Kimtec naplacuje za zadnje staklo od s8 140 km a isto kosta 20 dolara original na ebay. Ovo je bespravna drzava gdje veliki trgovci mogu reci sta god žele. Nije ovo Amerika da imas lemon law pa mozes lako da izganjas svoje pravo. Amoled ekrani su dobrog kvaliteta kod samsunga. Postujem tvoju odluku da ne zelis talav feature i to je ok. Sretno sa novim tel. U zdravlju da ga koristišMikacO wrote: ↑18/03/2021 12:23 Hvala na savjetima ali ja vise telefone sa amoledom ne kupujem. A Kimtec je ovlasteni Samsungov servis i sumnjam da bi mi oni slagali da burn in ne potpada pod garanciju kod nas. Mozda u Kanadi vaze druga pravila za to. Nije vise ni bitno jer ja taj mobitel vise nemam a i nedavno sam uzeo Mi 10T i necu ga mijenjati barem 3 godine.
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
Behemoth
#15376 Re: Xiaomi mobiteli
-
azdralovic
#15377 Re: Xiaomi mobiteli
Znaci ako uzmes sa AMOLED ne mogu koliko ja hocu tipkati, samo koliko mi je dozvoljeno, inace ne znam koristiti telefon ?
Evo meni poslovni telefon iskljucivo sluzi za mail i teams chat, znaci urezala bi mi se tastatura za heftu, i to sam ja kriv a ne tehnologija koja ima ociglednu manu ?
Evo meni poslovni telefon iskljucivo sluzi za mail i teams chat, znaci urezala bi mi se tastatura za heftu, i to sam ja kriv a ne tehnologija koja ima ociglednu manu ?
-
Behemoth
#15378 Re: Xiaomi mobiteli
Pa kad kupiš auto možeš li ga držati u max obrtajima koliko zelis? Naravno da ne mozes.Ne znam koliko trebas biti nepismen da ne razumiš ono što pišem. Uzmes tel i uđeš u chat i dignes tast nesto da napises ali bleneš negdje i tako stoji tel i tastatura. I tako svaki .ebeni dan. Mora se pojaviti. Burn in se iskljucivo dešava statikom, znači objekat određeni stoji duže vrijeme u kontinuitetu i disproporcionalna upotreba piksela čini da dođe do diskoloracije unutar samih piksela u odnosu na druge te ostaje tzv ghost image. Ono sto lako moze sprijeciti burn effekat je da brightess ne prelazi 50 % tj da nije u kontinuitetu na jakim nivoima osvjetljenja. Viđao sam ljude gdje im mozes vidjeti dusu znaci jer non stop drze tel na blizu max osvjetljenja cak i kad nisu napolju. Ne znam samo kako im ne smeta ocima. Amoled je najbolja tehnologija koja trenutno postoji. A ne postoji savrsena tehnologija. Citam knjige na tabletu koji ima Amoled pa nema burna nikakvog. I tema nisu amoled ekrani nego xiaomi mobiteli. Ako zelite da se raspisujete oko ovoga otvorite poseban topicazdralovic wrote: ↑18/03/2021 13:43 Znaci ako uzmes sa AMOLED ne mogu koliko ja hocu tipkati, samo koliko mi je dozvoljeno, inace ne znam koristiti telefon ?
-
hamo1977
#15379 Re: Xiaomi mobiteli
Ma legendo kontamo mi tebe šta pišeš, nije baš lijepo nekoga zvati nepismenim ako se ne slaže sa tobom..
Kad već uzimaš auto kao primjer, znači možemo ga voziti samo do 3000 obrtaja, nema veze što je graviran na 6000?
Braniš samsung, kao da ti je od amidže firma. Koristio sam ga od S2, pa nakon toga više modela. Telefoni su uglavnom odlično radili, ali ne toliko dobro da bi opravdali lovu koja se daje za njih. Zato je neko i napisao da xiaomi daje najbolji omjer za lovu koju dajemo.
Kudiš druge modele zato što kod druga nema signala.
Mislim, ima samsung tema miša mu, pusti nas da budemo u extazi oko ovih kineskih cigli koje koristimo.
Kad već uzimaš auto kao primjer, znači možemo ga voziti samo do 3000 obrtaja, nema veze što je graviran na 6000?
Braniš samsung, kao da ti je od amidže firma. Koristio sam ga od S2, pa nakon toga više modela. Telefoni su uglavnom odlično radili, ali ne toliko dobro da bi opravdali lovu koja se daje za njih. Zato je neko i napisao da xiaomi daje najbolji omjer za lovu koju dajemo.
Mislim, ima samsung tema miša mu, pusti nas da budemo u extazi oko ovih kineskih cigli koje koristimo.
-
Behemoth
#15380 Re: Xiaomi mobiteli
Ne shvataj me bukvalno. Otkud znam koliko si ti pismen. Možda si i školovaniji od mene i pismeniji. Pa da, ako mu je redline 6000 možeš ga tjerati do 6 ali svjesno mu skracujes vijek u odnosu da ga vozis vecinu vremena između 2000 i 4000 npr. Ma ne branim samsung sta me zabole za neku azijatsku firmu. Kazem da su im ekrani najbolji a i ne bih bili prvi po prodaji svake godine da im tel ne valjaju. Giganti su u ovoj industriji i nema se tu sta pricati. A imaju mana i nedoličnih praksi kao i svaka druga firma jer su gladni kapitalisti. Brat sto se mene tice nemoj izlaziti iz ekstaze. Nisam ja ni poceo ovu temu vec lik koji je nezadovoljan ekranima na samsung uređajima koje je koristio. U pravu si da ima samsung tema slazem se da treba tamo ovo adresiratihamo1977 wrote: ↑18/03/2021 14:21 Ma legendo kontamo mi tebe šta pišeš, nije baš lijepo nekoga zvati nepismenim ako se ne slaže sa tobom..
-
azdralovic
#15381 Re: Xiaomi mobiteli
Da ti je ispravna analogija slozio bi se... jer burn in se ne desava jer tjeras mobitel do max, nego bas od redovne normalne upotrebe...Behemoth wrote: ↑18/03/2021 13:56Pa kad kupiš auto možeš li ga držati u max obrtajima koliko zelis? Naravno da ne mozes.Ne znam koliko trebas biti nepismen da ne razumiš ono što pišem. Uzmes tel i uđeš u chat i dignes tast nesto da napises ali bleneš negdje i tako stoji tel i tastatura. I tako svaki .ebeni dan. Mora se pojaviti. Burn in se iskljucivo dešava statikom, znači objekat određeni stoji duže vrijeme u kontinuitetu i disproporcionalna upotreba piksela čini da dođe do diskoloracije unutar samih piksela u odnosu na druge te ostaje tzv ghost image. Ono sto lako moze sprijeciti burn effekat je da brightess ne prelazi 50 % tj da nije u kontinuitetu na jakim nivoima osvjetljenja. Viđao sam ljude gdje im mozes vidjeti dusu znaci jer non stop drze tel na blizu max osvjetljenja cak i kad nisu napolju. Ne znam samo kako im ne smeta ocima. Amoled je najbolja tehnologija koja trenutno postoji. A ne postoji savrsena tehnologija. Citam knjige na tabletu koji ima Amoled pa nema burna nikakvog. I tema nisu amoled ekrani nego xiaomi mobiteli. Ako zelite da se raspisujete oko ovoga otvorite poseban topicazdralovic wrote: ↑18/03/2021 13:43 Znaci ako uzmes sa AMOLED ne mogu koliko ja hocu tipkati, samo koliko mi je dozvoljeno, inace ne znam koristiti telefon ?
Hocu da vozim auto samo pravo, i onda mi kazu e znas ali od voznje pravo ce ti crknuti letva volana, moras skretati stalno
-
citroen xm
#15382 Re: Xiaomi mobiteli
Evo u Hustelu se pojavio Note 10 4/64 za 380 KM. Za početak prodaje to je ok cijena. Ipak je nov model. Očekujem u istoj prodavnici 10 PRO oko 550 KM kada se pojavi i smatram da bi to bila za početak dobra cijena.
-
MikacO
#15383 Re: Xiaomi mobiteli
Niko nije nista radio sa tim S8!!! Fabricki zapakovan mobitel sa 100% originalnim ekranom. Pa znam valjda primjetiti kad je knock of display a kad je originalni display jer se vidi razlika u slici.
Malo me sad pocinjes nervirati a mislio sam da bi mogao biti koristan na ovom podforumu. Pravis se da sve znas i da si vidovit a niti postoje ljudi koji sve znaju a ni oni koji su vidoviti.
Cuj on zna da je neko nesto radio sa telefonom prije nego sam ga kupio. Allahu dragi.
-
MikacO
#15384 Re: Xiaomi mobiteli
Meni to nije Ok. 4GB rama je malo za danasnji vakat a 64GB memorije jos manje. Snapdragon 6 procesor. Jos piljara pa je i garancija beskorisna. Za 380KM je Redmi Note 9s 6/128GB mnogo bolji izbor.citroen xm wrote: ↑18/03/2021 16:35 Evo u Hustelu se pojavio Note 10 4/64 za 380 KM. Za početak prodaje to je ok cijena. Ipak je nov model. Očekujem u istoj prodavnici 10 PRO oko 550 KM kada se pojavi i smatram da bi to bila za početak dobra cijena.
-
citroen xm
#15385 Re: Xiaomi mobiteli
Pričamo o telefonu koji se još nije ni pojavio na tržištu kako treba. Znači potpuno nov model u startu prodaje. Biće tu uskoro povoljnije. Slažem se da u ovom trenutku bolji izbor predstavlja Note 9S 6/128. 
-
tukizahou
#15386 Re: Xiaomi mobiteli
Kad uzmemo u obzir da izbacuju nove modele,doduse low verzije sa 2 gige,ovo 4 je vrh
Da se ja pitam novi telefon nebi izaso u prodaju ispod 6 rama
Da se ja pitam novi telefon nebi izaso u prodaju ispod 6 rama
-
citroen xm
#15387 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ni ja ga više ne bih kupio, ali ako je softver dobar može to gurati još 2 godine. Samo što ne bih dao 400 KM za nešto što samo gura još 2 godine
-
Behemoth
#15388 Re: Xiaomi mobiteli
Da si malo inteligentniji shvatio bi da je analogija apsolutno 100 tacna. Ne ne kvari se od normalne upotrebe nego od nenormalne upotrebe kako sam danas i objasnio, koristenje prejakog osvjetljenja uz konstatne obrasce -chatovanje sa forsiranjem staticnih objekata bez potrebe(vozenje na 6000 obrtaja).azdralovic wrote: ↑18/03/2021 16:24Da ti je ispravna analogija slozio bi se... jer burn in se ne desava jer tjeras mobitel do max, nego bas od redovne normalne upotrebe...Behemoth wrote: ↑18/03/2021 13:56Pa kad kupiš auto možeš li ga držati u max obrtajima koliko zelis? Naravno da ne mozes.Ne znam koliko trebas biti nepismen da ne razumiš ono što pišem. Uzmes tel i uđeš u chat i dignes tast nesto da napises ali bleneš negdje i tako stoji tel i tastatura. I tako svaki .ebeni dan. Mora se pojaviti. Burn in se iskljucivo dešava statikom, znači objekat određeni stoji duže vrijeme u kontinuitetu i disproporcionalna upotreba piksela čini da dođe do diskoloracije unutar samih piksela u odnosu na druge te ostaje tzv ghost image. Ono sto lako moze sprijeciti burn effekat je da brightess ne prelazi 50 % tj da nije u kontinuitetu na jakim nivoima osvjetljenja. Viđao sam ljude gdje im mozes vidjeti dusu znaci jer non stop drze tel na blizu max osvjetljenja cak i kad nisu napolju. Ne znam samo kako im ne smeta ocima. Amoled je najbolja tehnologija koja trenutno postoji. A ne postoji savrsena tehnologija. Citam knjige na tabletu koji ima Amoled pa nema burna nikakvog. I tema nisu amoled ekrani nego xiaomi mobiteli. Ako zelite da se raspisujete oko ovoga otvorite poseban topicazdralovic wrote: ↑18/03/2021 13:43 Znaci ako uzmes sa AMOLED ne mogu koliko ja hocu tipkati, samo koliko mi je dozvoljeno, inace ne znam koristiti telefon ?
Hocu da vozim auto samo pravo, i onda mi kazu e znas ali od voznje pravo ce ti crknuti letva volana, moras skretati stalno![]()
-
Behemoth
#15389 Re: Xiaomi mobiteli
Pocinjem te nervirati? U prvom postu gdje si spomenuo da je tel iz svajcarske i to citiram "navodno", rekao si samo to bez da je originalno zapakovan bio. Sta?Sve iz svajcarske je po automatizmu novo i sigurno? Ja sam rekao mozda je neko nesto radio ako nije zapakovan. Ok zapakovan je bio a ti kazes da si uredno koristio tel znaci tel ima fabricki defekt iako je nov. Kraj price. Moras da malo smiriš zivce. Niko ti nista nije rekao.Nigdje nisam napisao da sam vidovit niti da sve znam. To si ti pretpostavio. Ja sam samo kondicionalno pretpostavio neke stvari vezano sa tvoj tel. Pa koristan jesam jer se razumijem u tehnologiju, elektroniku i mehaniku.MikacO wrote: ↑18/03/2021 16:36Niko nije nista radio sa tim S8!!! Fabricki zapakovan mobitel sa 100% originalnim ekranom. Pa znam valjda primjetiti kad je knock of display a kad je originalni display jer se vidi razlika u slici.
Malo me sad pocinjes nervirati a mislio sam da bi mogao biti koristan na ovom podforumu. Pravis se da sve znas i da si vidovit a niti postoje ljudi koji sve znaju a ni oni koji su vidoviti.
Cuj on zna da je neko nesto radio sa telefonom prije nego sam ga kupio. Allahu dragi.
Last edited by Behemoth on 19/03/2021 05:51, edited 1 time in total.
- Peacean
#15390 Re: Xiaomi mobiteli
22. marta će biti lansirani Poco X3 Pro i Poco F3 koji je u stvari Redmi K40 za globalno tržište. Ovo će biti dobro za one koji žele nešto bolje od Redmi Note serije ali da nije flagship.
-
azdralovic
#15391 Re: Xiaomi mobiteli
Preko 50% je prejako ? to je 3000 obrataja nije 6000Behemoth wrote: ↑18/03/2021 18:53Da si malo inteligentniji shvatio bi da je analogija apsolutno 100 tacna. Ne ne kvari se od normalne upotrebe nego od nenormalne upotrebe kako sam danas i objasnio, koristenje prejakog osvjetljenja uz konstatne obrasce -chatovanje sa forsiranjem staticnih objekata bez potrebe(vozenje na 6000 obrtaja).azdralovic wrote: ↑18/03/2021 16:24Da ti je ispravna analogija slozio bi se... jer burn in se ne desava jer tjeras mobitel do max, nego bas od redovne normalne upotrebe...Behemoth wrote: ↑18/03/2021 13:56
Pa kad kupiš auto možeš li ga držati u max obrtajima koliko zelis? Naravno da ne mozes.Ne znam koliko trebas biti nepismen da ne razumiš ono što pišem. Uzmes tel i uđeš u chat i dignes tast nesto da napises ali bleneš negdje i tako stoji tel i tastatura. I tako svaki .ebeni dan. Mora se pojaviti. Burn in se iskljucivo dešava statikom, znači objekat određeni stoji duže vrijeme u kontinuitetu i disproporcionalna upotreba piksela čini da dođe do diskoloracije unutar samih piksela u odnosu na druge te ostaje tzv ghost image. Ono sto lako moze sprijeciti burn effekat je da brightess ne prelazi 50 % tj da nije u kontinuitetu na jakim nivoima osvjetljenja. Viđao sam ljude gdje im mozes vidjeti dusu znaci jer non stop drze tel na blizu max osvjetljenja cak i kad nisu napolju. Ne znam samo kako im ne smeta ocima. Amoled je najbolja tehnologija koja trenutno postoji. A ne postoji savrsena tehnologija. Citam knjige na tabletu koji ima Amoled pa nema burna nikakvog. I tema nisu amoled ekrani nego xiaomi mobiteli. Ako zelite da se raspisujete oko ovoga otvorite poseban topic
Hocu da vozim auto samo pravo, i onda mi kazu e znas ali od voznje pravo ce ti crknuti letva volana, moras skretati stalno![]()
-
Behemoth
#15392 Re: Xiaomi mobiteli
Preko 50 % stvara rizik da bi se u nekom momentu moglo pojaviti (nakon 4 god, 5, 6). A napisao sam da sam viđao masu ljudi koji ga maksiraju redovno kao da je u pitanji svjetionik, a ne ekran. Što jače osvjetljenje u kontinuitetu veci rizik. A nijedan amoled displej nije isti i izrada im je jako teška i kompleksna te stoga neki ljudi i imaju problem sa istim koristenjem dok drugi to nemaju. Znaci neko ga je baš handrio da se tako izrazim i nije imao posljedice, a nekom se javio burn in. Burn in je posljedica ne samog jakog osvjetljenja nego osvjetljenja plus onoga sto sam navodio (tastature, trake navigacije i ostalo). Ne da mi se vise objasnjavati sa neshvatačima. Ko ima mozak i volju da taj mozak koristi shvatiće lako.azdralovic wrote: ↑19/03/2021 08:50Preko 50% je prejako ? to je 3000 obrataja nije 6000Behemoth wrote: ↑18/03/2021 18:53Da si malo inteligentniji shvatio bi da je analogija apsolutno 100 tacna. Ne ne kvari se od normalne upotrebe nego od nenormalne upotrebe kako sam danas i objasnio, koristenje prejakog osvjetljenja uz konstatne obrasce -chatovanje sa forsiranjem staticnih objekata bez potrebe(vozenje na 6000 obrtaja).azdralovic wrote: ↑18/03/2021 16:24
Da ti je ispravna analogija slozio bi se... jer burn in se ne desava jer tjeras mobitel do max, nego bas od redovne normalne upotrebe...
-
azdralovic
#15393 Re: Xiaomi mobiteli
Pa nemam sta shvatiti, ima ocigledne mane i nema mi ga smisla zvati najboljim ekranom na svijetuBehemoth wrote: ↑19/03/2021 09:17Preko 50 % stvara rizik da bi se u nekom momentu moglo pojaviti (nakon 4 god, 5, 6). A napisao sam da sam viđao masu ljudi koji ga maksiraju redovno kao da je u pitanji svjetionik, a ne ekran. Što jače osvjetljenje u kontinuitetu veci rizik. A nijedan amoled displej nije isti i izrada im je jako teška i kompleksna te stoga neki ljudi i imaju problem sa istim koristenjem dok drugi to nemaju. Znaci neko ga je baš handrio da se tako izrazim i nije imao posljedice, a nekom se javio burn in. Burn in je posljedica ne samog jakog osvjetljenja nego osvjetljenja plus onoga sto sam navodio (tastature, trake navigacije i ostalo). Ne da mi se vise objasnjavati sa neshvatačima. Ko ima mozak i volju da taj mozak koristi shvatiće lako.azdralovic wrote: ↑19/03/2021 08:50Preko 50% je prejako ? to je 3000 obrataja nije 6000Behemoth wrote: ↑18/03/2021 18:53
Da si malo inteligentniji shvatio bi da je analogija apsolutno 100 tacna. Ne ne kvari se od normalne upotrebe nego od nenormalne upotrebe kako sam danas i objasnio, koristenje prejakog osvjetljenja uz konstatne obrasce -chatovanje sa forsiranjem staticnih objekata bez potrebe(vozenje na 6000 obrtaja).
-
MikacO
#15394 Re: Xiaomi mobiteli
Puce Redmi Note 10 kao cackalica.
https://www.bajtbox.com/redmi-note-10-p ... o-se-lomi/
2 godine nisam vidio da neki mobitel ovako lagano padne na durability testu. Plastikaner ocigledno.
https://www.bajtbox.com/redmi-note-10-p ... o-se-lomi/
2 godine nisam vidio da neki mobitel ovako lagano padne na durability testu. Plastikaner ocigledno.
-
citroen xm
#15395 Re: Xiaomi mobiteli
Još jedan potpuno besmislen test, ma koji telefon da je u pitanju. Evo nakon 18 godina korišćenja mobitela ja ni jedan nisam polomio, a bilo ih je svakakvih.
-
Behemoth
#15396 Re: Xiaomi mobiteli
Ma lik samo lupeta maksimalno. Uspio je uništiti 2 amoleda. Sad bi da savija telefone. Za neke ljude samo cigle su adekvatne.
-
citroen xm
#15397 Re: Xiaomi mobiteli
Niđe veze, eno baca ga 3 puta na pločice sa 1,5 m i ništa displeju. Ja nisam šminker koji nosi telefon u zadnjem džepu farmerki pa da sjednem na njega, tada ću polomiti svaki.
-
MikacO
#15398 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam rekao da je bitna stvar nego naletio na clanak pa ga onako linkovao s obzirom da je tema Xiaomi mobiteli. Postavljao sam i druge clanke vezano za Xiaomi mobitele.
Niste mi jasni, smetam vam ja koji pisem o temi ovog podforuma a to je Xiaomi mobiteli a ne smeta vam Behemoth koji pise o Samsung mobitelima.
Niste mi jasni, smetam vam ja koji pisem o temi ovog podforuma a to je Xiaomi mobiteli a ne smeta vam Behemoth koji pise o Samsung mobitelima.
- Peacean
#15399 Re: Xiaomi mobiteli
Pa niko nije ništa u vezi tebe rekao, nego kritikuju ljudi način testiranja.
-
MikacO