Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#15426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kod mene komšija, Srbin, cijeli rat bio u Hrasnom. Radio na televiziji. I poslije rata radio 25 godina. Onaj dan kad je zaradio penziju, sve prodao i otišao u RS. Garant i njega računaju kao protjeranog.
-
dudlov
#15427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
hilmija frlj wrote: ↑15/01/2024 19:12 Kod mene komšija, Srbin, cijeli rat bio u Hrasnom. Radio na televiziji. I poslije rata radio 25 godina. Onaj dan kad je zaradio penziju, sve prodao i otišao u RS. Garant i njega računaju kao protjeranog.
- n+1
#15428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Još dolinama odjekuje glas Krajišnika.
- GandalfSivi
#15429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jeftinije nekretnine, jeftinije sve, zivot u prirodihilmija frlj wrote: ↑15/01/2024 19:12 Kod mene komšija, Srbin, cijeli rat bio u Hrasnom. Radio na televiziji. I poslije rata radio 25 godina. Onaj dan kad je zaradio penziju, sve prodao i otišao u RS. Garant i njega računaju kao protjeranog.
-
dudlov
#15430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sjedio sam sa jednim srbinom i pio kafu i njegova priča je bila prava građanska i nakon nekog vremena prodade stan i ode u lukavicu. baš me zanima je li promijenio priču 
- n+1
#15431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Cinici bi dodali: s divljači.GandalfSivi wrote: ↑15/01/2024 19:16Jeftinije nekretnine, jeftinije sve, zivot u prirodihilmija frlj wrote: ↑15/01/2024 19:12 Kod mene komšija, Srbin, cijeli rat bio u Hrasnom. Radio na televiziji. I poslije rata radio 25 godina. Onaj dan kad je zaradio penziju, sve prodao i otišao u RS. Garant i njega računaju kao protjeranog.![]()
- escobar__
#15432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tipično.
More je takvih "građana" po Istočnoj Bosni poklalo prve komšije kojima su bili kumovi i prijatelji i s kojima su sjedili i pili.
Sve go građanin.
-
velikonja
#15433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#15434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Alija, Alija...
-
NediM17
#15435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gd'e ce ti dusa.
- muha_sa
#15436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo ih--Alija ih tjera
Mojoj sestri iz stana na Grbavici usranu wc šolju i zazidanu emajliranu staru kadu izvalili i odnjeli--fukare

Mojoj sestri iz stana na Grbavici usranu wc šolju i zazidanu emajliranu staru kadu izvalili i odnjeli--fukare
- escobar__
-
RtrnOfSalisbury
#15438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
glede tije uticnica, zice itd. nikad nisam pito, jel to islo u reciklazu ili na buvljak ili se ugradzivalo u vlastita vekovna ognjisca ? cuj, skidali uticnice
- muha_sa
#15439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
RtrnOfSalisbury wrote: ↑15/01/2024 21:10glede tije uticnica, zice itd. nikad nisam pito, jel to islo u reciklazu ili na buvljak ili se ugradzivalo u vlastita vekovna ognjisca ? cuj, skidali uticnicecuj, prodas nekome polovnu uticnicu
bolje skidat tapete i ponovo prodavat kao koristene, veca zarada
![]()
Kad se moglo ulazit u stanove mi ušli i imali smo šta vidjet
Osto je mali stolic u kuhinji--stolic je imao ladicu--otvorimo ladicu i nadjemo slike
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
koji se klinac ibretite, kada su mrtve iskopavali i nosili sa sobom.
kolike god mi sirovine bili, nikad se da zadojenost ne može mjeriti sa tim velikosrpstvom/četništvom/talibanosavljem.
i nek ne može.
kolike god mi sirovine bili, nikad se da zadojenost ne može mjeriti sa tim velikosrpstvom/četništvom/talibanosavljem.
i nek ne može.
- Athlon64
#15441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisu meni oni problem, problem je što ovi s ove strane linije guslaju njihovu propagandu, dakle ili su plaćeni ili su korisni idioti.
-
mishic
#15442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Do koje mjere su apsurdi mogući pokazuju ove diskusije utemeljene na znanju ne većem od učenika drugog razreda osnovne škole.
I da, toliko znanje je još "oplemenjeno" tonama mržnje prema mnogo čemu što je neko nalio u uši... Mozga tu nema ni u tragovima.
I da, toliko znanje je još "oplemenjeno" tonama mržnje prema mnogo čemu što je neko nalio u uši... Mozga tu nema ni u tragovima.
-
mishic
#15443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eto nama koji smo živjeli i doživjeli nametanje nacionalizma i nacionalističkih ujdurmi vrijeme je za resetovanje, nije onako kako smo vidjeli, znali, doživjeli i pamtimo nego je ovako kako nam ova novokomponovana "znanstvena" elita diktira i servira... A ima ih i kote se, mašalah...
- Chmoljo
#15444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja znam firmu gdje cistacice izadju oko 900 KM.dječak sa šibicama wrote: ↑11/01/2024 16:52 Trgovci nemaju ni 1000 km, mnogi ili vecina. Mnogima se dio plate isplacuje u bonovima, recimo u Konzumu, topli obrok ili sta vec, dobiju bon koji moraju potrositi opet u Konzumu.
Kako nema, da svi imaju preko milju platu, prosjecna bi bila veca od milju ipo koliko se procjenjuje, za KS. Svi znamo da kamara uhljeba ali dobro uhljebljenih, imaju plate po nekoliko hiljada markica. Oni dizu prosjek opasno.
Rodica je radila u EPBiH, i to na dobroj poziciji nije sefovska ali ekonomska sluzba VSS, dvije ipo milje plata. To je nista, kakvim se brojkama barata za EP, ali te visoke plate imaju probrani i odabrani.
Dakle cistacica, NK, nikakva skola ne treba. Samo da nisi uhljup i invalid rada.
Bez bonova, bez koverte.
- Chmoljo
#15445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko bolan gusla? Guslaju i neki njihovi nasu, pa opet go orimo, jeeeboteee kako se oni bore za svoje.
Borili smo se i mi. Nesto smo i izborili. Nadam se da cemo i ocuvati. Ali znam da onim minderlijama necemo. To je sigurno.
Njihova opasnost nije u njihovoj podlosti ili sebicnosti. Njihova opasnost je najvise u tome da sta god radili da ce ljudi glasati za njih.
Zato je svaka druga stranka bolja. Jer joj se nece preci preko sranja koje napravi. To je toliko jednostavno.
- MuaDib
#15446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ni jedan jedini argument nije dat da opovrgne tezu o pogubnosti insistiranja na formiranju primarno nacionalnih stranaka u multietničkom bosnaskohercegovačkom društvu. A upravo je taj kretenski doživljaj politike doveo do prve formalne podjele građana ove zemlje po nacionalnoj osnovi. A kad je bit političkog djelovanja postala nacija, tada nema političkog programa, već je na sceni nacionalna isključivost, sumnja u namjere drugih, fatalistička historiografija, mitomanija o vlastim višim pravima i mitološke iracionalnosti koje su otvorile put fašizaciji društva i koje jesu korjen svih ratnih bestijlnosti. Ono što jeste bio i ostao problem Alije Izetbegovića je to što se nikad nije ponašao ko Predsjednik države, već je državu vodio na način da je tretirao kao monetu za potkusurivanje u mladomuslimanskim ideološkim jednadžbama, u kojima Bosna i Hercegovina nije cilj, već sredstvo za kreiranje bošnjačkog političkog entiteta na ruševinama bosanske republike.
-
A_A_AKCIJA
-
A_A_AKCIJA
#15448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti si iskusan i nije mi jasno zašto nasjedaš na podvalu.MuaDib wrote: ↑15/01/2024 22:46 Ni jedan jedini argument nije dat da opovrgne tezu o pogubnosti insistiranja na formiranju primarno nacionalnih stranaka u multietničkom bosnaskohercegovačkom društvu. A upravo je taj kretenski doživljaj politike doveo do prve formalne podjele građana ove zemlje po nacionalnoj osnovi. A kad je bit političkog djelovanja postala nacija, tada nema političkog programa, već je na sceni nacionalna isključivost, sumnja u namjere drugih, fatalistička historiografija, mitomanija o vlastim višim pravima i mitološke iracionalnosti koje su otvorile put fašizaciji društva i koje jesu korjen svih ratnih bestijlnosti. Ono što jeste bio i ostao problem Alije Izetbegovića je to što se nikad nije ponašao ko Predsjednik države, već je državu vodio na način da je tretirao kao monetu za potkusurivanje u mladomuslimanskim ideološkim jednadžbama, u kojima Bosna i Hercegovina nije cilj, već sredstvo za kreiranje bošnjačkog političkog entiteta na ruševinama bosanske republike.
A podvala je uopće pričati o ovome. Iz perspektive političara je to samoubistvo. Ne možeš ništa promijeniti jer ne postoji vremenska mašina, a danas je apsolutno nebitno šta bi bilo kad bi bilo.
To je tema za ozbiljne istoričare i to za koju deceniju.
Danas, nacionalne stranke u BiH nisu samo bosanski problem. Pored ovakve Srbije i Hrvatske, mi ovdje ništa na tu temu ne možemo promijeniti.
Pored nacionalnih programa poput velike Srbije, silne mašinerije koja je iznjedrila Vučića, koji ima podršku Putina, ali i blind eye zapada, niti jedna stranka iz BiH, ne može ohladiti nacionalističko ludilo kod Srba, u čije se održavanje ulaže ogroman novac. Upališ neki TV program iz Srbije i poslije sat vremena hoćeš da vraćaš vojsku na Kosovo, da dogodine piješ kafu u Prizrenu.
Treba ih prihvatiti kao činjenicu i postaviti se prema činjenicama. Čak, ti iz SDP-a ne trebaš da javno govoriš o stavu, ako želiš da taj plan uspije.
A najgluplja stvar je u jedan koš ubaciti bošnjačke, srpske i hrvatske nacionalne stranke i dati im isti značaj i etiketu. Jednostavno, nije pošteno, nije istina i nije efikasno iz perspektive borbe protiv njih.
Ogromne su razlike, a postoje i sličnosti.
Sličnost je da što ih više napadaš na nacionalnoj osnovi, više ih jačaš.
A najveća istina je da dok se Hrvatska i Srbija ne ohlade od malignog nacionalizma, dugo nećemo na zelenu granu.
- basicm
#15449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima nade za nas, prozreni su ovi lafo gradjanski sto nam serviraju novu istoriju. Pa makar je spakovali i u akademske izraze.
Odavno nas jedu iznutra ovim virusima.
Odavno nas jedu iznutra ovim virusima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Objavi kolega sto radi u turistickoj agenciji danas na instagramu-Dubai i Abu Dhabi sve vec bukirano do polovine godineChmoljo wrote: ↑15/01/2024 22:41Ja znam firmu gdje cistacice izadju oko 900 KM.dječak sa šibicama wrote: ↑11/01/2024 16:52 Trgovci nemaju ni 1000 km, mnogi ili vecina. Mnogima se dio plate isplacuje u bonovima, recimo u Konzumu, topli obrok ili sta vec, dobiju bon koji moraju potrositi opet u Konzumu.
Kako nema, da svi imaju preko milju platu, prosjecna bi bila veca od milju ipo koliko se procjenjuje, za KS. Svi znamo da kamara uhljeba ali dobro uhljebljenih, imaju plate po nekoliko hiljada markica. Oni dizu prosjek opasno.
Rodica je radila u EPBiH, i to na dobroj poziciji nije sefovska ali ekonomska sluzba VSS, dvije ipo milje plata. To je nista, kakvim se brojkama barata za EP, ali te visoke plate imaju probrani i odabrani.
Dakle cistacica, NK, nikakva skola ne treba. Samo da nisi uhljup i invalid rada.
Bez bonova, bez koverte.
Kako jebote