Sirija

Locked
muhafuca

#15376 Re: Sirija

Post by muhafuca »

No mani pusti budalu

friska vijest
grad - Tal Kalakh - koji granici sa sjevernim Lebanonom - se predao bez borbe Sirijskoj Armiji
Once a rebel stronghold, the town of Tal Kalakh on the Syrian side of the border with Lebanon changed sides at the week-end and is now controlled by the Syrian army. The switch in allegiance is the latest advance by government forces into areas where they have had little or no authority since the start of the revolt in Syria two years ago.

Code: Select all

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/tal-kalakh-syrias-rebel-town-that-forged-its-own-peace-deal-8673695.html
Co0l

#15377 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Ne opravdavam onog debila ni u kojem slucaju ali ja na onom snimku ne vidjoh da je 'jeo organe' nego da je jedan organ zagrizao.E sad ako je to isto onda ok.
Ne znam sta bih ti rekao jel isto ili nije , al eto radi faktualne tacnosti , jeste na snimku se vidi samo jedan organ

moja greska

bitnije je da se FSA obavezala da ce ga uhvatiti cim prije a on i dan danas evo izgleda slobodan
i jos snima videa i to holivudskog kvaliteta /s (uvod - klanja njegova pobozna strana , onda lagani monolog iz jednog ugla , pauza kamera iz drugog ugla profil mu snima ,pusi cigaru kao nije mu lahko , opet lagani monolog iz treceg ugla i kraj odlazi u nove pobjede protiv mrskog neprijatelja uz poruku , "kao da je njega briga sta mi mislimo" )

video - izjava FSA se obavzala da ce ga uhvatiti

Pa obzirom da neki sve opozicione borce zbog tog snimka nazivaju kanibalima i ljudozderima trebalo bi da je bitno da li je zaista jeo organe ili 'samo' zagrizao jedan organ.A posto se na snimku vidi ovo drugo nazivati ga kanibalom a pogotovo i sve ostale zbog tog cina ocito poremecenog pojedinca je zlobno i tendenciozno.Samo zbog toga sam reagovao mada je i to sto se vidi na snimku dovoljno gadno.Al ako cemo tjerat mak na konac-sta god da je uradio sa tijelom vec mrtvog vojnika se ni porediti ne moze sa onim sto asadisti rade sa onima koji su jos zivi ali isto tako i opozicionari.Tako da mi cijela ta prica oko tog retarda izgleda smisljeno predimenzionirana,pogotovo kad se uzme u obzir sta se sve tamo desava.
Ovaj novi snimak sa njim je presmjesan,ima sigurno takvih kolko hoces al eto,ovaj nas zapao da ga vidimo jer je glavni akter vec celebrity :-)
A sto se tice njegovog hapsenja od strane FSA-svojevremeno sam pozdravio zahtjev za njegovim hapsenjem ali tesko je ocekivati u tako fragmentiranoj vojsci kakva je FSA u kojoj svaka jedinica ima nekog autoriteta kojeg samo slusaju,desetine jedinica u kojima se ne zna ko pije a ko placa,itd.,itd. da je moguce izvesti tako nesto.A i da ga uhapse,koja bi optuzba bila.skrnavljenje lesa?U ratom zahvacenoj zemlji to se cini kao saobracajni prekrsaj kod nas.Tuzno ali istinito.
sarajevoxxxx

#15378 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Ne opravdavam onog debila ni u kojem slucaju ali ja na onom snimku ne vidjoh da je 'jeo organe' nego da je jedan organ zagrizao.E sad ako je to isto onda ok.
Ne znam sta bih ti rekao jel isto ili nije , al eto radi faktualne tacnosti , jeste na snimku se vidi samo jedan organ

moja greska

bitnije je da se FSA obavezala da ce ga uhvatiti cim prije a on i dan danas evo izgleda slobodan
i jos snima videa i to holivudskog kvaliteta /s (uvod - klanja njegova pobozna strana , onda lagani monolog iz jednog ugla , pauza kamera iz drugog ugla profil mu snima ,pusi cigaru kao nije mu lahko , opet lagani monolog iz treceg ugla i kraj odlazi u nove pobjede protiv mrskog neprijatelja uz poruku , "kao da je njega briga sta mi mislimo" )

video - izjava FSA se obavzala da ce ga uhvatiti

Pa obzirom da neki sve opozicione borce zbog tog snimka nazivaju kanibalima i ljudozderima trebalo bi da je bitno da li je zaista jeo organe ili 'samo' zagrizao jedan organ.A posto se na snimku vidi ovo drugo nazivati ga kanibalom a pogotovo i sve ostale zbog tog cina ocito poremecenog pojedinca je zlobno i tendenciozno.Samo zbog toga sam reagovao mada je i to sto se vidi na snimku dovoljno gadno.Al ako cemo tjerat mak na konac-sta god da je uradio sa tijelom vec mrtvog vojnika se ni porediti ne moze sa onim sto asadisti rade sa onima koji su jos zivi ali isto tako i opozicionari.Tako da mi cijela ta prica oko tog retarda izgleda smisljeno predimenzionirana,pogotovo kad se uzme u obzir sta se sve tamo desava.
Ovaj novi snimak sa njim je presmjesan,ima sigurno takvih kolko hoces al eto,ovaj nas zapao da ga vidimo jer je glavni akter vec celebrity :-)
A sto se tice njegovog hapsenja od strane FSA-svojevremeno sam pozdravio zahtjev za njegovim hapsenjem ali tesko je ocekivati u tako fragmentiranoj vojsci kakva je FSA u kojoj svaka jedinica ima nekog autoriteta kojeg samo slusaju,desetine jedinica u kojima se ne zna ko pije a ko placa,itd.,itd. da je moguce izvesti tako nesto.A i da ga uhapse,koja bi optuzba bila.skrnavljenje lesa?U ratom zahvacenoj zemlji to se cini kao saobracajni prekrsaj kod nas.Tuzno ali istinito.
:thumbup:
Dr_dre

#15379 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Syria Escalates Crackdown as Tanks Go to Restive City
Published: April 25, 2011

http://www.nytimes.com/2011/04/26/world ... .html?_r=0
Dr_dre

#15380 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ovaj novi snimak sa njim je presmjesan,ima sigurno takvih kolko hoces al eto,ovaj nas zapao da ga vidimo jer je glavni akter vec celebrity
:thumbup:

Dr_dre

#15381 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

muhafuca

#15382 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
generalno se slazem s tobom - ja kao pojedinac ni njega ne zovem kanibalom vec pukotinom
jer je to , po meni ocigledno a lazovom pogotovo , jer je po meni (naglasavam po meni) i to ocigledno

ali kontam o cemu govoris - mada po meni bez obzira sto je ratna situacija ako sve frakcije njegov cin posmatraju jednako
nikakav problem ne bi bilo uhvatiti ga (vodi jedinicu od 30 ljudi - nije neka sila nepobjediva) i barem zatvoriti do kraja rata ili tako nesto - ako nista

cinjenica da je slobodan govori da dovoljno frakcija ako nista odobrava njegov cin jer i sami su skloni ad hock egzekucijama i slicnim idiotlucima

- pa nedavno ubise dijete na licu mjesta zbog bogohuljenja (koje ovaj btw nije ni pocinio nego ga ovi zato sto nisu Sirijci i nisu upoznati sa lokalnim dijalektom i slangom nisu skontali) - bez serijatske presude bez puno dvoumljenja bez ponude da porekne sta je rekao , pokaje se itd kako ide po Islamu (koji navodno propagiraju) , nego u momentu , ovaj rekao sta je rekao , oni za glavu , ispred kafane , pred materom , booom u glavu i hajmo dalje

ako cemo iskreno - oni su mi gori od ovog sto je oskrnavio vec mrtvog covjeka
muhafuca

#15383 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:Bas su pravi a-sadisti

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 0d0#at=136
pobili im konje zato sto su ovi konjima prenosili zalihe za fsa - jel tako ?

hajd sad ti meni iskreno ako mozes reci da je obratna situacija i da su Al-Nusra uhvatili ljude da prenose zalihe

za SAA - ko bi stradao ? Ljudi ili konji ?
Dr_dre

#15384 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

A ja ti opravdanja u pm
konji svjesno stali na stranu fsa i zasluzili smrt :-)
Co0l

#15385 Re: Sirija

Post by Co0l »

Pa o tome i ja govorim.Kad hladne glave stavis ovog Abu Sakara (kako li se vec zove) i to sto je na snimku koji ga je 'proslavio' radi,u perspektivu sa svim desavanjima u Siriji,on pored svih tih divljaka ispadne kao mila majka a opet niko ne komentarise snimke poput ovog:

http://www.youtube.com/watch?annotation ... 1lqfHwN8HY

na koji nabasah gledajuci ovaj njegov najnoviji 'uradak' nego svi pricaju o kanibalima i to je otislo toliko daleko da i Putin naziva pobunjenike ljudozderima :-)
Takvih snimaka zvjerstava svih strana u Siriji ima pun internet (ovaj sam stavio cisto ilustracije radi jer sam ga sad odgledao) ali to se pogleda i odmah zaboravi a o ovom ludjaku se i dan-danas prica iako je njegov cin,koliko god da je gadan,ni porediti ne moze sa stvarima poput ovih na ovom snimku ili tih kad su ubili tog momcica zbog navodnog bogohuljenja.
rasuta_riza

#15386 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Co0l wrote:
Dr_dre wrote:100 tenkova je preko Jordana ušlo i stiglo do ‘FSA’ (Oslobodilačke vojske).

Mnoge novine, časopisi, sajtovi…, jednom rukom mediji, prenose vijest o ulasku preko jordanske teritorije 100 tenkova koji su upućeni i poslati kao pomoć Oslobodilačkoj vojsci, obzirom da su jordanske vlasti dopustile prelazak takvih ‘pošiljki’ preko njene teritorije. Jedan visoki zvaničnik je vijest potvrdio u njegovoj izjavi za novine ‘Eš-Šerk’ izjavljujući da je ‘teško oružje’ stiglo do ruku opozicionih snaga u Siriju preko teritorije i graničnih prelaza Jordana sa Sirijom, pojašnjujući da se radi oko 100 tenkova u pošiljci, kao i da su borci i ‘dezerteri’ Esedove vojske već obučeni i pripremljeni za djelovanje takvim oružjem.
Naš vojni saradnik i stručnjak je istraživao vijest i kako nam je potvrdio, radi se o tenkovima ‘Leopard’ 2A7, cijena jednog košta (sa punom opremom i 600 granata) oko 10 miliona dolara, specijalno su dorađivani za ‘ulične i gradske’ borbe, i po svemu sudeći ‘donacija’ je Saudijske Arabije… Očekivati je, uz Allahovu pomoć, da će nakon ove pošiljke (nadamo se još i drugih) doći do promjene u toku događaja na terenu…

Izvor: maqar.com

Ejs,Saudijci im dali 100 svojih L 2A7,(sto je polovina od broja kojeg oni imaju),trenutno jednog od najboljih tenkova na svijetu-tesko za povjerovati.
Leopard 2A7 je posljednja i najmodernija verzija tog tenka kojeg ima veoma malo zemalja članica samog NATO pakta, i to ne baš veliki broj istih je i proizveden, ne znam da li i sama Saudi arabija ima tu verziju Leoparda, to je posljednja riječ tehnike kad je riječ o tenkovima i nema teorije da je iko iz FSA obučen za taj tenk. Oni i ako imaju tenkista prebjega i SAA, znaju da barataju sa t-55 i t-72, i to je kapak. Njima dati Leoparda je kao srednjoškolcu koji je vozio samo Yugu je dati Aston martina. :-) i još 100 takvih. To je respektabilna sila, prvi bi sam Izrael dao sebi red alert da mu u komšiliku imaju flotu od takvih zvijeri.
rasuta_riza

#15387 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Nije mi baš jasna stvar zbog čega se toliko flastere linkovi koji pokazuju sadizam i iživljavanja najgore vrste. Da se razumijemo, ni rat u Siriji nije izuzetak od toga, šta se samo radilo na prostorima ex-yu, ali tada nije bilo mobitela, niti youtuba, nije bilo ništa bolje od ovoga. Mislim da je to sasvim nepotrebno na ovoj temi. Jbg, nismo baš svi željni da gledamo te gadarije.
muhafuca

#15388 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:Pa o tome i ja govorim.Kad hladne glave stavis ovog Abu Sakara (kako li se vec zove) i to sto je na snimku koji ga je 'proslavio' radi,u perspektivu sa svim desavanjima u Siriji,on pored svih tih divljaka ispadne kao mila majka a opet niko ne komentarise snimke poput ovog:

na koji nabasah gledajuci ovaj njegov najnoviji 'uradak' nego svi pricaju o kanibalima i to je otislo toliko daleko da i Putin naziva pobunjenike ljudozderima :-)
Takvih snimaka zvjerstava svih strana u Siriji ima pun internet (ovaj sam stavio cisto ilustracije radi jer sam ga sad odgledao) ali to se pogleda i odmah zaboravi a o ovom ludjaku se i dan-danas prica iako je njegov cin,koliko god da je gadan,ni porediti ne moze sa stvarima poput ovih na ovom snimku ili tih kad su ubili tog momcica zbog navodnog bogohuljenja.
pa mozda bi trebao naci neki koji bolje ilustruje
jer na ovom ne znamo kontekst - mada bilo kako bilo i ovo je za osudu - slazem se

ali nadam se slozices se jako je bitna cinjenica da mu je glava na ramenima ostala

Glave za sitnice , bar koliko sam ja do sada upratio- a pratzim sukob od pocetka - puno brze lete sa ramena
na FSA strani (ili al-Nusra i kompan nija - kako ko voli) nego na SAA strani

Posljedice bombardovanja ako oduzmes , jer realno gledajuci nemoguce je izbjeci civilne zrtve kad bombardujes neprijateljske polozaje , daleko je vise egzekucija i ubistava i mucenja na strani FSA
Dr_dre

#15389 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Image
Co0l

#15390 Re: Sirija

Post by Co0l »

rasuta_riza wrote:
Co0l wrote:
Dr_dre wrote:100 tenkova je preko Jordana ušlo i stiglo do ‘FSA’ (Oslobodilačke vojske).

Mnoge novine, časopisi, sajtovi…, jednom rukom mediji, prenose vijest o ulasku preko jordanske teritorije 100 tenkova koji su upućeni i poslati kao pomoć Oslobodilačkoj vojsci, obzirom da su jordanske vlasti dopustile prelazak takvih ‘pošiljki’ preko njene teritorije. Jedan visoki zvaničnik je vijest potvrdio u njegovoj izjavi za novine ‘Eš-Šerk’ izjavljujući da je ‘teško oružje’ stiglo do ruku opozicionih snaga u Siriju preko teritorije i graničnih prelaza Jordana sa Sirijom, pojašnjujući da se radi oko 100 tenkova u pošiljci, kao i da su borci i ‘dezerteri’ Esedove vojske već obučeni i pripremljeni za djelovanje takvim oružjem.
Naš vojni saradnik i stručnjak je istraživao vijest i kako nam je potvrdio, radi se o tenkovima ‘Leopard’ 2A7, cijena jednog košta (sa punom opremom i 600 granata) oko 10 miliona dolara, specijalno su dorađivani za ‘ulične i gradske’ borbe, i po svemu sudeći ‘donacija’ je Saudijske Arabije… Očekivati je, uz Allahovu pomoć, da će nakon ove pošiljke (nadamo se još i drugih) doći do promjene u toku događaja na terenu…

Izvor: maqar.com

Ejs,Saudijci im dali 100 svojih L 2A7,(sto je polovina od broja kojeg oni imaju),trenutno jednog od najboljih tenkova na svijetu-tesko za povjerovati.
Leopard 2A7 je posljednja i najmodernija verzija tog tenka kojeg ima veoma malo zemalja članica samog NATO pakta, i to ne baš veliki broj istih je i proizveden, ne znam da li i sama Saudi arabija ima tu verziju Leoparda, to je posljednja riječ tehnike kad je riječ o tenkovima i nema teorije da je iko iz FSA obučen za taj tenk. Oni i ako imaju tenkista prebjega i SAA, znaju da barataju sa t-55 i t-72, i to je kapak. Njima dati Leoparda je kao srednjoškolcu koji je vozio samo Yugu je dati Aston martina. :-) i još 100 takvih. To je respektabilna sila, prvi bi sam Izrael dao sebi red alert da mu u komšiliku imaju flotu od takvih zvijeri.
Ma da,zato i ne vjerujem da je tacna ova vijest.
A prosle godine su izgleda Saudijci bili narucili nekih 200 komada L2A7 (UAE cini mi se da sam procitao da su narucili 80-90 kom) i mozda je do sada da im to i isporuceno pa s te strane nije nemoguce ali obzirom o kakvom se tenku radi sanse da ga FSA dobije su skoro pa nikakve.

Apropo ovoga a malo je i off-kada se kompletiraju isporuke narucenih Eurofightera i posljednjih inacica F-15 Saudijskoj Arabiji(a ako me sjecanje ne vara radi se o preko 200 aviona),uz vec spomenute tenkove,S.Arabija ce itekako biti jak igrac dole.
muhafuca

#15391 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
A prosle godine su izgleda Saudijci bili narucili nekih 200 komada L2A7 (UAE cini mi se da sam procitao da su narucili 80-90 kom) i mozda je do sada da im to i isporuceno pa s te strane nije nemoguce ali obzirom o kakvom se tenku radi sanse da ga FSA dobije su skoro pa nikakve.

Apropo ovoga a malo je i off-kada se kompletiraju isporuke narucenih Eurofightera i posljednjih inacica F-15 Saudijskoj Arabiji(a ako me sjecanje ne vara radi se o preko 200 aviona),uz vec spomenute tenkove,S.Arabija ce itekako biti jak igrac dole.
Da si ikad bio dole ne bi nikad tako razmisljao - i avionima i tenkovima ljudi upravljaju

Saudijci u svim mogucim vjezbama najgori piloti - a nikad rata nisu vodili (protiv vojske mislim - one intervencije protiv golorukog naroda Bahraina se ne pikaju ) . Iran s druge strane ima ako nista 8 godina borbenog iskustva protiv Iraka i najjacu vojsku uz Izrael (ako ne i jacu) u u regionu definitvno

E da mi je vidjeti Saudijca od 200 kg pod punom ratnom spremom - nista drugo u zivotu mi ne treba
Co0l

#15392 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:Pa o tome i ja govorim.Kad hladne glave stavis ovog Abu Sakara (kako li se vec zove) i to sto je na snimku koji ga je 'proslavio' radi,u perspektivu sa svim desavanjima u Siriji,on pored svih tih divljaka ispadne kao mila majka a opet niko ne komentarise snimke poput ovog:

pa mozda bi trebao naci neki koji bolje ilustruje
jer na ovom ne znamo kontekst - mada bilo kako bilo i ovo je za osudu - slazem se

ali nadam se slozices se jako je bitna cinjenica da mu je glava na ramenima ostala

Glave za sitnice , bar koliko sam ja do sada upratio- a pratzim sukob od pocetka - puno brze lete sa ramena
na FSA strani (ili al-Nusra i kompan nija - kako ko voli) nego na SAA strani

Posljedice bombardovanja ako oduzmes , jer realno gledajuci nemoguce je izbjeci civilne zrtve kad bombardujes neprijateljske polozaje , daleko je vise egzekucija i ubistava i mucenja na strani FSA
Ma rekoh,ima i puno gorih snimaka od ovog al nisam htio bas one najgore da stavljam.
E ne znam bas sad da li ima vise snimaka mucenja i ubijanja na jednoj ili na drugoj strani,nisam bas brojao ali znam da sam naisao na jako puno snimaka gdje su zlocinci i sa jedne i sa druge strane.A i ne bih se bas slozio da treba oduzimati zrtve bombardovanja iz te jednacine jer moze se desiti da je to slucajnost dva ili tri puta ali sve vise od toga vise nije izuzetak nego pravilo.
Uglavnom,sa sigurnoscu se moze reci da ni jedni ni drugi nisu cvjecke.Da ne ulazimo sad dublje u komparacije.
Co0l

#15393 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:

Da si ikad bio dole ne bi nikad tako razmisljao - i avionima i tenkovima ljudi upravljaju

Saudijci u svim mogucim vjezbama najgori piloti - a nikad rata nisu vodili (protiv vojske mislim - one intervencije protiv golorukog naroda Bahraina se ne pikaju ) . Iran s druge strane ima ako nista 8 godina borbenog iskustva protiv Iraka i najjacu vojsku uz Izrael (ako ne i jacu) u u regionu definitvno

E da mi je vidjeti Saudijca od 200 kg pod punom ratnom spremom - nista drugo u zivotu mi ne treba
Ne pricamo o borbi prsa u prsa,kvalitet tehnike je u ovom slucaju itekako bitan.
rasuta_riza

#15394 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Apropo ovoga a malo je i off-kada se kompletiraju isporuke narucenih Eurofightera i posljednjih inacica F-15 Saudijskoj Arabiji(a ako me sjecanje ne vara radi se o preko 200 aviona),uz vec spomenute tenkove,S.Arabija ce itekako biti jak igrac dole.[/quote]

SA ima lovu, i mogu si priuštiti najsavremeniju opremu, ali da im daju 100 takvih (ako ih imaju?), u jedinoj varijnati je moguće da to budu vojnici same SA ali to je već otvorena intervencija, ali čisto sumnjam. FSA nema umreženu strukturu, sisteme veze i lanac komandovanja, bez toga im davati ovakvo oružje je ludost, to je oružje za ozbljne vojske što FSA ni blizu nije.
SA avijacija je tehnički jaka,opet zahvaljujući lovi, ali kakvog su im kvaliteta piloti je upitno. Dalje, sva ta tehnika je užasno skupa za održavanje a oni nemaju dovoljan broj kvalitetnih servisera i mehaničara, znači ako im ameri redovno ne isporučuju spare parts i oni ne servisiraju, to ubrzo postaje mezarje.
rasuta_riza

#15395 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:

Imaju i oni trenažne obuke sa f-15 kod amera, imali su i okršaja sa sadamovim miražima i migovima gdje su saudijski f-15 otpuhivali ove. Razumijem šta hoćeš reći, Iran je priča za sebe, svaka im čast jer su sistemom sam svoj majstor uspjeli održati na nivou oružane snage, ali sama avijacija UAE je modernija i nominalno jača od iranske o saudijskoj da i ne govorimo. Iran još uvijek ima opertivne ali zbog sankcija malo ih leti, legendarne f-14 tomcate, inače tokom iračko-iranskog rata čuvena grupa "persijske mačke" od iranskih f-14 je brijala sadamove, ali se radilo o još uvijek friškim avionima sa dovoljno rezervnih dijelova i pilota obučavanim u SAD
muhafuca

#15396 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
Ne pricamo o borbi prsa u prsa,kvalitet tehnike je u ovom slucaju itekako bitan.
Ma bespredmetno je o tome i govoriti
ko je jaci itd - ko god napadne Saudiju - USA ce se boriti za njih i eventualni napadac to ima na umu

Saudijski avioni nece ni poletiti sa piste

oni armiju drze jakom za unutrasnje potrebe - u slucaju pobune itd
- pa svaka opstina (zgrada opstine) im je ko kod nas Americka ambasada
- Saudija nece nikoga napasti (javno - ne racunam kroz proxy oruzane grupe)
jer zna da borbeno nema sanse ni protiv koga - koga bi napala (citaj Iran)

tako da ova prica sta imaju , sta nemaju - nema nikakvog smisla osim ako uporedjujes
sta ima Saudijska Armija a sta eventualni pobunjenici iz npr Istocne provincije (shiti) imaju od naoruzanja

Sta god da imaju neuporedivo je sa Americkim koji ce se boriti za njih u slucaju napada izvana
rasuta_riza

#15397 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

muhafuca wrote:
Dobro, to je stereotip debeloguzog šeika, ali imaju i oni nešto od vojske za punu ratnu spremu.
rasuta_riza

#15398 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Ma bespredmetno je o tome i govoriti
ko je jaci itd - ko god napadne Saudiju - USA ce se boriti za njih i eventualni napadac to ima na umu

Saudijski avioni nece ni poletiti sa piste

oni armiju drze jakom za unutrasnje potrebe - u slucaju pobune itd
- pa svaka opstina (zgrada opstine) im je ko kod nas Americka ambasada
- Saudija nece nikoga napasti (javno - ne racunam kroz proxy oruzane grupe)
jer zna da borbeno nema sanse ni protiv koga - koga bi napala (citaj Iran)

tako da ova prica sta imaju , sta nemaju - nema nikakvog smisla osim ako uporedjujes
sta ima Saudijska Armija a sta eventualni pobunjenici iz npr Istocne provincije (shiti) imaju od naoruzanja

Sta god da imaju neuporedivo je sa Americkim koji ce se boriti za njih u slucaju napada izvana
Poprilično tačna konstatacija.
Co0l

#15399 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ma ne znam zasto uopste iran stavljati u jednacinu jer nisam uopste isao u tom smjeru.Samo kazem da armija koja u svom sastavu ima takve avione i tenkove kakve ima ili ce ubrzo imati SA je svakako respektabilna.A
rasuta_riza

#15400 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Co0l wrote:Ma ne znam zasto uopste iran stavljati u jednacinu jer nisam uopste isao u tom smjeru.Samo kazem da armija koja u svom sastavu ima takve avione i tenkove kakve ima ili ce ubrzo imati SA je svakako respektabilna.A
To je nesporno,da je sa tom kopnenom i zračnom flotom jedan od jačih motherfuckera u regiji,svidjalo se to kome ili ne.
Locked