gdje li ti onda ides u shoppingMargita81 wrote:Bila u alti jucer.
Fino osvijetljena fensi pijaca. Nista vise nista manje.
samo ne kontam sto ovakvi likovi jos zive u Sarajevu kad su toliko "iznad" svega ovdje
gdje li ti onda ides u shoppingMargita81 wrote:Bila u alti jucer.
Fino osvijetljena fensi pijaca. Nista vise nista manje.
iliti...Malo nas je, al' smo govna!BiH-x wrote:Ne valja kad je skupo, a bogami ne valja ni kad je jeftino![]()
![]()
![]()
Stoka smo od naroda
hahhah upravo tako ko sto kaze mati:)limun_junior wrote:brate dragi meni ono sve nesta prenatrpano, tijesno, gdje se god okrenem neko mi iza ledja, neko me nagazi, il se nekome moram sklanjati svakih 10 sek. malo me podsjeca na pijacu, nekako spr*ceno (kosto' moja mati kaze). previse stvari na "malom" prostoru. sve nekako minijaturno, pa i pok stepenice![]()
![]()
mozda je to sad dok je guzva na pocetku...vidjecemo za par mjeseci kad raja malo ohane
jarane mijenjaj dilerachejf wrote:vala baš Alta nevalja
sad tek vidimo kako nam je rodjo slao kvalitet p i prico o najboljem izboru
nama nemoze niko da ugodi hos jeftino a dobro to ima samo na zapafu
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a nasa rqja i u tom smecu izgleda ko gospoda
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
a kad dodju vamo ko biva u goste poglodjase sve ko skakavci
nek onn
i imaju orginale a ja cu uzivati u kopijama
samo nek manje seru
cent4i otvaraju oci namqa a zatvaraju njima![]()
Ma.Le.Na wrote:odlicna Alta
svidjaju mi se bozicne pjesme koje su pustili suptilno u pozadini
svidja mi se ona radnja sa kozmetikom i cajevima u prizemlju
svidja mi se yam-yam...mada je poskup![]()
svidja mi se six jer je puno opskrbljeniji od onoga u BBIu
sveUsvemu meni se jako svidja
e zamjerka - jelka![]()
pa zar nisu mogli naci neku malo raskosniju...a ne onakvu ocerupanu
because_of_you wrote:Ma.Le.Na wrote:odlicna Alta
svidjaju mi se bozicne pjesme koje su pustili suptilno u pozadini
svidja mi se ona radnja sa kozmetikom i cajevima u prizemlju
svidja mi se yam-yam...mada je poskup![]()
svidja mi se six jer je puno opskrbljeniji od onoga u BBIu
sveUsvemu meni se jako svidja
e zamjerka - jelka![]()
pa zar nisu mogli naci neku malo raskosniju...a ne onakvu ocerupanu
![]()
+1
Rekoh ti ja.....5x procitao,nista skont'o....beli do rukopisa....il' do mene, jad ce ga znati!!!Sarajevski wrote:jarane mijenjaj dilerachejf wrote:vala baš Alta nevalja
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
nek onn
samo nek manje seru
Mislim da ima neke veze sa rodbinom u dijaspori, dalje ne kontamSadaMeHuseine wrote:Rekoh ti ja.....5x procitao,nista skont'o....beli do rukopisa....il' do mene, jad ce ga znati!!!Sarajevski wrote:jarane mijenjaj dilerachejf wrote:vala baš Alta nevalja
nek onn
samo nek manje seru
Mislim da nisam, štetaMa.Le.Na wrote:ko ce ga znat..nisam isla sama
jesi li to TI?![]()
![]()
Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....
ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.
Najbolji komentar na 63 strane!!!! Cestitam na odlicno opisanom mentalitetu nasih ljudi. Cekaju u redu da udju prvi da vide, ali samo iz razloga da traze mane. Lijepo Vam je covjek rekao. Uradite nesto sami!!! Najlakse je biti kriticar i opozicija. Imam osjecaj da najvise kritikuju oni koji i kada sijalicu treba da zamjene nalaze razloge da to ne urade danas nego sutra.Qler wrote:Mah, kod nas nikad nista ne valja, sto kolega rece, ne valja skupo, ne valja jeftino. Hoce da udje u prodavnicu i da po svojoj procjeni placa?! Bjezi, hiljadu puta sam ovo napisao ovdje. Jos nista u ovom gradu nije napravljeno, da nije popljuvano od ovih, sto oni znaju najbolje, naravno iz kuce. Ako mislite da mozete bolje, sto ne pocnete biznis. Pare vas cekaju. otvorite vi prodavnicu u Alti da valja, u BBI-u, investirajte vi u trzni centar, renovirajte vi hotel, imate toliko tih dobrih ideja, jer vi znate najbolje, pa hajde, pare samo cekaju da ih pokupite. Meni se svidja, BBI, svidja mi se Alta, drago mi je sto su renovirali Bristol, jedva cekam da zavrse SCC, da pocne renoviranje stadiona Grbavica, drago mi je reci za ATT da je najveci u ovom dijelu evrope (iako Fahru ne mogu smisliti), drago mi je reci da se u Sarajevu gradi, pa makar one nove "strehe" za kontejnere, i to kad vidim, drago mi je. A ne, joj sto su ofarbali one trake zutom, sto nisu bijelom, ko to ide u BBI, sve skupo, ko to ide u Altu sve jeftino....
ufff, opet sam se napricao... u glavnom, procitajte onu pricu, narodu niko ne moze ugoditi.
a nema na cemubecause_of_you wrote:Ma.Le.Na wrote:
Da nismo išle skupa možda?![]()
@sarajevski
E, što me nasmija, hFala ti od srca
BiH-x wrote:Ne valja kad je skupo, a bogami ne valja ni kad je jeftino![]()
![]()
![]()
Stoka smo od naroda
e ovo je najbolji komentar na ovoj temi.karanana wrote:nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.
zasto ja u sloveniji, njemackoj, americi, a london da ni ne spominjem, mogu naci dobru kvalitetu i dobru robu sa dobrom markom za dobru cijenu, a zasto ne mogu uraditi isto ovdje? zasto je tommy ili polo majica u americi 20 dolara a ovdje 150 maraka? i 1000 drugih primjera.
zasto je kod nas mango, tom tailor, bata vrh vrhova a u drugim djelovima svijeta su to karanane brendovi?
zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene? zato sto nas svi gledaju kao zatucane, zaostale budale i kao smetljarnik evrope gdje sva sranja koja nigdje drugo ne prolaze dolaze kod nas po nerealnim cijenama.
zasto je nafta u arapskim zemljama 3 put jeftinija nego ovdje ?karanana wrote:nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.
zasto ja u sloveniji, njemackoj, americi, a london da ni ne spominjem, mogu naci dobru kvalitetu i dobru robu sa dobrom markom za dobru cijenu, a zasto ne mogu uraditi isto ovdje? zasto je tommy ili polo majica u americi 20 dolara a ovdje 150 maraka? i 1000 drugih primjera.
zasto je kod nas mango, tom tailor, bata vrh vrhova a u drugim djelovima svijeta su to karanane brendovi?
zasto niko nije u stanju da dovede i da ponudi savrsenu kombinaciju kvalitete i cijene? zato sto nas svi gledaju kao zatucane, zaostale budale i kao smetljarnik evrope gdje sva sranja koja nigdje drugo ne prolaze dolaze kod nas po nerealnim cijenama.
nafta u arapskim zemljama je 3 puta jeftinija jer oni sjede na izvorima nafte. to apsolutno nema veze sa ovim. u americi se ne pravi nista od robe koja se tamo kod njih prodaje tako povoljno. proizvodnje te robe su daleko blize nama nego americi. ja cu skuplje u bbi-u platiti cipele koje su napravljene u travniku neko sto ce ih platiti neki tamo amer iz alabame.krusty wrote:zasto je nafta u arapskim zemljama 3 put jeftinija nego ovdje ?karanana wrote:nismo mi stoka od naroda nego nas bjelosvjetske varalice jebu kad stignu i gdje stignu. ovdje nam prodaju muda pod bubrege sa nekakvim brendovima, markama i modelima proizvoda klj klase. otvore neku fensi shmensi trendi radnju, uvale tu smetlje, i onda ga tushe po visokim cijenama ili ako je bas smetlje onda ga tushe po niskim cijenama i kao cude se sto nam nikad nije pravo ni kad su cijene visocije ni kad su nize. a u sustini nas varaju i na jedan i na drugi nacin.
zasto mislis da se nekome isplati prodavati sa savrsenom kombinacijom kvalitete i cijene u jednoj smijesnoj Bosni sa 3 miliona stanovnika? eto probaj ti pa ces vidjet da li se to isplati nekoj velikoj firmi iz Amerike, da ovdje tako jeftino prodaju, tamo u jednoj saveznoj drzavi prodaju stvari za 1 dan ko ovdje za 5 godina...
kako mozes porediti trziste u zemlji sa 350 miliona stanovnika sa nasih 3 miliona stanovnikakaranana wrote: nafta u arapskim zemljama je 3 puta jeftinija jer oni sjede na izvorima nafte. to apsolutno nema veze sa ovim. u americi se ne pravi nista od robe koja se tamo kod njih prodaje tako povoljno. proizvodnje te robe su daleko blize nama nego americi. ja cu skuplje u bbi-u platiti cipele koje su napravljene u travniku neko sto ce ih platiti neki tamo amer iz alabame.