Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
statixx

#15276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 02/09/2021 11:41
statixx wrote: 02/09/2021 11:37 Ovaj novac je neka vrsta granta za zemlje clanice, placa se samo kamata. Uostalom i kantonima ce sigurno otici dio od Federacije, mozda polovina. Zasto bi se KS zbog krkana iz Laktasa odricao sredstava. Postoje i drugi nacini za "blokade".
Zato sto sa krkanom treba nekada i krkanski.
Krkan testira dokle moze. Ocito moze sta hoce.

Niko se ne odrice sredstava. Sredstva ce se raspodjeliti kada prestanu blokade. Tako i Jasmina. I njoj je odricanje i odlaganje raspodjele dok traje blokada isto.

Sta fali malo sacekati sa raspodjelom para? Sta fali malo j da se saceka sa platama na drzavnom nivou?

Stranci gledaju i vide da sda samo kuka, ali nista ne poduzima. Sda da nesta konkret o poduzme Vijece sigurnosti UN bi zasjedalo jer bi stranci vidjeli da nema zafrkancije. Ovako, Dodik sprovodi svoje. Tj.stranci citaju situaciju da sda igra staru igru zajedno sa snsd.
Kazem postoje drugi nacini, ovo su grant sredstva, nije kredit.

Sad ce ubrzo vjezba OS BiH sa vojskom Srbije na Manjaci, to su Sefko i Komso aminovali. :D
Haris.ba

#15277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

statixx wrote: 02/09/2021 11:56 Kazem postoje drugi nacini, ovo su grant sredstva, nije kredit.

Sad ce ubrzo vjezba OS BiH sa vojskom Srbije na Manjaci, to su Sefko i Komso aminovali.
Kakve veze ima sto su grant sredstva? Pare lijezu na racun bilo donacija, grant, kredit, bilo sta. Posto se radi o mehanizmu MMF i specijalnim oravima vucenja ima samo posebna vec ustaljena posebna procedura.

Pare se ne moraju proslijediti. Kakva je to blokada, a pare dolaze?

Meni ta vjezba na Manjaci nista ne znaci.
Milenkov buraz

#15278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

joe_black wrote: 02/09/2021 11:24 Sumnjam da je Dino takav levat da ne zna da ne postoji mehanizam da se ta sredstva ne mogu blokirati....ali jebaji ga postoji masa levata koji puse tu pricu kao i pricu nase Fude da ce pogasiti kladionice u Zenici.
Naravno da može, evo recimo jedan primjer kako može. Umjesto propisane kvote za F.BiH zatražiš daleko više i onda se sporiš do besvjesti, eto kako se blokira a da suštinski ne blokiraš već se "dogovaraš" i ljepo kažeš da ti nisi za bilo kakve blokade te da si za dogovor da F.BiH samo dobije svoj dio koji joj pripada. Zna Dino vrlo dobro šta priča samo što SDA kmetovima to nikada neće biti jasno.
Registarska oznaka

#15279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Registarska oznaka »

Milenkov buraz wrote: 02/09/2021 12:10
joe_black wrote: 02/09/2021 11:24 Sumnjam da je Dino takav levat da ne zna da ne postoji mehanizam da se ta sredstva ne mogu blokirati....ali jebaji ga postoji masa levata koji puse tu pricu kao i pricu nase Fude da ce pogasiti kladionice u Zenici.
Naravno da može, evo recimo jedan primjer kako može. Umjesto propisane kvote za F.BiH zatražiš daleko više i onda se sporiš do besvjesti, eto kako se blokira a da suštinski ne blokiraš već se "dogovaraš" i ljepo kažeš da ti nisi za bilo kakve blokade te da si za dogovor da F.BiH samo dobije svoj dio koji joj pripada. Zna Dino vrlo dobro šta priča samo što SDA kmetovima to nikada neće biti jasno.
Ljudi su bukvalci, nevjerovatno da im se mora crtati.

Ono kao u Bosni je strani pojam blokada, pa sve funkcionise bez iste :lol: :lol:
statixx

#15280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 02/09/2021 12:06
statixx wrote: 02/09/2021 11:56 Kazem postoje drugi nacini, ovo su grant sredstva, nije kredit.

Sad ce ubrzo vjezba OS BiH sa vojskom Srbije na Manjaci, to su Sefko i Komso aminovali.
Kakve veze ima sto su grant sredstva? Pare lijezu na racun bilo donacija, grant, kredit, bilo sta. Posto se radi o mehanizmu MMF i specijalnim oravima vucenja ima samo posebna vec ustaljena posebna procedura.

Pare se ne moraju proslijediti. Kakva je to blokada, a pare dolaze?

Meni ta vjezba na Manjaci nista ne znaci.
Umjesto sto se zamislja kako bi Dodik propao bez ovih 200 miliona, bolje bi bilo uperiti reflektore na nasu gamad jer nismo vise u pandemiji i nemaju nikakvu obavezu pomagati privrednicima. Traziti od Novalica da polozi racun gdje misli spiskati novac. Sutra kad budemo imali novi Hranjen bice kasno.
Billy The Pljuc

#15281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Billy The Pljuc »

Uuuuuu, stra'ota, odcijepiće nam se RS ako im pare ne damo, glup Dino a glupi i mi, eto teško uočiti da je SDA prodavala i prodaje šta stigne, da je servilna i uvijek tu kad zatreba, nisu se jednom pokazali takvima i takvi će biti i nadalje jer za njih osim interesa ništa drugo ne postoji.

Jedino što Dini zamjeram glede ovoga jeste da je on ovoga bio svjestan još dok je bio u njihovim redovima i da su mu kao godine trebale da progovori o ovome. Zato i velim da mi se gadi svaki onaj sdaovac nebitno im'o nem'o hajra od stranke ili bio samo puki glasač zbog nečega. Nema tu opravdanja, svi oni rade svjesno protiv države i naroda. Ako imaš imalo poštenja u sebi ove činjenice ne možeš ignorisati i svjesno biti dijelom ovoga al' eto, možda mu se može i halaliti jer im sad predstavlja najveću opasnost i govori ono što jeste i što treba govoriti na sav glas.
statixx

#15282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 02/09/2021 11:29

Naravno da se mogu blokirati. Ne mora guverner centralne banke doznaciti lovu na racun ministarstva finansija.
Ne mora ni ministar finansija potpisati da pare idu sa racuna ka entitetima.
Eto Bevanda i Milicevic ce blokirati. :D Na drugoj temi kukas kako ne gradimo autoceste zbog HDZa a sad bi nesto blokirao.

CB je depozitar i fiskalni agent drzave, Softic se tu nista ne pita.
joe_black

#15283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joe_black »

statixx wrote: 02/09/2021 12:42
Haris.ba wrote: 02/09/2021 11:29

Naravno da se mogu blokirati. Ne mora guverner centralne banke doznaciti lovu na racun ministarstva finansija.
Ne mora ni ministar finansija potpisati da pare idu sa racuna ka entitetima.
Eto Bevanda i Milicevic ce blokirati. :D Na drugoj temi kukas kako ne gradimo autoceste zbog HDZa a sad bi nesto blokirao.

CB je depozitar i fiskalni agent drzave, Softic se tu nista ne pita.
Nema nista pogubije za drustvo nego kada se neznalice krenu petljat u ekonomiju, medicinu, politiku, nauku ali jebaji ga mi i jesmo svakako otisli u
3 p.m.
Ali da ovi konakovicevi mezimci sa foruma ne kazu da sam pristrasan tvrdim da je ova njegova izjava o blokadi u rangu Dzafrrove izjave o smjeni Dodicka.
Glavna zamjerka Baketu je sto je zaista beskicmenjak i iskreno nula je od politicara.
statixx

#15284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Bakiru vise zamjeram kada je potpisivao aranzmane s Dodikom po kafanama, to je bilo pisanje po institucijama i spasavanje njegove guzice.
Login7777

#15285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Patton44 wrote: 02/09/2021 10:10 Jos da nam strucnjak objasni kako i na koji nacin to blokirati.I nemaju hadzija svi kantoni para ko KS,nit opstine ko sarajevske,a nije
se ni svak dobro udao. Trebaju i tamo ljudi zivit,ne samo u R. Sarajevo.
Bakirov krpelj, konta maznes pecat ,pa se zamjenis sa Danijelom na mjestu predsjedavajuceg, i to je to.
A ko zna, mozda ga je prilikom posjete grbovcu sa bistom, isti obucio kako to ide,zna covek kako to ide.

Grob te jebo granap nije znao vodit,a bi da vodi drzavu :pisnuo: :pisnuo:
Jedva je u košarci koga blokirao, al sad bi wanna be bošnjački Guardian da blokira. :lol:
joe_black

#15286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joe_black »

Login7777 wrote: 02/09/2021 13:07
Patton44 wrote: 02/09/2021 10:10 Jos da nam strucnjak objasni kako i na koji nacin to blokirati.I nemaju hadzija svi kantoni para ko KS,nit opstine ko sarajevske,a nije
se ni svak dobro udao. Trebaju i tamo ljudi zivit,ne samo u R. Sarajevo.
Bakirov krpelj, konta maznes pecat ,pa se zamjenis sa Danijelom na mjestu predsjedavajuceg, i to je to.
A ko zna, mozda ga je prilikom posjete grbovcu sa bistom, isti obucio kako to ide,zna covek kako to ide.

Grob te jebo granap nije znao vodit,a bi da vodi drzavu :pisnuo: :pisnuo:
Jedva je u košarci koga blokirao, al sad bi wanna be bošnjački Guardian da blokira. :lol:
Iskreno on nije dorastao ni da vodi jednu D.O.O. kamoli sta vise, zaista je nesposoban ja sam se hvatao za stomak kada sam slusao njegovu pricu o autogolu i eurogolovima:)
sumirprimus

#15287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ha ja bolje bi mu stojo jedan bordel. kako se to na njemackom kaje? :chmoljava:
sumirprimus

#15288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

sta kaju na vjencanju najskuplja pjesma od ace lukasa dijabolik bila jel istina?
niste se nesto na tu temu javljali? il ste ih grcevito branili? iskreno? bolje sutit jele
Registarska oznaka

#15289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

joe_black wrote: 02/09/2021 13:15
Login7777 wrote: 02/09/2021 13:07

Iskreno on nije dorastao ni da vodi jednu D.O.O. kamoli sta vise, zaista je nesposoban ja sam se hvatao za stomak kada sam slusao njegovu pricu o autogolu i eurogolovima:)
Bas tako, kako da ne.

Pa bas SDA jedino na konakoviceve izjave iskace po raznim portalima sa odgovorima i demantima. Vidimo po tome koliko je on "nemoćan" "bezopasan" itd...

Smijali mu se kad je pricao da ce im uzeti kanton Sarajevo, pa vidimo kako je zavrsilo.

To je ta podcjenjivacka politika BOkira i hanume mu. Samo tako nastavite, pustis da se sami uniste. Ne treba parazite ni dirati, brzo ce ispariti
sumirprimus

#15290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

zato je sda sposobna nisu znali ni zeta da provjere :pisnuo: :chmoljava:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

konan treba govoriti ja imam soluciju problema
ali morat ćete NIP izabrati pa ćete vidjeti :D

ovako odaje neke tajne :mrgreen:
Registarska oznaka

#15292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

sumirprimus wrote: 02/09/2021 13:22 zato je sda sposobna nisu znali ni zeta da provjere :pisnuo: :chmoljava:
Sebijina pica presusila, tu je zet da sta baketu nabaci. Ako i njemu nije presusio :lol: :lol:
sumirprimus

#15293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

pazi sta pricas poslace ti osmicu :lol:
Registarska oznaka

#15294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

sumirprimus wrote: 02/09/2021 13:25 pazi sta pricas poslace ti osmicu :lol:
Sto?

Jel to osmica zna da je Sebijina p presusila? :?: :?:
sumirprimus

#15295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ne znam ja, nista. avdo zna vise na tu temu :evil:
joe_black

#15296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joe_black »

Registarska oznaka wrote: 02/09/2021 13:21
joe_black wrote: 02/09/2021 13:15

Bas tako, kako da ne.

Pa bas SDA jedino na konakoviceve izjave iskace po raznim portalima sa odgovorima i demantima. Vidimo po tome koliko je on "nemoćan" "bezopasan" itd...

Smijali mu se kad je pricao da ce im uzeti kanton Sarajevo, pa vidimo kako je zavrsilo.

To je ta podcjenjivacka politika BOkira i hanume mu. Samo tako nastavite, pustis da se sami uniste. Ne treba parazite ni dirati, brzo ce ispariti
Isparit ce isto kao sto ce i Konakovic ispariti u koliko izostane rezultata, a sva politika se svede na prepucavanje preko drustvenih mjera.
sumirprimus

#15297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

u koliko sati krece voz za berlin, imam jednu dojavu
sumirprimus

#15298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

to i jeste cilj sda da sve ispari i izblijedi, uzdaju se u pamcenje ribica..
drug_profi

#15299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 02/09/2021 13:35 u koliko sati krece voz za berlin, imam jednu dojavu
Da se neće zapucat možda? :mrgreen:
sumirprimus

#15300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ha dobroj dok se puca :D
kako fino ignorisu ovu temu, milina za oci i usi :chmoljava:
Post Reply