Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#1551 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Imaš jako mnogo tutorijala na youtube i bezveze je nekome davati pare za to. Ako ti je baš stalo da platiš, možeš otići u bilo koji servis u gradu da te neko bespotrebno odere :D
nero071

#1552 Re: Android OS

Post by nero071 »

Hvala na odgovoru,
Samo znas onaj ruzni osjecaj kad nisi siguran u sebe....fuj

nasao sam ja to na youtube I gledao,reko bi covjek da je bas jednostavno :D

Mogu li nesto bas zajebati?
Jbi ga nije sramota reci da neznam I da se skola placa znamo svi :D

Pozz
febo_acm

#1553 Re: Android OS

Post by febo_acm »

nero071 wrote:Hvala na odgovoru,
Samo znas onaj ruzni osjecaj kad nisi siguran u sebe....fuj

nasao sam ja to na youtube I gledao,reko bi covjek da je bas jednostavno :D

Mogu li nesto bas zajebati?
Jbi ga nije sramota reci da neznam I da se skola placa znamo svi :D

Pozz
U principu SGS i SGS2 su teško "kvarljivi". Ja sam imao i jedan i drugi i nisam imao problema, iako sam često i pogrešno radio neke stvari :D Prvo skineš ovaj ODIN sa drugog linka(prije toga ja potrebno da imaš usb drivere za Samsung, a oni dođu uz Samsung Kies koji se instalira na PC http://www.samsung.com/ca/support/mobil ... ARE.MANUAL ). Poslije procedure sa ODIN-om imaš Root telefon i sada je sve lako :D Samo prebaciš ROM na karticu i ugasiš mob. Držiš volume UP + HOME i onda pritisneš POWER. Sada si u takozvanom Recovery modu. Uradiš wipe cahce i wipe data(prije svega napraviš backup) i onda install from zip card i nađeš taj ROM i flash... To JE TO :D Nećeš ništa pokvariti, samo prati uputsva. Kada završiš flash ROMa onda možeš da izabereš Njemački jezik. Slobodno pitaj ako još nešto treba.

@edit
I mene je prvi put bilo strah :D :D Ali kasnije ide kao po loju :D :D :D :D I sve je prošlo odlično.
BaDa

#1554 Re: Android OS

Post by BaDa »

i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako treba :D hahahha

ali ja imam drugo pitanje imal ko kakvu dobru tastaturu da preporuci??? ova obicna gingerbread nije nesta :-)
Chuckie

#1555 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Mene samo što infarkt nije dekno pri prvom fleshanju telefona,
a kasnije sam znao 30 puta fleshat u jednom danu. :lol:
GAU8

#1556 Re: Android OS

Post by GAU8 »

BaDa wrote:i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako treba :D hahahha

ali ja imam drugo pitanje imal ko kakvu dobru tastaturu da preporuci??? ova obicna gingerbread nije nesta :-)
Smart Keyboard Pro
PeshtA

#1557 Re: Android OS

Post by PeshtA »

Imal kakav nacin da se layout tastature malo promjeni. Imam galaxy s2 i ubi me ona tacka ... kad god hocu space ono nekako tacku pogodim... a nisu mi prsti bas k'o hurmasice ... onako normala :)
beco

#1558 Re: Android OS

Post by beco »

smart keyboard pro
burekodsira

#1559 Re: Android OS

Post by burekodsira »

u ovom mjesecu zvanicni apdejt :D nekoliko HTC Modela

HTC Desire HD – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Desire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Incredible S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 10.dec
HTC Wildfire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 2.1 + novi Lockscreen do 10.dec
HTC Flyer – Android 3.2 ? Honeycomb
HTC Salsa i HTC ChaCha – update sistema, poboljsanje Twittera i W-lana
Qler

#1560 Re: Android OS

Post by Qler »

Nista za Legend? Sa Sense 3.0?

Gledao sam na xda ima nekih modova, ali tanko... a prestali update-i izlaziti za njega.
Radar71

#1561 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Jel mogu na ovaj nacin instalirati CM7 na Optimus 2x?

http://www.youtube.com/watch?v=uCHRwKGTZTk
nero071

#1562 Re: Android OS

Post by nero071 »

updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!

ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze :lol: :lol: :lol:
nisam daleko,u Titovoj :D :D
Gray

#1563 Re: Android OS

Post by Gray »

BaDa wrote:i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako treba :D hahahha

JA koristim GO keyboard, meni je ina super, ima jenostavne funkcije za copy, paste, select, itd, ima swype itd.
TAFKAP

#1564 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Android permissions glitch allows eavesdropping, data theft

Researchers have found multiple holes in Android phones' permissions-based security that would allow a hacker to snatch data, monitor geolocation, send SMS messages, and even eavesdrop on conversations.
...

http://nakedsecurity.sophos.com/2011/12 ... ata-theft/
febo_acm

#1565 Re: Android OS

Post by febo_acm »

nero071 wrote:updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!

ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze :lol: :lol: :lol:
Sumnjam da će ti neko tek tako dolaziti džaba :D :D A ako već hoćeš da plaćaš idi u servis neka ti objasne. Međutim, to je toliko lagano i smješno da to odradiš bukvalno za par minuta :D
elmirčo

#1566 Re: Android OS

Post by elmirčo »

aloha :)

docepao sam se vajrlesa, skinuo sebi one aplikacije za antivirus, fejsbuk, i tako slicne, al od tad telefon mrtav...jedva radi....moras se nacekat da otvori nesto..
kasnije sam izbrisao te iste aplikacije al opet sporo radi...jel moram opet radit reset ili....
i, moze li njega taj reset ako se radi vise puta, izjebat da prostis? :roll: :-)

p.s. jel bio veci agnostik od mene na ovoj temi? :D :lol:
Walter76

#1567 Re: Android OS

Post by Walter76 »

Radar71 wrote:Jel mogu na ovaj nacin instalirati CM7 na Optimus 2x?

http://www.youtube.com/watch?v=uCHRwKGTZTk
Ne znam za taj način, ali znam za drugi (po meni lakši):

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1058254

Sretno! :thumbup:
holowey

#1568 Re: Android OS

Post by holowey »

da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
nero071

#1569 Re: Android OS

Post by nero071 »

AMD wrote:
nero071 wrote:updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!

Sumnjam da će ti neko tek tako dolaziti džaba :D :D A ako već hoćeš da plaćaš idi u servis neka ti objasne. Međutim, to je toliko lagano i smješno da to odradiš bukvalno za par minuta :D

Ness vjerovati danas sam bio u 3 servisa u gradu i pojma nemaju o cemu pricam :roll:
kazu mogu mi novi verziju androida instalirati 2.3.5 i to je to !!!!
Naravno da ne trazim djaba,ako procitas gornji(moj prvi na ovu temu) post mozes procitati da uopste ne trazim djaba i da bi to rado platio da mi se uradi jer nemam ni iskustava,ni volje a ponajmanje vremena za te zezancije :D

pozdrav
Chuckie

#1570 Re: Android OS

Post by Chuckie »

holowey wrote:da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
Prebaci kontakte u .vcf ili tako nekako format, importuj ih u outlook, i outlook sinhronizuj sa gmailom. :D
holowey

#1571 Re: Android OS

Post by holowey »

Chuckie wrote:
holowey wrote:da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
Prebaci kontakte u .vcf ili tako nekako format, importuj ih u outlook, i outlook sinhronizuj sa gmailom. :D
a kako ih prebaciti u tako neki format? nemam nikakvu opciju na teleonu za slanje kontakata a ovi mi ne daju opciju exporta...

pokusao sam n97 da sinhroniziram sa thunderbirdom i prebacio je kontakte u addressbook samo ima maleni problem, pola brojeva koji u kontaktima nisu precizno oznaceni kao mobile, work, fax, pager i tako to nije prebaceno tako da su u adresaru bez brojeva...
holowey

#1572 Re: Android OS

Post by holowey »

holowey wrote:
Chuckie wrote:
a kako ih prebaciti u tako neki format? nemam nikakvu opciju na teleonu za slanje kontakata a ovi mi ne daju opciju exporta...

pokusao sam n97 da sinhroniziram sa thunderbirdom i prebacio je kontakte u addressbook samo ima maleni problem, pola brojeva koji u kontaktima nisu precizno oznaceni kao mobile, work, fax, pager i tako to nije prebaceno tako da su u adresaru bez brojeva...
skontao sam, kopiram iz ovi u prazan folder i imam vcf format ali moram da kopiram jedan po jedan kontakt... ne bi bilo problem da nemam par stotina kontakata :(

ima li neki brzi nacin?
Chuckie

#1573 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Ama ja sam to uradio u jednom potezu sa moje nokije, ali se ne sjećam najbolje pošto je davno bilo
uglavnom bilo je import u outlook, a onda sinhronizacija sa gmailom. 5 min posla. Ne znam stvarno.
Potraži tutorijale na guglu, uglavnom znaš kako ide procedura. :thumbup:
holowey

#1574 Re: Android OS

Post by holowey »

Chuckie wrote:Ama ja sam to uradio u jednom potezu sa moje nokije, ali se ne sjećam najbolje pošto je davno bilo
uglavnom bilo je import u outlook, a onda sinhronizacija sa gmailom. 5 min posla. Ne znam stvarno.
Potraži tutorijale na guglu, uglavnom znaš kako ide procedura. :thumbup:
ubih se trazeci i od tih tutorijala nijedan mi nije bio bas od pomoci...sada pokusavam jedan po jedan kontakt da prebacujem kao cfv pa cu vidjeti sta dalje s tim...tnx anyway...
Chuckie

#1575 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Stani, nećeš jedan po jedan. Probat ću ja naći
Post Reply