Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nemoj da te buni ime jer su bankrotirali 2003 i promjenili ime u samo Regnier mada su na web siteu i inače u Francuskoj zadržali staro ime Vuillemin-Regnier
Koriste švicarske mehanizme Ronda pretežno za quartz i Sellista za automatike
Cijene ženskih modela kod njih na web siteu od 1000 Eura pa na više.
Evo da se pohvalim sa novim satom. Kupljen je preko ebay-a iz Singapura. cijena 55 eura sa dostavom. Regularna cijena mu je bila oko 80 eura i ja sam bubnuo 55 eura i prodavac je prihvatio. Evo i prodavaca: http://myworld.ebay.de/ml830585/?_trksid=p4340.l2559
Sat mi nisu carinili vjerovatno zato sto ne prelazi cijenu od 200 KM tako da me izaso sve skupa 110 KM. Kad sam tek dobio sat brzao mi je oko 10 sekundi za 24 sata. Djavo mi nije dao mira i ja ga fino otvorim i iz nekoliko pokusaja ga ugajgulim da ide prilicno tacno. Kad ga nosim 24 sata dnevno kasni oko 1 sekunde/24h a ako ga skinem preko noci za noc ode u plus oko 2 3 sekunde tako da ga nosim 2-3 dana stalno i jednu noc ga ostavim da stoji okrenutog prema gore i opet dodje na 0. Ja sam prezadovoljan satom. Bas ono sto sam trazio. Lagan i ne previse glomazan. ko krojen za mene. Skinem ga samo kad se idem tusirati ili kupati ili kao sto rekoh da se vrati na 0. Ljetos sam se jednom kupao u bazenu sa njim i nije mu nista bilo ali nebi da izazivam vise vraga. Evo i par slika:
Danas pronasao ovu temu, a vec neko vrijeme gledam sebi kakav sat da uzmem, ali sto se tog dijela tice sam totalni bolid
Gledam nesto do 300 KM uzeti, ovdje. Znam ima u bbi radnja ona longines i tissot. Gdje jos u Sarajevu uzeti sat? Mozete li sta preporuciti, stvarno pojma nemam
Ja planiram sebi uzeti onaj novi model u svijetlijoj varijanti ali ne znam kako ce mi stajati na ruci jer imam prilicno tanak zglob. da mi je naci negdje u Sarajevu da neko prodaje cisto da probam kako mi "stanuje". Sto se tice kupanja znam da se ne treba igrati sa tim ali eto cisto da znam ako nekad morao spasavati nekoga od utapanja da znam da ne mora skidati sat
Moze li preporuka za neki zenski sat ali mora biti plasticni znaci bez ikakvih metala koji bi mogli doci u dodir sa kozom. Osoba kojoj zelim pokloniti taj sat je alergicna na metale i dobije osip po tom dijelu tijela na kojem je dosla u dodir sa metalom. Gledao sam ove kolekcije http://www.swatch.com/zz_en/watches/fw2011_newgent.html ali svaka ima bateriju nazad i dosla bi u dodir sa kozom...
rashtiman wrote:Moze li preporuka za neki zenski sat ali mora biti plasticni znaci bez ikakvih metala koji bi mogli doci u dodir sa kozom. Osoba kojoj zelim pokloniti taj sat je alergicna na metale i dobije osip po tom dijelu tijela na kojem je dosla u dodir sa metalom. Gledao sam ove kolekcije http://www.swatch.com/zz_en/watches/fw2011_newgent.html ali svaka ima bateriju nazad i dosla bi u dodir sa kozom...
Ne preporucujem, samo se hvalim Ja sam jucer kupila ovaj, a onaj sto sam postavljala Fossil sa koznom narukvicom-on je iz nove kolekcije pa mi je jedan prodavac objasnio da je nece biti u BiH prije septembra..
A Fossil ima kolekciju natural watches i ceramic watches (koji su skuplji)
samo_ti wrote:Moze li se kako skuzirati replika od originalnog Swatch sata ? Ima li negdje neka caka po kojoj se to moze primjetiti
Koji je Swatch, automat ili na baterije?
Na baterije su svi zaliveni, nema poklopaca, samo onaj mali za bateriju, a automatik mozes poznati po ETA mehanizmu, mislim ko je vidio kako orginal izgleda prepoznat ce kopiju iz aviona.
Nikakva tajna iskreno To što ovi mega giga brendovi izvlače grdnu lovu od svojih kupaca na ime brenda a što u svim satovima kuca isto srce već odavno nije novost osim za naše novopečene bogatune koji se sjebu kad mu kažeš da ista fabrika proizvodi mašine i za Swatch i za Breitling a da Tissot, Hamilton, Certina... koristi 7750 i 7753 Valjoux i košta bar tri puta manje
samo_ti wrote:Moze li se kako skuzirati replika od originalnog Swatch sata ? Ima li negdje neka caka po kojoj se to moze primjetiti
Koji je Swatch, automat ili na baterije?
Na baterije su svi zaliveni, nema poklopaca, samo onaj mali za bateriju, a automatik mozes poznati po ETA mehanizmu, mislim ko je vidio kako orginal izgleda prepoznat ce kopiju iz aviona.
Na baterije, mali zenski sat
Ali posto poledjina nije zalivena, vec je onako samo poklopac...dakle, fušinaji
hvala.
Vidim ljudi se salju slike svojih novokupljenih satova, pa evo i ja malo da posaljem koju sliju.
Omega Automatic Geneve, cal. 562 iz 1961, 18k zlato, ref. 14703. Kupljen na lokalnom buvljaku za milju maraka
Vec je u biti prodan, tj. dogovrena je prodaja, samo cekam da faca dobije lovu
Dwndler wrote:Vidim ljudi se salju slike svojih novokupljenih satova, pa evo i ja malo da posaljem koju sliju.
Omega Automatic Geneve, cal. 562 iz 1961, 18k zlato, ref. 14703. Kupljen na lokalnom buvljaku za milju maraka
Vec je u biti prodan, tj. dogovrena je prodaja, samo cekam da faca dobije lovu
Prelijep sat. da nikako ne pokazuje vrijeme nosio bi ga uvijek samo zbog onog osjecaja da na ruci imas nesto tako perfektno.