pa i iz nekih djelova BiH ce navaliti da bjeze ali zbog poplava. semberija bi mogla imati probleme ko banglades.VjecitiStudent wrote:U bijegu iz klimatskim promjenama spržene Afrike navaliti definitivno hoće, čak i kod nas.madner wrote:Cuj kad navale. Nema navale ako nema prosperiteta.
No passaran.
Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
155_mm
#1551 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
Hafis
#1552 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Willkommen bei Flüchtlinge aus Afrika in Sunny Herzegowina und schöne Kroatien Mostar
To bi bila izvanredna financijska injekcija. Ja mislim da su salalni za podstanarstva i da ih se može nabiti po jedno 8-9 u jednu sobu.
E sad ne znam kako stoje s potrošačkim navikama....to jest urednošću plaćanja kirije i računa....
Ako to ne ide, onda raus
To bi bila izvanredna financijska injekcija. Ja mislim da su salalni za podstanarstva i da ih se može nabiti po jedno 8-9 u jednu sobu.
E sad ne znam kako stoje s potrošačkim navikama....to jest urednošću plaćanja kirije i računa....
Ako to ne ide, onda raus
-
155_mm
#1553 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ante iz mostara ce se slogirati ako ovo procita.Hafis wrote:Willkommen bei Flüchtlinge aus Afrika in Sunny Herzegowina und schöne Kroatien Mostar
Ako to ne ide, onda raus
-
Hafis
#1554 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Pa ne znam kako bih drugačije komentirao sigurne ''prognoze'' o predstojećoj navali useljenika iz sprženih dijelova Afrike.
Ako imaš ti koju pametnu nadodati, bujrum.
Ako imaš ti koju pametnu nadodati, bujrum.
-
Martinez_
#1555 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Haj ti napravi bolji u državi sa dva ili više konkurentnih nacionalizama.madner wrote:Naravno, ko god napravi glup ustav ima problem da funkcionise.
-
sanjin_1
-
sanjin_1
#1557 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Samo 25 % ..o ostatku možeš samo sanjati baš ko i "Hantalaš"..Mister Yes wrote:............. i Mostar Hrvatima..........
Hantalaš vam je zacrto granice da vam ih ni NATO pakt više promijeniti ne može..dođe Hantalaš i sruši mit o "stolnom gradu"..Srednjoškolac Ante je potom iz njegovog ugla gledanja pojasnio zašto ne smije otići na Stari most,
-
mudrac2
#1558 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
e ne, onda u logor sa njima, da gabela ne zjapi džaba prazna.Hafis wrote:Willkommen bei Flüchtlinge aus Afrika in Sunny Herzegowina und schöne Kroatien Mostar
Ako to ne ide, onda raus
Inače, kako je doktore, imal đe one frizerke, ko je sad oprašuje?
-
sanjin_1
#1559 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
jeli to ovaj "doktor"..
Vlatko Jarak zvani "Doktor", bivši pripadnik Prve brigade "Knez Domagoj" HVO-a, negirao je da je tokom jula i augusta 1993. godine učestvovao u prisilnom preseljenju i protivzakonitom zatvaranju Bošnjaka sa područja Stoca.
-
mudrac2
#1560 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
vrlo je moguće, vidi se da mu fali koja daska.sanjin_1 wrote:jeli to ovaj "doktor"..
Vlatko Jarak zvani "Doktor", bivši pripadnik Prve brigade "Knez Domagoj" HVO-a, negirao je da je tokom jula i augusta 1993. godine učestvovao u prisilnom preseljenju i protivzakonitom zatvaranju Bošnjaka sa područja Stoca.
-
kljuc_
#1561 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Belgija je demokoratska drzava , potpuno uredjena, sredjena, stabilna, funkcinalna ! Nema ni slicne probleme kao sto ih mi imamo. Ni slicne. Belgija i Bosna su dva razlicita svijeta. Oni ne moraju vladu formirati nikako ali idu dalje utabanim stazama. Mi mozemo da vladu i vlast i VM i kantone i sve PM formiramo u roku ,, keks ,, i sve ce biti po starom. Prica o Belgiji , sistemu , tradiciji , mentalitetu , modusu uredjenja drzave , unturanjem odnosu Flamanaca i Valonaca nema nikakve veze sa Bosnom. Pricu o Belgiji i Svicarskoj u korelaciji sa Bosnom potezu oni koji pojma nemaju o ustroju tih drzava a njihovo uredjenje prizivaju jer bi oni dijelili Bosnu. U stilu ,, hajmo se podijeliti i zivjet cemo kao Svica i Belgija. Naravno , to je glupost.Megiddo wrote:Zanimljivo mi, neki dan čitam a vi koji pratite malo bolje politiku to možete potvrditi ili opovrgnuti, da je zapravo Belgija država rekorder kad je u pitanju koliko je dana potrebno za formiranje vlade.
Meni je zanimljivo iz prostog razloga zato što je Belgija tako napredna zemlja a ima tako slične probleme kao i mi, što će reći bar u domenu (ekonomskog) napretka neformiranje vlade i državne blokade nemaju toliko značajnog uticaja kolikim ga želimo predstaviti.
-
Megiddo
#1562 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nisam ništa rekao na temu hajmo se podijeliti. Ja sam htio zaključiti potpuno nešto drugo a ti si vjerovatno i ponovio; koliko je do mentaliteta i tako dalje u odnosu na izgovor kako nemamo funkcionalnu vladu/državu.kljuc_ wrote:Belgija je demokoratska drzava , potpuno uredjena, sredjena, stabilna, funkcinalna ! Nema ni slicne probleme kao sto ih mi imamo. Ni slicne. Belgija i Bosna su dva razlicita svijeta. Oni ne moraju vladu formirati nikako ali idu dalje utabanim stazama. Mi mozemo da vladu i vlast i VM i kantone i sve PM formiramo u roku ,, keks ,, i sve ce biti po starom. Prica o Belgiji , sistemu , tradiciji , mentalitetu , modusu uredjenja drzave , unturanjem odnosu Flamanaca i Valonaca nema nikakve veze sa Bosnom. Pricu o Belgiji i Svicarskoj u korelaciji sa Bosnom potezu oni koji pojma nemaju o ustroju tih drzava a njihovo uredjenje prizivaju jer bi oni dijelili Bosnu. U stilu ,, hajmo se podijeliti i zivjet cemo kao Svica i Belgija. Naravno , to je glupost.Megiddo wrote:Zanimljivo mi, neki dan čitam a vi koji pratite malo bolje politiku to možete potvrditi ili opovrgnuti, da je zapravo Belgija država rekorder kad je u pitanju koliko je dana potrebno za formiranje vlade.
Meni je zanimljivo iz prostog razloga zato što je Belgija tako napredna zemlja a ima tako slične probleme kao i mi, što će reći bar u domenu (ekonomskog) napretka neformiranje vlade i državne blokade nemaju toliko značajnog uticaja kolikim ga želimo predstaviti.
- Dozer
#1563 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Da, ti si aludirao na to da su Belgijanci i nas potukli u vremenu potrebnom za formiranje vlasti/vlade, i pri tome potiho sugerisao da je to puzece formiranje vlasti neka normalna pojava i da nismo jedini takvi debilni.
A stanje nije ni priblizno isto, cak ni slicno, i to upravo iz razloga koje ti je @kljuc fino opisao - Belgija je, za razliku od BiH, totalno druga dimenzija. Uredjena, sredjena, uzakonjena, stabilna, ekonomski vrlo mocna, itd., odnosno sve je ono sto BiH nije, i oni sebi bukvalno mogu dozvoliti luksuz da vlast ne formiraju i 3 godine. Jebe im se. Drzava funkcionise i bez toga.
A sta mi imamo? Opsti horor. Nema uspostavljene vlasti, odmah se zakucavaju budzeti, odmah nema para, odmah krecu lazi o tome kako nam MMF ne da sljedecu transu (KREDITA, usput receno, ne donacije), a ne da je jer nismo ispunili ono sto smo obecali da cemo uraditi KADA SMO TRAZILI taj kredit. Cool...
I ja bih zaista volio da mi neko, bilo ko, konacno ponudi neku listu tih pozitivnih stvari koje su nam donijeli etno-nacionalisti za ovih 24-25 godina otkad su doali na vlast.
Ja sam poodavno nabrojao vise od 20 negativnih, a niko nije bio u stanju nabrojati bar 3 pozitivnosti.
Evo, bujrum...opet pozivam na isto.
A stanje nije ni priblizno isto, cak ni slicno, i to upravo iz razloga koje ti je @kljuc fino opisao - Belgija je, za razliku od BiH, totalno druga dimenzija. Uredjena, sredjena, uzakonjena, stabilna, ekonomski vrlo mocna, itd., odnosno sve je ono sto BiH nije, i oni sebi bukvalno mogu dozvoliti luksuz da vlast ne formiraju i 3 godine. Jebe im se. Drzava funkcionise i bez toga.
A sta mi imamo? Opsti horor. Nema uspostavljene vlasti, odmah se zakucavaju budzeti, odmah nema para, odmah krecu lazi o tome kako nam MMF ne da sljedecu transu (KREDITA, usput receno, ne donacije), a ne da je jer nismo ispunili ono sto smo obecali da cemo uraditi KADA SMO TRAZILI taj kredit. Cool...
I ja bih zaista volio da mi neko, bilo ko, konacno ponudi neku listu tih pozitivnih stvari koje su nam donijeli etno-nacionalisti za ovih 24-25 godina otkad su doali na vlast.
Ja sam poodavno nabrojao vise od 20 negativnih, a niko nije bio u stanju nabrojati bar 3 pozitivnosti.
Evo, bujrum...opet pozivam na isto.
-
Bodkin
#1564 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Da nije centar eu u briselu, pukla bi belgija davno. Nije dzaba centrala tamo
-
Bodkin
#1565 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
-
155_mm
#1566 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
prije bi se reklo da su uzdisali pod madjarima. a kako je to izgledalo dalo se vidjeti u tretmanu hrvatskih vojnika u sastavu madjarskog kontingenta u afganistanu.mostar_0 wrote:
-
155_mm
#1567 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ovaj kralj je "gori" od zeljka komsica. ovaj je trostruki ljiljan.mostar_0 wrote:
- Stjui
#1568 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ako se već neki forumaši znaju imenom i prezimenom,krajnje je nekorektno i neukusno da se u nedostatku argumenata ismijava i spominje fizički izgled istih.
a na temu,slika "stolnog":

- madner
#1569 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Haj ti napravi gori.Martinez_ wrote:Haj ti napravi bolji u državi sa dva ili više konkurentnih nacionalizama.madner wrote:Naravno, ko god napravi glup ustav ima problem da funkcionise.
- no_mani=no_fjučr
#1570 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Daj, on je san sjene, al' ima mogucnosti, samo treba vjerovati, niko nije vjerovao u Jobbik, pa evo ih, tu su, napadaju Rumunjsku i Vojvodinu, to je njihova zemlja. Ima nade madnerU.madner wrote:Haj ti napravi gori.Martinez_ wrote:Haj ti napravi bolji u državi sa dva ili više konkurentnih nacionalizama.madner wrote:Naravno, ko god napravi glup ustav ima problem da funkcionise.
-
155_mm
#1571 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
ja ovdje ne vidim ni stola ni stolica.Stjui wrote:ako se već neki forumaši znaju imenom i prezimenom,krajnje je nekorektno i neukusno da se u nedostatku argumenata ismijava i spominje fizički izgled istih.
- karanana
#1572 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
jesu li vise nariktali te brojeve jebli oni sebe?
da su meni dali da jedan po jedan popisni list riktam kako oni hoce, ja bih to vec zavrsio.
da su meni dali da jedan po jedan popisni list riktam kako oni hoce, ja bih to vec zavrsio.
-
tipico2
#1573 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Rezultati se namjestaju:
Realno: Hrvata ima samo 7%.........a bice prepravljeno da ih je oko 15% (da imamo 3 konst. naroda)
Realno: Bosnjaka ima 57%.........a bice prepravljeno da ih je oko 48% (to zbog EU i zapada)
...zivi bili pa vidjeli !!!
Realno: Hrvata ima samo 7%.........a bice prepravljeno da ih je oko 15% (da imamo 3 konst. naroda)
Realno: Bosnjaka ima 57%.........a bice prepravljeno da ih je oko 48% (to zbog EU i zapada)
...zivi bili pa vidjeli !!!
-
Hafis
#1574 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Realno to neće izmijenuti stvarno stanje na terenu.
- ovo_malo_duse
#1575 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
16-14 u HNK kako god ga okrenes.Hafis wrote:Realno to neće izmijenuti stvarno stanje na terenu.