The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#151 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Je li to neko pogledao film i zaključio da je Hathaway loša u toj ulozi ili sam nešto propustio?
Mr. Brightside

#152 Re: The Dark Knight Rises

Post by Mr. Brightside »

ima male cice :roll:
LSD

#153 Re: The Dark Knight Rises

Post by LSD »

dale cooper wrote:Je li to neko pogledao film i zaključio da je Hathaway loša u toj ulozi ili sam nešto propustio?
:mrgreen: :-) ma pusti to sad...ako je raja rekla da je loša, onda je loša...ne može je ni 200 voda oprati :D ...a što se tice samog filma: pa uglavnom film ce biti odlican i svi smo se vecinski parlamentarno složili oko toga ima pola godine.
Tako da ga ne trebamo ni gledati :-) :lol:
am0niman

#154 Re: The Dark Knight Rises

Post by am0niman »

Ma naravno da nisam gledao, ali to je neko moje subjektivno misljenje. Anne mi uvijek nekako glumi po ovim romanticnim komedijama, zbog toga imam o njoj sliku kao happy face/sunshine/good girl. Vise bih volio vidjet nekog tipa Charlize Theron, koja je vec glumila negativce.

Ali eto, necu vise komentarisati izbor glumaca dok ne pogledam film. :D
MADMalice

#155 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Klasika...da je netko radio anketu kako biste zamisljali novu Catwoman...svi (i zene i muskarci) bi rekli, kao plavusu, s oblinama, izraziro plavih/svijetlo zelenih ociju i sl...nesto nalik na Michelle Pfeiffer koja je ostavila najzapazeniji dojam.
To je kao neki imperativ seksipila sto godinama servira filmska industrija.
Nolan je bas zato krenuo u sasvim drugom i neocekivan smijeru. Vidi se da je zelio izbjeci bilo kakvo povezivanje s ranijim verzijama jer je njegov Batman mracan, mnogo mracniji nego je to prikazano u ijednom mediju i verziji ranije.
I njegova selina/catwoman je mracna, ona je elgantna, otmjena, ne prenemaze se.
Iako sam i ja isprva bila skepticna, vec nakon prvih fotografija sam shvatila da je ona pun pogodak.
Da se razumijemo...ovakav tip filma ne zahtijeva neke pretjerane glumacke sposobnosti...tako da sumnjam da se nece pokazati s te strane, ali izgledom su je savrseno prilagodili.
Evo fotografija u prilog prici...plus vidi se da Nolan obraca mnogo paznje detaljima. Pa tako i catwoman nije nakicena i preupadljiva. Ima fenomenalno jednostavno odijelo, samo male usi u kosi i opake stikle. :D (tu su naravno i neki gadgeti za oci koji su tu funkcionalno) I moram priznati da se tamna kosa mnogo bolje ukopila u mracan dojam!

Image
Image
Image
Image
KPNCTNJAH

#156 Re: The Dark Knight Rises

Post by KPNCTNJAH »

Mr. Brightside wrote:ima male cice :roll:
Image

Image
Image

Smeta im glumica :run:

ja Spidermana nisam mogao gledati zbog one glavne glumice, ova mi je simpaticna :D
Mr. Brightside

#157 Re: The Dark Knight Rises

Post by Mr. Brightside »

šalio sam se :D :lol:
shin

#158 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Catwoman je tu samo zato što su to producenti htjeli.
dale cooper

#159 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Koliko se sjećam Nolana su kritikovali i za izbor Heath Ledgera kao Jokera.
I to ne ispade toliko loše zar ne? :D A i on je na početku karijere glumio u romantičnim
komedijama tipa 10 Things I Hate About You.
Last edited by dale cooper on 16/06/2012 15:46, edited 1 time in total.
medvjed23

#160 Re: The Dark Knight Rises

Post by medvjed23 »

nekakav joj ofiran ovaj kostim... malo mi vuče na one najranije betmenovske kostime :-)

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#161 Re: The Dark Knight Rises

Post by Chmoljo »

:roll:

nervira me ovaj chrome... ne otvara mi sve slike... a pogotovo one od Ann... :x

EDIT: a vidi, ne otvara ni u Firefoxu :D
dale cooper

#162 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote::roll:

nervira me ovaj chrome... ne otvara mi sve slike... a pogotovo one od Ann... :x

EDIT: a vidi, ne otvara ni u Firefoxu :D
Ja ih sve vidim. 8-)
ExNihilo

#163 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

MADMalice wrote:Klasika...da je netko radio anketu kako biste zamisljali novu Catwoman...svi (i zene i muskarci) bi rekli, kao plavusu, s oblinama, izraziro plavih/svijetlo zelenih ociju i sl...nesto nalik na Michelle Pfeiffer koja je ostavila najzapazeniji dojam.
To je kao neki imperativ seksipila sto godinama servira filmska industrija.
Nolan je bas zato krenuo u sasvim drugom i neocekivan smijeru. Vidi se da je zelio izbjeci bilo kakvo povezivanje s ranijim verzijama jer je njegov Batman mracan, mnogo mracniji nego je to prikazano u ijednom mediju i verziji ranije.
I njegova selina/catwoman je mracna, ona je elgantna, otmjena, ne prenemaze se.
Iako sam i ja isprva bila skepticna, vec nakon prvih fotografija sam shvatila da je ona pun pogodak.
Da se razumijemo...ovakav tip filma ne zahtijeva neke pretjerane glumacke sposobnosti...tako da sumnjam da se nece pokazati s te strane, ali izgledom su je savrseno prilagodili.
Evo fotografija u prilog prici...plus vidi se da Nolan obraca mnogo paznje detaljima. Pa tako i catwoman nije nakicena i preupadljiva. Ima fenomenalno jednostavno odijelo, samo male usi u kosi i opake stikle. :D (tu su naravno i neki gadgeti za oci koji su tu funkcionalno) I moram priznati da se tamna kosa mnogo bolje ukopila u mracan dojam!

Iako je Batman Returns, po mom skromnom mišljenju, bio harina niko nikad neće moć nadmašiti fenomenalnu Michelle Pfeiffer u ovoj ulozi :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#164 Re: The Dark Knight Rises

Post by Chmoljo »

Image

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#165 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

tek 26. jula kod nasih levata :oops:
ExNihilo

#166 Re: The Dark Knight Rises

Post by ExNihilo »

Chmoljo wrote:Image

Image

to to :lol:

edit: najjača scena

MADMalice

#167 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

leet wrote:tek 26. jula kod nasih levata :oops:
ako i tad bude!
ljudi u engleskoj vec za kraj juna bookirali karte, za pred premijeru!

btw Michelle je bila odlicna, ali eto, dajmo i Anne sansu.
i ove nove catwoman odijelo je mnogo "ozbiljnije" od Michelline sado-mazo varijante! :D
am0niman

#168 Re: The Dark Knight Rises

Post by am0niman »

"Michelle nisi vise lepa kao pre, Moj te pogled ne prepoznaje" :lol: :lol:
MADMalice

#169 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

zecko_kupuz

#170 Re: The Dark Knight Rises

Post by zecko_kupuz »

MADMalice wrote:http://thefilmstage.com/trailer/batmans ... ght-rises/

Posljednji full length trailer!
Uh 'bemti, ali je dobar ovaj komad muzike, najbolji što sam čuo u Batmanu. :D
bull21

#171 Re: The Dark Knight Rises

Post by bull21 »

Nolanova režija. Možeš ti biti majstor majstora ali kada ovako izrežiraš komad filma... onda da ga hebeš... i dalje sam fan i čekam TDKR ali me ovo totalno izbilo iz takta... :x kako je ovo loše izrežirao jbt!
MADMalice

#172 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

bull21 wrote:Nolanova režija. Možeš ti biti majstor majstora ali kada ovako izrežiraš komad filma... onda da ga hebeš... i dalje sam fan i čekam TDKR ali me ovo totalno izbilo iz takta... :x kako je ovo loše izrežirao jbt!
Postoje jos 2 videa!
Ljudski mozak reaguje ne scene koje nisu logicki povezane na nacin da ih zaboravlja instantno i mijenja scenom(slikom) koja je jasna i ima smisla.
Redatelji tj. filmska industrija ugl. igra ulogu zavaravanja po osnovi ljudske psihe...zamislis da ti neko prica o necemu o cemu nemas pojma i nikako ne mozes da razumijes...bit ces fasciniran, ali ces sve to zaboraviti kada dodje do dijela kada prica krene u jasnijem i shvatljivijem smijeru. Taj jasni dio price ces zapamtiti, ostalo ostaje u magli.
Ova scena je odlican primjer toga. Ali je vrlo interesantno kako od silnih premetanja kadrova i mnogih nelogicnosti vecinu zaboli glava, ali kada izadju iz kina kazu kako su scene akcije bile fenomenalne.
Tehnologija snimanja filmova i akcijskih scena je znatno uznapredovala. Na koncu, digitalne kamere i editovanje racunarima i sl. omogucuje veci prostor za manevriranje, ali na zalost reditelji to cesto zloupotrebljavaju da prakticno ni iz cega stvore nesto. Realizam i logicnost postaju tako vrlo upitne.

Nije Nolan jedini koji je podbacio po tom pitanju, ali nakon sto sam odgeldala video sa greskama gdje se u ogladalu vidi kamera npr. shvatila sam da je Nolan daleko od savrsenstva. To je toliko bez veze greska i toliko se cesto desava, da ja ne mogu vjerovati da reditelji i dalje dopustaju sl. propuste i to redovito.
darius_maximus

#173 Re: The Dark Knight Rises

Post by darius_maximus »

bull21 wrote:Nolanova režija. Možeš ti biti majstor majstora ali kada ovako izrežiraš komad filma... onda da ga hebeš... i dalje sam fan i čekam TDKR ali me ovo totalno izbilo iz takta... :x kako je ovo loše izrežirao jbt!
Zasto je ovo lose rezirano i zasto bi ovo nekoga izbilo iz takta?
Cuo sam za ovo i ranije, cudan nacin snimanja, nije pravolinijski, bla-bla... Mozes isto tako naci ljudi koji ce reci da ovo postaje sve normalnije za Holivud, da se odstupa od standardnih nacina snimanja takvih scena, pa sta... Scena je postigla ono zbog cega je i snimana, izaziva napetost, sasvim je jasno ko koga ganja i sta Batman radi u svemu tome, a sam zavrsetak scene sa prevrtanjem kamiona je i vise nego upecatljiv, stoga ne shvatam kad neko kaze da ga je ova scena, konkretno, zbunila... Razumijem da je, recimo, u Transformersima tesko pratiti hrpe metala koje se tuku, ne znajuci ko je ko, ali policijski kombi, kamion i Betmenov tumbler, nije mi jasno...

Sto se tice kamere u ogledalu i slicno, desava se to skoro svima... Sto veci film, lakse se previdi, jer se to snima mjesecima, hiljade ljudi ukljuceno u snimanja na brojnim lokacijama, pa se provuce nekad, ili nema boljeg kadra, a ne mozes se vratiti i snimiti, jedino da se kompjuterski ukloni...

Da bude nesto i on-topic, evo jedan featurette od 13 i po minuta: http://www.youtube.com/watch?v=9UuUxqfA ... e=youtu.be
LSD

#174 Re: The Dark Knight Rises

Post by LSD »

Sad cu i ja na neviđeno da pišem :razz: :-) ali ovo ce biti vrlo dobar film...ne neko remek dijelo i klasik, ali poslovicno dobar film od Nolana.
dale cooper

#175 Re: The Dark Knight Rises

Post by dale cooper »

Ljudi koji su prisustvovali ranim screeningsima su ekstatični u pohvalama za film.
Post Reply