Gojeni H wrote:Radio sam i radim s dosta bijelih Juznoafrikanaca.
Tesko je i zamisliti nekima situaciju gdje sletis na aerodrom u Dzejburgu, hanuma ceka sa pistoljima, uprtis holstere, put do kuce utvrdjenom rutom, otvaras prvu kapiju na daljinski, ulazis u prostor izmedju prve i druge kapije, zatvaras prvu i tek onda otvaras drugu kapiju da udjes u avliju.
Sve ovo jer neki garavi ceka da otvoris kapiju, udje ti u auto, natjera te da iskljucis alarm, a onda udje, siluje zenu ili kcerku, muskarca ubije i opeljesi kucu.
Juzna Afrika je prva ili druga zemlja po stopi nasilnog kriminala u svijetu.
Zivot na farmama je ratna prica. Muskarci se rotiraju na strazi s puskom u rukama.
Jbg drug, ja uopste ne znam zasto bi se poredili sa juznom afrikom? Mislim mi koji smo u srcu evrope, poredimo se sa afrikom!? Zasto?
Isto da sad napises, u siriji izadjes navecer, isilovci te strpaju u vrecu i sutra ti glavu odrezu i stave na youtube.
Naravno da ima sranja svugdje po svijetu, mi istina previse kukamo, ali kukamo zato sto nam je taj tako reci 'idealni svijet' blizu, vecina ga je vidjela, okusila. 500km odavdje, imas uredjene zemlje poput npr. Austrije gdje sve fercera.
Drugo je Juzna Afrika, dole je sranje po citavom kontitentu.
Ili ne znam Amerika, pa ne mozes porediti BiH sa Amerikom.

Amerika jbt 300miliona stanovnika?! Ti mozes uzeti neki gradic u Americi i njega uporediti sa BiH. Naravno da ces ti sad naci sranja po citavoj Americi i reci, vidis kako je kod njih..pa jeste. Ali njih je stotinu puta vise. I po americi ima super gradica...al naravno niko to nece uzeti za primjer, nego ce odmah uzeti geta, vece gradove itd.
Evo ja imam rodjaka u Norveskoj. On i supruga super poslove imaju. Normala rade po 8h, vikend slobodan. Stan fin rentaju, auto im nikad nije starije od 5-6 godina, dijete ima svoj dzeparac od drzave (iako oni zaradjuju fine sume), putevi uredjeni, parkovi, javni prijevoz, sigurnost na nivou, zdravstvo itd itd. Svake malo priuste putovanja po nekakvim egzoticnim mjestima karibi, maldivi, havaji...Ne moram vise nabrajati...
Ok, nismo tolika crna rupa, ali jesmo blizu toga...jbg dok se moramo tjesiti s tim da nam je bolje nego u juznoj africi.