Feedback

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
akaunt

#1551 Re: Feedback

Post by akaunt »

E ljudino moja, magare moje. Nećeš se naljutit na ovo magare jer znaš da je tepanje. A magare jesi kao sto sam ja još veće ako stvarno vjeruješ u to. Ljudino moja, na popisu 91 godine pet od sto ljudi se izjasniše ko Jugosloveni. Pet od sto, pedeset od hiljadu, petsto od milion. Na cetiri miliona su dvjesto hiljada duša. Samo dvjesto hiljada u najjugoslovenskijoj republici. Znaš li koliko ih je bilo u Hrvatskoj? Znaš li mozda podatak za Srbiju? Čuo sam da je Šumadija puna Jugoslovena! Do duše još im kosti traze, ali kazu da ih ima.
Od tih pet u Bosni , moja porodica je dala četiri !!! Puna usta jugoslovenstva dok nije na papir stavit. E onda .... ma ja sam ipak naš jer drugi se sigurno nece ko Jugosloveni pisat. Jel stvarno mislis da smo se mi Jugosloveni poklali "medjuse" ? Odkud onda onako flagrantan način falsifikovanja izbora? Nisu bili izbori neg nacionalni popis!
. Druga je stvar sto danas , kad im je došlo iz guzice u glavu, opet se okreću "dobroj našoj Jugi" a sad je kasno. Ja za 4 maj posta io na FB sliku jedinog mi komandanta sa posvetom "hvala ti za sretno djetinstvo" lajkuju i oni sto su slavili pad Vukovara kao i oni iz prvih redova SDA mitinga na Koševu. Svi se pod skute Yuge uvlače pička im materina. I da čuješ kako su oni Jugosloveni bili. I oni vjerovatno sad nedje na nekom forumu, nekima ko ih ne zna prosipaju istu priču o njihovom Jugoslovenstvu.
Pa dobro....uskoro će izbori. Tu je Rodos, tu skoči !
Dozer

#1552 Re: Feedback

Post by Dozer »

akaunt wrote:E ljudino moja, magare moje. Nećeš se naljutit na ovo magare jer znaš da je tepanje. A magare jesi kao sto sam ja još veće ako stvarno vjeruješ u to. Ljudino moja, na popisu 91 godine pet od sto ljudi se izjasniše ko Jugosloveni. Pet od sto, pedeset od hiljadu, petsto od milion. Na cetiri miliona su dvjesto hiljada duša. Samo dvjesto hiljada u najjugoslovenskijoj republici. Znaš li koliko ih je bilo u Hrvatskoj? Znaš li mozda podatak za Srbiju? Čuo sam da je Šumadija puna Jugoslovena! Do duše još im kosti traze, ali kazu da ih ima.
Od tih pet u Bosni , moja porodica je dala četiri !!! Puna usta jugoslovenstva dok nije na papir stavit. E onda .... ma ja sam ipak naš jer drugi se sigurno nece ko Jugosloveni pisat. Jel stvarno mislis da smo se mi Jugosloveni poklali "medjuse" ? Odkud onda onako flagrantan način falsifikovanja izbora? Nisu bili izbori neg nacionalni popis!
. Druga je stvar sto danas , kad im je došlo iz guzice u glavu, opet se okreću "dobroj našoj Jugi" a sad je kasno. Ja za 4 maj posta io na FB sliku jedinog mi komandanta sa posvetom "hvala ti za sretno djetinstvo" lajkuju i oni sto su slavili pad Vukovara kao i oni iz prvih redova SDA mitinga na Koševu. Svi se pod skute Yuge uvlače pička im materina. I da čuješ kako su oni Jugosloveni bili. I oni vjerovatno sad nedje na nekom forumu, nekima ko ih ne zna prosipaju istu priču o njihovom Jugoslovenstvu.
Problem je sto ne citate ono sto napisem, i pri tome uopste ne uzimate vremenski kontekst...
Ludilo je zvanicno krenulo s Milosevicem, tj. nekad '87-'88, tako da je '91 sve vec bilo "odradjeno". Uz to, '91 rat u SLO vec prosao, u HR pocinjao, a u Bosni se pripremao.
Referentne tacke za ovo sto ja pisem nije vrijeme nakon '89.

A sto se tice toga jugoslovenstva, to nam je svima bila tada nacionalnost, kao sto je to danas bosanskohercegovacka. I moze se svako upirati koliko god hoce, to nikako ne moze promijeniti sve dok je rodjen u BiH, dok je njen drzavljanin i ima njene dokumente.
Lokalno, unutar BiH, moze se izjasnajvati ko kako god hoce. Realno - koga zaista boli qrac za to?
Od toga korist imaju samo ENV stranke i njihovi priljepci, identicno kako je bilo i u vrijeme kada je Milosevic krenuo u svoj maloumni pohod, a obicni narod od toga nema ama bas nista.
Kada se ovo shvati, onda ce se shvatiti i ko su stvarni akteri svog sranja koje smo imali, a imamo i danas.
Last edited by Dozer on 20/02/2018 09:41, edited 1 time in total.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1553 Re: Feedback

Post by Woody »

akaunt wrote:E ljudino moja, magare moje. Nećeš se naljutit na ovo magare jer znaš da je tepanje. A magare jesi kao sto sam ja još veće ako stvarno vjeruješ u to. Ljudino moja, na popisu 91 godine pet od sto ljudi se izjasniše ko Jugosloveni. Pet od sto, pedeset od hiljadu, petsto od milion. Na cetiri miliona su dvjesto hiljada duša. Samo dvjesto hiljada u najjugoslovenskijoj republici. Znaš li koliko ih je bilo u Hrvatskoj? Znaš li mozda podatak za Srbiju? Čuo sam da je Šumadija puna Jugoslovena! Do duše još im kosti traze, ali kazu da ih ima.
Allahu dragi, što mi na svako pominjanje atributa Jugosloven pa'nu na pamet ove njuške:

Image
Image
Last edited by Woody on 20/02/2018 11:02, edited 1 time in total.
akaunt

#1554 Re: Feedback

Post by akaunt »

Jarane moj, ako navijaš za Zelju, navijas i poslje Videotona. Ako si muško, muško si i protiv dvojice. Ako voliš zenu, voliš je i u dobru i u zlu.
Ako si Jugosloven, još si veći kad se pojavi Milošević.
...i ako si pravi Jugosloven , ne smeta ti samo Milošević!
Kad ti se ne jede čorba, lako je reć da je vruća, slana, masna....
Dozer

#1555 Re: Feedback

Post by Dozer »

Ja se nikada nisam konvertovao. Nekada bio Jugosloven i Bosanac, danas samo Bosanac, sve ostalo nnq. Etnije su, sto se mene tice, ionako bezvrijedne, nedokazive i promjenjive kao i gace, na dnevnoj bazi.
akaunt

#1556 Re: Feedback

Post by akaunt »

Dozer wrote:Ja se nikada nisam konvertovao. Nekada bio Jugosloven i Bosanac, danas samo Bosanac, sve ostalo nnq. Etnije su, sto se mene tice, ionako bezvrijedne, nedokazive i promjenjive kao i gace, na dnevnoj bazi.
Mogu ti samo reći da ti zavidim. Ti imas svoju zemlju, ti imaš svoju himnu, ti imaš domovinu , sa vrlinama i manama , ali je imaš. Velika je to stvar i čuvaj to. Ja to nemam!
Isto tako zavidim vjernicima. On će lako reći "Bozija volja" i tako sa sebe skinut odgovornost. Ja ću za to isto sebi dzigaricu pojest.
Ne vjerujem u Boga, ne vjerujem u drzavu. Vjerujem u moje dijete da će me u starosti pazit . Ako se i tu zajebem ?
Ma , neću valjda.
Dozer

#1557 Re: Feedback

Post by Dozer »

Vjernik nisam ni ja, djece imam vise od jednog, a da li ce me paziti ili nece - ne razmisljam o tome.
Imam drzavu...? Koju to? BiH?
Ovo je sve osim drzave, a sve sto imam od nje su ukradene 4 godine zivota, i to one koje su trebale biti najljepse.
Imam napumpane, kleptomanske i diskrimantorne racune koje svaki mjesec moram placati...
Posto zivim u Sarajevu, imam i za 100+ % vise cijene svega i svacega nego je to slucaj u drugim manjim gradovima i mjestima...
Imam lihvarenje na svakom koraku i cega god se dotaknem, od zdravstvenih usluga koje debelo preplacujem, preko paprenih doprinosa od kojih necu imati nikakvu korist na kraju, pa do imbecilnih otimacina poput one za eko-naljepnicu pri registraciji auta...
Imam himnu....? Koju to? Ovu instrumentalu bez teksta?

Itd. itd.itd.
I onda, kao, imam drzavu...?
A od odgovornosti nikad nisam bjezao, ali je nisam ni trazio.
seln

#1558 Re: Feedback

Post by seln »

Dozer wrote: Hrvati/ce su uvijek bili nekakvi ustogljeni, puni sebe, ali moglo se i s njima, mada su tuce na moru najcesce bile izmedju njih s jedne, i Bosanca i Srbijanaca s druge strane.
Ovo je bilo vise zbog toga sto su nas smatrali konkurencijom za Svabice.
Dozer

#1559 Re: Feedback

Post by Dozer »

Ima i toga :lol: :lol: :thumbup:
A nije da nismo bili konkurencija :D
seln

#1560 Re: Feedback

Post by seln »

seln wrote:
Dozer wrote: Hrvati/ce su uvijek bili nekakvi ustogljeni, puni sebe, ali moglo se i s njima, mada su tuce na moru najcesce bile izmedju njih s jedne, i Bosanca i Srbijanaca s druge strane.
Ovo je bilo vise zbog toga sto su nas smatrali konkurencijom za Svabice.
Sjecam se, sjedimo mi klapa na plazi u Orebicu, pored nas se parkirale dvije Svabice.
Prilazi nam oprezno Dalmos (nosi neki rijecnik njemackog) i pita "momci, jeste li vi namjeravali bariti ove dvije".
Mi ono "jok mi, dok je pive", a on kaze "a, dobro", ostavi nam rijecnik na cuvanje i ode da se upucava.
Dozer

#1561 Re: Feedback

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Galeb :D
akaunt

#1562 Re: Feedback

Post by akaunt »

Dok je bilo Juge i guzili ste, sad se čudite kad Hašim aga neće da se digne. Eto šta vam je donijela demokratija!
zunazu

#1563 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by zunazu »

Pravo i obaveza BiH i Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila višestruka nespremnost iz 20. stoljeća. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida temeljem presuda međunarodnih sudova, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.

Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
pirpa

#1564 Re: Feedback

Post by pirpa »

Ili u prevodu, kupiti zeljezo,dvije kile totmasti,tri crne vrece za smece,zakopati u rupu :mrgreen:
Woody

#1565 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by Woody »

zunazu wrote:Pravo i obaveza BiH i Bošnjaka je naoružavanje kako se nikad ne bi ponovila višestruka nespremnost iz 20. stoljeća. A daj Bože da to oružje nikad ne upotrijebimo.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da ne vjeruju slijepo u pomoć sa Zapada, jer su već jednom poslužili kao stražari đikanima pri činjenju genocida. Licemjerstvu odjeb.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da se bave prošlošću jednako npr kao jevreji i da odbace optužbe zločinaca da se previše bave prošlošću. Žrtva je uvijek u pravu i izvršilac zločina mu neće zatvarati usta demagoškim pričama o slijepom gledanju u budućnost.

Pravo i obaveza Bošnjaka je da naprave strategiju sistemskog lobiranja za poništenje rezultata agresije i genocida temeljem presuda međunarodnih sudova, kao i promocije zaštite našeg naroda kao ugroženog u Evropi.

Da su Bošnjaci izvršili agresiju na Srbiju, počinili genocid nad Srbima, utrpali im svoj entitet i ponižavali ih kao većinu, Srbi bi taj problem davno politički riješili na način da Bošnjaka ne ostane ni u tragovima. Zato, dosta je defanzive i diletantizma, riješimo se SDA i zahtjevajmo od koalicije SDP-GS-nezavisni da naprave i provedu strategiju normalizacije države putem svepodržane eliminacije zaostalih agresorsko-genocidnih politika. Novce obezbjediti od prijateljskih zemalja i fondacija.
Gdje si bio dijete od 92-95?
Dozer

#1566 Re: Feedback

Post by Dozer »

:D
zunazu

#1567 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by zunazu »

Woody wrote:Gdje si bio dijete od 92-95?
Među ovim nenaoružanim, kojima su stavili embargo na uvoz oružja. Što pitaš, dijete?
Woody

#1568 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by Woody »

zunazu wrote:
Woody wrote:Gdje si bio dijete od 92-95?
Među ovim nenaoružanim, kojima su stavili embargo na uvoz oružja. Što pitaš, dijete?
Dobro, sad sam ubijeđen da si tada bio balo... Al', evo pod (sićušnom) pretpostavkom da si 92-e bio "za puške":

1. Pitam zato što smo u periodu od maja 92 do decembra 92 uspjeli skupiti samo dvojicu "za puške" iz mog džemata. Od te dvojice, jedan se "ispalio" već u martu 93-e preko (tada već) agresorske Hrvatske pa nije stao do Njemačke;
2. Pitam zato što smo od 93 do 95 po ulici ganjali (nešta i nafatali) za linije takvih što su pričali kao što ti pišeš;
3. Pitam zato što smo od 93 do 95 morali regrutovati i slati djecu od tek navršenih 18 godina u manevarske jedinice poslije "ubrzane" obuke od 2 sedmice (pod nož) jer takvima što su pričali kao što ti pišeš nije to padalao na pamet;
4. Pitam zato što smo 95-e, u mojoj jedinici koja je brojala 250-ak "gazija" samo nas tri (i to dobrovoljno) otišla u Krajinu da se kolje sa mrskim srbo-ĆetniĆkim agresorima sklonim genocidu. A nije da se tada nije imalo čime... Bilo je i naoružanja i municije i hrane i gajnc novih alfa uniformi.... Svega... Al' opet - jok. A-a.

E, eto zato pitam dijete, što bi nam jedan takav itekako dobro valjao u bilo kom periodu od 92-95.

Pozdrav domovini :thumbup:
zunazu

#1569 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by zunazu »

Woody wrote:...
Ne znam u kakvom si ti kokošinjcu tražio regrute, znam da je moje naselje od prvog dana skupilo par pušaka i organizovalo straže bez prisile ili moljakanja.

Također, ja ne govorim o želji za ratom nego o spremnosti.

I nauči se kulturi dijaloga, nismo tema ti i ja, pa nemoj malograđanski da svodiš na to priču. Etiketiranje također ostavi za kuće.
pirpa

#1570 Re: Feedback

Post by pirpa »

Ništa te Woody nije slagao ni uveličao...
Maraschino

#1571 Re: Feedback

Post by Maraschino »

pirpa wrote:Ništa te Woody nije slagao ni uveličao...
U njegovom dzematu :lol: kako ce nafatati kada su otisli na drugu stranu.
U tom periodu mi ''u dzematu'' smo imali par ceta. Mogli smo i vise da nam ne utekose preko Majevice.
pirpa

#1572 Re: Feedback

Post by pirpa »

Maraschino wrote:
pirpa wrote:Ništa te Woody nije slagao ni uveličao...
U njegovom dzematu :lol: kako ce nafatati kada su otisli na drugu stranu.
U tom periodu mi ''u dzematu'' smo imali par ceta. Mogli smo i vise da nam ne utekose preko Majevice.
Nemoj biti bukvalac...
akaunt

#1573 Re: Feedback

Post by akaunt »

Ne znam drugdje, al Sarajevo su branile:
1.Izbjeglice
2.Ljudi koji su zivjeli na crtama bojišnice
3.Podjehkoja četa kad prigusti
Onda ide populacija koja je išla kad bas nije mogla izbjeci (80% nije neprijateljskog vojnika nikad vidjelo) i tačka!
Najpozeljni jedinica je bila ona za obezbjedjenje ličnosti i objekata (u narodu poznata kao Bunte Kuh jedinica) i umjetnicka četa (što Vikić reče "cinguli -ranguli" jedinica)
E, sad, mora da sam ja nešto prespavo ,jer gledajuci izvještaje o blokadi puteva reklo bi se samo da moja stara nije bila pod oruzjem.
seln

#1574 Re: Pogrom bošnjačkih intelektualaca, knjiž. i sl. u XX . vijeku

Post by seln »

Woody wrote:
1. Pitam zato što smo u periodu od maja 92 do decembra 92 uspjeli skupiti samo dvojicu "za puške" iz mog džemata.
Mozda zato sto vam je ovo bio imam, mualim i hatib:

Image
2. Pitam zato što smo od 93 do 95 po ulici ganjali (nešta i nafatali) za linije takvih što su pričali kao što ti pišeš;
Bezbeli za jedinicu "Mesa Selimovic".
3. Pitam zato što smo od 93 do 95 morali regrutovati i slati djecu od tek navršenih 18 godina u manevarske jedinice poslije "ubrzane" obuke od 2 sedmice (pod nož) jer takvima što su pričali kao što ti pišeš nije to padalao na pamet;
Nema veze, sto vam je falilo u ljudstvu, imali ste u tenkovima i artiljeriji.
4. Pitam zato što smo 95-e, u mojoj jedinici koja je brojala 250-ak "gazija" samo nas tri (i to dobrovoljno) otišla u Krajinu da se kolje sa mrskim srbo-ĆetniĆkim agresorima sklonim genocidu. A nije da se tada nije imalo čime... Bilo je i naoružanja i municije i hrane i gajnc novih alfa uniformi.... Svega... Al' opet - jok. A-a.
Zar je HVO slao ljude u Krajinu?

Kome ti prodajes lafinu? U mom mjestu nije trebalo nikoga "fatati", dovoljna motivacija je bilo vidjeti kako susjedno mjesto gori.
A kasnije se na sve polozaje islo po komandi, pa tako i u Krajinu. Poslalo mi komsiju i momak poginuo, takoreci u 90. minuti.
De nam malo citiraj "Stormfront", nesto o zlocinima ARBiH...
akaunt

#1575 Re: Feedback

Post by akaunt »

...a kad smo već kod neizbjeznih balvana i još neizbjeznjive nepravde...
Na današnji dan odigralo se jedno od najmisterioznih ubistava na podrucju naše Drzave. Naime, u po bijela dana ,na današnji dan 92', neko je iz pištolja ubio jednog a ranio drugog člana jedne svadbarske povorke u našem glavnom gradu. Pravosudni organi su ulagali mnogo napora ali se nikad nije doslo do stvarnog ubice niti je ikad iko odgovarao za ovo ubistvo.
Post Reply