Ovo podbeljano.Logovan wrote:HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!!![]()
Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.
Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!
Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci.Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.
A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.
1/2 Hrvatska - Engleska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#1526 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
- ¤ jelena ¤
#1527 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Bravo!
Kakva borba, čovječe.
Svaka čast ekipi Hrvatske.
Zasluuženo u finalu - pregazili su Engleze.
Ako ostanu s dvije noge na zemlji, što je u ovakvoj situaciji najteže, trofej prvaka svijeta je njihov.
Srećno do titule.

Kakva borba, čovječe.
Svaka čast ekipi Hrvatske.
Zasluuženo u finalu - pregazili su Engleze.
Ako ostanu s dvije noge na zemlji, što je u ovakvoj situaciji najteže, trofej prvaka svijeta je njihov.
Srećno do titule.
- cyprus
#1528 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Jel se ovo Beusan oprostio od televizije? 
-
Fudo387
#1529 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ako ga fasuju rano sa francuzima ko sa englezima, nema povratka.Josip321 wrote:Ja kao navijac Hrvatske ne znam da li da navijam u finalu da povedemo?? Ili je bolje ovako, primi gol pa na kraju ipak pobjedi.?!
-
klosar pravi
#1530 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
Ocigledno je da pricam do one njegove prilike i drugi gol je visio u zraku dok se vi niste sastavili s loptom..Mis mekinjas wrote:Kuzim decko 100% i dokazano bolje od tebe. Kane nije igrac koji gadja iz igre.klosar pravi wrote:A ti kuiš li, a?
Kuiš li?
Kane da je pogodio bilo bi 5-0, Vida vec bio u golu dok ovaj debil gađa tik uz stativu.On gadja kad ga lopta pogodi.
Kane nije pogodio nista a kamoli za 5-0.
Engleska nije bila blizu nicemu u polufinalu. Ali ovdje btw prica o finalu.
A da je uletila bilo bi šamaranje ovako ste uradili ono što niti jedna repka na balkanu nece nikad uraditi dok se zemlja okrece.
- dale cooper
#1531 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Naoružaš se leksaurinima i u boj.Chmoljo wrote:
ja ne vjerujem da ću nastaviti. zbog svog zdravlja
Što bi rekli dežurni zli jezici na ovim temama, Dale Cooper na aparatima.
Last edited by dale cooper on 11/07/2018 23:52, edited 2 times in total.
-
Crvena Tifoza
#1532 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Renta wrote:Chmoljo wrote:
večeras je srušeno toliko mitova... od onoga: "mali smo, ne može se", do "balkanski mentalitet"...
Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav pobjednički mentalitet se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.
Sreća neopisiva!!
Nije taj pobjednicki mentalitet stvorila Hrvatska, imali su srecu da im kljucni igraci igraju u najboljim ekipama svijeta. U takvim sredinama se stvara pobjednicki mentalitet, a ne na posudbi u Zrinjskom.
- noiserr
#1533 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ma poderala ih Hrvatska ko malu dijecu. Glupi Englezi su samo mogli onaj svoj ho-ruk nesto na pocetku. A kad ih Hrvatska razvuce ljepim pasovima ovima dusa na nos. Maestralna pobjeda Hrvata, nema se sta reci. Potpuno zasluzeno. Cak da su imali malo srece nebi se ni islo na produzetke, bili su uvjerljivo jaca ekipa.
-
Bazinga1234
#1535 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Respect za uspjeh i borbu.
Svaka čast za Animalsa.

Svaka čast za Animalsa.
- Mis mekinjas
#1536 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
A ti si mi razocarenje godine, kad vidim kako lupetas o Englezima vec danima, dodje mi da zapalim svoju navijacku clansku Manchester Uniteda.Velkoski wrote:
Baš je tuga od igrača![]()
btj...
Jedva čekam da počne sezona pravog fudbala i ovaj PDF bude normalan opet![]()
-
baglama
#1537 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
klosar pravi wrote:Znaci ipak nije bio ofsajd i VAR bi ga priznao?
Jer ono što sam ja gledao ofsajda na mapi nije bilo
Mozda je bio u liniji na prvom dodavanju à poslije nije bilo sanse da se Ista svira à i sudija je digao zastavicu Kad je akcija Bila gotova.
Trebao je biti korner
-
Mirza007
#1538 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Nije Hrvatska ni daleko od BiH, nije ni puno veca zemlja. Sto se fudbala tice imas stoga dobar uzor u susjedstvu. Dosta je tu rada i truda ulozeno.Logovan wrote:HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!!![]()
Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.
Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!
Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci.Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.
A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.
Trebalo bi se stoga ugledati na njih pa po slicnom receptu raditi. Ovo za sada pod Prosineckim ne izgleda lose. Dobijali smo nedavno neke reprezentaciju ucesnice SP. Ako moze Hrvatska biti u finalu SP, sto se mi ne bi mogli makar plasirati? Sve je do nas.
-
klosar pravi
#1539 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
baglama wrote:klosar pravi wrote:Znaci ipak nije bio ofsajd i VAR bi ga priznao?
Mozda je bio u liniji na prvom dodavanju à poslije nije bilo sanse da se Ista svira à i sudija je digao zastavicu Kad je akcija Bila gotova.
Trebao je biti korner
Nebitno da je ubacio loptu s metar gol bi se pikao.
-
Mirza007
#1540 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Pa nije to pitanje srece nego organizacije i rada. Dinamo i Hajduk godinama proizvode kvalitetne igrace. Mamic je od Dinama napravio stabilan euroligaski klub i pri tome vrecu para namlatio.Crvena Tifoza wrote:Renta wrote:Chmoljo wrote:
večeras je srušeno toliko mitova... od onoga: "mali smo, ne može se", do "balkanski mentalitet"...
Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav pobjednički mentalitet se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.
Sreća neopisiva!!
Nije taj pobjednicki mentalitet stvorila Hrvatska, imali su srecu da im kljucni igraci igraju u najboljim ekipama svijeta. U takvim sredinama se stvara pobjednicki mentalitet, a ne na posudbi u Zrinjskom.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Logovan
#1542 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ma ponosan sam i ja što imamo tu i tamo ponekog poznatog igrača, normalno da ćeš biti ponosan. Samo je stvar što smo mogli i morali imati više uspjeha, pa makar npr. dva odlaska na SP (pored 2014. godine) i dva odlaska na Euro. Pa eto i da smo svaki put ispali u grupi, ne bih bio ovako sjeban kao sad. Konstantno nas nepto udaljava od prvenstva i uspjeha. Te neke svađe, prepirke, razno razni interesi, inati, itd.bosan wrote: Mi trebamo biti sretni sto uopce imamo nekog poznatog igraca . Treba biti realan da smo mi u rangu Lihtenstajna , Malte , Kipra . Onaj ko nema sansu da igra za Hrvatsku ili Srbiju igra za BiH i to preko kurca . Zato trebamo biti sretni i ponosni na ono sto imamo . Ja sam ponosan na nase igrace .To je nasa reprezentacija i dobra je kakvi smo mi .
Dok komšije redovno ostvaruju odlaske na prvenstva i ponekad prolaske grupne faze, mi strepimo hoćemo li makar doći do baraža, a onda dođemo li do baraža, tamo smo jebeni nenosioci.
Ma hoće, ne sumnjam.Labirint wrote:![]()
![]()
Svaka cast, od A do Ž... s tim da bih dodao samo da ne treba gubiti.nadu, obradovace nas nase Saraj'vo
A da ne govorim koja smo karina što se tiče klupskog fudbala. Pa to su već priče. Hrvati i Srbi po grupnim fazama i prolaze iste, a mi gledamo kako ćemo i hoćemo li uopšte proći prvo pretkolo LP/EL. Ma jebem ti sport i praćenje istog.
-
baglama
#1543 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
klosar pravi wrote:baglama wrote:klosar pravi wrote:Znaci ipak nije bio ofsajd i VAR bi ga priznao?
Trebao je biti korner
Nebitno da je ubacio loptu s metar gol bi se pikao.[/quote
To bi mu VAR potvrdio ali nije ga inscriptions
-
Stari
#1544 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ove noći bi se trebao početi rušiti mit o jugoslavenskom fudbalu...i početi graditi reviziju nogometne istorije zapadnog Balkana. Razbistriti mutne vode propagande i istočnih lobija. I na kraju krajeva revidirati nepravdu po kojoj se svi jugoslavenski uspjesi u ovom sportu pripisuju isključivo Srbiji.
Više od četvrt vijeka je prošlo od nestanka te zemlje ... Isto toliko vremena traje ovo hrvatsko loptanje svima nama pred očima...dobro loptanje...vrlo dobro loptanje. Ono šta se desilo u Francuskoj 98'e je sa Topčidera upakovano u kvaziobjašnjenje da su to bili plodovi "jugoslavenske škole" ... tobož Čileanska generacija ... i biva kad se tome istekne rok upotrebe -biće sve srednja žalost ili još gore. Snaga je u zajedništvu. Razjedninjeni nećemo biti niko i ništa...banana države...torovi...itd isl.
Bogme je to bila vrlo dobro rasprostanjena i izlobirana govnarija ...koju mnogi na žalost još gutaju. Neki zato što im je to posao da rade...a neki iz naivne sjete i žala za prohujalom mladošču.
Nema tu istine ni koliko crnog ispod nokata. Hrvatska je pokazala da je bez SFRJ bolja od nje dok je i sama bila njen dio. Da se zasluge za povremene relativne uspjehe te ekipe i te priče ....može i mora revidirati i revalorizovati ... budući da se ti rezultati sad trenutno priprisuju skoro isključivo srbima.
Volio bih kad i BiH uspjela napraviti nešto slično u tom smislu.
Više od četvrt vijeka je prošlo od nestanka te zemlje ... Isto toliko vremena traje ovo hrvatsko loptanje svima nama pred očima...dobro loptanje...vrlo dobro loptanje. Ono šta se desilo u Francuskoj 98'e je sa Topčidera upakovano u kvaziobjašnjenje da su to bili plodovi "jugoslavenske škole" ... tobož Čileanska generacija ... i biva kad se tome istekne rok upotrebe -biće sve srednja žalost ili još gore. Snaga je u zajedništvu. Razjedninjeni nećemo biti niko i ništa...banana države...torovi...itd isl.
Bogme je to bila vrlo dobro rasprostanjena i izlobirana govnarija ...koju mnogi na žalost još gutaju. Neki zato što im je to posao da rade...a neki iz naivne sjete i žala za prohujalom mladošču.
Nema tu istine ni koliko crnog ispod nokata. Hrvatska je pokazala da je bez SFRJ bolja od nje dok je i sama bila njen dio. Da se zasluge za povremene relativne uspjehe te ekipe i te priče ....može i mora revidirati i revalorizovati ... budući da se ti rezultati sad trenutno priprisuju skoro isključivo srbima.
Volio bih kad i BiH uspjela napraviti nešto slično u tom smislu.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1545 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Da, rekli su pred prvenstvo da će mu ovo biti zadnji angažman na TV.cyprus wrote:Jel se ovo Beusan oprostio od televizije?
-
baglama
#1546 Re: Finale-Hrvatska- Francuska
Trebao je biti korner[/quote][/quote]
To bi mu VAR potvrdio ali nije ga ubacio[/quote]
Trebao je biti korner[/quote][/quote]
To bi mu VAR potvrdio ali nije ga ubacio[/quote]
- Renta
#1547 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
pici wrote:
It is not coming home!
Ne volim se naslađivati tuđom nesrećom ali ova slika s komentarom je jedna od najjačih.
-
Fudo387
#1548 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Ma imamo mi qrac moj u nogama, a ne talenat.Renta wrote:Chmoljo wrote:
Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav POBJEDNIČKI MENTALITET se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.
Sreća neopisiva!!
Naleti jednom u 20 godina nekom jedna nevjerovatna generacija koja rusi zakone fizike, i cao.
Talenat je 5%, ostalo je rad, znoj i pisanje krvi.
-
palermo
#1549 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Čestitke, uživaj u pobjedi, ponosi se.....i po mogućnosti bez komentara ovakvog tipaMišo_Kovač wrote:Mandzukic je maksimalno zahvalan igrač, slabiji finisher od napadača tipa Gomeza ili Dzeke, al daleko bolji timski igrač, bez obzira ko igra iza njega. I to nevezano za reprezentativni dres, jednostavno je takav. Usputbudirečeno, jebem Ćeli mamu što ga je otjerao iz BayernaBetter Man wrote:Na stranu što on ima iza sebe puno više kvalitetnih igrača od Džeke, ja ovdje govorim o njegovoj srčanosti požrtvovanosti. On i da nema takvu pozadinu bi ginuo maksimalno.Fudo387 wrote: Mandžukić iza sebe ima Modrica i Rakitica, sa strane Perisica, Rebica, pridruzi se tu i Brozovic...Edin ima samo Pjanica.
Mandzukic da igra za BiH nikad gola ne bi dao.
- cyprus
#1550 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska
Štetamali_milojica wrote:Da, rekli su pred prvenstvo da će mu ovo biti zadnji angažman na TV.cyprus wrote:Jel se ovo Beusan oprostio od televizije?