amrica wrote:leet wrote:Nemojte slucajno ulaziti na psece teritorije, sram vas bilo
ni telefonirati, ni gestikulirati, ni nekulturno se ponasati

,
ili ce vas zengi grupisati

Upravo tako jer to nema u civilizovanim zemljama bez obzira na pse.
Sta je tu pogresno?
Jel to treba sve ovo raditi a pse ukloniti da nam ne smetaju dok divljamo?
Ako dobro znas nekog stranca, pitaj ga sta iskreno misli o nama pa ces cuti sta kaze.
Sreca je pa su oni mahom kulturni ljudi pa odmah ide ono lovely, friendly, nice, al kad ti se stvarno otvore to je da bez teksta ostanes.
@Realista, niko nije rekao da ti ujedi uopste ne postoje. Ja samo kazem da je vrlo mala vjerovatnoca da ce pas bez iakvog razloga ujesti nekoga onako iz cista mira.
Nisi nam rekao da ti je hanumu pas pratio 200 metara al isto tako ako je nije ujeo na prva dva metra onda nece ni nakon dva kilometra.
Mada mogu razumjeti da se hanuma malo prepala i uredu je to...
Sunrise, ja nikome necu da dajem 150 km. ni ljudima ni psima, ni djeci, ni puzevima.
To drzanje pasa po azilima sto ce nas kostati 150km ce da se ukrade (kao sto je kod nas uvjek obicaj) a psi ce zavrsiti u jos nevidjenim kazamatima za mucenje i izgldnjivanje pasa. Vec imamo dosta primjera kako to kod nas ide sa azilima. Pa kod nas na porodiliste moras ponijeti pistolj da ti nasi nehumani doktori nebi ubili zenu ili dijete pa sad zamisli sta ce da rade sa psima.
Ja hocu da se totalno prestane sa praksom izbacivanja pasa na ulicu i mirna bosna. Nema azila, nema sintora, nema ubijanja, nema torture.
Jos bi se pare mogle zaraditi. Posaljes patrolu zajedno sa veterinarom od kuce do kuce, ciji pas izgleda izmuceno fino jedna hiljadica kazne i čip koji u maloprodaji kosta 15km a na veliko je par maraka koji takodje naplatis vlasniku jer je to vec trebao svakako uraditi.
I onda dodjes nakon jedno par sedmica da vidis jel se sta popravilo. Ako nije, opet jedna hiljadica, pa opet pa opet. a sad ga vise nemoze izbaciti jer imamo njegove podatke u čipu. Ako vidis da ni to ne ide, pas se oduzima i ide sudska zabrana i to od 300km mjesecno pa onda otvaramo azile o njihovom trosku, zaposljavamo ljude, psi zive ko bubreg u loju i svi zadovoljni. Vrlo vrlo jednostavan problem za rijesti.
Nego je problem sto dosta vas hoce samo da ubija...
Man,
To ti je neko nataze izbacio kuju koju je pustio da se kuca. Bilo mu mrsko napraviti boks jer konta hajd lakse mi je u gepek pa nekome pred vrata. To i jeste naj cesci i naj gori razlog sto se psi izbacuju na ulicu.
Pa sad ti gledaj kako crkavaju na ovoj zimi ako mozes i nek ti jaucu ispod prozora.... ili ces im pomoci... ili ces zvati nekoga da ih pobije.
Sad ti vidi koje je najbolje rjesenje.