Realna je cinjenica da i nema alternative, program je u kurcu, od mandata do mandata je najvaznije zadrzati vlast, najvise je SDP unazadio BiH, vrijeme ce pokazati da je Lagumdzija grobar.Dozer wrote:Znam ja to. I to je vise nego ocito.
Ali, s obzirom na to, sve sto mogu reci jeste - poserem se na sve ove koji ne glasaju, a istovremeno pljuju na vlast.
Imaju XY izgovora, od onoga "nemam za koga glasati", do onoga "svi su oni isti". I onda krenu u pljuvacinu po vlasti, a pri tome nisu uradili nista cak ni da pokusaju promijeniti tu vlast na koju pljuju i kojom su nezadovoljni.
Za mene su to veci idioti od ovih na vlasti, al' hajd'... Valjda to tako treba...
Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
- no_mani=no_fjučr
#1526 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
- Dozer
#1527 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Tesko... Ne limvo ga ni ja, ali tesko da je on nesto toliko mogao unazaditi nakon ovih, a za 2-3 godine cemo vidjeti st(r)anje koje ce nam prirediti ovi novi-stari "reformisti".
Za pocetak starog-novog mandata imamo par hiljada novootpustenih, poskupljuje hrana, rezije... Samo polako...
Za pocetak starog-novog mandata imamo par hiljada novootpustenih, poskupljuje hrana, rezije... Samo polako...
-
VjecitiStudent
#1528 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Šta ste se raskukali?no_mani=no_fjučr wrote:Realna je cinjenica da i nema alternative, program je u kurcu, od mandata do mandata je najvaznije zadrzati vlast, najvise je SDP unazadio BiH, vrijeme ce pokazati da je Lagumdzija grobar.Dozer wrote:Znam ja to. I to je vise nego ocito.
Ali, s obzirom na to, sve sto mogu reci jeste - poserem se na sve ove koji ne glasaju, a istovremeno pljuju na vlast.
Imaju XY izgovora, od onoga "nemam za koga glasati", do onoga "svi su oni isti". I onda krenu u pljuvacinu po vlasti, a pri tome nisu uradili nista cak ni da pokusaju promijeniti tu vlast na koju pljuju i kojom su nezadovoljni.
Za mene su to veci idioti od ovih na vlasti, al' hajd'... Valjda to tako treba...
S obzirom na ponudu, izlaznost na izbore je fantastična ...
- Dozer
#1529 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ko kuka? Meni je u zivotu super, licno. Ali, eto...mozda sam naopak pa bez veze gledam malo dalje misleci i na djecu...sta cu, takav sam...
-
Novak20
#1530 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dozer wrote:Znam ja to. I to je vise nego ocito.
- BHCluster
#1531 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Novak20 wrote:Dozer wrote:Znam ja to. I to je vise nego ocito.
Za mene su to veci idioti od ovih na vlasti, al' hajd'... Valjda to tako treba...100% si u pravu.
-
VjecitiStudent
#1532 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Šta bi sa većom izlaznosšću dobili, tri Reufa umjesto jednog?
- Dozer
#1533 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
To je taj problem u razmisljanju. I to je taj uspjeh ovih vlasti. Uspjeli su ubijediti narod da od bilo kakvih promjena nema nikakve koristi, tj. da se s promjenom vlasti nista sustinski nece promijeniti, tj. da nema nikakve svrhe da se bilo sta mijenja.
A nije tako. Skini s vlasti etno-nacionaliste prvo, pa onda mozemo pricati o tome da li se moze ili ne bilo sta mijenjati.
Samo mi nemoj reci da je SDP bio na vlasti, pa eto - nista se nije desilo. Nisam SDP-ovac, ali realno - na kojoj je to vlasti SDP bio? Da li je SDP pokrio sve nicoe vlasti, pa da je mogao uraditi bilo kakvu drasticnu promjenu? Nije, naravno.
SDA/HDZ/SNSD-SDS su i dalje bili na lokalnim nivoima, a lokalni nivoi su oni koji diriguju. Dzaba sto su pare na gornjim nivoima, to je nebitno jer se promjene moraju desiti na lokalnim nivoima da bi se zaista vidjele. A ako dole imas morona koji sve opstruira kako do pozitivne promjene ne bi doslo, dzaba ti je sto si predjesnik i imas vladu. Ne pije vode.
A da svi ovi nezadovoljni, gladni, obespravljeni i bez posla izadju na ulice, tu bi bilo lijepih par stotina hiljada ljudi. Puno vise od onih 10-ak % koji daju podrsku ovima na vlasti. Pa toljage u ruke, i jednostavno zgazi sve, ukini i rastjeraj te stranke, i onda hajmo od nule.
A nije tako. Skini s vlasti etno-nacionaliste prvo, pa onda mozemo pricati o tome da li se moze ili ne bilo sta mijenjati.
Samo mi nemoj reci da je SDP bio na vlasti, pa eto - nista se nije desilo. Nisam SDP-ovac, ali realno - na kojoj je to vlasti SDP bio? Da li je SDP pokrio sve nicoe vlasti, pa da je mogao uraditi bilo kakvu drasticnu promjenu? Nije, naravno.
SDA/HDZ/SNSD-SDS su i dalje bili na lokalnim nivoima, a lokalni nivoi su oni koji diriguju. Dzaba sto su pare na gornjim nivoima, to je nebitno jer se promjene moraju desiti na lokalnim nivoima da bi se zaista vidjele. A ako dole imas morona koji sve opstruira kako do pozitivne promjene ne bi doslo, dzaba ti je sto si predjesnik i imas vladu. Ne pije vode.
A da svi ovi nezadovoljni, gladni, obespravljeni i bez posla izadju na ulice, tu bi bilo lijepih par stotina hiljada ljudi. Puno vise od onih 10-ak % koji daju podrsku ovima na vlasti. Pa toljage u ruke, i jednostavno zgazi sve, ukini i rastjeraj te stranke, i onda hajmo od nule.
- BHCluster
#1534 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dozer wrote:To je taj problem u razmisljanju. I to je taj uspjeh ovih vlasti. Uspjeli su ubijediti narod da od bilo kakvih promjena nema nikakve koristi, tj. da se s promjenom vlasti nista sustinski nece promijeniti, tj. da nema nikakve svrhe da se bilo sta mijenja.
- Mister Yes
#1535 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Izlaznost na izbore je sasvim dobra u BiH. Fol je u tome što dobar broj registrovanih birača odavno već nije u BiH ali niko ne radi update tih listi. Zato ispada da imamo slabu izlaznost.
Ili pojednostavljeno, ljudi koji i dalje vjeruju da BiH ima 4 miliona stanovnika misle da je izlaznost slaba. Ljudi koji znaju da BiH nema više od 3,4 miliona stanovnika znaju da je izlaznost sasvim solidna.
Ili pojednostavljeno, ljudi koji i dalje vjeruju da BiH ima 4 miliona stanovnika misle da je izlaznost slaba. Ljudi koji znaju da BiH nema više od 3,4 miliona stanovnika znaju da je izlaznost sasvim solidna.
- BHCluster
#1536 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
To je taj podanicki mentalited na koji oni racunaju.VjecitiStudent wrote:Šta bi sa većom izlaznosšću dobili, tri Reufa umjesto jednog?
-
VjecitiStudent
#1537 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Sličnom logikom, mogla bi se i SDA braniti, jer nikad nisu imali vlast na svim nivoima.Dozer wrote:To je taj problem u razmisljanju. I to je taj uspjeh ovih vlasti. Uspjeli su ubijediti narod da od bilo kakvih promjena nema nikakve koristi, tj. da se s promjenom vlasti nista sustinski nece promijeniti, tj. da nema nikakve svrhe da se bilo sta mijenja.
SDP na zadnjim izborima nije dobio ništa manje vlasti no što je obično dobije SDA.
O SDP-u zbilja ne bih opet.
Tema o njima ima 1588 strana, napisanih u inspiraciji njihovim poštenjem i uspješnim vladanjem.
- BHCluster
#1538 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Kad se treba nesto uraditi onda ima ono famozno ALI...
-
Bodkin
#1539 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Aha rusit ih treba. Cijeli grad se digao na one sto su rusili u februaru. Mogu samo zamisliti kako bi se proveo ante iz mostara da dodje da rusi sarajevo
- BHCluster
#1540 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zamisli kakav bi to shok za Antu bio? Da nije razlike u "teksturi" lica mozda bi i dosao?Bodkin wrote:Aha rusit ih treba. Cijeli grad se digao na one sto su rusili u februaru. Mogu samo zamisliti kako bi se proveo ante iz mostara da dodje da rusi sarajevo
- Mister Yes
#1541 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Danas su izašli podaci rođenih i umrlih u Federaciji za Februar 2015-te. Malo je reći katastrofa. Ove godine Federacija definitivno ulazi u društvo velikih gubitaša.
U Februaru 2015-te u Federaciji rođeno 1.363 a umrlo 1.887
Podsjetimo se, u Januaru 2015-te rođeno je 1.154 a umrlo 1.592
Dakle, za prva dva mjeseca 2015-te rođeno je 2.517 a umrlo 3.479 to jest imamo negativan PP od 962 za prva 2 mjeseca
Podsjećanja radi, prošle 2014-te godine smo u prva dva mjeseca imali minus 129 a evo ove 962.
Pri tome su najgori ZHK, ZDK, USK i K10 koji bilježe najveći pad rođenih u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine. A najbolji su standardno HNK i KS koji jedini imaju više rođenih nego prošle godine.
Vremenom se sve više ističe jedna nepobitna činjenica: samo 3 grada su interesantna i to svakom narodu po jedan. Sarajevo Bošnjacima, Banja Luka Srbima i Mostar Hrvatima. Sve ostalo propada i nastavit će propadati.
Dakle, za prva dva mjeseca 2015-te rođeno je 2.517 a umrlo 3.479 to jest imamo negativan PP od 962 za prva 2 mjeseca
Podsjećanja radi, prošle 2014-te godine smo u prva dva mjeseca imali minus 129 a evo ove 962.
Pri tome su najgori ZHK, ZDK, USK i K10 koji bilježe najveći pad rođenih u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine. A najbolji su standardno HNK i KS koji jedini imaju više rođenih nego prošle godine.
Vremenom se sve više ističe jedna nepobitna činjenica: samo 3 grada su interesantna i to svakom narodu po jedan. Sarajevo Bošnjacima, Banja Luka Srbima i Mostar Hrvatima. Sve ostalo propada i nastavit će propadati.
- ILVIIR
#1542 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
uvijek ista stara otrljana prica. ako je neko izmjenjao vladajuce partije onda je to kod nas u bih slucaj. jedan od najvecih problema je taj sto ti iz svakog naroda treba dovoljno glasova da bi mogao provuci zakone kroz dom naroda, entitetsko glasanje itd..
umjesto sda smo isprobali sdp, umjesto sds snsd, umjesto hdz lijanovice.. i na kraju cak uspjeli iskombinovati u jednoj legislaturi. i sta smo dobili? vjerovatno najgorih 4 godine od kako je rat prestao. koliko god su mi ove "nacionalisticke" partije mrske, opet im se mora priznati da je bih uvijek isla makar malo i polahko naprijed.
nazalost takav je ustav i uredjenje drzave dbih, da je prosto nemoguce, da odredjeni broj partija vlada na svim nivoima. pa pogledaj prosjecnu zapadnu drzavu i vidi ko vlada na nivou "drzave", "entiteta" i "opstine" tamo. to sto neko u bosni zamislja nece nigdje u evropi naci.
umjesto sda smo isprobali sdp, umjesto sds snsd, umjesto hdz lijanovice.. i na kraju cak uspjeli iskombinovati u jednoj legislaturi. i sta smo dobili? vjerovatno najgorih 4 godine od kako je rat prestao. koliko god su mi ove "nacionalisticke" partije mrske, opet im se mora priznati da je bih uvijek isla makar malo i polahko naprijed.
nazalost takav je ustav i uredjenje drzave dbih, da je prosto nemoguce, da odredjeni broj partija vlada na svim nivoima. pa pogledaj prosjecnu zapadnu drzavu i vidi ko vlada na nivou "drzave", "entiteta" i "opstine" tamo. to sto neko u bosni zamislja nece nigdje u evropi naci.
- ILVIIR
#1543 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
podatci u pojedinim opstinama su tako katastrofalni, da se mora cak posumnjamti u njihovu tacnost.Mister Yes wrote:Danas su izašli podaci rođenih i umrlih u Federaciji za Februar 2015-te. Malo je reći katastrofa. Ove godine Federacija definitivno ulazi u društvo velikih gubitaša.
Dakle, za prva dva mjeseca 2015-te rođeno je 2.517 a umrlo 3.479 to jest imamo negativan PP od 962 za prva 2 mjeseca![]()
Podsjećanja radi, prošle 2014-te godine smo u prva dva mjeseca imali minus 129 a evo ove 962.![]()
uskoro izlaze konacni rezultati za 2014. godinu, pa cemo vidjeti kakvih ce tu korekcija biti, jer su i preliminarni za 2014. poprilicno losi.
- madner
#1544 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zasto se cudite, migracija unutar i van BiH je pojela najvitaniji dio stanovnistva tih opstina.
-
VjecitiStudent
#1545 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Bit će dobro ako 2050. godine u BiH bude više od 2,5 miliona autohtonih stanovnika.Mister Yes wrote:Danas su izašli podaci rođenih i umrlih u Federaciji za Februar 2015-te. Malo je reći katastrofa. Ove godine Federacija definitivno ulazi u društvo velikih gubitaša.
Dakle, za prva dva mjeseca 2015-te rođeno je 2.517 a umrlo 3.479 to jest imamo negativan PP od 962 za prva 2 mjeseca![]()
Podsjećanja radi, prošle 2014-te godine smo u prva dva mjeseca imali minus 129 a evo ove 962.![]()
Kad Afrika i Azija navale, popuniće se rupe začas, no kakve će se onda računice praviti, u čiju korist?
- madner
#1546 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Cuj kad navale. Nema navale ako nema prosperiteta.
No passaran.
No passaran.
-
VjecitiStudent
#1547 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
U bijegu iz klimatskim promjenama spržene Afrike navaliti definitivno hoće, čak i kod nas.madner wrote:Cuj kad navale. Nema navale ako nema prosperiteta.
No passaran.
- madner
#1548 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Afrikanci ante portas. 
-
Megiddo
#1549 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zanimljivo mi, neki dan čitam a vi koji pratite malo bolje politiku to možete potvrditi ili opovrgnuti, da je zapravo Belgija država rekorder kad je u pitanju koliko je dana potrebno za formiranje vlade.
Meni je zanimljivo iz prostog razloga zato što je Belgija tako napredna zemlja a ima tako slične probleme kao i mi, što će reći bar u domenu (ekonomskog) napretka neformiranje vlade i državne blokade nemaju toliko značajnog uticaja kolikim ga želimo predstaviti.
Meni je zanimljivo iz prostog razloga zato što je Belgija tako napredna zemlja a ima tako slične probleme kao i mi, što će reći bar u domenu (ekonomskog) napretka neformiranje vlade i državne blokade nemaju toliko značajnog uticaja kolikim ga želimo predstaviti.
- madner
#1550 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Naravno, ko god napravi glup ustav ima problem da funkcionise.