Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
statixx wrote: ↑02/09/2021 11:37
Ovaj novac je neka vrsta granta za zemlje clanice, placa se samo kamata. Uostalom i kantonima ce sigurno otici dio od Federacije, mozda polovina. Zasto bi se KS zbog krkana iz Laktasa odricao sredstava. Postoje i drugi nacini za "blokade".
Zato sto sa krkanom treba nekada i krkanski.
Krkan testira dokle moze. Ocito moze sta hoce.
Niko se ne odrice sredstava. Sredstva ce se raspodjeliti kada prestanu blokade. Tako i Jasmina. I njoj je odricanje i odlaganje raspodjele dok traje blokada isto.
Sta fali malo sacekati sa raspodjelom para? Sta fali malo j da se saceka sa platama na drzavnom nivou?
Stranci gledaju i vide da sda samo kuka, ali nista ne poduzima. Sda da nesta konkret o poduzme Vijece sigurnosti UN bi zasjedalo jer bi stranci vidjeli da nema zafrkancije. Ovako, Dodik sprovodi svoje. Tj.stranci citaju situaciju da sda igra staru igru zajedno sa snsd.
Kazem postoje drugi nacini, ovo su grant sredstva, nije kredit.
Sad ce ubrzo vjezba OS BiH sa vojskom Srbije na Manjaci, to su Sefko i Komso aminovali.
statixx wrote: ↑02/09/2021 11:56
Sad ce ubrzo vjezba OS BiH sa vojskom Srbije na Manjaci, to su Sefko i Komso aminovali.
Kakve veze ima sto su grant sredstva? Pare lijezu na racun bilo donacija, grant, kredit, bilo sta. Posto se radi o mehanizmu MMF i specijalnim oravima vucenja ima samo posebna vec ustaljena posebna procedura.
Pare se ne moraju proslijediti. Kakva je to blokada, a pare dolaze?
joe_black wrote: ↑02/09/2021 11:24
Sumnjam da je Dino takav levat da ne zna da ne postoji mehanizam da se ta sredstva ne mogu blokirati....ali jebaji ga postoji masa levata koji puse tu pricu kao i pricu nase Fude da ce pogasiti kladionice u Zenici.
Naravno da može, evo recimo jedan primjer kako može. Umjesto propisane kvote za F.BiH zatražiš daleko više i onda se sporiš do besvjesti, eto kako se blokira a da suštinski ne blokiraš već se "dogovaraš" i ljepo kažeš da ti nisi za bilo kakve blokade te da si za dogovor da F.BiH samo dobije svoj dio koji joj pripada. Zna Dino vrlo dobro šta priča samo što SDA kmetovima to nikada neće biti jasno.
joe_black wrote: ↑02/09/2021 11:24
Sumnjam da je Dino takav levat da ne zna da ne postoji mehanizam da se ta sredstva ne mogu blokirati....ali jebaji ga postoji masa levata koji puse tu pricu kao i pricu nase Fude da ce pogasiti kladionice u Zenici.
Naravno da može, evo recimo jedan primjer kako može. Umjesto propisane kvote za F.BiH zatražiš daleko više i onda se sporiš do besvjesti, eto kako se blokira a da suštinski ne blokiraš već se "dogovaraš" i ljepo kažeš da ti nisi za bilo kakve blokade te da si za dogovor da F.BiH samo dobije svoj dio koji joj pripada. Zna Dino vrlo dobro šta priča samo što SDA kmetovima to nikada neće biti jasno.
Ljudi su bukvalci, nevjerovatno da im se mora crtati.
Ono kao u Bosni je strani pojam blokada, pa sve funkcionise bez iste
statixx wrote: ↑02/09/2021 11:56
Kakve veze ima sto su grant sredstva? Pare lijezu na racun bilo donacija, grant, kredit, bilo sta. Posto se radi o mehanizmu MMF i specijalnim oravima vucenja ima samo posebna vec ustaljena posebna procedura.
Pare se ne moraju proslijediti. Kakva je to blokada, a pare dolaze?
Meni ta vjezba na Manjaci nista ne znaci.
Umjesto sto se zamislja kako bi Dodik propao bez ovih 200 miliona, bolje bi bilo uperiti reflektore na nasu gamad jer nismo vise u pandemiji i nemaju nikakvu obavezu pomagati privrednicima. Traziti od Novalica da polozi racun gdje misli spiskati novac. Sutra kad budemo imali novi Hranjen bice kasno.
Uuuuuu, stra'ota, odcijepiće nam se RS ako im pare ne damo, glup Dino a glupi i mi, eto teško uočiti da je SDA prodavala i prodaje šta stigne, da je servilna i uvijek tu kad zatreba, nisu se jednom pokazali takvima i takvi će biti i nadalje jer za njih osim interesa ništa drugo ne postoji.
Jedino što Dini zamjeram glede ovoga jeste da je on ovoga bio svjestan još dok je bio u njihovim redovima i da su mu kao godine trebale da progovori o ovome. Zato i velim da mi se gadi svaki onaj sdaovac nebitno im'o nem'o hajra od stranke ili bio samo puki glasač zbog nečega. Nema tu opravdanja, svi oni rade svjesno protiv države i naroda. Ako imaš imalo poštenja u sebi ove činjenice ne možeš ignorisati i svjesno biti dijelom ovoga al' eto, možda mu se može i halaliti jer im sad predstavlja najveću opasnost i govori ono što jeste i što treba govoriti na sav glas.
Naravno da se mogu blokirati. Ne mora guverner centralne banke doznaciti lovu na racun ministarstva finansija.
Ne mora ni ministar finansija potpisati da pare idu sa racuna ka entitetima.
Eto Bevanda i Milicevic ce blokirati. Na drugoj temi kukas kako ne gradimo autoceste zbog HDZa a sad bi nesto blokirao.
CB je depozitar i fiskalni agent drzave, Softic se tu nista ne pita.
Naravno da se mogu blokirati. Ne mora guverner centralne banke doznaciti lovu na racun ministarstva finansija.
Ne mora ni ministar finansija potpisati da pare idu sa racuna ka entitetima.
Eto Bevanda i Milicevic ce blokirati. Na drugoj temi kukas kako ne gradimo autoceste zbog HDZa a sad bi nesto blokirao.
CB je depozitar i fiskalni agent drzave, Softic se tu nista ne pita.
Nema nista pogubije za drustvo nego kada se neznalice krenu petljat u ekonomiju, medicinu, politiku, nauku ali jebaji ga mi i jesmo svakako otisli u
3 p.m.
Ali da ovi konakovicevi mezimci sa foruma ne kazu da sam pristrasan tvrdim da je ova njegova izjava o blokadi u rangu Dzafrrove izjave o smjeni Dodicka.
Glavna zamjerka Baketu je sto je zaista beskicmenjak i iskreno nula je od politicara.
Patton44 wrote: ↑02/09/2021 10:10
Jos da nam strucnjak objasni kako i na koji nacin to blokirati.I nemaju hadzija svi kantoni para ko KS,nit opstine ko sarajevske,a nije
se ni svak dobro udao. Trebaju i tamo ljudi zivit,ne samo u R. Sarajevo.
Bakirov krpelj, konta maznes pecat ,pa se zamjenis sa Danijelom na mjestu predsjedavajuceg, i to je to.
A ko zna, mozda ga je prilikom posjete grbovcu sa bistom, isti obucio kako to ide,zna covek kako to ide.
Grob te jebo granap nije znao vodit,a bi da vodi drzavu
Jedva je u košarci koga blokirao, al sad bi wanna be bošnjački Guardian da blokira.
Patton44 wrote: ↑02/09/2021 10:10
Jos da nam strucnjak objasni kako i na koji nacin to blokirati.I nemaju hadzija svi kantoni para ko KS,nit opstine ko sarajevske,a nije
se ni svak dobro udao. Trebaju i tamo ljudi zivit,ne samo u R. Sarajevo.
Bakirov krpelj, konta maznes pecat ,pa se zamjenis sa Danijelom na mjestu predsjedavajuceg, i to je to.
A ko zna, mozda ga je prilikom posjete grbovcu sa bistom, isti obucio kako to ide,zna covek kako to ide.
Grob te jebo granap nije znao vodit,a bi da vodi drzavu
Jedva je u košarci koga blokirao, al sad bi wanna be bošnjački Guardian da blokira.
Iskreno on nije dorastao ni da vodi jednu D.O.O. kamoli sta vise, zaista je nesposoban ja sam se hvatao za stomak kada sam slusao njegovu pricu o autogolu i eurogolovima:)
sta kaju na vjencanju najskuplja pjesma od ace lukasa dijabolik bila jel istina?
niste se nesto na tu temu javljali? il ste ih grcevito branili? iskreno? bolje sutit jele
Iskreno on nije dorastao ni da vodi jednu D.O.O. kamoli sta vise, zaista je nesposoban ja sam se hvatao za stomak kada sam slusao njegovu pricu o autogolu i eurogolovima:)
Bas tako, kako da ne.
Pa bas SDA jedino na konakoviceve izjave iskace po raznim portalima sa odgovorima i demantima. Vidimo po tome koliko je on "nemoćan" "bezopasan" itd...
Smijali mu se kad je pricao da ce im uzeti kanton Sarajevo, pa vidimo kako je zavrsilo.
To je ta podcjenjivacka politika BOkira i hanume mu. Samo tako nastavite, pustis da se sami uniste. Ne treba parazite ni dirati, brzo ce ispariti
Bas tako, kako da ne.
Pa bas SDA jedino na konakoviceve izjave iskace po raznim portalima sa odgovorima i demantima. Vidimo po tome koliko je on "nemoćan" "bezopasan" itd...
Smijali mu se kad je pricao da ce im uzeti kanton Sarajevo, pa vidimo kako je zavrsilo.
To je ta podcjenjivacka politika BOkira i hanume mu. Samo tako nastavite, pustis da se sami uniste. Ne treba parazite ni dirati, brzo ce ispariti
Isparit ce isto kao sto ce i Konakovic ispariti u koliko izostane rezultata, a sva politika se svede na prepucavanje preko drustvenih mjera.