Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
skupljac_zeljeza

#1526 Re: Istina o Bogu

Post by skupljac_zeljeza »

Ljudi uzeli digitron da provjere predaju Hišama ibn Urwe...

1. Godine njene sestre Esme kćerke Ebu Bekrove

Prema većini izvora, Esma je bila 10 godina starija od Aiše.

Esma je umrla 73. godine po Hidžri, u 100. godini života, što znači da je rođena oko 27 godina prije Hidžre.

Ako je Esma bila 10 godina starija od Aiše, to znači da je Aiša rođena oko 17 godina prije Hidžre.

Budući da je brak konzumiran u drugoj godini po Hidžri, Aiša bi tada imala otprilike 18–19 godina.

2. Aiša je već bila djevojka vjernica u Mekki

Ima predaja koje kažu da je Aiša već bila muslimanka u vrijeme kada je islam tek počeo da se širi.

To implicira da je morala biti dovoljno odrasla da shvati i prihvati vjeru — što neki tumače kao indikator da nije imala samo 6 godina.

3. Poređenje s drugim historijskim događajima

Navodi se da je Aiša prisustvovala bitci na Bedru i Uhudu, ali nije direktno učestvovala, što je bilo dozvoljeno djevojkama mlađim od 15.

Međutim, kasnije je učestvovala u bitci na deve (Džemel), gdje je imala značajnu političku ulogu – što implicira da je bila znatno starija i obrazovanija nego što bi bila da je samo nekoliko godina ranije imala 9.

4. Kritika hadisa iz Buharije

Hadis koji kaže da je Aiša imala 6 i 9 godina prenosi se isključivo kroz lanac prenosilaca čiji je glavni izvor Hisham ibn Urwa.

Kada se Hisham preselio u Irak, neki učenjaci su tvrdili da su njegove kasnije predaje bile slabije.

Učenjaci poput Mavlana Muhammad Ali, Dr. Javed Ghamidi, i Habib ur-Rahman Kandhalvi dovodili su u pitanje pouzdanost ovog hadisa.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#1527 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Kaže čovjek da nemam argumenata, mogu ga lupati argumentima do sudnjega dana. Činjenice frajeru, ne duh iz papuče.
TojoOptics

#1528 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Ma, možeš negirati koliko hoćeš, što je u skladu sa vremenom u kome živimo, vadiona. Svi počinitelji negiraju svoja prljava djela, negiraju Holokaust, negiraju Srebrenicu, muslimani Aišine godine. VADIONA.
Last edited by TojoOptics on 12/07/2025 00:41, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#1529 Re: Istina o Bogu

TojoOptics wrote: 12/07/2025 00:35 Kaže čovjek da nemam argumenata, mogu ga lupati argumentima do sudnjega dana. Činjenice frajeru, ne duh iz papuče.
Ja sam te samo pitao onako kako to naučna metoda traži. Koliko procenata Al Kaida, ISIL i Talibani čine u odnosu na ukupnu populaciju muslimana u svijetu i da li mogu biti reprezent islama? Lupi još jednom :mrgreen:
Zehran82

#1530 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 00:27
Zehran82 wrote: 11/07/2025 17:37
Dozer wrote: 11/07/2025 16:48
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Aaaaajj, suze me zalise :pisnuo: :pisnuo:

Smrle ba,....sta je "teoretski dokaz", Allaha ti :D
Matematicki proracuni i znanstvene teorije, znastvena teorija u njoj je teorija relativiteta, gravitacioni valovi i crne rupe ,i izmedju ostalog paralelni univerzumi....nauka je potvrdila mnoge stvari iz te znanstvene teorije i proracuna ali eto paralelne univerzume nije jos, pa naucnici kazu ako je teorija nagovjestila stvari koje je proracunala prije nego ih je empirijski potvrdila onda pretpostavljamo da su paralelni univerzumi postoje jer ih teorija nagovjestava. Ako potvrdis 80 % empirijski od onoga sto teorija nagovjestava onda onih 20% sto nije dokazala vjeruje se da su takodjer tacni.

Eto jedna kratka edukacija da znas zasto astrofizicari promovisu postojanje paralelnih univerzuma.....i haj sad baci jedan ludjacki smjesak uz komentar kako su meni u glavi paralelni univerzumi :)
Na ovo mogu samo zaplakati, moj Smrle... Najgore je sto si ti, ocito, ubijedjen da si u pravu, i potpuno je suludo bilo sta dodatno objasnjavati jer ti naprosto ne razumijes ono sto pises, tj. kopiras ko zna odakle. Potpuna funkcionalna nepismenost, uz enorman ego trip.
Na ovo mogu samo zaplakati, moj Smrle..
evo ti ovdje jedan od najpoznatih astrofizicara Max Tegmark bas to govori....a ti bi plakao zbog toga :roll:

a i trebao bi malo plakati s obzirom koliko ne znas mnogo stosta....
skupljac_zeljeza

#1531 Re: Istina o Bogu

TojoOptics wrote: 12/07/2025 00:40 Ma, možeš negirati koliko hoćeš, što je u skladu sa vremenom u kome živimo, vadiona. Svi počinitelji negiraju svoja prljava djela, negiraju Holokaust, negiraju Srebrenicu, muslimani Aišine godine. VADIONA.
Poređenje niđe veze. Imaju oni koji vjeruju u predaju Hišama ibn Urwe, a imaju oni koji ne vjeruju na osnovu novih otkrića. Mnogo godina hodže su isto citirali 'hadis' ..."Utlubul ilme ve lev bi sin - Traži nauku pa makar i u Kini" pa se nedavno ispostavi da je apokrifni hadis. Smatrao se tačnim jer je u skladu sa brojnim ajetima o traženju znanja, ali je apokrifan jer nikada ga Muhammed a.s. nije izgovorio i zato se ne smije mu stavljati u usta iako je u suglasju sa ostalim hadisima i ajetima na ovu temu. Hadiska nauka to čisti u posljednje vrijeme i mnogo je pronađeno netačnih. Već se štampaju zbirke lažnih hadisa.

Image
Last edited by skupljac_zeljeza on 12/07/2025 01:00, edited 1 time in total.
TojoOptics

#1532 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Postotak je mali, ali je ogroman štetni utjecaj religije. Dogmatizam i otpor promjenama, sukobi i nasilje, diskriminacija i netolerancija, zaustavljanje naučnog napretka. Visoka prevalencija nasilja: poznato je da regija ima visoke stope nasilja nad djecom, što uključuje i seksualno nasilje.
* Sukobi i humanitarne krize: U zemljama pogođenim sukobima, poput Sudana, izvještaji UNICEF-a pokazuju da se seksualno nasilje, uključujući silovanje djece (čak i dojenčadi), koristi kao taktika rata, s brojkama koje predstavljaju samo mali dio ukupnih slučajeva.
* Trgovina ljudima: Global Slavery Index procjenjuje da je u arapskim državama 2021. godine oko 1,7 milijuna ljudi bilo žrtva nekog oblika modernog ropstva, uključujući seksualnu eksploataciju. Iako se ne odnosi isključivo na djecu, seksualna eksploatacija je značajan dio te brojke.
* Rodne razlike: Neke studije sugeriraju da bi u regiji Bliskog istoka stope seksualnog zlostavljanja dječaka mogle biti više nego u zapadnim kulturama, pa čak i više nego kod djevojčica u samoj regiji. Na primjer, studija u Jordanu i palestinskim područjima otkrila je da su stope kontaktnog seksualnog zlostavljanja za dječake bile 25%-27%, u usporedbi sa 6%-9% u SAD-u.
* Prisilni brakovi: Gotovo polovica (48%) od 1,7 milijuna ljudi u modernom ropstvu na Bliskom istoku su u prisilnim brakovima, što često uključuje djecu, posebno djevojčice.
.
TojoOptics

#1533 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

skupljac_zeljeza wrote: 12/07/2025 00:50
TojoOptics wrote: 12/07/2025 00:40 Ma, možeš negirati koliko hoćeš, što je u skladu sa vremenom u kome živimo, vadiona. Svi počinitelji negiraju svoja prljava djela, negiraju Holokaust, negiraju Srebrenicu, muslimani Aišine godine. VADIONA.
Poređenje niđe veze. Imaju oni koji vjeruju u predaju Hišama ibn Urwe, a imaju oni koji ne vjeruju na osnovu novih otkrića. Mnogo godina hodže su isto citirali 'hadis' ..."Utlubul ilme ve lev bi sin - Traži nauku pa makar i u Kini" pa se nedavno ispostavi da je apokrifni hadis. Smatrao se tačnim jer je u skladu sa brojnim ajetima o traženju znanja, ali je apokrifan jer nikada ga Muhammed a.s. nije izgovorio i zato se ne smije mu stavljati u usta iako je u suglasju sa ostalim hadisima i ajetima na ovu temu. Hadiska nauka to čisti u posljednje vrijeme i mnogo je pronađeno netačnih. Već se štampaju zbirke lažnih hadisa.

Image
VADIONA! Retrospektivno mijenjanje povijesti. Istina nije lijepa.
skupljac_zeljeza

#1534 Re: Istina o Bogu

TojoOptics wrote: 12/07/2025 01:00 Postotak je mali, ali je ogroman štetni utjecaj religije.
Šta je ovdje štetno, a sve mora biti po islamu. Ovaj video je rađen prije 14 godina kada je Kavazović bio tuzlanski muftija, a danas je to još opremljenije i savremenije.

skupljac_zeljeza

#1535 Re: Istina o Bogu

TojoOptics wrote: 12/07/2025 01:03

Po tvojoj filozofiji šta je loše u navodnom hadisu "Utlubul ilme ve lev bi sin - Traži nauku pa makar i u Kini", zar to ne bi trebalo po tvojoj logici ostaviti pa da se muslimani hvale nego se mora izbaciti? :mrgreen:
TojoOptics

#1536 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Kap u moru. Pogledaj Saudijsku Arabiju i kršenje ljudskih prava, odsijecanje glava i udova, vješanje nepokrivenih žena, kamenovanje preljubnica...
TojoOptics

#1537 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

skupljac_zeljeza wrote: 12/07/2025 01:08
TojoOptics wrote: 12/07/2025 01:03

Po tvojoj filozofiji šta je loše u navodnom hadisu "Utlubul ilme ve lev bi sin - Traži nauku pa makar i u Kini", zar to ne bi trebalo po tvojoj logici ostaviti pa da se muslimani hvale nego se mora izbaciti? :mrgreen:
Pa stvar je u tome da to lijepo zvuči, ali ako uzmemo da se broj jevrejskih dobitnika Nobelove nagrade kreće oko 170-180 ili više, što ih svrstava u 20% od svih dobitnika, a
broj dobitnika Nobelove nagrade koji su muslimani je između 10 i 15. E, sad Jevreja ima oko 16 miliona, a muslimana oko dvije milijarde, pa se ne bi reklo da idu u Kinu po nauku.
skupljac_zeljeza

#1538 Re: Istina o Bogu

Šta znači nobelovac?

Linus Pauling je dobio ovu nagradu za istraživanja hemijske veze i strukture molekula. Kasnije postao zagovornik visokih doza vitamina C kao lijeka za razne bolesti, uključujući rak, bez naučnog utemeljenja. Time se donekle udaljio od svojih strogih naučnih principa koji su mu donijeli prvu nagradu.

Fritz Haber dobio Nobelovu nagradu za hemiju zbog otkrića sinteze amonijaka. Kasnije se njegovo ime povezivalo s razvojem hemijskog oružja u Prvom svjetskom ratu. Njegov rad je imao dvije strane: spasio je mnogo ljudi od gladi, ali je ubio milione u ratu.

Antonio Egas Moniz dobio nagradu za razvoj lobotomije kao terapije mentalnih bolesti. Lobotomija je kasnije odbačena kao nehumana i neefikasna metoda liječenja. Naučna i etička zajednica danas smatra da je nagrada bila pogrešna, iako Moniz lično nije "povukao" svoju ideju.

James Watson, Nobelova nagrada za fiziologiju/medicinu. Iako nije "povukao" teoriju, Watson je kasnije postao poznat po rasističkim i eugeničkim izjavama, što je bacilo sjenku na njegovu karijeru. Njegovi pogledi su doveli do toga da se distancira čak i njegov matični institut.

Itd...itd... šta je Nobelovac bez morala?

A šta bi njih dobilo Nobelovu kada je nije bilo, to se izbjegava spominjati.

TojoOptics

#1539 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Slažem se da Nobelova nagrada, odnosno pojedini dobitnici iste, nisu apsolutno mjerilo vrijednosti (Majka Tereza, šampion sadizma, Nobelova nagrada za mir), ali iako nije apsolutno merilo, u našem sistemu nagrada deluje kao snažan, mada nesavršen barometar za identifikaciju i proslavu onih dostignuća koja su u datom trenutku prepoznata kao ključna za ljudski napredak. Bilo kako bilo od 2.000.000.000 muslimana, 15 dobitnika. Poražavajuće.
skupljac_zeljeza

#1540 Re: Istina o Bogu

Pogledaj ovaj film pa ćeš znati koliko otrova nosiš u sebi zahvaljujući tehnološkom progresu....samo tavama od teflona.

TojoOptics

#1541 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Ja sam, što bi se reklo, zeleni. Tako da nisam ljubitelj krupne industrije, naftnih polja, svega što uništava ovu našu prelijepu planetu. Progres da, ali za stvarnu dobrobit čovječanstva. Ne zagađivanju zraka, rijeka, mora, okeana, ne sjeći šuma, ne mesnoj industriji, itd. Nažalost, sve se obratno dešava.
belfy

#1542 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

pregledah sada sve ove vjerske teme gdje pricamo...

niti na jednoj niko nije ni pomenuo, niti zasutio povodom 30 godina od genocida u Srebrenici.

trazimo od drugih da se obiljezava, dok je sami ne obiljezavamo, pa cak ni u najanjem kutku kao sto je ovaj... macka vam piterina svima. i 'pravovjernima' i koji to nisu.
belfy

#1543 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

Zehran82 wrote: 11/07/2025 00:32
belfy wrote: 11/07/2025 00:19
Zehran82 wrote: 11/07/2025 00:14

samo jedna vjera moze da prodje, i to je tacno....

tu nikakva dokaza nema

Samo kod Boga islam prolazi....to je njegova religija, on je tako nazvao....dok rijec krscanstvo uopste nema u Biblijii
osim sto koristis Paskala kod kojeg Islam ne prolazi... komedija. rekoh i na drugoj temi. caj od kamilice. :kakoste:

P.S. i kakva je ovo nepismena recenica: 'Samo kod Boga islam prolazi?'. kod drugih Islam ne prolazi? valjda si zelio napisati: 'Kod Boga samo Islam prolazi.' druze nepismeni. znacenja su sasvim razlicita kad se tako napise (ono kao kad bi premjestao rijeci u ajetima). to si mislio napisati, ali nisi znao kako to pravilno uciniti, jel tako? ajd' zdra'o do sutra.
tacno, moja greska, ispravno je: Kod Boga samo Islam prolazi.

osim sto koristis Paskala kod kojeg Islam ne prolazi.
ja koristim paskalovu metodu koristeci islam.
prvo si me pokusao kopirati sa tackama, ali ne znas sta iste znace. onda ti ja prepravljam post da bi zvucao normalno, dok ti drugi forumas ukazuje na ostalu nepismenost koju prosipas i ti to ne mozes ni ispraviti? i zelis da da te neko shvati ozbiljno?

pa, bolan, ovo ti je post sa onog drugog nika od prije osam godina, a koji si ponovio opet:
Smrcak15 wrote: 25/04/2019 11:10 ......
kao sto sam ti rekao, spolni odnos u dzennetu nema funkciju razmnozavanja, samim tim sto nece biti ni sperme, funkcija sexa u dzennet uje samo radi uzivanja...dok ako neko hoce dijete, dovoljno je da se pozeli, trudnoca ce sama od sebe nastati bez ikakvog seksa, i trudnoca ce kratka biti i rodit ce se dijete ubrzo, nema potrebe za cekanjem 9 mjeseci. Samo je dovljno da se pozeli da se stvari desavaju u dzennetu.

Ima u opisima dzenneta, stoji isto kada covjek hoda dzennetom, vidi pticu kako leti , pozeli da je jede, ona ce vec pecena pasti ....
cak se ni ne mogu sjetiti tvog prvog nika... ali na stranu sto vrtis istu pricu, sada ponavljas i moje tacke, pa cak i recenice...

cak i sa kopiranjem odgovra od AI zakljucak je isti (jer kopiras njegove odgovore). ti nisi nikakav sugovornik. ti si samo papagaj...

znas samo da ponavljas tudja misljenja, dok svojih nemas. jel tako?

hoces i dokaz za napostojanje Boga, onako usput? evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici. tebi je bitnije da palamudis i ponavljas stvari koje si vec sto puta rekao, ali ne mozes se uzdrzati taj jedan dan... (i ovo vazi i za ostale, kao sto rekoh na drugoj temi). tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju... nadam se da ces nekada naci i malo stida.

skupljac_zeljeza

#1544 Re: Istina o Bogu

belfy wrote: 12/07/2025 03:01
niti na jednoj niko nije ni pomenuo, niti zasutio povodom 30 godina od genocida u Srebrenici.
Htio sam ja jučer da postavim na drugoj temi ovog podforuma iako sam na drugim temama postavljao više refleksije onoga što se dešavalo jučer jer empatija se podrazumijeva valjda, a na ovom podforumu ne pričam o Bogu, tako nije po mom mišljenju mjesto šehidima. Ne postoji ni minimalna kultura dijaloga zbog čega sam čak kopirao i pravila foruma ne bi li se neki malo 'uljudili'. Praviti cirkus sa Srebrenicom kao nečijom svetinjom kao što se pravi cirkus sa Svetinjama nekih ljudi, u čemu je razlika? Sveli bi to na nivo kako je jutros uradio Informer.

Ukoliko si mislio da se ovdje razglaba o bolu i patnji i gdje je Bog bio u Srebrenici na koji to način radi Dawkins u kontekstu vjere, onda bih još manje na to pristao.
TojoOptics

#1545 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Srebrenica nije za ovu temu, što nikako ne znači da ne mislim o tome, da boli, da se sjećam, da suosjećam.
Dozer

#1546 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

I, na kraju, koliko je Aisa imala godina kad je Muha navalio? 9-12-15... zna li se?

Samo nemojte reci da je u to vrijeme to bilo normalno, jer nije. Stotinama godina prije toga slicno se desavalo u Rimu od nekih careva i "velicina", i bilo osudjeno kao "izopaceno".

Zamislite svoju kcerku od 9-10-12 godina da je jase nekakav nepismeni bradonja... Ja imam dvije, i znam da bih takvog toljazio do stanja kashe svih kostiju, a izopaceni mozak bih mu ostavio za kraj, pa da je i bog him self.
Zehran82

#1547 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

belfy wrote: 12/07/2025 03:10
Zehran82 wrote: 11/07/2025 00:32
belfy wrote: 11/07/2025 00:19

osim sto koristis Paskala kod kojeg Islam ne prolazi... komedija. rekoh i na drugoj temi. caj od kamilice. :kakoste:

P.S. i kakva je ovo nepismena recenica: 'Samo kod Boga islam prolazi?'. kod drugih Islam ne prolazi? valjda si zelio napisati: 'Kod Boga samo Islam prolazi.' druze nepismeni. znacenja su sasvim razlicita kad se tako napise (ono kao kad bi premjestao rijeci u ajetima). to si mislio napisati, ali nisi znao kako to pravilno uciniti, jel tako? ajd' zdra'o do sutra.
tacno, moja greska, ispravno je: Kod Boga samo Islam prolazi.

osim sto koristis Paskala kod kojeg Islam ne prolazi.
ja koristim paskalovu metodu koristeci islam.
prvo si me pokusao kopirati sa tackama, ali ne znas sta iste znace. onda ti ja prepravljam post da bi zvucao normalno, dok ti drugi forumas ukazuje na ostalu nepismenost koju prosipas i ti to ne mozes ni ispraviti? i zelis da da te neko shvati ozbiljno?

pa, bolan, ovo ti je post sa onog drugog nika od prije osam godina, a koji si ponovio opet:
Smrcak15 wrote: 25/04/2019 11:10 ......
kao sto sam ti rekao, spolni odnos u dzennetu nema funkciju razmnozavanja, samim tim sto nece biti ni sperme, funkcija sexa u dzennet uje samo radi uzivanja...dok ako neko hoce dijete, dovoljno je da se pozeli, trudnoca ce sama od sebe nastati bez ikakvog seksa, i trudnoca ce kratka biti i rodit ce se dijete ubrzo, nema potrebe za cekanjem 9 mjeseci. Samo je dovljno da se pozeli da se stvari desavaju u dzennetu.

Ima u opisima dzenneta, stoji isto kada covjek hoda dzennetom, vidi pticu kako leti , pozeli da je jede, ona ce vec pecena pasti ....
cak se ni ne mogu sjetiti tvog prvog nika... ali na stranu sto vrtis istu pricu, sada ponavljas i moje tacke, pa cak i recenice...

cak i sa kopiranjem odgovra od AI zakljucak je isti (jer kopiras njegove odgovore). ti nisi nikakav sugovornik. ti si samo papagaj...

hoces i dokaz za napostojanje Boga, onako usput? evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici. tebi je bitnije da palamudis i ponavljas stvari koje si vec sto puta rekao, ali ne mozes se uzdrzati taj jedan dan... (i ovo vazi i za ostale, kao sto rekoh na drugoj temi). tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju... nadam se da ces nekada naci i malo stida.

prvo si me pokusao kopirati sa tackama,
i ne znam da ti tako radis....ali eto kopiram te :)

vec pocinjes pametovati na moj racun....:)

aha u tom grmu lezi zec....znaci ti ces tu tragicnu pricu o srebrenici iskoristiti da negiras Boga....

kao da je Bog licno ubijao i naredio ubijanja bosnjaka i patnje koje smo svi prosli tokom rata u Bosni

evo, ti koji si vjernik te zaboli klinac za genocid u Srebrenici.
joj sto mrzim kad ovako neko palamudi na moj racun, a nista ne zna o meni, cak ne zna ni sta sam prosao sve u Ratu, znaci zarobljen bio i u od vojske RS i od HVO...zivili u sumama nekolika mjeseca da se spasimo.....i ono naslo meni pricati da me zaboli briga za genocid :roll: boze me sacuvaj ateistickog ludila.
tvoj Bog nije isti kao onih u Srebrenici ocigleno nepismeni i neupuceni papagaju..
nemoze ateisticko ludilo da bude prikriveno a da ne ispliva na povrsinu, iako nista mu nikad nisam rekao, iako ne vrijedjam nikoga, iako uljudno razgovaram....ali ono naslo da preko tragedije srebrenice udari po Bogu i sad i po meni.....
Zehran82

#1548 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

skupljac_zeljeza wrote: 12/07/2025 08:27 ---
Ukoliko si mislio da se ovdje razglaba o bolu i patnji i gdje je Bog bio u Srebrenici na koji to način radi Dawkins u kontekstu vjere, onda bih još manje na to pristao.
to je to, prozrio si ga, samo pogledaj post upucen meni i kako koristi srebrenicu da zanegira Boga u stilu Dawkinsa i njemu slicnih.
Zehran82

#1549 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 12/07/2025 09:34 I, na kraju, koliko je Aisa imala godina kad je Muha navalio? 9-12-15... zna li se?

Samo nemojte reci da je u to vrijeme to bilo normalno, jer nije. Stotinama godina prije toga slicno se desavalo u Rimu od nekih careva i "velicina", i bilo osudjeno kao "izopaceno".

Zamislite svoju kcerku od 9-10-12 godina da je jase nekakav nepismeni bradonja... Ja imam dvije, i znam da bih takvog toljazio do stanja kashe svih kostiju, a izopaceni mozak bih mu ostavio za kraj, pa da je i bog him self.

malo da mi se edukujes prvo :) o historiji
TojoOptics

#1550 Re: Istina o Bogu

Post by TojoOptics »

Zehran82 wrote: 12/07/2025 11:13

to je to, prozrio si ga, samo pogledaj post upucen meni i kako koristi srebrenicu da zanegira Boga u stilu Dawkinsa i njemu slicnih.
Ovo se ne moze reci na kulturan nacin, pa cu da ti odgovorim kako zasluzujes. Supcino, ne seri!
Post Reply