1/2 Hrvatska - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 11/07/2018 22:50

Hrvatska
72
37%
Engleska
121
63%

Total votes: 193

Logovan

#1501 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Logovan »

:oops: :oops:
Image
AmiĐa_Idriz

#1502 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by AmiĐa_Idriz »

Velkoski wrote:Image

Baš je tuga od igrača :-) :lol: btj...

Jedva čekam da počne sezona pravog fudbala i ovaj PDF bude normalan opet :-? :mrgreen:
4 season wonder :(
Edin H.

#1503 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

mali_milojica wrote:Da su ovi engleski panjevi otišli u finale i postali prvaci, to bi veća tragedija po fudbal bila od Grčke 2004. Zagorakis, Karagunis i kompanija su majstori za ove klocine. Bog te mazo, 90% golova dali iz prekida. Ma mrs kući :izet:
A i popeli su mi se na Q sa It's coming home :D
The dream is over.
It was so cruel
We can keep our heads up high.

su neki of komentara...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1504 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:
Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:Problem naših na prvenstvu u Brazilu je što im je bila dovoljnja i činjenica što su se plasirali. Tačno se vidjelo da nekih većih ambicija nije
bilo. A sa takvim stavom ne možeš igrati ova takmičenja.
nabijem ja njih na kurac :)
Znam kako se osjećaš druže, i ja uvijek osjetim prvo taj bijes nakon još jednih neuspjelih i jalovo odigranih kvalifikacija i zakunem se
da ih više nikada neću gledati, pa onda nastupi rezignacija i praznina do sljedećeg kruga. Pa se opet počnem nadati i sve tako.
Nije lako biti navijač ove zemlje, ali jebi ga, naša je kakva god. :bih:
ja ne vjerujem da ću nastaviti. zbog svog zdravlja :D
bingov buraz

#1505 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by bingov buraz »

pirmin wrote:"Hvala nasim navijacima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini"

Gospodin Zlatko Dalic

Koja razlika u odnosu na travnickog kocijasa. :-)
Veliki gospodin a istovremeno vidi se da je raja sa igračima.
Čestitke Hrvatskoj na ogromnom uspjehu,pritiskajući zadnju liniju sav balvanizam i bezidejnost Engleza je došao do izražaja,nisam pogledao ekipu da je više puta vratila golmanu loptu a u napadu nabijanje na Kanea po Baždarevićevskom receptu.Ne može se tako u finale,i ovo im je previše.
sumirprimus

#1506 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by sumirprimus »

Dzaba vam suze dzaba vam sveee :lol:
Humljanin

#1507 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Humljanin »

bosanska senzacija wrote:

I englesku kraljicu nabijem na kurac

Hvala. Potpisujem :kiss:
baglama

#1508 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by baglama »

klosar pravi wrote:
Bazinga1234 wrote:Vjerovatno Francuska.

Englezi su izdominirali Hrvate i Kane je ono necu reci ni morao pogoditi vec je smijesno šta je uradio..

A Francuzi koji imaju duplo bolji napad, samo finale je finale vidjecemo ko ce uci s više muda to ce i presuditi.

Jesi Li ti gledao utakmicu?

Ovo je pitanje sto se vrapce (mostarski izraz nije TICE nego vrapce)
Josip321

#1509 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Josip321 »

Ja kao navijac Hrvatske ne znam da li da navijam u finalu da povedemo?? Ili je bolje ovako, primi gol pa na kraju ipak pobjedi.?!
Mišo_Kovač

#1510 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Mišo_Kovač »

Better Man wrote:
Fudo387 wrote: Mandžukić iza sebe ima Modrica i Rakitica, sa strane Perisica, Rebica, pridruzi se tu i Brozovic...Edin ima samo Pjanica.
Mandzukic da igra za BiH nikad gola ne bi dao.
Na stranu što on ima iza sebe puno više kvalitetnih igrača od Džeke, ja ovdje govorim o njegovoj srčanosti požrtvovanosti. On i da nema takvu pozadinu bi ginuo maksimalno.
Mandzukic je maksimalno zahvalan igrač, slabiji finisher od napadača tipa Gomeza ili Dzeke, al daleko bolji timski igrač, bez obzira ko igra iza njega. I to nevezano za reprezentativni dres, jednostavno je takav. Usputbudirečeno, jebem Ćeli mamu što ga je otjerao iz Bayerna :(
bosanska senzacija

#1511 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by bosanska senzacija »

Englezi su antitalenti za fudbal koliko god to čudno zvučalo za naciju koja je izmislila ovu igru.

Stvarno bi grehota bila da jedna ovakva ekipa zaluta u finale.
sumirprimus

#1512 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by sumirprimus »

Ma vokri im sto komsiji nije crkla krava nosta vise nista manje :mrgreen:
bosan

#1513 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by bosan »

Logovan wrote:HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!! :thumbup: :thumbup: Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.

Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!

Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci. :thumbup: Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.

A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.
Mi trebamo biti sretni sto uopce imamo nekog poznatog igraca . Treba biti realan da smo mi u rangu Lihtenstajna , Malte , Kipra . Onaj ko nema sansu da igra za Hrvatsku ili Srbiju igra za BiH i to preko kurca . Zato trebamo biti sretni i ponosni na ono sto imamo . Ja sam ponosan na nase igrace .To je nasa reprezentacija i dobra je kakvi smo mi .
Edin H.

#1514 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Edin H. »

Mark Tven wrote:
klosar pravi wrote: Kane da je pogodio bilo bi 5-0, Vida vec bio u golu dok ovaj debil gađa tik uz stativu.
Inače, u toj situaciji je sviran ofsajd. Da ga je uskršnjoostrvska brada i uštekala, ne bi se važilo.
Priznao bi ga VAR.
klosar pravi

#1515 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by klosar pravi »

baglama wrote:
klosar pravi wrote:

Englezi su izdominirali Hrvate i Kane je ono necu reci ni morao pogoditi vec je smijesno šta je uradio..

A Francuzi koji imaju duplo bolji napad, samo finale je finale vidjecemo ko ce uci s više muda to ce i presuditi.

Jesi Li ti gledao utakmicu?

Ovo je pitanje sto se vrapce (mostarski izraz nije TICE nego vrapce)

Znaci bio je ofsajd kad je Kane fulio?

Da gledao sam samo što mi je ton ugašen i kad se desilo okrenuo sam se gledanju neceg drugog.
racionalista

#1516 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by racionalista »

Što ti je Balkanska situacija, u istom danu Bošnjaci tuguju, Hrvati slave, a Dodik poziva ratne zločince da se vrate iz Njemačke. Nadrealno za ovako mali prostor
Labirint

#1517 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Labirint »

Logovan wrote:HRVATI, SVAKA VAM ČAST. SVE ČESTITKE!!!!!! :thumbup: :thumbup: Aplauz, aplauz, aplauz. Obaranje uspjeha iz 1998. godine je nešto fantastično.

Nevjerovatno je da država iz regiona dođe do finala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Zaslužen prolazak u finale. Rasturanje Argentine, završavanje na prvom mjestu u grupi, a onda se vidjelo da je sve moguće, pa čak i finale. Primanje gola protiv Danske pa izjednačenje, prolazak na penale, Primanje gola protiv Rusa, pa preokret, izjednačenje i opet prolazak na penale. Primanje gola protiv Engleza, pa opet preokret i to u produžecima. Svaka čast!

Modrić, Rakitić, Rebić, Perišić, Subašić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Strinić, Kramarić, itd, itd, itd - Svaka čast momci. :thumbup: Toliko truda, toliko borbe, toliko želje, toliko htijenja je u ovim igračima. Nevjerovatno. Gube, pa se bore da se vrate, dođu do penala dva puta, pa se izbore za prolazak dalje, preokret u polufinalu. Ma sve čestitke. Najviše su pokazali na ovom prvenstvu kad sve sabereš.

A iskren da budem, sa jedne strane ovaj uspjeh Hrvatske me sjebao tako da kažem. Hoću reći ljubomoran sam šta oni imaju, a mi nemamo. Oni ostvaraju uspjehe, a nas nema nigdje nikad, osim 2014. godine, ali tada smo ispali u grupi. Jedno prvenstvo za sve ove godine, tri baraža, toliko razočarenja i toliko gledanja drugih država iz regiona kako odlaze na SP/EP i ostvare ponekad nešto, ponekad neku veću pobjedu, a mi... Nas nema, mi ostajemo kući, seremo, gledamo sastave drugih reprezentacija, navijamo za druge reprezentacije kad već nema naše. Po kafićima se radujemo pobjedi Hrvatske, Modrićevom golu, njihovom finalu, Rebićevom golu i svemu ostalom, a ovo je namijenjeno za nas, za Džeku, Pjanića, za naše pobjede.
Isto je i sa drugim sportovima. Dok drugi odlaze na prvenstva u košarci i rukometu, nas nigdje nema. Ustvari, rijetko kad, pojavimo se nekad. Hoće li biti bolje, hoćemo li i mi dočekati vremena kada ćemo se redovno radovati uspjesima sportista, ne znam, vjerovatno nećemo još dugo. Više mi je i muka postalo, preko kurca mi je što gledam ostale kako se raduju, kako slave po čitavu noć, a ja sjedim kući, tipkam, serem po forumu, jebi ga.
:hajmooo: :hajmooo:

Svaka cast, od A do Ž... s tim da bih dodao samo da ne treba gubiti.nadu, obradovace nas nase Saraj'vo :mrgreen:
klosar pravi

#1518 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by klosar pravi »

Znaci ipak nije bio ofsajd i VAR bi ga priznao?

Jer ono što sam ja gledao ofsajda na mapi nije bilo
Logovan

#1519 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Logovan »

Josip321 wrote:Ja kao navijac Hrvatske ne znam da li da navijam u finalu da povedemo?? Ili je bolje ovako, primi gol pa na kraju ipak pobjedi.?!
Pa izgleda da bolje igrate kada primite gol. Valjda vam igrači shvate da je vrag odnio šalu, da se trebate više potruditi i onda ga zabijete. :-)

Ako prvi povedete, onda morate i drugi zabiti što brže, da vam se ne obije od glavu pa da protiv vas preokrenu rezultat. :-)
Fudo387

#1520 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Fudo387 »

klosar pravi wrote:

Sta su izdominirali? :lol:
Pa vise je Sarajevo danas pokazalo lucidnosti i tehnike nego ovaj moronski izbij nabij otocki hrkljus tim.
Mis mekinjas

#1521 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Mis mekinjas »

klosar pravi wrote:A ti kuiš li, a?

Kuiš li?

Kane da je pogodio bilo bi 5-0, Vida vec bio u golu dok ovaj debil gađa tik uz stativu.
Kuzim decko 100% i dokazano bolje od tebe. Kane nije igrac koji gadja iz igre. :wink: On gadja kad ga lopta pogodi.

Kane nije pogodio nista a kamoli za 5-0.
Engleska nije bila blizu nicemu u polufinalu. Ali ovdje btw prica o finalu.
Bazinga1234

#1522 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Bazinga1234 »

.
Last edited by Bazinga1234 on 11/07/2018 23:45, edited 1 time in total.
Mirza007

#1523 Re: Finale-Hrvatska- Francuska

Post by Mirza007 »

Kane je dobar, nema govora ali u klubu ima dobrog razigravaca (Erikson). Danas je on nesto pokusavao vise iz srednjeg reda nego iz spica gdje inace igra. Slicno je i u drugim velikim klubovima. Kreativci na sredini su uglavnom stranci. Vidi se dobro bas na reprezentaciji da im takvi fale.
Bosanski_kralj

#1524 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Bosanski_kralj »

Hrvatska me podsjeća na Real i njegovo osvajanje LP. Sve kontaš nikakva igra, ništa ne prikazuju, a uvijek se nekako izvuku i prođu.
Renta

#1525 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Renta »

Chmoljo wrote:
večeras je srušeno toliko mitova... od onoga: "mali smo, ne može se", do "balkanski mentalitet"...

Živa istina! Nisu ove razvikane zapadne i južnoameričke zemlje ništa bolje od nas. Svi narodi bivše Juge imaju taj talenat u nogama. ALI ovakav POBJEDNIČKI MENTALITET se stvara, njeguje godinama pa sad već i decenijama u Hrvatskoj i ovo je sada REZULTAT toga.

Sreća neopisiva!! :)
Last edited by Renta on 11/07/2018 23:46, edited 1 time in total.
Locked