IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

drug profi

#1501 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

Opetja033 wrote:
zateznistub wrote:Jel to ona "snaga" BiH?
A komentari poput "dabogda vam se ruke osusile svakome ko je glasao za SDA", "glupi narode", "dabogda ne imali sta da jedete", itd - to su krilatice drzave za covjeka, boraca za obicnog gradjanina?
Licemjeri ste. Vazda bili i vazda ce te biti.
Nego jel' se popio koji lexilium? :D
Vi ste zaista jedan vrlo dobar primjer koji profil glasaca podrzava SDA.
Dakle, bezobrazni, primitivni, arogantni, bezobzirni...
Ovo nije bila fudbalska utakmica. Ovdje se radi o nama. Odabrali ste bandu koja je vec unistila drzavu. Ako imate licnu korist, ok. Razumijem. Nadam se da je taj mali Efendic zaista takav kakvog ga prikazujete, bolje bi bilo za sve nas.
Medjutim upada on u roku 3 mjeseca u sheme i gradnje dzamija u svakoj MZ. Na istim onim zelenim povrsinama i parkinzima gdje je Hadzic pravio poslovne prostore i stanove.
Pa vi vidite sta je tu bolje za gradjane.
Šuman je odron i ni ja mu ne bih dao glas, kao sto i nisam, ali likovanje sto su se vratili oni koji nikad nisu ni otisli, mi nije jasno. Gdje vi te zakljucke izvlacite? u OV opstine NG je SDA najjaca odavno, nista se tu nije promijenilo.
Doktor29

#1502 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

zvrk wrote:
Doktor29 wrote:
zvrk wrote:kakvi su sastavi vijeca za sarajevo ?
:roll:
Znam da Semirove rezultate prate i rezultati za vijece, sa nekim manjim procentom
hajde de

gdje nam se Esko zagubio u svemu?
smrc :mrgreen:
Znam na nekim mjestima da je Semir dobio 2000. glasova a stranka 1600..
Ja ne znam sta je sa njim, grizem nokte od nestrpljenja :dance:
Doktor29

#1503 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Udri Miću po- wrote:Krali i rasturali drzavu,okupili oko sebe bagru lopovsku,te uzimali '' reket'' kome su stigli.
Lajali pred izbore kako ''imaju ekipu za fajta'',te kako ce ''pomesti SDA i malog balavca''.
Kleli sve zivo da se ''ruke osuse'' ako se dadne glas bilo kome drugom osim SDP-u.

Sad laju iz muke jer ih Semir opuhao k'o da ih Bog nije dao.Iza njih i dalje ostao poneki smrad i dalje da smrdi.

Hoće,sad će Novi Grad da izadje iz mraka na svjetlo,i da vidite kako se konkretno sa riječi prelazi na dijela :bih:
Da dodam jos ekipe koje su kupovale glasove na Dobrinji 8-)
veljaca

#1504 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by veljaca »

Najteze je u pobjedi ostati na zemlji, ali je jos teze u porazu ostati dostojanstven ....
zateznistub

#1505 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zateznistub »

Udri Miću po- wrote:Krali i rasturali drzavu,okupili oko sebe bagru lopovsku,te uzimali '' reket'' kome su stigli.
Lajali pred izbore kako ''imaju ekipu za fajta'',te kako ce ''pomesti SDA i malog balavca''.
Kleli sve zivo da se ''ruke osuse'' ako se dadne glas bilo kome drugom osim SDP-u.

Sad laju iz muke jer ih Semir opuhao k'o da ih Bog nije dao.Iza njih i dalje ostao poneki smrad i dalje da smrdi.

Hoće,sad će Novi Grad da izadje iz mraka na svjetlo,i da vidite kako se konkretno sa riječi prelazi na dijela :bih:
Za boldirano svaka cast :-)

Za podvuceno i boldirano, probaj dobro upamtiti ovu izjavu. I sjeti je se za jedno godinu do dvije.

Snaga BiH, ma divno, sta je ostalo da niste opuhali? Neka trafika ili sta vec pa se vratili da i nju sravnite sa zemljom?
sema911

#1506 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by sema911 »

sace u novom gradu da se pocnu dzamije i slicno gradit kazu opstinu ce u zeleno prefarbat
Opetja033

#1507 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Opetja033 »

drug profi wrote:Vi ste zaista jedan vrlo dobar primjer koji profil glasaca podrzava SDA.
Dakle, bezobrazni, primitivni, arogantni, bezobzirni...
Takve epitete ostavi za ukucane oci moje lijepe. Ali hajde velikodusno cu ti oprostiti, sinoc ste ponizeni i do nogu te su vam i kompleksi nabijeni pa necu previse primati k srcu. Depresija je jebena stvar.
Medjutim upada on u roku 3 mjeseca u sheme i gradnje dzamija u svakoj MZ.

Ako Bog da. Iskreno se nadam.
Na istim onim zelenim povrsinama i parkinzima gdje je Hadzic pravio poslovne prostore.....
Pa vi vidite sta je tu bolje za gradjane.

Za gradjane ne znam, ali znam da je definitivno bilo bolje za Hadzica. Lik je sa nacelnickom platom od nesto jace od hiljade KM sebi kupio bijesno auto, zeni bijesno auto, ogroman stan u Sarajevu, vikendicu na moru i Makarskoj. Reket cini svoje. Gradjani su rekli svoje. Nije vam ovo '45, ponizeni ste i poklopite se. Necemo valjda ponovo slusati tipicne kompleksaske price od strane SDP-a kako je narod ovaj put glup, zatucan, itd. Urban je samo kada glasa za SDP, zato je SDP i odnio pobjede u metropolama i sredistima urbane gerile poput Trnova, Doboj Juga, Kljuca i Bosanske Krupe. I u centrima kulture poput Zivinica i Kalesije ste jako dobro prosli. :lol:
Opetja033

#1508 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Opetja033 »

Nego jesi li i ti sinoc dobio degenek ili si ga dijelio tokom sinocnje marisane SDP-ovaca u Novom Gradu? :D
madner

#1509 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by madner »

Urbani centri Dobrosevici, Brijesce i Zabrdje su rekli svoje i volja naroda se mora postovati.

Dobra marisana, nasi pobjedili :D
drug profi

#1510 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

Izbori 2008.
HADŽIĆ DAMIR
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE
19,002 -49,11 %
HEĆO MIRSAD
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
12,593 - 32,55 %

OV NG
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE: 11,752 - 31,41 % - 11 vijecnika
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE: 9,897 - 26,46 % - 10 vijecnika

Jos 10 vijecnika iz ZBiH, BPS, SDU, NS, BOSS.

2012.
preliminarni,nekompletni
Nacelnik:
EFENDIĆ SEMIR - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
18154 - 39.18 %
ŠUMAN ANER - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
12435 -26.84 %
KRAVIĆ ZLATKO - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
7844 - 16.93 %
ŠIŠIĆ AJLA - NAŠA STRANKA
2879 - 6.21%

Za OV rezultati jos nisu dostupni, ali vjerovatno prate glasove nacelnika. Nije ovo bas razvaljivanje jer SDA nece imati vecinu u vijecu, nikako osim da se pomiri sa SDP ili SBB.
drug profi

#1511 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

@udri micu
@opetja

Ovako. Komentar da ste bezobrazni, vulgarni, arogantni itd. sam namjenio vama dvojici jer dijelite drugima vibratore, pozdravljate im mrtve oceve i majke, sto je lijepo vidljivo iz vasih ranijih postova.
Vi ste ponos i dika SDA, i zato ja tu stranku i poistovjecujem sa takvim likovima.
Prvo nekome reci da je primitivan,trebas da imas opravdane razloge za to.
Jel ti imas amneziju ili se pravis blesav?

SDP-ovac nisam. Glasao sam nekad za njih, ali ne vise. SDA je svakako banditska stranka, sto se vidi po recenom primjeru i nemamo sta dalje pricati. Prijavljeni ste moderatoru i cao. Nadam se da se osjecate boljim ljudima nakon ovih izljeva bezpredmetnog bezobrazluka.
Ja se svakako necu spustati na taj nivo.
Alahimanet.
Last edited by drug profi on 08/10/2012 10:00, edited 1 time in total.
veljaca

#1512 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by veljaca »

drug profi wrote:@udri micu
@opetja

Ovako. Komentar da ste bezobrazni, vulgarni, arogantni itd. sam namjenio vama dvojici jer dijelite drugima vibratore, pozdravljate im mrtve oceve i majke, sto je lijepo vidljivo iz vasih ranijih postova.
Vi ste ponos i dika SDA, i zato ja tu stranku i poistovjecujem sa takvim likovima.
Prvo nekome reci da je primitivan,trebas da imas opravdane razloge za to.
Jel ti imas amneziju ili se pravis blesav?

SDP-ovac nisam. Glasao sam nekad za njih, ali ne vise. SDA je svakako banditska stranka, sto se vidi po recenom primjeru i nemamo sta dalje pricati. Prijavljeni ste moderatoru i cao. Nadam se da se osjecate boljim ljudima nakon ovih izljeva bezpredmetnog bezobrazluka.
Ja se svakako necu spustati na taj nivo.
Alahimanet.
Generaliziranje nikome ne donosi nista dobro .... Ako je ovo sto tvrdis - imas SIPU, MUP, Tuzilastvo ..... budi savjestan gradjanin ...

Da dodam da nisam zaslijepljen i ne preferiram ni jednu stranku. Ja gledam Drzavu Bosnu i Hercegovinu, koja sa ovakvom postavkom tesko moze naprijed ....
Opetja033

#1513 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Opetja033 »

drug profi wrote:
Opetja033 wrote:
Kome sam ja pomenuo mrtve, majku, oceve ili kupovinu vibratora? Obzirom da rece da se to moze vidjeti iz ranijih mojih komentara, molim te lijepo da mi nadjes jedan moj citat u kojima pominjem takvo nesto? Hajde molim te, nadji jedan moj komentar u tom kontekstu i evo javno ti obecavam da vise nikada necu nijedan jedini komentar na ovom forumu napisati.

Sram te bilo lazove!
Opetja033 je napisao/la:

A komentari poput "dabogda vam se ruke osusile svakome ko je glasao za SDA", "glupi narode", "dabogda ne imali sta da jedete", itd - to su krilatice drzave za covjeka, boraca za obicnog gradjanina?
Licemjeri ste. Vazda bili i vazda ce te biti.
Nego jel' se popio koji lexilium?
Ovdje pravdas uvrede necijim tudjim uvredama,sto znaci da se slazes sa pomenutim.

Jel jos lazem?
Ma ti si meni fenomen. Prvo izricito tvrdis i lazes da sam bilo kome pominjao mrtve, oceve, majke i ostale nebuloze pa kada od tebe zatrazim da mi navedes konkretan primjer gdje sam to pomenuo dolazis sa ovim. Ne, nisam pravdao (a jos manje znaci da se slazem, ovakvu paralelu niko normalnih sposobnosti ne moze povuci) nego sam na komentar @zateznog_zuba o tome sa kakvim komentarima dolaze simpatizeri SDA uzvratio komentarom da je licemjeran jer osudjuje jedno ali ne i drugo.
Dakle prvo tvrdis da sam ja napisao neke od gore pomenutih stvari, a onda nisi to u stanju dokazati pa pises gluposti o tome kako se ja slazem sa tim.
Dakle lazov si. Ispao bi covjek da si rekao, "ok izvini, pogrijesio sam - prenijelo me" i to bi bilo to. Ne, ti ustrajavas u svojoj lazi pokusavajuci ih dokazati glupostima u koje ne bi ni desetogodisnje dijete povjerovalo. Ne samo da si lazov vec i hinjski pokusavas dokazati nedokazivo. Ukratko -nula.

Samim tim i zavrsavam ovu diskusiju sa tobom. Javio sam se samo da neko ne bi povjerovao u tvoje lazi, neprovjeravajuci da li je istina, o tome da sam pominjao necije mrtve, clanove porodice i slicne gluposti.
Last edited by Opetja033 on 08/10/2012 10:21, edited 2 times in total.
drug profi

#1514 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

E moj veljaca...
illuminated

#1515 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by illuminated »

drug profi wrote:Izbori 2008.
HADŽIĆ DAMIR
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE
19,002 -49,11 %
HEĆO MIRSAD
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
12,593 - 32,55 %

OV NG
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE: 11,752 - 31,41 % - 11 vijecnika
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE: 9,897 - 26,46 % - 10 vijecnika

Jos 10 vijecnika iz ZBiH, BPS, SDU, NS, BOSS.

2012.
preliminarni,nekompletni
Nacelnik:
EFENDIĆ SEMIR - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
18154 - 39.18 %
ŠUMAN ANER - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
12435 -26.84 %
KRAVIĆ ZLATKO - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
7844 - 16.93 %
ŠIŠIĆ AJLA - NAŠA STRANKA
2879 - 6.21%

.
Samo da primjetim, solidan rezultat Ajle, s obzirom da pripada stranci sa slabom infrastrukturom....dosta je mladih glasalo za nju.
karanana

#1516 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by karanana »

cestitam momku!
dosta vise nasljedstva onog kloshara i lopine. dosta se nakrao.\

konacno je novo sarajevo deblokirano i spojeno sa ostalim slobodnim teritorijama.
drug profi

#1517 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drug profi »

@opet ja
sta se imamo ubjedjivati. Koga zanima, sve pise na prethodnim stranicama. Ponos Bosne i svojih roditelja.
Sabirni centar

#1518 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Sabirni centar »

karanana wrote:cestitam momku!

konacno je novo sarajevo deblokirano i spojeno sa ostalim slobodnim teritorijama.
Post godine :lol: :lol: :lol:
cyprus

#1519 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by cyprus »

Kad će se znat OV? Evo rezultat sa b. mjesta gdje sam ja bio u biračkom odboru :-D (Alipašino)

Načelnik:
Efendić 107
Šuman 100
...

OV:
SDP 86
SDA 77
SDU 65
SBB 56
NS 17
BPS 15
...

Interesantno da su zaBiH, SNSD i HDZ imale približno isto glasova :mrgreen: Svi zajedno manje od Vizionarsko demokratske stranke :mrgreen:
Tayyip

#1520 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Tayyip »

svaka čast ovom mladiću efendiću. i pored noletovih marifetluka momak je jedini imao konkretan program sa dobro osmišljenom kampanjom i kao takav nije imao ozbiljnu konkurenciju u recimo jednom šumanu ili kraviću. nije bilo šanse da ne razvali, to je narod prepoznao. pa ko bi glasao za zalizanog glavonju pirijinog jarana osim najodanijeg partijskog kadra? dajte molim vas ...

bravo efendiću :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#1521 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by O'zone »

Dubok naklon :lol:
veljaca

#1522 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by veljaca »

drug profi wrote:E moj veljaca...
Reci, sta te muci ?
Čovjek

#1523 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Samo bih se obratio SBB-ovim ađutantima...

Pa gdje su te široke narodne mase sa SBB-ovih skupova?

Kome do sada nije bilo jasno sad može da vidi da su SBB-ovci cijelo vrijeme obmanjivali javnost vijestima o velikoj podršci SBB-u.

Čestitke Semiru, narod je pokazao šta misli o njegovim kvalitetima!
Doktor29

#1524 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Kralju :thumbup:
Doktor29

#1525 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Čovjek wrote:Samo bih se obratio SBB-ovim ađutantima...

Pa gdje su te široke narodne mase sa SBB-ovih skupova?

Kome do sada nije bilo jasno sad može da vidi da su SBB-ovci cijelo vrijeme obmanjivali javnost vijestima o velikoj podršci SBB-u.

Čestitke Semiru, narod je pokazao šta misli o njegovim kvalitetima!

Nemoj ih buditi, bitno je da smo pobjedili beznadje :D
Post Reply