IRAN

Post Reply
stakasa

#15226 Re: IRAN

Post by stakasa »

jeza u ledja wrote:Fino Izraelci vuku za nos SAD. Ko misli da ce Izrael sam od sebe napadati Irance grdno se vara. Svima odgovara da se Iranci uklone, samo niko nece sam da istura vrat, jel, vec ocekuju od Amerike. :roll:

A Iran naravno debilizam na kvadrat. Uspjevaju nekako samo oni da budu meta Zapada. Na kraju ce im i Rusi pokazati ledja. Za sta?
Kako bolan? Pa sta su Irak, Libija, Sirija, Afganistan...
Ali je Iran pretvrd orah. I ne skida gace nakon prvih prijetnji
stakasa

#15227 Re: IRAN

Post by stakasa »

jeza u ledja wrote:
Zasto je reko Bibi da je Iran meta broj 1? Zasto je Izraelu Iran meta broj 1? Zasto nije recimo Jordan, Turska, Maroko, Malezija, Djibuti? Vec Iran?
Ozbiljno pitam, zasto Iran?

Probaj odgovoriti na to pitanje, pa ces mozda odgovoriti sam sebi. Sta Iran ima od prkosenja Izraelu ili Zapadu (ili eto Britaniji i SAD kako kazes)? Ne svidja im se imperijalisticka politika SAD? OK. Ne svidja im se fasizam Izraela? OK. Ne svidja se ni meni stosta, ne znaci da cu prstom u to upirat ko u govno. Mislis da se ostali igraci svidjaju jedni drugima? Sirija Rusiji, Izrael Rusiji, Saudija Americi, Turskoj Kina, itd itd. Sta li vec....Govoris jedno, radis ono sto mozes. Ne upires gdje ne mozes......osim ako tebi to kao lideru ne odgovara, u tvojoj zemlji. :wink:

Ali ne, pravi od sebe mucenika, pravi od svog naroda mucenike, kad i ako zagusti, neces ti hodati po minskim poljima, ha jel. (ne mislim na tebe, jel :D ). E, to je to sto ti govorim. Zasto bas Iran smeta Izraelu? Zasto ne napadnu recimo Tursku ili Saudiju? Sta prosjecan Iranac ima od ovoga, vise, od prosjecnog gradjanina neke druge zemlje na BI? Nista, osim eventualno suplje.
Ako hoces da se kurcis, budi spreman primiti degenek. Vrlo jednostavno.
Ali naravno, lako je tudjim kurcem. Ko sto rade lideri, a kao sto rade i razni likovi ovdje na temi (ili slicnim temama). Ne ginu oni, ha jel. :wink: :roll:

A ostalo je sve jasno, nema potrebe puno da se raspravljamo.
Pa zato sto su ostale slomili a ovi im ostali. Bio im je Irak vaznija meta dok ga nisu skrsili
aratet

#15228 Re: IRAN

Post by aratet »

Podrska teroristickim irganizacijama Hamasu i Hezbollahu su flavni razlozi zasto Iran smeta Izraelu.
walk_M-A-N

#15229 Re: IRAN

Post by walk_M-A-N »

Leopard_SA wrote:U medijima se trenutno vodi kampanja protiv Irana gdje se Iran predstavlja kao leglo terorizma i opasnost za svijet dok je stvarnost dosta drugacija tj. priprema se teren za "oslobodjenje" Irana i uvodjenje demokratije u Iran. Nadam se da nece uspjeti izazvati unutrasnje sukobe u Iranu i da ce ne daj Boze eventualni skub narod Irana docekati soremno i ujedinjeno jer od svrgavanja trenutne vlasti niko nece imati koristi, a Iran bi u tom slucaju izgubio svoju nezavisnost i suverenitet.
Objašnjeno. Ali nažalost može izaći na još gore.
https://kurtnimmo.blog/2018/05/12/bolto ... -for-iran/
jeza u ledja

#15230 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

stakasa wrote:
jeza u ledja wrote:
Zasto je reko Bibi da je Iran meta broj 1? Zasto je Izraelu Iran meta broj 1? Zasto nije recimo Jordan, Turska, Maroko, Malezija, Djibuti? Vec Iran?

Probaj odgovoriti na to pitanje, pa ces mozda odgovoriti sam sebi. Sta Iran ima od prkosenja Izraelu ili Zapadu (ili eto Britaniji i SAD kako kazes)? Ne svidja im se imperijalisticka politika SAD? OK. Ne svidja im se fasizam Izraela? OK. Ne svidja se ni meni stosta, ne znaci da cu prstom u to upirat ko u govno. Mislis da se ostali igraci svidjaju jedni drugima? Sirija Rusiji, Izrael Rusiji, Saudija Americi, Turskoj Kina, itd itd. Sta li vec....Govoris jedno, radis ono sto mozes. Ne upires gdje ne mozes......osim ako tebi to kao lideru ne odgovara, u tvojoj zemlji. :wink:

Ali ne, pravi od sebe mucenika, pravi od svog naroda mucenike, kad i ako zagusti, neces ti hodati po minskim poljima, ha jel. (ne mislim na tebe, jel :D ). E, to je to sto ti govorim. Zasto bas Iran smeta Izraelu? Zasto ne napadnu recimo Tursku ili Saudiju? Sta prosjecan Iranac ima od ovoga, vise, od prosjecnog gradjanina neke druge zemlje na BI? Nista, osim eventualno suplje.
Ali naravno, lako je tudjim kurcem. Ko sto rade lideri, a kao sto rade i razni likovi ovdje na temi (ili slicnim temama). Ne ginu oni, ha jel. :wink: :roll:

Pa zato sto su ostale slomili a ovi im ostali. Bio im je Irak vaznija meta dok ga nisu skrsili
Pa kazem danas, samo Iran nesto prkosi. Ako su ostale slomili i ako je to zbog Izraela, zasto su ih slomili? Koja je poenta?

Znaci stvaras neprijatelje, zato si meta. Ako se ne mozes nositi s tim, nemoj kukat. I na kraju nisi ti meta, vec tvoj narod, koje ti huskas protiv mnogo jacih igraca.
stakasa

#15231 Re: IRAN

Post by stakasa »

jeza u ledja wrote:
stakasa wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa kazem danas, samo Iran nesto prkosi. Ako su ostale slomili i ako je to zbog Izraela, zasto su ih slomili? Koja je poenta?

Znaci stvaras neprijatelje, zato si meta. Ako se ne mozes nositi s tim, nemoj kukat. I na kraju nisi ti meta, vec tvoj narod, koje ti huskas protiv mnogo jacih igraca.
Nemaju zeludac da puste da ih se kara.I placaju cjenu. Ne vidim ni da kukaju nesto aman
ja71

#15232 Re: IRAN

Post by ja71 »

jeza u ledja wrote: Pa kazem danas, samo Iran nesto prkosi. Ako su ostale slomili i ako je to zbog Izraela, zasto su ih slomili? Koja je poenta?

Smatras li da Izrael sebi stvara neprijatelje time sto zeli Jerusalem prograsiti glavnim gradom ?
seln

#15233 Re: IRAN

Post by seln »

aratet wrote:Podrska teroristickim irganizacijama Hamasu i Hezbollahu su flavni razlozi zasto Iran smeta Izraelu.
Podrska teroristickoj organizaciji Izraelu je glavni razlog zasto Iran ne voli USA.
jeza u ledja

#15234 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

ja71 wrote:
jeza u ledja wrote: Pa kazem danas, samo Iran nesto prkosi. Ako su ostale slomili i ako je to zbog Izraela, zasto su ih slomili? Koja je poenta?

Smatras li da Izrael sebi stvara neprijatelje time sto zeli Jerusalem prograsiti glavnim gradom ?
Izrael je davno Jerusalem proglasio svojim glavnim gradom, kao i Palestina. Smatram da Izrael svakim danom samog svog postojanja stvara sebi neprijatelje.
jeza u ledja

#15235 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

stakasa wrote: Nemaju zeludac da puste da ih se kara.I placaju cjenu. Ne vidim ni da kukaju nesto aman
Kako ne kukaju? Svako malo cujemo o nepravdama prema Iranu.
Cuj nemaju zeludac da ih se kara. Kako bi ih to Izrael karao kad su bar jedno 500km daleko? Ne vidim da Izrael nesto kara Tursku, Maroko ili Kazahstan.

Placaju cijenu iskljucivo radi svojeg neprijateljstva prema Izraelu i to je njihova krivica, ne Izraelova.
Fudo387

#15236 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
stakasa wrote: Nemaju zeludac da puste da ih se kara.I placaju cjenu. Ne vidim ni da kukaju nesto aman
Cuj nemaju zeludac da ih se kara. Kako bi ih to Izrael karao kad su bar jedno 500km daleko? Ne vidim da Izrael nesto kara Tursku, Maroko ili Kazahstan.

Placaju cijenu iskljucivo radi svojeg neprijateljstva prema Izraelu i to je njihova krivica, ne Izraelova.
Cekaj,
Izrael ustvari zeli prijateljske odnose sa njima, ali posto su ovi neprijateljski raspolozeni prema Izraelu onda nije krivica Izraela sto je neprijateljski raspolozen prema Iranu?
jeza u ledja

#15237 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:

Cekaj,
Izrael ustvari zeli prijateljske odnose sa njima, ali posto su ovi neprijateljski raspolozeni prema Izraelu onda nije krivica Izraela sto je neprijateljski raspolozen prema Iranu?
Zasto Izrael ne bi zelio prijateljske odnose sa Iranom? Imali su ih do 1979-e. Sta se promjenilo u medjuvremenu?
Fudo387

#15238 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

Znaci, ako ces urediti drzavu kako ti ja kazem onda mozemo biti prijatelji?
hAZNADAR

#15239 Re: IRAN

Post by hAZNADAR »

Saudija, Saudija,... vece zlo za muslimane i mir nego 10 Izraela.

Ako nedajBoze dodje da opceg svjetskog rata na muslimane Saudija i saveznici udaraju na Iran.

Dovoljno je cuti tu kolicinu mrznje od domacih vehabija gdje genocid u BiH i susjedni nacionalizmi odavno ne postoje ni pod tackom razno na listi.

PA onda zamisliti kako je u centrali na najvisem nivou.
jeza u ledja

#15240 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Znaci, ako ces urediti drzavu kako ti ja kazem onda mozemo biti prijatelji?
Je li to Izrael uredjivao Iran za vrijeme Pahlavija?

Mislim, najlakse da se pravimo ludi, jel. Iranci, kao i sav ostali muslimanski narod su od nastajanja Izraela pa nadalje bili bijesni zbog sudbine Palestinaca. Kada se desila revolucija, ajatolasi su jednostavno usvojili stav vecine naroda svoje zemlje kao oficijelni stav prema Izraelu. I onda udri po tome, evo vec 40 godina.
Rezultat je - koji? Da Bibi pravi powerpointe Narandjastom.

Do revolucije Iran i Izrael su itekako saradjivali. Ne zato jer je Izrael tako odredjivao vec zato jer je Iran u njima vidio saveznika protiv Arapa.
I danas, sve drzave koje ne prave zvanicne cirkuse i sponzorisu mitinge tipa "Death to Israel" ili "Death to USA", bez obzira sto vecina ljudi u njima razmislja mozda drukcije, saradjuju s Izraelom, manje-vise. Ne vidim nikako da im je od toga losije.
Sta su, tacno, te zemlje izgubile i na koji nacin je to Izrael od tada "gazio" po njima?

Mislim, ponavljam, najlakse da se pravimo ludi i onda napisemo nesto tipa kao "Iran nece da igra onako kako mu Zapad odredi" za nesto sto je vrlo jednostavno otvoreno neprijateljstvo prema drugoj drzavi i uopste negiranje njenog postojanja.
Cuj nece da igraju po diktatu....

Sjete se jednog dana da jebu majku Izraelu, prekinu sve veze, pocnu sponzorirati teroristicke organizacije i kazu Izraelu pocrkajte. I onda cudjenje sto cijeli Zapad, s kojim Izrael ima 100 puta bolje veze nego Iran uvede njima sankcije ili im prijeti bombardovanjem.

Ja se ne pravim ludim da Izrael cini zlocine u Palestini, ali necu ni da se pravim ludim da i Iranci jednako tako ne razmisljaju, radeci na tome koliko je u njihovoj moci. Da ne kazem da ne rade apsolutno nista korisno ni sebi ni Palestincima ni Libancima.
Fudo387

#15241 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:Znaci, ako ces urediti drzavu kako ti ja kazem onda mozemo biti prijatelji?
Je li to Izrael uredjivao Iran za vrijeme Pahlavija?

Mislim, najlakse da se pravimo ludi, jel. Iranci, kao i sav ostali muslimanski narod su od nastajanja Izraela pa nadalje bili bijesni zbog sudbine Palestinaca. Kada se desila revolucija, ajatolasi su jednostavno usvojili stav vecine naroda svoje zemlje kao oficijelni stav prema Izraelu. I onda udri po tome, evo vec 40 godina.
Rezultat je - koji? Da Bibi pravi powerpointe Narandjastom.

Do revolucije Iran i Izrael su itekako saradjivali. Ne zato jer je Izrael tako odredjivao vec zato jer je Iran u njima vidio saveznika protiv Arapa.
I danas, sve drzave koje ne prave zvanicne cirkuse i sponzorisu mitinge tipa "Death to Israel" ili "Death to USA", bez obzira sto vecina ljudi u njima razmislja mozda drukcije, saradjuju s Izraelom, manje-vise. Ne vidim nikako da im je od toga losije.
Sta su, tacno, te zemlje izgubile i na koji nacin je to Izrael od tada "gazio" po njima?

Mislim, ponavljam, najlakse da se pravimo ludi i onda napisemo nesto tipa kao "Iran nece da igra onako kako mu Zapad odredi" za nesto sto je vrlo jednostavno otvoreno neprijateljstvo prema drugoj drzavi i uopste negiranje njenog postojanja.
Cuj nece da igraju po diktatu....

Sjete se jednog dana da jebu majku Izraelu, prekinu sve veze, pocnu sponzorirati teroristicke organizacije i kazu Izraelu pocrkajte. I onda cudjenje sto cijeli Zapad, s kojim Izrael ima 100 puta bolje veze nego Iran uvede njima sankcije ili im prijeti bombardovanjem.

Ja se ne pravim ludim da Izrael cini zlocine u Palestini, ali necu ni da se pravim ludim da i Iranci jednako tako ne razmisljaju, radeci na tome koliko je u njihovoj moci. Da ne kazem da ne rade apsolutno nista korisno ni sebi ni Palestincima ni Libancima.
Poceli smo od tvoje price kako su za neprijateljstvo izmedju Izraela i Irana iskljucivo odgovorno Iranci.
To sto ti meni pises kako je Izrael u ovom momentu jaci, bolje povezan sa Zapadom, ima bolju propagandnu masineriju, znam i bez tebe. Jedni vicu smrt Izraelu, drugi vicu smrt Iranu, kad se pojavi kakva takva solucija da se od neceg krene i pocne raditi na miru, eto Bibija da sve razjebe. Vidi pod sporazum o nuklearnim postrojenjima, vidi pod americka ambasada u Jerusalemu...i onda ti kazes, nisu oni uopste odgovorni za ta neprijateljstva.
Ozbiljno?
jeza u ledja

#15242 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Pa objasnio sam ti u par recenica kako je pocelo to neprijateljstvo izmedju dvije drzave. I ne, nije Izrael govorio "death to Iran", vec obratno i jednosmjerno.
I kakve veze americka ambasada u Jerusalemu ima sa Iranom? Mislim, je li razumijes da to malo apsurdno zvuci?
Fudo387

#15243 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Pa objasnio sam ti u par recenica kako je pocelo to neprijateljstvo izmedju dvije drzave. I ne, nije Izrael govorio "death to Iran", vec obratno i jednosmjerno.
I kakve veze americka ambasada u Jerusalemu ima sa Iranom? Mislim, je li razumijes da to malo apsurdno zvuci?
Nije govorio death to Iran, a eto ga svaki dan ovdje da cmizdri i moli da ih mi za njega zbombardujemo. Ono, stvarno nije isto.
Cuj kakve veze ima ambasada u Jerusalemu sa Iranom?
Nikakve. Sem sto je to krsenje nekih ranijih sporazuma izmedju jevrejske drzave i tih muslimana kojima je okruzen. A ja, u Iranu su sijuksi.
Sto preskoci sporazum o nuklearnim postrojenjima u Iranu? :D
jeza u ledja

#15244 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:Pa objasnio sam ti u par recenica kako je pocelo to neprijateljstvo izmedju dvije drzave. I ne, nije Izrael govorio "death to Iran", vec obratno i jednosmjerno.
Nije govorio death to Iran, a eto ga svaki dan ovdje da cmizdri i moli da ih mi za njega zbombardujemo. Ono, stvarno nije isto.
Nikakve. Sem sto je to krsenje nekih ranijih sporazuma izmedju jevrejske drzave i tih muslimana kojima je okruzen. A ja, u Iranu su sijuksi.
Jarane, sto ti preskaces kljucnu stvar, a to je da neprijateljstvo izmedju te dvije zemlje postoji od kad su ajatolasi dosli na vlast i uprli prstic prema Izraelu?

Koji sporazum izmedju Izraela i muslimanskih zemalja je prekrsen time sto je Amerika premjestila ambasadu u vec postojeci glavni grad istog?
Izrael odavno smatra Jerusalem glavnim gradom, kao i Palestina, samo je pitanje legitimnosti te tvrdnje.
Ali, nevezano za to, radi se o Jerusalemu, koji se nalazi cirka 500+km udaljenim od Irana. Jasno, Iranci i ostali muslimani su bijesni jer znamo sta predstavlja Jerusalem, i to je samo jedan od niza razloga sto ne vole Izrael, ha jel, ali to je njihov izbor, i sto je bitnije, njihov izbor je kako ce na to reagovati.
Fudo387

#15245 Re: IRAN

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
Jarane, sto ti preskaces kljucnu stvar, a to je da neprijateljstvo izmedju te dvije zemlje postoji od kad su ajatolasi dosli na vlast i uprli prstic prema Izraelu?

Koji sporazum izmedju Izraela i muslimanskih zemalja je prekrsen time sto je Amerika premjestila ambasadu u vec postojeci glavni grad istog?
Izrael odavno smatra Jerusalem glavnim gradom, kao i Palestina, samo je pitanje legitimnosti te tvrdnje.
Ali, nevezano za to, radi se o Jerusalemu, koji se nalazi cirka 500+km udaljenim od Irana. Jasno, Iranci i ostali muslimani su bijesni jer znamo sta predstavlja Jerusalem, i to je samo jedan od niza razloga sto ne vole Izrael, ha jel, ali to je njihov izbor, i sto je bitnije, njihov izbor je kako ce na to reagovati.
Eto, ako nista objasnio si sam sebi problem sa ambasadom u jerusalemu.
Jasno je meni da Iran ne moze smisliti Izrael, al’ mi je jasno da je u ovom slucaju ljubav obostrana. O tome kad pocinju neprijateljstva, mozemo malo dalje u istoriju od puke pojave ajatolaha, besmisleno je.
Oni se medjusobno mrze. Tacka.
Lisiti Izrael svake odgovornosti za tu mrznju je glupost. Koliko su spremni za normalizaciju odnosa najbolje pokazuje sranje sa nuklearnim sporazumom, kojeg, vidi vraga, uporni ignorises komentarisati jer ti rusi tezu o tome kako je Izrael u svemu nevin.
Stvarno si teski egoista, ne bi priznao kad zajebe, nema hljeba. :D

Btw, boli me qrac i za Izraelom, i za Iranom. Ovo da ne pomislis kako imam nekog svog favorita u toj zajebanciji, gade mi se obe drzave, k’o pojave, k’o ideologije, i k’o reljef.
jeza u ledja

#15246 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Ne razumijem sta uopste tvrdis da sam pogrijesio da bi priznao da sam zajebao? :? U cemu sam se zajebao? Govorim samo o svom misljenju zasnovanom na vrlo jednostavnim faktima, koje ti ne porices.

I ne mislim da imas favorita, samo pricamo.

Ti neces malo da se odvojis od kalupa i odgovoris na vrlo jednostavno pitanje - zasto Izrael mrzi Iran? Ja ti uporno ponavljam da su Izrael i Iran imali relativno bliske odnose prije revolucije. I jedne i druge su ovi zanimali samo kao saveznike protiv Arapa. Van toga, Izraelce nije zanimao Iran. Cak ni one karte sto je neko dijete nacrtalo na onoj drugoj temi o "Greater Israel" nije granica prelazila u Iran. Znaci Iran nije predstavljao prijetnju, niti je predstavljao potencijalnu metu, cak naprotiv. Ovo govorim o oficijelnim odnosima dviju drzava, ne o sentimentu jevreja prema muslimanima u tim zemljama i obratno.

I sta se promjenilo? Desila se Islamska Revolucija, Iran promjenio politiku od saradnje skroz na death to Israel. Danasnja politika Izraela prema Iranu je stoga iskljucivo posljedica iranskog neprijateljstva prema njemu. I SVE dalje sto proizilazi iz toga, ukljucujuci i probleme sa razvijanjem nuklearnog programa Irana, koje iz meni nepoznatog razloga spominjes su proizasli iz iranskog neprijateljstva prema Izraelu prouzrokovanog politikom iranskog rezima. (sta hoces tacno da kazem u vezi sporazuma nije mi jasno - Narandjasti se posro na sporazum, Bibi mu malo supljirao powerpointom, sta ima dalje?)

I jos nesto. Mjesto desavanja su Izrael i Palestina. Jevreji i Arapi. Iran nema apsolutno nikakve veze i sa jednim i sa drugim osim sto sa jednim dijele religiju, a Jerusalem je za njih sveta zemlja. No opet, radi se o Izraelu i Palestini. Ne radi se o Teheranu, Qomu, Mashshadu itd. Hocu reci Iran se uplice u unutarnje stvari druge zemlje (ili druge dvije zemlje, kako hoces). Ne uplice se Izrael u unutarnje stvari Irana. U toj svojoj ulozi, Iran se ne razlikuje puno od Amerike. Znaci vanjska sila koja podrzava jednu od strana.

Ta cijela prica o jadnom Iranu kojeg Izrael i Amerika maltretiraju je totalno isforsirana.
swanfilter

#15247 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
insomnia78

#15248 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

swanfilter wrote:Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
:lol:
jeza u ledja

#15249 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:Uf, Mossad odradio nekoliko auto bombi usred Teherana, neke cak i priznali, i onda o neupletanju ... Ipak, izvinjenje na uletu, al morao sam ...
Ja sam govorio o politickom uplitanju, u smislu kako ta zemlja treba da izgleda, gdje da joj budu granice, itd, ne o vojnim ili drugim operacijama unutar tih zemalja, ali ako hoces mozemo i tome i mislim da je vise nego smijesno porediti eventualne akcije Mossada u Iranu sa dugogodisnjom opskrbom Hezbollaha i Hamasa sa naoruzanjem, vojnom opremom, municijom, obukom i svim ostalim.

Po toj logici Izrael se onda uplitao i unutrasnje stvari Argentine, Brazila i gdje je sve vec Mossad hvatao ili likvidirao bivse naciste.

Tako se lako prelazi preko odgovornosti Irana za sve sto radi na BI. Jebiga, nije popularno valjda.
asker

#15250 Re: IRAN

Post by asker »

jeza u ledja wrote: I onda cudjenje sto cijeli Zapad, s kojim Izrael ima 100 puta bolje veze nego Iran uvede njima sankcije ili im prijeti bombardovanjem.
Opet ti "cijeli zapad", pratis li ti uopste desavanja ovih dana?
Ko je za tebe taj "cijeli zapad"?
Post Reply