sto jest jest, utakmice su im uvijek entertaining sto bi rekli. :D

Atmosfera na Camp Nou se definitivno popravlja. :) Prvih par utakmica nakon povratka je bilo pozoriste (cak i kad su pvecali kapacitet).
Ja bih ruku dao da sudije u Engleskoj i Španiji namjerno zajebu 1-2 utakmice po kolu, da bi se pričalo o nekoj kontroverzi i punili portali glupavim vijestima i analizama i da bi dizali popularnost lige.
Ako nema neki problem, onda će ga izmisliti, pogotovo na većim utakmicama i derbijima.
Vox_liberi

#15582 Re: La Liga Santander

Post by Vox_liberi »

Lewandowski je dobio crveni i 3 utakmice suspenzije jer je DODIRNUO NOS, a ovdje pišete da je pretjeran crveni gdje Valverde s leđa udara igrača po nogama, a lopte ni na vidiku mu.
jeza u ledja

#15583 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

Vox_liberi wrote: 23/03/2026 23:41 Lewandowski je dobio crveni i 3 utakmice suspenzije jer je DODIRNUO NOS, a ovdje pišete da je pretjeran crveni gdje Valverde s leđa udara igrača po nogama, a lopte ni na vidiku mu.
Pricas o necemu sto se desilo prije 4 godine. :roll:

Cuj lopte ni na vidiku. :lol:
jeza u ledja

#15584 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

darius_maximus wrote: 23/03/2026 23:36
jeza u ledja wrote: 23/03/2026 15:51 Ja fakat mislim da ekipe, mediji i navijaci vole dobru sapunicu kad su u pitanju spanski derbiji. A onda se sudije zele tu ubaciti kao glavni akteri.

Ja bih ruku dao da sudije u Engleskoj i Španiji namjerno zajebu 1-2 utakmice po kolu, da bi se pričalo o nekoj kontroverzi i punili portali glupavim vijestima i analizama i da bi dizali popularnost lige.
Ako nema neki problem, onda će ga izmisliti, pogotovo na većim utakmicama i derbijima.
Ja imam osjecaj da sudije jednostavno zele biti dio price. Ono, ja sam vazan, ja sam odlucio derbi. Ili ono u stilu ja sam toliko vazan, nece mene neke zvijezde i atmosfera preplasiti, pa idu namjerno u neki ters.

Ovo mi je prvi put na pamet palo gledajuci Lahoza.
ultima_palabra

#15585 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 24/03/2026 02:17
Vox_liberi wrote: 23/03/2026 23:41 Lewandowski je dobio crveni i 3 utakmice suspenzije jer je DODIRNUO NOS, a ovdje pišete da je pretjeran crveni gdje Valverde s leđa udara igrača po nogama, a lopte ni na vidiku mu.
Pricas o necemu sto se desilo prije 4 godine. :roll:

Cuj lopte ni na vidiku. :lol:
Neki misle da je Valverde dobio crveni zbog istorije koju on i Baena imaju, tj. da je to navelo sudiju da pomisli da je isao da ga povrijedi.

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ss-sources
Point.

#15586 Re: La Liga Santander

Post by Point. »

Zaslužen crveni. Valverde se malo prokurčio u zadnje vrijeme, treba ga malo spustiti na zemlju.
JMGuti

#15587 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

JelBistro wrote: 23/03/2026 09:41 Barcelona odigrala svoj meč nekoliko sati prije. Štetočine muk, ni upisa, sve regularno.
Zato za vrijeme prime time tekmi kolektivna terapija.
Interesantno stvarno, da se niko od ovih dežurnih nije sjetio javiti šta se desilo na utakmici Barce i Raya.
JohnnyS

#15588 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

JMGuti wrote: 25/03/2026 12:25
JelBistro wrote: 23/03/2026 09:41 Barcelona odigrala svoj meč nekoliko sati prije. Štetočine muk, ni upisa, sve regularno.
Zato za vrijeme prime time tekmi kolektivna terapija.
Interesantno stvarno, da se niko od ovih dežurnih nije sjetio javiti šta se desilo na utakmici Barce i Raya.
Zato je pun Twitter upisa kako je Joan Garcia bolji od Courtoisa :D
Distortion

#15589 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Nema gdje ih nema, u svakom organu odlucivanja su navijaci Real Madrida. I ovi odluce samo 1 utakmica za Valverdea a ne dvije sto bi bilo realno.
jeza u ledja

#15590 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

Danasnja utakmica protiv Srbije u pocetnom sastavu 4 igraca Barce, po 2 iz Atletica i Sociedada, 1 iz Bilbaa, 2 iz EPL.

U cijeloj ekipi od 27 igraca samo 1 iz Reala. I to madridska beba Huijsen :lol: .

Mozda sam fulio nesto?

PS: A vidim da se Rafinha povrijedio. Pet sedmica out. :roll:
JMGuti

#15591 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

Distortion wrote: 25/03/2026 23:11

Nema gdje ih nema, u svakom organu odlucivanja su navijaci Real Madrida. I ovi odluce samo 1 utakmica za Valverdea a ne dvije sto bi bilo realno.
Hmm a sto bi bilo realno? Valjda nam to mozes objasniti.
ultima_palabra

#15592 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

Ako je serious foul play onda idu barem dvije utakmice. Ako nije, onda nije ni trebao biti crveni i nema nikave zabrane, osim sudiji.

Ovo je neka kompromisna odluka koja nema uporiste ni u cemu, ali tako je to u Spaniji.
kory_galaktikos

#15593 Re: La Liga Santander

Post by kory_galaktikos »

jeza u ledja wrote: 28/03/2026 03:16 Danasnja utakmica protiv Srbije u pocetnom sastavu 4 igraca Barce, po 2 iz Atletica i Sociedada, 1 iz Bilbaa, 2 iz EPL.

U cijeloj ekipi od 27 igraca samo 1 iz Reala. I to madridska beba Huijsen :lol: .

Mozda sam fulio nesto?

PS: A vidim da se Rafinha povrijedio. Pet sedmica out. :roll:
Ma nema nista od te reprezentacije dok nema nikog iz Madrida da podigne pehar.
JohnnyS

#15594 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Ove reprezentativne pauze treba zabraniti konvencijom ujedinjenih naroda.
luckylaka

#15595 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

Kakva ciganija iz Madrida
insaneinthebrain

#15596 Re: La Liga Santander

Post by insaneinthebrain »

Lewandowski, zabija i kad ne puca :mrgreen:
MarlboroGold

#15597 Re: La Liga Santander

Post by MarlboroGold »

Sa ovim Barca faktički ovjerava titulu, a matematički vjerovatno i prije el clasica.
JohnnyS

#15598 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Svaka im čast, zaslužili su
Crvena Tifoza

#15599 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Kako dobra sedmica rezultata. :thumbup: :bih:
Point.

#15600 Re: La Liga Santander

Post by Point. »

Brat Muriqi :kiss: