Co0l wrote:
Pa obzirom da neki sve opozicione borce zbog tog snimka nazivaju kanibalima i ljudozderima trebalo bi da je bitno da li je zaista jeo organe ili 'samo' zagrizao jedan organ.A posto se na snimku vidi ovo drugo nazivati ga kanibalom a pogotovo i sve ostale zbog tog cina ocito poremecenog pojedinca je zlobno i tendenciozno.Samo zbog toga sam reagovao mada je i to sto se vidi na snimku dovoljno gadno.Al ako cemo tjerat mak na konac-sta god da je uradio sa tijelom vec mrtvog vojnika se ni porediti ne moze sa onim sto asadisti rade sa onima koji su jos zivi ali isto tako i opozicionari.Tako da mi cijela ta prica oko tog retarda izgleda smisljeno predimenzionirana,pogotovo kad se uzme u obzir sta se sve tamo desava.
Ovaj novi snimak sa njim je presmjesan,ima sigurno takvih kolko hoces al eto,ovaj nas zapao da ga vidimo jer je glavni akter vec celebrity
A sto se tice njegovog hapsenja od strane FSA-svojevremeno sam pozdravio zahtjev za njegovim hapsenjem ali tesko je ocekivati u tako fragmentiranoj vojsci kakva je FSA u kojoj svaka jedinica ima nekog autoriteta kojeg samo slusaju,desetine jedinica u kojima se ne zna ko pije a ko placa,itd.,itd. da je moguce izvesti tako nesto.A i da ga uhapse,koja bi optuzba bila.skrnavljenje lesa?U ratom zahvacenoj zemlji to se cini kao saobracajni prekrsaj kod nas.Tuzno ali istinito.
generalno se slazem s tobom - ja kao pojedinac ni njega ne zovem kanibalom vec pukotinom
jer je to , po meni ocigledno a lazovom pogotovo , jer je po meni (naglasavam po meni) i to ocigledno
ali kontam o cemu govoris - mada po meni bez obzira sto je ratna situacija ako sve frakcije njegov cin posmatraju jednako
nikakav problem ne bi bilo uhvatiti ga (vodi jedinicu od 30 ljudi - nije neka sila nepobjediva) i barem zatvoriti do kraja rata ili tako nesto - ako nista
cinjenica da je slobodan govori da dovoljno frakcija ako nista odobrava njegov cin jer i sami su skloni ad hock egzekucijama i slicnim idiotlucima
- pa nedavno ubise dijete na licu mjesta zbog bogohuljenja (koje ovaj btw nije ni pocinio nego ga ovi zato sto nisu Sirijci i nisu upoznati sa lokalnim dijalektom i slangom nisu skontali) - bez serijatske presude bez puno dvoumljenja bez ponude da porekne sta je rekao , pokaje se itd kako ide po Islamu (koji navodno propagiraju) , nego u momentu , ovaj rekao sta je rekao , oni za glavu , ispred kafane , pred materom , booom u glavu i hajmo dalje
ako cemo iskreno - oni su mi gori od ovog sto je oskrnavio vec mrtvog covjeka