Android OS
Moderator: Benq
-
febo_acm
#1551 Re: Android OS
Imaš jako mnogo tutorijala na youtube i bezveze je nekome davati pare za to. Ako ti je baš stalo da platiš, možeš otići u bilo koji servis u gradu da te neko bespotrebno odere 
-
nero071
#1552 Re: Android OS
Hvala na odgovoru,
Samo znas onaj ruzni osjecaj kad nisi siguran u sebe....fuj
nasao sam ja to na youtube I gledao,reko bi covjek da je bas jednostavno
Mogu li nesto bas zajebati?
Jbi ga nije sramota reci da neznam I da se skola placa znamo svi
Pozz
Pozz
-
febo_acm
#1553 Re: Android OS
U principu SGS i SGS2 su teško "kvarljivi". Ja sam imao i jedan i drugi i nisam imao problema, iako sam često i pogrešno radio neke stvarinero071 wrote:Hvala na odgovoru,
Pozz
@edit
I mene je prvi put bilo strah
- BaDa
#1554 Re: Android OS
i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako treba
hahahha
ali ja imam drugo pitanje imal ko kakvu dobru tastaturu da preporuci??? ova obicna gingerbread nije nesta
ali ja imam drugo pitanje imal ko kakvu dobru tastaturu da preporuci??? ova obicna gingerbread nije nesta
-
Chuckie
#1555 Re: Android OS
Mene samo što infarkt nije dekno pri prvom fleshanju telefona,
a kasnije sam znao 30 puta fleshat u jednom danu.
a kasnije sam znao 30 puta fleshat u jednom danu.
- GAU8
#1556 Re: Android OS
Smart Keyboard ProBaDa wrote:i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako trebahahahha
- PeshtA
#1557 Re: Android OS
Imal kakav nacin da se layout tastature malo promjeni. Imam galaxy s2 i ubi me ona tacka ... kad god hocu space ono nekako tacku pogodim... a nisu mi prsti bas k'o hurmasice ... onako normala 
- burekodsira
#1559 Re: Android OS
u ovom mjesecu zvanicni apdejt
nekoliko HTC Modela
HTC Desire HD – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Desire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Incredible S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 10.dec
HTC Wildfire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 2.1 + novi Lockscreen do 10.dec
HTC Flyer – Android 3.2 ? Honeycomb
HTC Salsa i HTC ChaCha – update sistema, poboljsanje Twittera i W-lana
HTC Desire HD – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Desire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 15.dec
HTC Incredible S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 3.0 do 10.dec
HTC Wildfire S – Android 2.3.5 sa HTC Sense 2.1 + novi Lockscreen do 10.dec
HTC Flyer – Android 3.2 ? Honeycomb
HTC Salsa i HTC ChaCha – update sistema, poboljsanje Twittera i W-lana
- Qler
#1560 Re: Android OS
Nista za Legend? Sa Sense 3.0?
Gledao sam na xda ima nekih modova, ali tanko... a prestali update-i izlaziti za njega.
Gledao sam na xda ima nekih modova, ali tanko... a prestali update-i izlaziti za njega.
- Radar71
-
nero071
#1562 Re: Android OS
updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!
ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze
nisam daleko,u Titovoj

ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze
nisam daleko,u Titovoj
-
Gray
#1563 Re: Android OS
BaDa wrote:i ja kad se sjetim prvi put flash roma uhhh 15 puta provjerio jel sve kako trebahahahha
JA koristim GO keyboard, meni je ina super, ima jenostavne funkcije za copy, paste, select, itd, ima swype itd.
- TAFKAP
#1564 Re: Android OS
Android permissions glitch allows eavesdropping, data theft
Researchers have found multiple holes in Android phones' permissions-based security that would allow a hacker to snatch data, monitor geolocation, send SMS messages, and even eavesdrop on conversations.
...
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/12 ... ata-theft/
Researchers have found multiple holes in Android phones' permissions-based security that would allow a hacker to snatch data, monitor geolocation, send SMS messages, and even eavesdrop on conversations.
...
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/12 ... ata-theft/
-
febo_acm
#1565 Re: Android OS
Sumnjam da će ti neko tek tako dolaziti džabanero071 wrote:updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!
ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze![]()
![]()
![]()
nisam daleko,u Titovoj![]()
- elmirčo
#1566 Re: Android OS
aloha
docepao sam se vajrlesa, skinuo sebi one aplikacije za antivirus, fejsbuk, i tako slicne, al od tad telefon mrtav...jedva radi....moras se nacekat da otvori nesto..
kasnije sam izbrisao te iste aplikacije al opet sporo radi...jel moram opet radit reset ili....
i, moze li njega taj reset ako se radi vise puta, izjebat da prostis?
p.s. jel bio veci agnostik od mene na ovoj temi?

docepao sam se vajrlesa, skinuo sebi one aplikacije za antivirus, fejsbuk, i tako slicne, al od tad telefon mrtav...jedva radi....moras se nacekat da otvori nesto..
kasnije sam izbrisao te iste aplikacije al opet sporo radi...jel moram opet radit reset ili....
i, moze li njega taj reset ako se radi vise puta, izjebat da prostis?
p.s. jel bio veci agnostik od mene na ovoj temi?
-
Walter76
#1567 Re: Android OS
Ne znam za taj način, ali znam za drugi (po meni lakši):Radar71 wrote:Jel mogu na ovaj nacin instalirati CM7 na Optimus 2x?
http://www.youtube.com/watch?v=uCHRwKGTZTk
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1058254
Sretno!
- holowey
#1568 Re: Android OS
da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
-
nero071
#1569 Re: Android OS
AMD wrote:Sumnjam da će ti neko tek tako dolaziti džabanero071 wrote:updetovo sam mobilni prije neki dan preko Kiesa na 2.3.5 versiju i dali trebam sad tu nesto mijenjat,resetovati pa onda flashovati ili ?!
ili meni bi najdraze bilo da neko ko ima vremena il kome je usput a da ima volje i zelje da navrne na kafu i to meni pokaze![]()
![]()
![]()
nisam daleko,u Titovoj![]()
![]()
A ako već hoćeš da plaćaš idi u servis neka ti objasne. Međutim, to je toliko lagano i smješno da to odradiš bukvalno za par minuta
Ness vjerovati danas sam bio u 3 servisa u gradu i pojma nemaju o cemu pricam
kazu mogu mi novi verziju androida instalirati 2.3.5 i to je to !!!!
Naravno da ne trazim djaba,ako procitas gornji(moj prvi na ovu temu) post mozes procitati da uopste ne trazim djaba i da bi to rado platio da mi se uradi jer nemam ni iskustava,ni volje a ponajmanje vremena za te zezancije
pozdrav
-
Chuckie
#1570 Re: Android OS
Prebaci kontakte u .vcf ili tako nekako format, importuj ih u outlook, i outlook sinhronizuj sa gmailom.holowey wrote:da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
- holowey
#1571 Re: Android OS
a kako ih prebaciti u tako neki format? nemam nikakvu opciju na teleonu za slanje kontakata a ovi mi ne daju opciju exporta...Chuckie wrote:Prebaci kontakte u .vcf ili tako nekako format, importuj ih u outlook, i outlook sinhronizuj sa gmailom.holowey wrote:da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
pokusao sam n97 da sinhroniziram sa thunderbirdom i prebacio je kontakte u addressbook samo ima maleni problem, pola brojeva koji u kontaktima nisu precizno oznaceni kao mobile, work, fax, pager i tako to nije prebaceno tako da su u adresaru bez brojeva...
- holowey
#1572 Re: Android OS
skontao sam, kopiram iz ovi u prazan folder i imam vcf format ali moram da kopiram jedan po jedan kontakt... ne bi bilo problem da nemam par stotina kontakataholowey wrote:a kako ih prebaciti u tako neki format? nemam nikakvu opciju na teleonu za slanje kontakata a ovi mi ne daju opciju exporta...Chuckie wrote:Prebaci kontakte u .vcf ili tako nekako format, importuj ih u outlook, i outlook sinhronizuj sa gmailom.holowey wrote:da ne iscitavam ovih sezdesetak stranica, ima neko savjet kako sa n97 prebaciti kontakte na galaxy s2?
pokusao sam n97 da sinhroniziram sa thunderbirdom i prebacio je kontakte u addressbook samo ima maleni problem, pola brojeva koji u kontaktima nisu precizno oznaceni kao mobile, work, fax, pager i tako to nije prebaceno tako da su u adresaru bez brojeva...
ima li neki brzi nacin?
-
Chuckie
#1573 Re: Android OS
Ama ja sam to uradio u jednom potezu sa moje nokije, ali se ne sjećam najbolje pošto je davno bilo
uglavnom bilo je import u outlook, a onda sinhronizacija sa gmailom. 5 min posla. Ne znam stvarno.
Potraži tutorijale na guglu, uglavnom znaš kako ide procedura.
uglavnom bilo je import u outlook, a onda sinhronizacija sa gmailom. 5 min posla. Ne znam stvarno.
- holowey
#1574 Re: Android OS
ubih se trazeci i od tih tutorijala nijedan mi nije bio bas od pomoci...sada pokusavam jedan po jedan kontakt da prebacujem kao cfv pa cu vidjeti sta dalje s tim...tnx anyway...Chuckie wrote:Ama ja sam to uradio u jednom potezu sa moje nokije, ali se ne sjećam najbolje pošto je davno bilo
-
Chuckie
#1575 Re: Android OS
Stani, nećeš jedan po jedan. Probat ću ja naći