Istina je ovakva - kada procijene da pacijentu nema spasa turske moderne poliklinike uzmu ogroman novac na početku liječenja, nešto pokušaju i ako pacijent preseli, šta je tu je.Ozimician wrote: ↑24/11/2023 13:15 Misljenja sam da je u BiH ovo lijecenje u Turskoj postalo jednostavno trend, ljudi skupljaju pare i za neke rutinske stvari koje se mogu obaviti i u BiH, ali eto... (ne kazem da su svi takvi, ali dobar dio jeste) Drugi bitan dio je kao sto neko napisa da razne agencije i klinike iz Turske prodaju ljudima laznu nadu, tipa 5 doktora u BIH mu reklo da nema lijeka i to je - sto je, ovi u Turskoj mu uzeli par desetina ili stotina hiljada KM - govorili da se moze lijeciti, rezultat na kraju isti.
Kada procijene da se pacijent može spasiti, od pacijenta uzimaju ogroman novac u više faza, a sve mogu završiti po pacijenta daleko jeftinije.
Turske poliklinike (ove velike, poznate) imaju najsavremeniju moguću tehniku i strašno dobar marketing. I mašina su za profit. Sve ostalo im nije bitno.
Btw sestra mi je radiolog u Bezmialem Hastanesi (u početku dok su bili mali bili su korektni, sada je i njima menadžemt nametnuo profit kao vodilju u liječenju) i poprilično sam upoznat sa metodama liječenja u Turskoj.
Državne bolnice i neke manje privatne bolnice su daleko humanije.