Premijer Liga BiH 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1526 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
E moj Leet, kukao si danima o nepravdi nanašenoj nježnom portugalcu Pepeu, kako nije ni dohvatio Alvesa, ovo ono, neke sličice se lijepile i analizirale...a zaboravljaš da ga je sudija iskljucio zbog nijeta

- Kemal Malovčić
#1527 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
U idućem broju Sport Centra:
Sead Bučan: "Njimeta mi, ne znam šta sam uradio da zaslužim ona mrškanja od Hordi"
@LSD, Pepe nije mumin, on ne može nijetiti.
Sead Bučan: "Njimeta mi, ne znam šta sam uradio da zaslužim ona mrškanja od Hordi"
@LSD, Pepe nije mumin, on ne može nijetiti.
- amoninan
#1528 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Čitaj ba pravilnik i tišu.LSD wrote:To jest....Bjelica ko Uzvišeniamoninan wrote:Said se oglasio danas u Sportu. Parafraziram; penal je čist, da nisam skočio polomio bi me.
Pravilnik je na našoj strani!...vrijednuje, kažnjava i sankcioniše "po nijetu"
![]()
nije bitno jel ga udario, bitno je da nanijetio
i zato je i penal i crveni karton i sve...sve im natovari na leđa u jednoj sekundi i završi pricu
Vjerovatno da isti ne kaže kako lopta mora preći cjelim prečnikom gol liniju da se gol prizna i ti bi se kleo u njega. Ali, ne kaže.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1529 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
To je to, fala moKe.Kemal Malovčić wrote: @LSD, Pepe nije mumin, on ne može nijetiti.
-
LSD
#1530 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio"
, sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze
i glumio akrobatu...o šta mu je to u životu
- Kemal Malovčić
#1531 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Lsd, fin si momak, ne prećeruj tolko 
Bjelica je više nas nerviro negoli igrače i navijače Olimpića, i ispraćen je zvižducima
Bjelica je više nas nerviro negoli igrače i navijače Olimpića, i ispraćen je zvižducima
- amoninan
#1532 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Dosad ej bila zajebancija.LSD wrote:@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio", sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze
Ne pretjeruj, nije glumio akrobatu, jednostavno nije mogao ostati na nogama. Bio je u punom trku, i teško bi iko ostao na nogama u onoj situaciji. Uostalom, da je htio, mogao je lijepo ostati na zemlji i ne pokušavati da izbjegne startu u noge i tako iznudi penal. Ali nije. Pokušao je izbjeći start i onako kako samo on zna ušetati se u gol protvnika. Nažalost, nije se uspio održati na nogama nakon što je izbjegao Hamzićevom start u noge.
To je to na ovu temu. Nisam htio ni započinjati, međutim, nekako mi bi merak uz kafu malo da s tobom šenlučim
-
LSD
#1533 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Pa zayebancija je sve ovoamoninan wrote:Dosad ej bila zajebancija.LSD wrote:@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio", sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze
Ne pretjeruj, nije glumio akrobatu, jednostavno nije mogao ostati na nogama. Bio je u punom trku, i teško bi iko ostao na nogama u onoj situaciji. Uostalom, da je htio, mogao je lijepo ostati na zemlji i ne pokušavati da izbjegne startu u noge i tako iznudi penal. Ali nije. Pokušao je izbjeći start i onako kako samo on zna ušetati se u gol protvnika. Nažalost, nije se uspio održati na nogama zahvaljujući Hamzićevom startu u noge.
To je to na ovu temu. Nisam htio ni započinjati, međutim, nekako mi bi merak uz kafu malo da s tobom šenlučim
- amoninan
#1534 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jes' vala dosadno...
helem, nevazeano za ovo. Jučer nešto kontam nakon što sam pročitao članak o ulasku našeg NS u 21.vijek ; oficijelni shop reprezentacije, nova modernizirana web stranica. Kako bi bilo ludo da u kviru te nove web prezentacije organizuju i Fantasy PLBiH
helem, nevazeano za ovo. Jučer nešto kontam nakon što sam pročitao članak o ulasku našeg NS u 21.vijek ; oficijelni shop reprezentacije, nova modernizirana web stranica. Kako bi bilo ludo da u kviru te nove web prezentacije organizuju i Fantasy PLBiH
- Šibicar
#1535 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
tcz wrote:sta je ovo u olimpiCu se svi kunu Bogom
„Kunem se Bogom da nisam dotako Husejinovića. Razgovarao sam i s njim i on to može potvrditi. Lopta mu je pobjegla i njemu nije prostalo ništa nego da padne. Međutim nisam mogao uvjeriti sudiju u to, nije svakako mogao promjeniti odluku nakon što je već svirao najstrožiju kaznu“, govori Hamzić, koji je dodao da je ovaj detalj presudio utakmicu.
http://scsport.ba/vijest/42201
ovako su se kleli i za licencu Nijaz i njegovi puleni
E ako se Bogom zakleo ja mu vjerujem,još ako to potvrdi Alahom,onda nema šta frajer je čist k'o suza.
- BHF_Manijak
#1536 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Haj necu o tome je li penal il' nije, medjtuim danima se pise "isao mu u noge, isao da ga slomi" i slicno, pa 90% golmana kada izlijece na igraca, to zavrsi onako kao sto je Hamzic, baci se po lopti...Pa nije s oba djona isao, daj ba nemojte zajebavati, i sami znate da ako su ruke na podu tj ne dize ih u zrak da se ne svira penal. Nekad se ponasate k'o da ste 2 utakmice pogledali majkemi.
- ultima_palabra
#1537 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Na snimku BHT-a bi se reklo da je penal, ali Arena je imala kadar iza gola... tu mi se čini da je regularan start.BHF_Manijak wrote:Haj necu o tome je li penal il' nije, medjtuim danima se pise "isao mu u noge, isao da ga slomi" i slicno, pa 90% golmana kada izlijece na igraca, to zavrsi onako kao sto je Hamzic, baci se po lopti...Pa nije s oba djona isao, daj ba nemojte zajebavati, i sami znate da ako su ruke na podu tj ne dize ih u zrak da se ne svira penal. Nekad se ponasate k'o da ste 2 utakmice pogledali majkemi.
- BHF_Manijak
#1538 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
KAzem ti nevezano sad uopste je li penal ili ne, vec cudim se ovoj prici koja se proteze ima 3 dana "isao mu u noge", e jok eto ici ce nogom u glavu!
Svaki golman pravi onaka start kad izlijece na napadaca, ne vidim u cemu je problem? Kako rekho nije s dva podignuta djonva jebote startovo pa da se neke zalopojke pisu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1539 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
I onda smo na vašem stadionu dobili sličan penal ( izdajnik ga zabio iz penala
).
- amoninan
#1540 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
sve bi to bilo ok, da Hamzić donji svoj dio tijela (od truka na niže) nije digao. Pogledaj još jednom usporeni i vidječeš da je digao donji dio tijela želeći ga sriječiti prillikom izbjegabnja starta. Nije Bgm navijačka, bar što se mene tiče, ali ono dizanje nogu u situaciji kad ga Said preskače je namjera da ga se zaustavi po mom sudu. Lopta ej već bila iza njegovoih leđa.BHF_Manijak wrote:KAzem ti nevezano sad uopste je li penal ili ne, vec cudim se ovoj prici koja se proteze ima 3 dana "isao mu u noge", e jok eto ici ce nogom u glavu!Svaki golman pravi onaka start kad izlijece na napadaca, ne vidim u cemu je problem? Kako rekho nije s dva podignuta djonva jebote startovo pa da se neke zalopojke pisu.
- jeza u ledja
#1541 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Stvarno jest diskutabilno da li je penal, jer rijetko vidimo da se faul dosudjuje bez ikakvog kontakta. Ali isto tako rijetko vidimo da golman izlijece na loptu sa podignutim nogama, a ne samo rukama, a vidjeli smo sta kazu pravila.
U svakom slucaju ne moze se sa sigurnoscu reci da NIJE penal, za razliku od one crte za Zeljeznicar proslo kolo. No ono je jako tesko vidjeti u zivo stoga ni to nije toliko diskutabilno u smislu nekog namjestanja.
Usput, prije mi se cini da je Torlak dao onaj gol glavom nego da je Svraka, ili ko vec da onaj gol za Zeljeznicar.
Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
Po meni je veca greska od ovih onaj nepriznati Hadzicev gol protiv Gradine iz proslog kola. (ofsajd koji nije postojao). Ono je po meni bilo lakse vidjeti nego ova ostala 3 slucaja.
U svakom slucaju ne moze se sa sigurnoscu reci da NIJE penal, za razliku od one crte za Zeljeznicar proslo kolo. No ono je jako tesko vidjeti u zivo stoga ni to nije toliko diskutabilno u smislu nekog namjestanja.
Usput, prije mi se cini da je Torlak dao onaj gol glavom nego da je Svraka, ili ko vec da onaj gol za Zeljeznicar.
Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
Po meni je veca greska od ovih onaj nepriznati Hadzicev gol protiv Gradine iz proslog kola. (ofsajd koji nije postojao). Ono je po meni bilo lakse vidjeti nego ova ostala 3 slucaja.
- Charuga
- Globalni moderator
#1542 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
J.biga, kod nas se svaka pogresna sudijska odluka definise kao kupovina sudija. I onda imamo sestodnevne rasprave oko sudjenja poslije skoro svakog kola umjesto da se prica o utakmicama ...jeza u ledja wrote:Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
- amoninan
#1543 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Trebaće vremena da se takva percepciaj iskorijeni. Ipak smo svjedoci decenijskim malverzacijama u tom segmentu.Plavih_11 wrote:J.biga, kod nas se svaka pogresna sudijska odluka definise kao kupovina sudija. I onda imamo sestodnevne rasprave oko sudjenja poslije skoro svakog kola umjesto da se prica o utakmicama ...jeza u ledja wrote:Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
Svi to znamo, od nas koji smo redovni na tekmama do djece na školskim igralištima.
- BHF_Manijak
#1544 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ono Toralakovo jeste gol, bar iz onog gula kamere koji imamo na raspolaganju. A evo i Jez potvrdjuje ono sto gore napisah, nekakvo brutalno izlijetanje golmana, e svasta...
Evo ovih nekoliko scena pa opet sami prosudite, kreno je na loptu, i onda kad je vidio da je nece uhvatit kreno je spusati i ruke i tijelo, a u trenutku kad ga je preskakao Husejinovic ja uopste ne vidim nikakve noge u zraku niti kakvu brutalnost, tek poslije leta Husejinovica noge Hamzica su bile u zraku.

- amoninan
#1545 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Malo je okasnio s nogama. Said je ipak mašina
POkaži sshot kamere iza gola, mnogo više govori. Odnosno ne shot, nego usporeni.
POkaži sshot kamere iza gola, mnogo više govori. Odnosno ne shot, nego usporeni.
- BHF_Manijak
#1546 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Gdje se ima to "nafatat", ovo je sve od videomaterijala sto sam nasao 
- amoninan
#1547 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Vjerovatno je moglo sa snimak Arene, jer su oni imali kameru tačno iza gola. Vidi u našoj sekciji na pdf-u "Video i materijali" jel Libero dao linkove za snimak cjele tekme.BHF_Manijak wrote:Gdje se ima to "nafatat", ovo je sve od videomaterijala sto sam nasao
- Tvrtko II Kotromanić
#1548 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
de ba ljudi, dosta je vise s tim penalom realno 
- Mračajski proto
#1549 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
СВИ НA ГРБAВИЦУ!
- ganjeta
#1550 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
" Mi volimo Slaviju, Slaviju i hoćemo pobjedu, pobjedu...Slavija, Slavija hej, hej.... Slavija, Slavija....."