Ako me sjećanje dobro služi da moštima je sve počelo ... čovjek nas samo malo simbolično podsjeća na ne tako davno historiju da i M93
Bauk bošnjačkog nacionalizma
-
ušće
#1551 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Što se čudite...
Ako me sjećanje dobro služi da moštima je sve počelo ... čovjek nas samo malo simbolično podsjeća na ne tako davno historiju da i M93
-
Fudo387
#1552 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Borivoju se zamantalo od hemikalija.
- LBVIEW
#1553 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa to je interna "sala" kod nejaci, zar je iko ikad povjerovao kako ovaj, sto je ispao iz Dubajicevog kamiona, nije iz tog historijsko-kulturnog kruga. A geak je je vec davno zaradio ban - konstatntno hinjski provocira i vrijedja cijeli narod.BHCluster wrote:Ovo sa moštima je dno dna, u drzavi gdje se i dan dans kosti najmiliji traze i zakopavaju ovaj "Bosanac" takvo nesto prizeljkuje forumasu samo zato sto se ne slaze u RASPRAVI. Fuj.
- LBVIEW
#1554 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pricao o je on i o "Mosnjacima", pa ga ja priupita, ako nije derpe, otkud zna, da nije gospoja hvalila. 
- Connaisseur Karlin
#1555 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
da je to tebi netko raako ,jer si Srbin, metfora bi tad imala smisla ,jer si zi dijela naroa koji to prakticira, i poruka bi tad jer je simbolicna, no ne kuzim kad to kazes BosnjakuGeneral War wrote:Da li ti je poznat izraz "metafora"..forumska metafora...?Connaisseur Karlin wrote:
znam vlro dobro sto znaci cuvanje mosti od strane crkve , a koja iste korsiti kao politicki element , naravno da ckrva korsiti mosti sa sprskim nacionalizmom, svetosavlje je dio sprske politike
ali si pretjerao, jer mosti su vezane za svece pokojnike , i sa istim si povezao hzNADARA , a covjek je ziv , taj dio mi je zasmetao![]()
daj mi link gdje su pisali o srbima sa mostima !? gdje su tebe prozvali sa si neciji mošt?
Nadji sebi...drugo, nije tebi uopste napisano tako da ne vidim razloga da se zamaras s tim...mislim da sam dovoljo ti odgovorio glede i unatoc ovog pitanja...ukljuci mastu i kontekst...ili ignorisi, ukoliko licno nesto ne zamjeras.
zato sam te pitala , da elaborairas svoju metaforu, sto si htio reci ?
Last edited by Connaisseur Karlin on 10/02/2018 19:00, edited 1 time in total.
- General War
#1556 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Opet evo trio fantastikus opet u igri izgleda...red kurcenja i hraljanja red placa po forumu...
- Bloo
- Globalna šefica
#1557 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ovo si izvukao iz dvanaestopalacnog crijeva...BHCluster wrote:Ovo sa moštima je dno dna, u drzavi gdje se i dan dans kosti najmiliji traze i zakopavaju ovaj "Bosanac" takvo nesto prizeljkuje forumasu samo zato sto se ne slaze u RASPRAVI. Fuj.
- Connaisseur Karlin
#1558 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
http://pescanik.net/mosti/ušće wrote:Što se čudite...
- BHCluster
#1559 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa de mi ti reci bili ikada tako nesto napisala neklome?Bloo wrote:Ovo si izvukao iz dvanaestopalacnog crijeva...BHCluster wrote:Ovo sa moštima je dno dna, u drzavi gdje se i dan dans kosti najmiliji traze i zakopavaju ovaj "Bosanac" takvo nesto prizeljkuje forumasu samo zato sto se ne slaze u RASPRAVI. Fuj.
- Connaisseur Karlin
#1560 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
budi ljubazan, cekam konkretan odgovorGeneral War wrote:Opet evo trio fantastikus opet u igri izgleda...red kurcenja i hraljanja red placa po forumu...
- BHCluster
#1561 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
LBVIEW wrote:Pa to je interna "sala" kod nejaci, zar je iko ikad povjerovao kako ovaj, sto je ispao iz Dubajicevog kamiona, nije iz tog historijsko-kulturnog kruga. A geak je je vec davno zaradio ban - konstatntno hinjski provocira i vrijedja cijeli narod.BHCluster wrote:Ovo sa moštima je dno dna, u drzavi gdje se i dan dans kosti najmiliji traze i zakopavaju ovaj "Bosanac" takvo nesto prizeljkuje forumasu samo zato sto se ne slaze u RASPRAVI. Fuj.
Ma zajebi to znam ja sta je podjebavanje to svi radimo sto i nije problem ali nekome ovako nesto napisati i onda se izvlaciti kao eto sala ma zajebi.
- Bloo
- Globalna šefica
#1562 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Da mu se nosaju mosti kao svecu?BHCluster wrote:Pa de mi ti reci bili ikada tako nesto napisala neklome?Bloo wrote:Ovo si izvukao iz dvanaestopalacnog crijeva...BHCluster wrote:Ovo sa moštima je dno dna, u drzavi gdje se i dan dans kosti najmiliji traze i zakopavaju ovaj "Bosanac" takvo nesto prizeljkuje forumasu samo zato sto se ne slaze u RASPRAVI. Fuj.
Ja sam skontala da ga prca na nivou haznadar bosnjacki svetac mucenik...
- General War
#1563 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Nisam se tebi obratio nego dezurnim provokatorima...ti imas drugi zadatak...let it go-Connaisseur Karlin wrote:budi ljubazan, cekam konkretan odgovorGeneral War wrote:Opet evo trio fantastikus opet u igri izgleda...red kurcenja i hraljanja red placa po forumu...
-
Fudo387
#1564 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Obzirom kako vas je razvalio u raspravi, i nije vam nista drugo ostalo do da mu zanosite mosnje u krivini.
Ubi vas frajer...
Ubi vas frajer...
- General War
#1565 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Eto..."forumski mucenik"...ali zadatak je ovih ovdje - nebi li iskamcili kakav ban.Bloo wrote:
Tacno znam jedan iza drugog se javljaju...red podjebavanja pa red histerije.
- Bloo
- Globalna šefica
#1566 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A znas da neceGeneral War wrote:Nisam se tebi obratio nego dezurnim provokatorima...ti imas drugi zadatak...let it go-Connaisseur Karlin wrote:budi ljubazan, cekam konkretan odgovorGeneral War wrote:Opet evo trio fantastikus opet u igri izgleda...red kurcenja i hraljanja red placa po forumu...
- BHCluster
#1567 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
A on ziv, i kojem se to "bosnjackom svecu" nosaju kosti?Bloo wrote: Da mu se nosaju mosti kao svecu?
- Bloo
- Globalna šefica
#1568 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Jbg ne mozes se razbacivati izrazima specificnim za jedan narod.General War wrote:Eto..."forumski mucenik"...ali zadatak je ovih ovdje - nebi li iskamcili kakav ban.Bloo wrote:
Ja sam skontala da ga prca na nivou haznadar bosnjacki svetac mucenik...![]()
Ja sam te razumjela jer sam ustaska cetnikusa ili cetnicka ustaskinja, zavisi kako s kim pricas.
- Bloo
- Globalna šefica
#1569 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Jarane...BHCluster wrote:A on ziv, i kojem se to "bosnjackom svecu" nosaju kosti?Bloo wrote: Da mu se nosaju mosti kao svecu?
- General War
#1570 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Zdravo, ih bin BosanacBloo wrote:Jbg ne mozes se razbacivati izrazima specificnim za jedan narod.General War wrote:Eto..."forumski mucenik"...ali zadatak je ovih ovdje - nebi li iskamcili kakav ban.Bloo wrote:
Ja sam te razumjela jer sam ustaska cetnikusa ili cetnicka ustaskinja, zavisi kako s kim pricas.
Pa kazu da nema razlike...tako da ne vidim specificum
- Connaisseur Karlin
#1571 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bloo, zato ne kuzisBloo wrote:Da mu se nosaju mosti kao svecu?BHCluster wrote: Pa de mi ti reci bili ikada tako nesto napisala neklome?
mosti se nose od MRTVOG sveca !
Drugo mosti su tipicna posjava nosenja relikvija i prezentiranja od strane, u ovom ,slucaju , srpske crkve sa ciljem postizanja politickih ciljeva
bosnjacko svetacko mucenistvo zive osobe se moglo aludirati drugacijom morfologijom
- Bloo
- Globalna šefica
#1572 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pametnice mamina..Connaisseur Karlin wrote:Bloo, zato ne kuzisBloo wrote:Da mu se nosaju mosti kao svecu?BHCluster wrote: Pa de mi ti reci bili ikada tako nesto napisala neklome?
mosti se nose od MRTVOG sveca !
Drugo mosti su tipicna posjava nosenja relikvija i prezentiranja od strane, u ovom ,slucaju , srpske crkve sa ciljem postizanja politickih ciljeva![]()
bosnjacko svetacko mucenistvo zive osobe se moglo aludirati drugacijom morfologijom
- Connaisseur Karlin
#1573 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
vidim ti si se umorio od masiranja njegovih mosnjiFudo387 wrote:Obzirom kako vas je razvalio u raspravi, i nije vam nista drugo ostalo do da mu zanosite mosnje u krivini.![]()
Ubi vas frajer...
- General War
#1574 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
U pravu si...nece popustit
Kako bi reagovala da sam rekao "plast"?
Kako bi reagovala da sam rekao "plast"?
- BHCluster
#1575 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Na sa je spalo ovo "Bosanstvo" danas, da koriste velikosrBski zargon iz 90-ih.