Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#1526 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

E moj Leet, kukao si danima o nepravdi nanašenoj nježnom portugalcu Pepeu, kako nije ni dohvatio Alvesa, ovo ono, neke sličice se lijepile i analizirale...a zaboravljaš da ga je sudija iskljucio zbog nijeta :-) :D
Kemal Malovčić

#1527 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

U idućem broju Sport Centra:

Sead Bučan: "Njimeta mi, ne znam šta sam uradio da zaslužim ona mrškanja od Hordi"

@LSD, Pepe nije mumin, on ne može nijetiti. :mrgreen:
amoninan

#1528 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

LSD wrote:
amoninan wrote:Said se oglasio danas u Sportu. Parafraziram; penal je čist, da nisam skočio polomio bi me.

Pravilnik je na našoj strani! :D
To jest....Bjelica ko Uzvišeni :shock: ...vrijednuje, kažnjava i sankcioniše "po nijetu" :lol: :lol: nije bitno jel ga udario, bitno je da nanijetio :shock: i zato je i penal i crveni karton i sve...sve im natovari na leđa u jednoj sekundi i završi pricu
Čitaj ba pravilnik i tišu. :P

Vjerovatno da isti ne kaže kako lopta mora preći cjelim prečnikom gol liniju da se gol prizna i ti bi se kleo u njega. Ali, ne kaže. :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1529 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Kemal Malovčić wrote: @LSD, Pepe nije mumin, on ne može nijetiti. :mrgreen:
To je to, fala moKe. :thumbup:
LSD

#1530 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio" :lol: , sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze ;-) i glumio akrobatu...o šta mu je to u životu
Kemal Malovčić

#1531 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

Lsd, fin si momak, ne prećeruj tolko :mrgreen:

Bjelica je više nas nerviro negoli igrače i navijače Olimpića, i ispraćen je zvižducima :mrgreen:
amoninan

#1532 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

LSD wrote:@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio" :lol: , sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze ;-) i glumio akrobatu...o šta mu je to u životu
Dosad ej bila zajebancija.
Ne pretjeruj, nije glumio akrobatu, jednostavno nije mogao ostati na nogama. Bio je u punom trku, i teško bi iko ostao na nogama u onoj situaciji. Uostalom, da je htio, mogao je lijepo ostati na zemlji i ne pokušavati da izbjegne startu u noge i tako iznudi penal. Ali nije. Pokušao je izbjeći start i onako kako samo on zna ušetati se u gol protvnika. Nažalost, nije se uspio održati na nogama nakon što je izbjegao Hamzićevom start u noge.

To je to na ovu temu. Nisam htio ni započinjati, međutim, nekako mi bi merak uz kafu malo da s tobom šenlučim :P
LSD

#1533 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

amoninan wrote:
LSD wrote:@amoninan...pa dobro care, znamo za pravila...pravilnik je sveta krava kao u hindusa i mora se strogo poštovati, ne smije se ni pomisliti na izmjenu istog...ne sporim ja ništa, Bjelica svira i kad je zaista po kostima i kad je "nanijetio" :lol: , sve po pravilima , sve OK....a ni Said ,inace obrazli momak, se nebi bacao bezveze ;-) i glumio akrobatu...o šta mu je to u životu
Dosad ej bila zajebancija.
Ne pretjeruj, nije glumio akrobatu, jednostavno nije mogao ostati na nogama. Bio je u punom trku, i teško bi iko ostao na nogama u onoj situaciji. Uostalom, da je htio, mogao je lijepo ostati na zemlji i ne pokušavati da izbjegne startu u noge i tako iznudi penal. Ali nije. Pokušao je izbjeći start i onako kako samo on zna ušetati se u gol protvnika. Nažalost, nije se uspio održati na nogama zahvaljujući Hamzićevom startu u noge.

To je to na ovu temu. Nisam htio ni započinjati, međutim, nekako mi bi merak uz kafu malo da s tobom šenlučim :P
Pa zayebancija je sve ovo :D nema govora u svađama ;-) ...dosadno nam kume, pa moramo nešto pisati da ne zamre tema :razz: ...a Hamzić sam svojim zakletvama po onim portalima daje materijala :-) :lol:
amoninan

#1534 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Jes' vala dosadno... :D :-)
helem, nevazeano za ovo. Jučer nešto kontam nakon što sam pročitao članak o ulasku našeg NS u 21.vijek ; oficijelni shop reprezentacije, nova modernizirana web stranica. Kako bi bilo ludo da u kviru te nove web prezentacije organizuju i Fantasy PLBiH :D
Šibicar

#1535 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Šibicar »

tcz wrote:sta je ovo u olimpiCu se svi kunu Bogom

„Kunem se Bogom da nisam dotako Husejinovića. Razgovarao sam i s njim i on to može potvrditi. Lopta mu je pobjegla i njemu nije prostalo ništa nego da padne. Međutim nisam mogao uvjeriti sudiju u to, nije svakako mogao promjeniti odluku nakon što je već svirao najstrožiju kaznu“, govori Hamzić, koji je dodao da je ovaj detalj presudio utakmicu.

http://scsport.ba/vijest/42201

ovako su se kleli i za licencu Nijaz i njegovi puleni :-)

E ako se Bogom zakleo ja mu vjerujem,još ako to potvrdi Alahom,onda nema šta frajer je čist k'o suza. :mrgreen:
BHF_Manijak

#1536 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Haj necu o tome je li penal il' nije, medjtuim danima se pise "isao mu u noge, isao da ga slomi" i slicno, pa 90% golmana kada izlijece na igraca, to zavrsi onako kao sto je Hamzic, baci se po lopti...Pa nije s oba djona isao, daj ba nemojte zajebavati, i sami znate da ako su ruke na podu tj ne dize ih u zrak da se ne svira penal. Nekad se ponasate k'o da ste 2 utakmice pogledali majkemi.
ultima_palabra

#1537 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:Haj necu o tome je li penal il' nije, medjtuim danima se pise "isao mu u noge, isao da ga slomi" i slicno, pa 90% golmana kada izlijece na igraca, to zavrsi onako kao sto je Hamzic, baci se po lopti...Pa nije s oba djona isao, daj ba nemojte zajebavati, i sami znate da ako su ruke na podu tj ne dize ih u zrak da se ne svira penal. Nekad se ponasate k'o da ste 2 utakmice pogledali majkemi.
Na snimku BHT-a bi se reklo da je penal, ali Arena je imala kadar iza gola... tu mi se čini da je regularan start.
BHF_Manijak

#1538 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

KAzem ti nevezano sad uopste je li penal ili ne, vec cudim se ovoj prici koja se proteze ima 3 dana "isao mu u noge", e jok eto ici ce nogom u glavu! :roll: Svaki golman pravi onaka start kad izlijece na napadaca, ne vidim u cemu je problem? Kako rekho nije s dva podignuta djonva jebote startovo pa da se neke zalopojke pisu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1539 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

I onda smo na vašem stadionu dobili sličan penal ( izdajnik ga zabio iz penala :D ).
amoninan

#1540 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

BHF_Manijak wrote:KAzem ti nevezano sad uopste je li penal ili ne, vec cudim se ovoj prici koja se proteze ima 3 dana "isao mu u noge", e jok eto ici ce nogom u glavu! :roll: Svaki golman pravi onaka start kad izlijece na napadaca, ne vidim u cemu je problem? Kako rekho nije s dva podignuta djonva jebote startovo pa da se neke zalopojke pisu.
sve bi to bilo ok, da Hamzić donji svoj dio tijela (od truka na niže) nije digao. Pogledaj još jednom usporeni i vidječeš da je digao donji dio tijela želeći ga sriječiti prillikom izbjegabnja starta. Nije Bgm navijačka, bar što se mene tiče, ali ono dizanje nogu u situaciji kad ga Said preskače je namjera da ga se zaustavi po mom sudu. Lopta ej već bila iza njegovoih leđa.
jeza u ledja

#1541 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by jeza u ledja »

Stvarno jest diskutabilno da li je penal, jer rijetko vidimo da se faul dosudjuje bez ikakvog kontakta. Ali isto tako rijetko vidimo da golman izlijece na loptu sa podignutim nogama, a ne samo rukama, a vidjeli smo sta kazu pravila.
U svakom slucaju ne moze se sa sigurnoscu reci da NIJE penal, za razliku od one crte za Zeljeznicar proslo kolo. No ono je jako tesko vidjeti u zivo stoga ni to nije toliko diskutabilno u smislu nekog namjestanja.
Usput, prije mi se cini da je Torlak dao onaj gol glavom nego da je Svraka, ili ko vec da onaj gol za Zeljeznicar.

Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.

Po meni je veca greska od ovih onaj nepriznati Hadzicev gol protiv Gradine iz proslog kola. (ofsajd koji nije postojao). Ono je po meni bilo lakse vidjeti nego ova ostala 3 slucaja.
Charuga
Globalni moderator

#1542 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

jeza u ledja wrote:Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
J.biga, kod nas se svaka pogresna sudijska odluka definise kao kupovina sudija. I onda imamo sestodnevne rasprave oko sudjenja poslije skoro svakog kola umjesto da se prica o utakmicama ...
amoninan

#1543 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Plavih_11 wrote:
jeza u ledja wrote:Cijela rasprava je oko nekog namjestanja sudija za jedan ili drugi tim, a ja to ne vidim ni u jednom slucaju.
J.biga, kod nas se svaka pogresna sudijska odluka definise kao kupovina sudija. I onda imamo sestodnevne rasprave oko sudjenja poslije skoro svakog kola umjesto da se prica o utakmicama ...
Trebaće vremena da se takva percepciaj iskorijeni. Ipak smo svjedoci decenijskim malverzacijama u tom segmentu.
Svi to znamo, od nas koji smo redovni na tekmama do djece na školskim igralištima.
BHF_Manijak

#1544 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Ono Toralakovo jeste gol, bar iz onog gula kamere koji imamo na raspolaganju. A evo i Jez potvrdjuje ono sto gore napisah, nekakvo brutalno izlijetanje golmana, e svasta... :mrgreen: Evo ovih nekoliko scena pa opet sami prosudite, kreno je na loptu, i onda kad je vidio da je nece uhvatit kreno je spusati i ruke i tijelo, a u trenutku kad ga je preskakao Husejinovic ja uopste ne vidim nikakve noge u zraku niti kakvu brutalnost, tek poslije leta Husejinovica noge Hamzica su bile u zraku. :roll:
Image
Image
Image
Image
amoninan

#1545 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Malo je okasnio s nogama. Said je ipak mašina :D
POkaži sshot kamere iza gola, mnogo više govori. Odnosno ne shot, nego usporeni.
BHF_Manijak

#1546 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Gdje se ima to "nafatat", ovo je sve od videomaterijala sto sam nasao :mrgreen:
amoninan

#1547 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

BHF_Manijak wrote:Gdje se ima to "nafatat", ovo je sve od videomaterijala sto sam nasao :mrgreen:
Vjerovatno je moglo sa snimak Arene, jer su oni imali kameru tačno iza gola. Vidi u našoj sekciji na pdf-u "Video i materijali" jel Libero dao linkove za snimak cjele tekme.
Tvrtko II Kotromanić

#1548 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tvrtko II Kotromanić »

de ba ljudi, dosta je vise s tim penalom realno :-)
Mračajski proto

#1549 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

СВИ НA ГРБAВИЦУ!
ganjeta

#1550 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

" Mi volimo Slaviju, Slaviju i hoćemo pobjedu, pobjedu...Slavija, Slavija hej, hej.... Slavija, Slavija....." :oops: :D
Locked