Valjda efendija Cerić zna šta štampa pa je ipak stavio breme na tebe. Žao mi te je, ali šta ćeš.BHCluster wrote: ↑18/08/2020 19:59Zamisli sad se neTko spusti na tvoj nivo i i napise da je mozda bolje biti nista nego recimo produkt prava prve bracne noci, sta ti mislis? Tesko ti breme nosis, mozda tako i treba.BrziGonzales wrote: ↑18/08/2020 18:10I od svih mogućih imena za svoj narod, vi izabraste Bošnjak. Pa i uvaženi Mustafa Cerić, kao prvi čovjek Islamske zajednice u Zagrebu te glavni i odgovorni urednik biblioteke Muslimanski život 1989. objavio je knjigu Envera Čolakovića Legenda o Ali-paši, a na stranici 416 u rječniku manje poznatih riječi i pojmova nam je objanio što to znači Bošnjak.Point. wrote: ↑18/08/2020 16:31
Laki nam je malo neurozan.
Ne znam koliko ti je ljeta pajdo ali 1989 se u SFRJ nisi mogao izjasniti kao Bošnjak nego Musliman, prije nisi mogao ni tako nego kao Srbin ili Hrvat islamske vjeroispovijesti ili neopredjeljenjen. To nije bio izbor Bošnjaka nego drugih. Čim su Bošnjaci došli u poziciju da sami odlučuju vratili su staro ime Bošnjaci.
No elem, koga boli kurac za prošlim vremenima bilo pa prošlo, bitno je ono danas. A danas se najmnogobrojniji konstitutivni narod u BiH zovu Bošnjaci i pričaju bosanskim jezikom. U duhu te tolerancije i manjka mržnje koju tako zdušno zagovaraš mogao bi poslušati sam sebe i biti svjetli primjer tolerancije. Jer pajdo ako ćemo baš ići u istoriju ili povijest i fatati se starih imena onda da te zovem Bošnjakom katoličke vjere, tako ste se nazivali do kraja 19 stoljeća?
Citiram: ”Bošnjâk – böš! (tur.) = turska rugalica za Bosance: Bošnjak – ništa!”
I vi biste turske rugalice, kada ste se već okitili sami, da prenosite na Hrvate i Srbe? Vadite se sami. Pa 91-e vratili Tursku šprdanciju u upotrebu na svoju diku i priliku.
http://www.pdfknjige.net/knjiga.php?pdf ... -o-alipasi