@Dwndler Dooobra Omega, baš mi se sviđa
Satovi
Moderator: anex
- BlackCaviar
#1526 Re: Satovi
Baci ga u kantu.
- anonimni clan
#1527 Re: Satovi
Dwndler wrote:Vidim ljudi se salju slike svojih novokupljenih satova, pa evo i ja malo da posaljem koju sliju.
Omega Automatic Geneve, cal. 562 iz 1961, 18k zlato, ref. 14703. Kupljen na lokalnom buvljaku za milju maraka![]()
Vec je u biti prodan, tj. dogovrena je prodaja, samo cekam da faca dobije lovu![]()
![]()
Gdje li ih samo pronalazis? ccccc
Otisao i ti u zlatare ili slucajnost?
Kupio sam i ja jedan ....zlatni ..nista posebno ....uslikacu pa pokazati.
-
Dwndler
#1528 Re: Satovi
Luda slucajnost. Svake nedelje ima "buvljak" na vise mjesta, ali na ovom je vec legendaran i zna se ponekad naci satova. Samo tu dolaze i "profi" prodavci, a ima i privatnika, koji ciste podrume i rjesavaju se viska. Ovo je bio profi, jer je ima jos dvije zlatne Omege (cetvrtasta Geneve i okrugla De Ville, obe 18K) plus je imao jos par Omega u celiku,ali mi se nisu svidjele.anonimni clan wrote: Gdje li ih samo pronalazis? ccccc
Otisao i ti u zlatare ili slucajnost?
Kupio sam i ja jedan ....zlatni ..nista posebno ....uslikacu pa pokazati.
Meni je ova vrsta Geneve interesantna (mislim na koso pismo i pisana slova), jer jer radjena krajem 50'ih i pocetkom 60'ih,tako da nisu one "entry level" Geneve sa sredine i kraja 60'ih,pa su malo i rijedje
- LEPTIRIC@
#1529 Re: Satovi
ocel neko da kupi sat 
http://www.bodying.com/calvin-klein-ck- ... ches/15876
ako je neko zainteresovan od ovih kolekcionara neka se javi u inbox

- O'zone
- Globalni moderator
#1530 Re: Satovi
Bez uvrede ali ovo nije sat nego sezonski modni detalj koji potpisuje kompanija koja proizvodi sve od gaća do odjelaLEPTIRIC@ wrote:ocel neko da kupi sat
-
online-point
#1531 Re: Satovi
Ovo je odličan sat. Švicarski,Swatch grupa.
- anonimni clan
#1532 Re: Satovi
Nijedan ozbiljniji kolkcionar satova na ovom dunjaluku nece ni pomisliti o kupovini ovoga......LEPTIRIC@ wrote:ocel neko da kupi sat
- BlackCaviar
#1533 Re: Satovi
Nije samo ozbiljniji kolekcionari, već niko ko zna nešto o satovima.anonimni clan wrote:Nijedan ozbiljniji kolkcionar satova na ovom dunjaluku nece ni pomisliti o kupovini ovoga......LEPTIRIC@ wrote:ocel neko da kupi sat
-
Dwndler
#1535 Re: Satovi
'ta vi znate o satovimaBlackCaviar wrote:Nije samo ozbiljniji kolekcionari, već niko ko zna nešto o satovima.anonimni clan wrote:Nijedan ozbiljniji kolkcionar satova na ovom dunjaluku nece ni pomisliti o kupovini ovoga......LEPTIRIC@ wrote:ocel neko da kupi sat
CK to vam je top topova
- Qler
#1536 Re: Satovi
Ne znam ko bi pored ovoga kupio casio, ili ne daj boze doxu. Ko je jos cuo za njih, a ck je svijetski brend, zamisli sminke, naocale ck, sat na ruci ck, kolekcionarski
i gace i carape ck, original 
-
shin
#1537 Re: Satovi
Dobar jelde, švicarski.online-point wrote:Ovo je odličan sat. Švicarski,Swatch grupa.
Još swatch grupa, aman zaman
-
online-point
#1539 Re: Satovi
Izgleda da treba izmijeniti ime teme. Prijedlog 1: Vidi šta sam našao na buvljaku 
-
shin
#1540 Re: Satovi
Možda kada pođeš prodavati prave satove umjesto modnih skontaš šta znaći lijep sat ili šta je urarstvo.online-point wrote:Izgleda da treba izmijeniti ime teme. Prijedlog 1: Vidi šta sam našao na buvljaku
-
online-point
#1541 Re: Satovi
Koja je definicija modnog sata?
- Ivo Lola
#1542 Re: Satovi
sat kojeg proizvode iste one firme koje proizvode gace i parfeme
uglavnom su svi kvarcni
kvalitet mehanizma je sekundaran u odnosu na izgled
izgled je napadan, upada u oci i neko ko ne zna nista o satovima ce ti povjerovati da je to vrhunski sat
to je mozda vrhunski ukras za ruku ali ne vrhunski sat, to nikako
ako zadovoljava tri od ovih kriterija onda je to modni sat
da se razumijemo nemam nista protiv modnih satova, al moras shvatit da ti taj sat nosas radi njegovog izgleda i kao ukras a ne zato sto si ljubitelj satova
ako si spreman to priznat onda je OK, samo nosaj
al nemoj pametovat da si ljubitelj satova i nosat Calvin Klein sat
uglavnom su svi kvarcni
kvalitet mehanizma je sekundaran u odnosu na izgled
izgled je napadan, upada u oci i neko ko ne zna nista o satovima ce ti povjerovati da je to vrhunski sat
to je mozda vrhunski ukras za ruku ali ne vrhunski sat, to nikako
ako zadovoljava tri od ovih kriterija onda je to modni sat
da se razumijemo nemam nista protiv modnih satova, al moras shvatit da ti taj sat nosas radi njegovog izgleda i kao ukras a ne zato sto si ljubitelj satova
ako si spreman to priznat onda je OK, samo nosaj
al nemoj pametovat da si ljubitelj satova i nosat Calvin Klein sat
- BlackCaviar
#1543 Re: Satovi
+
Primaran je izgled (koji je meni nikakav na većini modela), kvalitet je većinom ravan nuli. Koriste se najjeftiniji materijali (Fossil je svoje narukvice morao povući s tržišta u Srbiji zbog izazivanja alergije) i mehanizmi (kvarcni većinom) itd
Ne zna se ni ko pije ni ko plaća, milion nekakvih modela, serija...
Primaran je izgled (koji je meni nikakav na većini modela), kvalitet je većinom ravan nuli. Koriste se najjeftiniji materijali (Fossil je svoje narukvice morao povući s tržišta u Srbiji zbog izazivanja alergije) i mehanizmi (kvarcni većinom) itd
Ne zna se ni ko pije ni ko plaća, milion nekakvih modela, serija...
-
Dwndler
#1544 Re: Satovi
Modni sat je onaj sat koji se pojavljuje sa odredjenom kolekcijom proljece/ljeto ili jesen/zima neke od mnogih dizajnerskih kuca.online-point wrote:Koja je definicija modnog sata?
U 95% sucajeva se radi o kvarcnom mehanizmu (nije bas na cijeni kod kolekcionara) i to najvjerovatnije na mehanizmu pise (made in china). Kvalitet i cijena bas i nisu u skladu i u vecini slucajeva ga kupuju face kojima treba sat koji im ide uz odijelo, kosulju, hlace, what ever?
Ne kazem da ne treba paziti koju boju kaisa na satu imas u odnosu na kais na hlacama ili boju cipela, ali ne treba sve biti BOSS
MOzda su kupci D&G,Armani ili GUCCI sata face koje nema love za odijelo ili cipele od markirane firme, pa kontaju hajd daj sta das, jer je to neko ime ili ih dobiju na poklon.
Ovdje u DK si znao dobiti SKAGEN sat sa pretplatom na casopis tipa "Mens Health" ili tako nesto.
Vjeruj mi da tih modnih satova (pogotovo zenskih) ima na bacanje na ovim buvljacima na koje ja zalazim. Tim i takvim satovima pada vrijednost prolazi trazenost vrlo brzo.online-point wrote:Izgleda da treba izmijeniti ime teme. Prijedlog 1: Vidi šta sam našao na buvljaku
-
online-point
#1545 Re: Satovi
Da ali smo komentarisali CK satove. Oni su sasvim OK za svoju cjenovnu grupu. Sigurno nude najviše od svih "modnih" satova. Jedino je dizajn CK, sve ostalo je CH. Koliko modnih kuća to nudi?
-
online-point
#1546 Re: Satovi
Chanel gaće,Chanel parfem.......Chanel sat.....Sve skupa oko 200 000 eura.
-
Dwndler
#1547 Re: Satovi
Svi ili vecina "modnih" satova firmi koje imalo drze do sebe ima swiss made quartz mehanizme. Ovaj pokazani sat ima prodajnu cijenu og $400 i to skinut sa $600. Za te pare se moze uzet fina Omega iz 50'ih ili 60'ih koja je vec prezivjela 50-60 godina i zasigurno moze najmanje jos toliko. Sljedeca sezona je nece pomest ili prepoloviti vrijednost. Kad pogledas prodajne cijene starih satova onda i sad dodje cijena manje vise na isto.online-point wrote:Da ali smo komentarisali CK satove. Oni su sasvim OK za svoju cjenovnu grupu. Sigurno nude najviše od svih "modnih" satova. Jedino je dizajn CK, sve ostalo je CH. Koliko modnih kuća to nudi?
-
online-point
#1548 Re: Satovi
Da to je super za kolekciju,ima uvijek vrijednost. Ali šta staviti na ruku?
- BlackCaviar
#1549 Re: Satovi
@Dwndler Ono košta 600$?
Ako da, onda da odgovorim da zadnje pitanje online-pointa.

Ako da, onda da odgovorim da zadnje pitanje online-pointa.

-
shin
#1550 Re: Satovi
Ljudi ba, online-point je lokalni piljar koji ima radnju u nekom tržnom centru, tuši dizele i fosile. Đaba mu objašnjavate.