ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krusty

#1526 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

Margita81 wrote:Bila u alti jucer.
Fino osvijetljena fensi pijaca. Nista vise nista manje.
gdje li ti onda ides u shopping :lol: :lol: :lol: London Paris Milan ? :lol:

samo ne kontam sto ovakvi likovi jos zive u Sarajevu kad su toliko "iznad" svega ovdje :lol: :lol: :lol:
BiH-x

#1527 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

Ne valja kad je skupo, a bogami ne valja ni kad je jeftino :lol: :lol: :lol: :lol: Stoka smo od naroda :)
Comrad

#1528 Re: ALTA Centar

Post by Comrad »

BiH-x wrote:Ne valja kad je skupo, a bogami ne valja ni kad je jeftino :lol: :lol: :lol: :lol: Stoka smo od naroda :)
iliti...Malo nas je, al' smo govna!
:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1529 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

bez uvrede
sve preko 4 marke je skupo :D
chuchumbamayumbe

#1530 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Ja još nisam bio u Alti, a i šta ću ići kada sam kokuz, frontalni.
Ma.Le.Na

#1531 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

odlicna Alta
svidjaju mi se bozicne pjesme koje su pustili suptilno u pozadini :)
svidja mi se ona radnja sa kozmetikom i cajevima u prizemlju
svidja mi se yam-yam...mada je poskup :-)
svidja mi se six jer je puno opskrbljeniji od onoga u BBIu

sveUsvemu meni se jako svidja :D

e zamjerka - jelka :roll:
pa zar nisu mogli naci neku malo raskosniju...a ne onakvu ocerupanu :roll:
limun_junior

#1532 Re: ALTA Centar

Post by limun_junior »

brate dragi meni ono sve nesta prenatrpano, tijesno, gdje se god okrenem neko mi iza ledja, neko me nagazi, il se nekome moram sklanjati svakih 10 sek. malo me podsjeca na pijacu, nekako spr*ceno (kosto' moja mati kaze). previse stvari na "malom" prostoru. sve nekako minijaturno, pa i pok stepenice :lol: :lol:
mozda je to sad dok je guzva na pocetku...vidjecemo za par mjeseci kad raja malo ohane :lol:
Qler

#1533 Re: ALTA Centar

Post by Qler »

Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.
bjelic

#1534 Re: ALTA Centar

Post by bjelic »

limun_junior wrote:brate dragi meni ono sve nesta prenatrpano, tijesno, gdje se god okrenem neko mi iza ledja, neko me nagazi, il se nekome moram sklanjati svakih 10 sek. malo me podsjeca na pijacu, nekako spr*ceno (kosto' moja mati kaze). previse stvari na "malom" prostoru. sve nekako minijaturno, pa i pok stepenice :lol: :lol:
mozda je to sad dok je guzva na pocetku...vidjecemo za par mjeseci kad raja malo ohane :lol:
hahhah upravo tako ko sto kaze mati:)
Sarajevski

#1535 Re: ALTA Centar

Post by Sarajevski »

chejf wrote:vala baš Alta nevalja
sad tek vidimo kako nam je rodjo slao kvalitet p i prico o najboljem izboru
nama nemoze niko da ugodi hos jeftino a dobro to ima samo na zapafu
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a nasa rqja i u tom smecu izgleda ko gospoda
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
a kad dodju vamo ko biva u goste poglodjase sve ko skakavci
nek onn
i imaju orginale a ja cu uzivati u kopijama
samo nek manje seru
cent4i otvaraju oci namqa a zatvaraju njima :lol: :-)
jarane mijenjaj dilera :)
because_of_you

#1536 Re: ALTA Centar

Post by because_of_you »

Ma.Le.Na wrote:odlicna Alta

:thumbup:

+1

Da nismo išle skupa možda? :lol: :D

@sarajevski

E, što me nasmija, hFala ti od srca :D
Ma.Le.Na

#1537 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

because_of_you wrote:
Ma.Le.Na wrote:odlicna Alta

+1
:lol: ko ce ga znat..nisam isla sama :D

jesi li to TI? :shock: :D

Last edited by Ma.Le.Na on 24/12/2010 12:48, edited 1 time in total.
SadaMeHuseine

#1538 Re: ALTA Centar

Post by SadaMeHuseine »

Sarajevski wrote:
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
nek onn
samo nek manje seru
Rekoh ti ja.....5x procitao,nista skont'o....beli do rukopisa....il' do mene, jad ce ga znati!!!
ultima_palabra

#1539 Re: ALTA Centar

Post by ultima_palabra »

SadaMeHuseine wrote:
Sarajevski wrote:
nek onn
samo nek manje seru
Rekoh ti ja.....5x procitao,nista skont'o....beli do rukopisa....il' do mene, jad ce ga znati!!!
Mislim da ima neke veze sa rodbinom u dijaspori, dalje ne kontam :D
Last edited by ultima_palabra on 24/12/2010 13:17, edited 1 time in total.
because_of_you

#1540 Re: ALTA Centar

Post by because_of_you »

Ma.Le.Na wrote: :lol: ko ce ga znat..nisam isla sama :D

jesi li to TI? :shock: :D
Mislim da nisam, šteta :D :lol:
manki

#1541 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
neno1974

#1542 Re: ALTA Centar

Post by neno1974 »

Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti :D), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....

Najbolji komentar na 63 strane!!!! Cestitam na odlicno opisanom mentalitetu nasih ljudi. Cekaju u redu da udju prvi da vide, ali samo iz razloga da traze mane. Lijepo Vam je covjek rekao. Uradite nesto sami!!! Najlakse je biti kriticar i opozicija. Imam osjecaj da najvise kritikuju oni koji i kada sijalicu treba da zamjene nalaze razloge da to ne urade danas nego sutra.

P.S. Sad ce da krene paljba iz svih oruzja po nama u smislu: "eto nek si ti nesto uradio, 'ta ces ti papak nama pricati, ja sam ovo ja sam ono..." HEHE. Neka se malo zakuha.

Pozdrav svima u svakom slucaju ukljucujuci i pljuvace!!!!
Sarajevski

#1543 Re: ALTA Centar

Post by Sarajevski »

because_of_you wrote:
Ma.Le.Na wrote:

@sarajevski

E, što me nasmija, hFala ti od srca :D
a nema na cemu :thumbup:
mada ja, da budem iskren, jos ne kontam sta je vrli htio reci
leo karan

#1544 Re: ALTA Centar

Post by leo karan »

BiH-x wrote:Ne valja kad je skupo, a bogami ne valja ni kad je jeftino :lol: :lol: :lol: :lol: Stoka smo od naroda :)
karanana

#1545 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.

zasto ja u sloveniji, njemackoj, americi, a london da ni ne spominjem, mogu naci dobru kvalitetu i dobru robu sa dobrom markom za dobru cijenu, a zasto ne mogu uraditi isto ovdje? zasto je tommy ili polo majica u americi 20 dolara a ovdje 150 maraka? i 1000 drugih primjera.

zasto je kod nas mango, tom tailor, bata vrh vrhova a u drugim djelovima svijeta su to karanane brendovi?
zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene? zato sto nas svi gledaju kao zatucane, zaostale budale i kao smetljarnik evrope gdje sva sranja koja nigdje drugo ne prolaze dolaze kod nas po nerealnim cijenama.
Margita81

#1546 Re: ALTA Centar

Post by Margita81 »

karanana wrote:nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.

zasto ja u sloveniji, njemackoj, americi, a london da ni ne spominjem, mogu naci dobru kvalitetu i dobru robu sa dobrom markom za dobru cijenu, a zasto ne mogu uraditi isto ovdje? zasto je tommy ili polo majica u americi 20 dolara a ovdje 150 maraka? i 1000 drugih primjera.

zasto je kod nas mango, tom tailor, bata vrh vrhova a u drugim djelovima svijeta su to karanane brendovi?
zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene? zato sto nas svi gledaju kao zatucane, zaostale budale i kao smetljarnik evrope gdje sva sranja koja nigdje drugo ne prolaze dolaze kod nas po nerealnim cijenama.
e ovo je najbolji komentar na ovoj temi. :thumbup:
krusty

#1547 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

karanana wrote:nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.

zasto je nafta u arapskim zemljama 3 put jeftinija nego ovdje ?

zasto mislis da se nekome isplati prodavati sa savrsenom kombinacijom kvalitete i cijene u jednoj smijesnoj Bosni sa 3 miliona stanovnika? eto probaj ti pa ces vidjet da li se to isplati nekoj velikoj firmi iz Amerike, da ovdje tako jeftino prodaju, tamo u jednoj saveznoj drzavi prodaju stvari za 1 dan ko ovdje za 5 godina...
karanana

#1548 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

krusty wrote:

zasto je nafta u arapskim zemljama 3 put jeftinija nego ovdje ?

zasto mislis da se nekome isplati prodavati sa savrsenom kombinacijom kvalitete i cijene u jednoj smijesnoj Bosni sa 3 miliona stanovnika? eto probaj ti pa ces vidjet da li se to isplati nekoj velikoj firmi iz Amerike, da ovdje tako jeftino prodaju, tamo u jednoj saveznoj drzavi prodaju stvari za 1 dan ko ovdje za 5 godina...
nafta u arapskim zemljama je 3 puta jeftinija jer oni sjede na izvorima nafte. to apsolutno nema veze sa ovim. u americi se ne pravi nista od robe koja se tamo kod njih prodaje tako povoljno. proizvodnje te robe su daleko blize nama nego americi. ja cu skuplje u bbi-u platiti cipele koje su napravljene u travniku neko sto ce ih platiti neki tamo amer iz alabame.
Mahalac

#1549 Re: ALTA Centar

Post by Mahalac »

[quote="karanana"]nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.

zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene? zato sto nas svi gledaju kao zatucane, zaostale budale i kao smetljarnik evrope gdje sva sranja koja nigdje drugo ne prolaze dolaze kod nas po nerealnim cijenama.[/quote

Vrlo dobro drug karanana, mnoge brendove ces jeftinije kupiti preko amazona, sve sa postarinom, carinom i sta ti ja znam sve ne..nego u ovim nasim brand buticima. Probajte, eto recimo s Dockersom ili Tomyjem...amazonajte malo :mrgreen:
krusty

#1550 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

karanana wrote: nafta u arapskim zemljama je 3 puta jeftinija jer oni sjede na izvorima nafte. to apsolutno nema veze sa ovim. u americi se ne pravi nista od robe koja se tamo kod njih prodaje tako povoljno. proizvodnje te robe su daleko blize nama nego americi. ja cu skuplje u bbi-u platiti cipele koje su napravljene u travniku neko sto ce ih platiti neki tamo amer iz alabame.
kako mozes porediti trziste u zemlji sa 350 miliona stanovnika sa nasih 3 miliona stanovnika

te cipele sto ti kupis u americi se prodaju na hiljade komada dnevno, malo skontaj zakone trzista pa ces vidjeti

ovdje nema nikakve ozbiljne potraznje (osim za ove osnovne namirnice)
Post Reply