Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑11/01/2024 16:52
Trgovci nemaju ni 1000 km, mnogi ili vecina. Mnogima se dio plate isplacuje u bonovima, recimo u Konzumu, topli obrok ili sta vec, dobiju bon koji moraju potrositi opet u Konzumu.
Kako nema, da svi imaju preko milju platu, prosjecna bi bila veca od milju ipo koliko se procjenjuje, za KS. Svi znamo da kamara uhljeba ali dobro uhljebljenih, imaju plate po nekoliko hiljada markica. Oni dizu prosjek opasno.
Rodica je radila u EPBiH, i to na dobroj poziciji nije sefovska ali ekonomska sluzba VSS, dvije ipo milje plata. To je nista, kakvim se brojkama barata za EP, ali te visoke plate imaju probrani i odabrani.
Ja znam firmu gdje cistacice izadju oko 900 KM.
Dakle cistacica, NK, nikakva skola ne treba. Samo da nisi uhljup i invalid rada.
Bez bonova, bez koverte.
Objavi kolega sto radi u turistickoj agenciji danas na instagramu-Dubai i Abu Dhabi sve vec bukirano do polovine godine
Kako jebote
Pa fino. Ko se nije uvalio u veliki kredit, dosta moze.
Ako si imao zemlje, stoke, ili drugu imovinu u drugom gradu, prodas, kupis stan u sarajevu i lagano se zaposlis i bukiras abu dabi.
Ima ljudi i van sarajeva koji imaju, samo se sada vise gravitira gradu.
Jel se meni cini ili se ovdje relativizira ovaj anti BiH pamflet napisan od strane profesorice na ekonomskom fakultetu, tj od strane nekog ko bi trebao da bude elita ovog drustva
palermo wrote: ↑15/01/2024 23:53
Jel se meni cini ili se ovdje relativizira ovaj anti BiH pamflet napisan od strane profesorice na ekonomskom fakultetu, tj od strane nekog ko bi trebao da bude elita ovog drustva
moimoi wrote: ↑16/01/2024 12:03
Tamo se ide od oktobra do marta. Nije stvar u vrucini koliko u vlazi. Vrucinu covjek jos nekako i izdrzi, al ne moze od vlage disati.
Da ali Dubai ima te turisticke komplekse koji su u staklu, bukvalno sve ustakljeno i klimatizirano, od hotela do trznog centra prolazis kroz neke staklene hodnike koji su i sami krcati radnjama i slicno.
Nisam vidio, samo sam slucao o tome. Nemas ni potrebe izlaziti iz toga, meni to zvuci ko neki SF.
Čim je "skepsa kod Dodika", znači da idemo sa biranjem članova Predsjedništva kroz parlament.
Jedno je sigurno, Dodik je upravu kad kaze da je ova drzava eksperiment. Ne drzava kao drzava, ali sistem zasigurno da.
Ustav ga malo koci kod takvog rjesenja. Jedino da uzme sebi ovlasti i ustav BiH da moze mijenjati kako mu se cefne.
Mislim da niko za sada nema takve planove.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
Čim je "skepsa kod Dodika", znači da idemo sa biranjem članova Predsjedništva kroz parlament.
Jedno je sigurno, Dodik je upravu kad kaze da je ova drzava eksperiment. Ne drzava kao drzava, ali sistem zasigurno da.
Ustav ga malo koci kod takvog rjesenja. Jedino da uzme sebi ovlasti i ustav BiH da moze mijenjati kako mu se cefne.
Mislim da niko za sada nema takve planove.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
Ovo oko Predsjednistva je Trnka sinoc dobro objasnio u Plenumu. Ono sto predlaze HDZ (najavio Trenerko Njiva a potvrdio Raguz sinoc indirektno) je na fonu onoga sto su vec predlagali i mijenja karakter drzave opisane Daytonskim ustavom. Doslo bi do bitnog odstupanja od vrijednosti individualnog glasa gradjana te do jos jedne etnicke diskriminacije gdje bi glas jednog gradjana bio vrijedniji od glasa drugog, samo na temelju etnicke pripadnosti.
Trojki niko ne drzi pusku na celu da prihvate ono sto HDZ trazi. To ne trazi ni medjunarodna zajednica.
Izmjene Ustava BiH i IZ prema EU standardima i presudama medjunarodnih i domacih sudova nece biti ispunjene ovim prijedlogom (to je laz). Stavise stvorice novu diskriminaciju. Problem tzv "legitimnog predstavljanja" je izmisljen i nametnut. Ne postoji ta apelacija, ni pokrenuta ni presudjena na sudu, koja tretira takvo nesto.
Nije Trojka tu da glasa za ili protiv, s obzirom da nisu ni izabrani na izborima nego nametnuti na vlast.
Trojka je tu da vice "SDFAAAA" kada Marfi i Smit nametnu izmjene po mjeri Zagreba, i da sprijeci ili obesmisli bilo kakvu eskalaciju sa bosnjacke strane.
Npr. kako tramvaj, svicarac i ekipa obesmisljavaju vecinu rasprava na forumu. To je i uloga Trojke u politickom zivotu.
Prpa.ba wrote: ↑16/01/2024 16:07
Nije Trojka tu da glasa za ili protiv, s obzirom da nisu ni izabrani na izborima nego nametnuti na vlast.
Trojka je tu da vice "SDFAAAA" kada Marfi i Smit nametnu izmjene po mjeri Zagreba, i da sprijeci ili obesmisli bilo kakvu eskalaciju sa bosnjacke strane.
Npr. kako tramvaj, svicarac i ekipa obesmisljavaju vecinu rasprava na forumu. To je i uloga Trojke u politickom zivotu.
Sta ces prpa put preko Zagreba prema eu demokraciji i napretku je poplocan najboljim namjerama za bosnjacki narod
Dritani ce dati draganu izborni a dodiku drzavu.ostace upisano da se bosna raspala dok su dritani bili na vlasti.Ja 4 godine ginuo za ovu drzavu da bi docekao jednog kolut naprjed nazad salonca da je unisti a njegovi puleni da pljuju po rahmetli prvom predsjedniku hadzi Aliji Izetbegovicu i to bez ikakvih sankcija.Ovi sto se oslanjaju na ameriku,ne vide sta amerika radi u Gazi i to se sprema i nama.Prvo skinu legalnu vlast izmisle optuznice, medijski pljuju po bosnjackim prvacima i na kraju im nametnu vlast. Zadnji stadij je gasenje države i palestinizacija bosnjaka.
moimoi wrote: ↑16/01/2024 12:03
Tamo se ide od oktobra do marta. Nije stvar u vrucini koliko u vlazi. Vrucinu covjek jos nekako i izdrzi, al ne moze od vlage disati.
Da ali Dubai ima te turisticke komplekse koji su u staklu, bukvalno sve ustakljeno i klimatizirano, od hotela do trznog centra prolazis kroz neke staklene hodnike koji su i sami krcati radnjama i slicno.
Nisam vidio, samo sam slucao o tome. Nemas ni potrebe izlaziti iz toga, meni to zvuci ko neki SF.
Nije to bas tako imas molove koji su spojeni sa hotelom ali opet, ako ista zelis da vidis, moras izaci vani
Niti se ugodno kupati u zatvorenim objektima kao u vanjskim bazenima.. zrak je zrak, nebo je nebo. A kada vec ides tako negdje, valjda je bit vidjeti grad a ne shopping centre. Svakako su neuporedivo skuplji nego isti po Eu. Arapi idu u shopping u Eu.
muha_sa wrote: ↑15/01/2024 19:32
Evo ih--Alija ih tjera
Mojoj sestri iz stana na Grbavici usranu wc šolju i zazidanu emajliranu staru kadu izvalili i odnjeli--fukare
glede tije uticnica, zice itd. nikad nisam pito, jel to islo u reciklazu ili na buvljak ili se ugradzivalo u vlastita vekovna ognjisca ? cuj, skidali uticnice cuj, prodas nekome polovnu uticnicu bolje skidat tapete i ponovo prodavat kao koristene, veca zarada
Kad se moglo ulazit u stanove mi ušli i imali smo šta vidjet šalteri i uticnice i nekako al odnjet staru usranu wc šolju bljak
Osto je mali stolic u kuhinji--stolic je imao ladicu--otvorimo ladicu i nadjemo slike nek su sve odnjeli-fukare, ko ih jebe al nam drago što smo te slike našli
cudi me da su zidove ostavili, znas li kolko tu cigle ima
Apropo obesmisljavanja diskusija na forumu, mora se priznati i zaista odati duzno postovanje trajvanu i ekipi na izuzetno dobro uradjenom poslu.
Pogledaj samo slucaj sa ovom profesoricom i njenim anti BiH pamfletom [( by the way, za Muhu, izgleda.niko joj nije podmetnuo nastavlja zena istom retorikom ) , nekad bi forum gorio zbog ovoga, sada tri cetiri posta na temu.....zaista izvanredno otupljavanje forumskog puka i dodatni prilog uspjesnom kuhanju zabe ( doduse, ne znam sta imaju vise i kuhati)
Apropo obesmisljavanja diskusija na forumu, mora se priznati i zaista odati duzno postovanje trajvanu i ekipi na izuzetno dobro uradjenom poslu.
Pogledaj samo slucaj sa ovom profesoricom i njenim anti BiH pamfletom [( by the way, za Muhu, izgleda.niko joj nije podmetnuo nastavlja zena istom retorikom ) , nekad bi forum gorio zbog ovoga, sada tri cetiri posta na temu.....zaista izvanredno otupljavanje forumskog puka i dodatni prilog uspjesnom kuhanju zabe ( doduse, ne znam sta imaju vise i kuhati)
Jarane kazu nametnuti oni koji su namjestali kinder jaja i punim torbama kesa kupovali ruke
Nametni Šmite al da boli