BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shalla

#1551 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by shalla »

alijagoro wrote:Pa meni je Stilic bolji od Muratovica,Damjanovica,Ibricica,Jahica a odigro je mnogo vise utakmica za svoj klub od Pjanica(koji je doduse bio povredzen)a plus odigro je poprilicno dobro u kup uefa 8)
Pa po meni je Štilić bolji igrač i od Supića al jbg, ni Supić ni ovi gore pobrojani ne igraju istu poziciju kao Štilić (možda jedino Ibričić) tako da ti je argument tanak :)
Majjah

#1552 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Majjah »

alijagoro wrote:Pa meni je Stilic bolji od Muratovica,Damjanovica,Ibricica,Jahica a odigro je mnogo vise utakmica za svoj klub od Pjanica(koji je doduse bio povredzen)a plus odigro je poprilicno dobro u kup uefa 8)
Kolko smo puta u ove dvije utakmice pokusali Belgiju napasti po desnoj strani?? Svaki iole organizovaniji napad je isao ili po lijevoj ili kroz sredinu. semir Stilic je upravo onaj tip igraca koji nam je falio u ovoj utakmici u Zenici. Kod kuce, na domacem terenu, on treba da ima mjesta umjesto jednog od dvojice destruktivnih zadnjih veznih, Rahimica ili Muratovica. U ovom slucaju umjesto Muratovica jer on nema bas neki pregled igre, od njega ofanzivno ne prijeti nikakva opasnost. Ako Stilic sada ne zaigra u Armeniji, pogotovo sto Misketa nece biti medju prvih 11, onda ce me Chiro zaista razocarati.
Da ne govorimo da je on lijevak koji ipak odlicno igra i desnom, dakle ima sve sto jednom odlicnom veznom igracu fali!
Last edited by Majjah on 03/04/2009 01:45, edited 1 time in total.
alijagoro

#1553 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by alijagoro »

Ja sam vise mislio na sredinu terena ne na odredzenu poziciju(posto se bas u to nerazumijem :( ) ali eto onda umjesto Ibricica, a jeli ovaj Supic stvarno golman ja mislio napadac Gilardino :D
Zmaj Ciro

#1554 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Zmaj Ciro »

Strucnjaci, reprezentacija je uzela 6 bodova protiv Belgije, zato sto su igrali najbolji. Stilucu treba biti cast da je u prvih dvadesetak, a mogao bi i igrati bar dio utakmice, sada kada Miske ima dva zuta. Iz dvije utakmice protiv Belgije najbolji su bili Misimovic i Dzeko, Svi ostali su pruzili takodje fantasticnu igru ali bi za malo izdvojio Ibricica. Muratovic je pretrcao kao troica, razgradjivao njihove i pocinjao nase napade, osim par (mozda 4 najvise) pogresna dodavanja igrao za desetku, Pandza bez pardona - svaka cast, Safet pruzio ono sto se i ocekuje, Spahic po obicaju junacki, Dzemo iznanadio dobrom igrom u fazi napada, Jahic - momak za velika djela. Supic nista briljantno, ali nista ni lose, bez kiksa sto je najvaznija stvar za golmana. Muslimovic - fajter, borac bez straha, Rahimic kao da je rodjen za te pozicije, steta sto nije malo mladji. Bajramovic - bravo majstore i srecan povratak - ovaki povrijedjen u zubima moze nositi i Pjanica i Stilica i igrati lopte.
Pjanic - premalo igrao da bi nesto pokazao, ali sa par poteza vidilo se da zna -za nekoliko godina mora preuzeti Misketovu ulogu. Cini se da bi morao malo ojacati.
dijaliza

#1555 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by dijaliza »

MIRKO HRGOVIĆ Čujem se s bivšim suigračima iz reprezentacije, proživljavam utakmice s njima, ali moja je priča gotovaHrgović:

Ne žalim što više ne igram za BiHAutor: Robert Junaci

Objavljeno: 02. 04. 2009. | 19:58

Salve zvižduka s tribina Maksimira Mirku Hrgoviću stišale su se, valjda su i ti protivnici njegova dolaska shvatili da je Dinamo doveo profesionalca, koji nije došao samo po novac. Iako u zadnje vrijeme manje igra. Istisnuo ga je Ibanez.

Ne žali se na status

Ne žalim se na status, radim, treniram i borim se. Imao sam i problema s petom, sad ide nabolje – veli Hrgović, koji ne želi govoriti o navijačkim negodovanjima.

Kao bivši igrač Hajduka, a danas Dinama, relevantan je za usporedbu dvaju klubova. Gdje je veći pritisak?

– Pritisak rezultata velik je bio i tamo, a i ovdje je, to je i normalno.

Hrgović je čudesno veliki optimist, uvjeren je da će plavi ponovno slaviti.

– Imamo bolju momčad, osvojit ćemo trofeje i ove godine. Hajduk je bolji nego prijašnjih godina, napravio je prvenstvo zanimljivim, ali osvojit ćemo duplu krunu.

Dojam je da je prvenstvo zanimljivim učinio Dinamo, prokockao je veliku prednost.

– Ima i tu istine. Ali, sve će već doći na svoje. Neću o tome hoće li se prvenstvo odlučivati na Poljudu, naš je zadatak misliti samo na prvu sljedeću utakmicu. A u Vinkovcima smo već izgubili dva boda, izgubio ih je i Hajduk, pa kod Cibalije očito neće biti lako.

Nije želio govoriti ni o recesiji, ni o ugovorima, ni o tome što nakon isteka ugovora sljedeće sezone. No, o reprezentaciji Bosne i Hercegovine rado je govorio.

Ćiro je sve posložio

Pet-šest godina sam uživao u toj reprezentaciji, i sad se čujem s igračima. Nije mi žao što više nisam u reprezentaciji, jer još kad sam bio u Japanu, rekao sam da je tome kraj. No, proživljavam svaku utakmicu s njima. Ova dva posljednja rezultata razveselila su me. Vjerujem da možemo proći. Kad sam igrao, nismo uspjeli, stali bismo u zadnje dvije utakmice. Posložilo se da imamo dobro momčad, da je tamo sjajni Ćiro, koji zna svoj posao. Svi znamo tko je i kakav je Ćiro, svaka mu čast! – zaključio je Hrgović.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1556 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Dado dijasporitus »

Vrlo interesantna analiza na stranici Bundeslige. Misimovic je uporedjen sa Riberijem i vode se kao jednaki u kvaliteti.

http://www.bundesliga.de/en/liga/news/2 ... 123415.php

Vidjecemo u subotu ipak koje bolji
zalizani

#1557 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Anćeloti želi Džeku, ne pita za cijenu

Kar­lo An­će­lo­ti, tre­ner Mi­la­na, izra­zio je že­lju da u na­re­dnoj se­zo­ni u svom ti­mu vi­di Edi­na Dže­ku. Ti­me je sta­vio do zna­nja čel­ni­ci­ma svog klu­ba da mo­gu već sa­da otpo­če­ti pre­go­vo­re sa Vol­fsbur­gom. Dže­ku ska­uti Mi­la­na pra­te već ne­ko­li­ko mje­se­ci. Bi­li su u Ma­ri­bo­ru ka­da je Dže­ko bio stri­je­lac je­dnog go­la, pra­ti­li su ga u Bun­de­sli­gi, a po­sli­je ze­ni­čke uta­kmi­ce i iz­vje­šta­ja ko­je je do­bio od svo­jih lju­di, tre­ner An­će­lo­ti je na­vo­dno re­kao:

- Me­ne ci­je­na ne za­ni­ma, već Dže­ko. Že­lim ta­kvog igra­ča u svom ti­mu!

Ovu in­for­ma­ci­ju pot­vrdio nam je i Pre­drag Na­le­ti­lić, ko­ji ra­di za Mi­lan. Nje­go­vo se ime na­la­zi u «sta­blu» sla­vnog ita­li­jan­skog klu­ba. On je do­veo Bo­ba­na i Sa­vi­če­vi­ća na San Si­ro, ali i de­se­ti­ne dru­gih igra­ča iz biv­še ju­go­slo­ven­ske li­ge ko­ji su igra­li u In­te­ru, To­ri­nu, Pes­ka­ri, Par­mi, Ju­ven­tu­su, La­ciu, Re­đi­ni...

- Is­ti­na je da Mi­lan že­li ku­pit Dže­ku, ali mo­lim te ne­moj o to­me ni­šta pi­sa­ti - ot­krio nam je Na­le­ti­lić. Dže­ku je na ne­ki na­čin ot­krio i na me­đu­na­ro­dnu sce­nu izlo­žio Ir­fan Re­dže­pa­gić, ne­ka­daš­nji ne ta­ko ta­len­ti­ra­ni fu­dba­ler i su­di­ja. Ka­da je vi­dio da mu su­dij­ski ta­lent i zna­nje ne­će bi­ti od po­mo­ći u no­vom po­slu, os­ta­vio je pi­šta­ljku i okre­nuo se me­na­džer­stvu. Sa če­škim tre­ne­rom i pri­ja­te­ljem Jir­ži Pli­še­kom, uze­li su Dže­ku sa Grba­vi­ce i odve­li u Če­šku. U Te­pli­ca­ma je Dže­ko na­pre­čac osvo­jio sim­pa­ti­je ta­moš­njih na­vi­ja­ča i na­ja­vio sjaj­nu ka­ri­je­ru. U Vol­fsbur­gu je Fe­liks Ma­gat pre­po­znao da ima prvo­kla­snog dra­gu­lja, ko­ji je uz ko­la u ko­lo u Bun­de­sli­gi pot­vrđu­je svoj kva­li­tet. Mi­ro­slav Bla­že­vić je još u okto­bru pro­šle go­di­ne, na oku­plja­nju re­pre­ze­ta­ci­je BiH uoči uta­kmi­ce sa Ar­me­ni­jom, na­ja­vio; ka­ko će se za Dže­ku oti­ma­ti me­na­dže­ri i klu­bo­vi, te da će Dže­ko bi­ti bo­lji od Ibra­hi­mo­vi­ća.
bijelo_dugme

#1558 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

zalizani wrote:
Anćeloti želi Džeku, ne pita za cijenu

Kar­lo An­će­lo­ti, tre­ner Mi­la­na, izra­zio je že­lju da u na­re­dnoj se­zo­ni u svom ti­mu vi­di Edi­na Dže­ku. Ti­me je sta­vio do zna­nja čel­ni­ci­ma svog klu­ba da mo­gu već sa­da otpo­če­ti pre­go­vo­re sa Vol­fsbur­gom. Dže­ku ska­uti Mi­la­na pra­te već ne­ko­li­ko mje­se­ci. Bi­li su u Ma­ri­bo­ru ka­da je Dže­ko bio stri­je­lac je­dnog go­la, pra­ti­li su ga u Bun­de­sli­gi, a po­sli­je ze­ni­čke uta­kmi­ce i iz­vje­šta­ja ko­je je do­bio od svo­jih lju­di, tre­ner An­će­lo­ti je na­vo­dno re­kao:

- Me­ne ci­je­na ne za­ni­ma, već Dže­ko. Že­lim ta­kvog igra­ča u svom ti­mu!

Ovu in­for­ma­ci­ju pot­vrdio nam je i Pre­drag Na­le­ti­lić, ko­ji ra­di za Mi­lan. Nje­go­vo se ime na­la­zi u «sta­blu» sla­vnog ita­li­jan­skog klu­ba. On je do­veo Bo­ba­na i Sa­vi­če­vi­ća na San Si­ro, ali i de­se­ti­ne dru­gih igra­ča iz biv­še ju­go­slo­ven­ske li­ge ko­ji su igra­li u In­te­ru, To­ri­nu, Pes­ka­ri, Par­mi, Ju­ven­tu­su, La­ciu, Re­đi­ni...

- Is­ti­na je da Mi­lan že­li ku­pit Dže­ku, ali mo­lim te ne­moj o to­me ni­šta pi­sa­ti - ot­krio nam je Na­le­ti­lić. Dže­ku je na ne­ki na­čin ot­krio i na me­đu­na­ro­dnu sce­nu izlo­žio Ir­fan Re­dže­pa­gić, ne­ka­daš­nji ne ta­ko ta­len­ti­ra­ni fu­dba­ler i su­di­ja. Ka­da je vi­dio da mu su­dij­ski ta­lent i zna­nje ne­će bi­ti od po­mo­ći u no­vom po­slu, os­ta­vio je pi­šta­ljku i okre­nuo se me­na­džer­stvu. Sa če­škim tre­ne­rom i pri­ja­te­ljem Jir­ži Pli­še­kom, uze­li su Dže­ku sa Grba­vi­ce i odve­li u Če­šku. U Te­pli­ca­ma je Dže­ko na­pre­čac osvo­jio sim­pa­ti­je ta­moš­njih na­vi­ja­ča i na­ja­vio sjaj­nu ka­ri­je­ru. U Vol­fsbur­gu je Fe­liks Ma­gat pre­po­znao da ima prvo­kla­snog dra­gu­lja, ko­ji je uz ko­la u ko­lo u Bun­de­sli­gi pot­vrđu­je svoj kva­li­tet. Mi­ro­slav Bla­že­vić je još u okto­bru pro­šle go­di­ne, na oku­plja­nju re­pre­ze­ta­ci­je BiH uoči uta­kmi­ce sa Ar­me­ni­jom, na­ja­vio; ka­ko će se za Dže­ku oti­ma­ti me­na­dže­ri i klu­bo­vi, te da će Dže­ko bi­ti bo­lji od Ibra­hi­mo­vi­ća.
Ma kakva Italija, liga propada ko nista. Jebo sve ako nije i Wolfsburg trenutno bolji od penzionera iz Milana...
Topla voda

#1559 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Topla voda »

nije bolji kad nije bolji od psg

samo engleska...arsenal,kad ode adebajor...to ce biti spica...dzeko i van persi sa strana i dudu naprijed
klixober

#1560 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

I Francuska je poludila za Dzekom..l'equipe pise da ga zele dovesti Lyon i Marseille..

Foot - ALL - Wolfsburg - Dzeko, l'OM et l'OL aussi
Deuxième meilleur buteur de Wolfsburg (13 buts) derrière l'ex-Manceau Grafite (18), l'attaquant bosniaque Edin Dzeko suscite l'intérêt de nombreux grands clubs européens. Déjà riche de noms prestigieux tels Arsenal, Villarreal ou Atletico Madrid, la liste des prétendants s'est allongée récemment avec ceux de Marseille et de Lyon. «J'ai effectivement entendu parler de ces clubs, confirme le joueur à L'Equipe, samedi. Mon agent s'en occupe.» Dzeko est sous contrat avec Wolfsburg jusqu'en juin 2011.

http://www.lequipe.fr/Football/breves20 ... aussi.html
zalizani

#1561 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Image
:bih:
Ja_Ja

#1562 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ja_Ja »

Imali gdje link za tekmu wolfsburga?
abondanzieri

#1563 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Ja_Ja wrote:Imali gdje link za tekmu wolfsburga?
http://atdhe.net/ :wink:
abondanzieri

#1564 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Miske asistencija :bih: :bih: :bih:
zalizani

#1565 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Pa postoji li mrza ekipa od Bayerna :x
Ridjobrki

#1566 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

abondanzieri wrote:Miske asistencija :bih: :bih: :bih:
Preteče me! :-D :-D :-D

:bih:

Toni... :x :x :x
abondanzieri

#1567 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Ridjobrki wrote:
abondanzieri wrote:Miske asistencija :bih: :bih: :bih:

Toni... :x :x :x
Benaglio :roll: :x
zalizani

#1568 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Edin Dzekoooo :bih:
abondanzieri

#1569 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Dzekooooooooo :bih: :bih: :bih:
rado_vidjen

#1570 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

shaqqa wrote:
Pa po meni je Štilić bolji igrač i od Supića al jbg, ni Supić ni ovi gore pobrojani ne igraju istu poziciju kao Štilić (možda jedino Ibričić) tako da ti je argument tanak :)
ako se stilic na ljeto proda u njemacku ili neki jaci klub drugdje, ciro ga vise nece smjeti zanemarivati. jer bez obzira na ibricicevu dobru partiju u belgiji (u zenici bio los, mada je i druga pozicija) stilic vise zasluzuje da starta u armeniji, tj da zamjene misketa.
svi se cuda kako smo lose igrali u zenci. :? pa kako i ne bi kad su tri defanzivca igrala u veznom redu (jahic, rahimic, muratovic) zato nije bilo nase "prepoznatljive" igre. :D jos ako i zec ako nadje dobarklub, bice zanimljivo skroz...samo jos da je naci neke dobre defanzivce, majku mu :cry:

Dekoooooooooooooooooooooooooooo :mrgreen:
Ridjobrki

#1571 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

5x Džeekoooo
3x Dijamantuuuu

:-D :-D :-D :-D :-D

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
rado_vidjen

#1572 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: